Dodaj do ulubionych

Praca w młodym dynamicznym zespole

27.06.18, 19:15
Tak się zastanawiam, dlaczego to stwierdzenie pada w 99% ofert pracy?
Czy to taki rarytas, pracować wśród niedoświadczonych młokosów?
Raz próbowałam, ma jak najgorsze wspomnienia. Maksimum przerostu ambicji, minimum działań merytorycznych. A dla Was "młody i dynamiczny zespół" jest zaletą?
Obserwuj wątek
    • liliawodna222 Re: Praca w młodym dynamicznym zespole 27.06.18, 19:18
      To "hasło" skierowane jest do młodych i naiwnych 20-latków, którym wydaje się, ze zrobią "karierę". Osoby dojrzałe powinny zdawać sobie sprawę z tego, ze ta oferta nie jest skierowana do nich tongue_out
    • muchy_w_nosie Re: Praca w młodym dynamicznym zespole 27.06.18, 19:20
      Nie, bo wolę pracować w zrożnicowanym wiekowo zespole, lubię jak są bardzo młodzi ludzie, tacy koło 40 i tacy przed emeryturą, zawsze tak pracowałam i tam się odnajduję. Baton ast chyba najgorzej jak są sami 40 latkowie, bo to specyficzna grupa, sama do niej należę ;P
      • muchy_w_nosie Re: Praca w młodym dynamicznym zespole 27.06.18, 19:21
        Natomiast .... tam ma być
    • aaa-aaa-pl Re: Praca w młodym dynamicznym zespole 27.06.18, 19:21
      Zdecydowanie nie jest to atutem.
    • 45rtg Re: Praca w młodym dynamicznym zespole 27.06.18, 19:23
      biala_ladecka napisała:

> Tak się zastanawiam, dlaczego to stwierdzenie pada w 99% ofert pracy?

Ponieważ pada w 99% ofert pracy.
    • mgla_jedwabna Re: Praca w młodym dynamicznym zespole 27.06.18, 19:27
      "Młody dynamiczny zespół" oznacza dla mnie wyłącznie oczekiwanie ze strony pracodawcy, że pracownicy będą zasuwać jak żwawe parobczaki przy sianokosach. Że należy się wykazać gorliwością, za to nikt nie będzie się cenił jako doświadczony specjalista.
    • a.va Re: Praca w młodym dynamicznym zespole 27.06.18, 19:27
      Ja takie oferty skreślam na starcie. Ale dla dynamicznego młodziaka zaraz po studiach pewnie to zaleta.
      • biala_ladecka Re: Praca w młodym dynamicznym zespole 27.06.18, 19:35
        Taż skreślam, ale zastanawiam się WTF?
        To są oferty na stanowiska specjalistyczne (nie wąskie, ale jednak tongue_out), które wymagają konkretnej wiedzy z kilku obszarów i jako takiego doświadczenia. Więc po co?
        • pani-noc Re: Praca w młodym dynamicznym zespole 27.06.18, 19:54
          Obstawiam, że młode i dynamiczne panie z HR robią copy paste z innych ogłoszeń, nie wnikając co dokładnie kryje się za takim chwytliwym zdaniem tongue_out
          • blimsien Re: Praca w młodym dynamicznym zespole 27.06.18, 21:10
            dokladnie, lanie wody bo wg pani z HR to oklepane stwierdzenie fajnie brzmi.
    • asmarabis Re: Praca w młodym dynamicznym zespole 27.06.18, 19:44
      Ale przeciez tak pisza po to zeby panie w srednim wieku przypadkiem nie zasmiecaly skrzynki swoimi aplikacjami.
    • pani-noc Re: Praca w młodym dynamicznym zespole 27.06.18, 19:52
      Wada. Znaczy, że nie są w stanie utrzymać na stałe żadnego podszkolonego pracownika: albo mało płacą, albo atmosfera w firmie jest do bani (mobbing, te klimaty). Dlatego zespół ciągle jest młody i dynamiczny, czyli ktoś odchodzi i rekrutują nowych.

Dlaczego rekruterzy umieszczają takie zdanie w ogłoszeniach? Bo są idiotami.
    • mae224 Re: Praca w młodym dynamicznym zespole 27.06.18, 19:58
      Znaczy to, że straszna rotacja wink nic na stałe. wink
      • mamablue Re: Praca w młodym dynamicznym zespole 27.06.18, 20:20
        Dokładnie. Dynamiczny, czyli ciągle ktoś odchodzi i przuchodzi. Młody - no comments
    • chicarica Re: Praca w młodym dynamicznym zespole 27.06.18, 20:17
      Sygnał żeby sobie dać spokój.
    • ertyla Re: Praca w młodym dynamicznym zespole 27.06.18, 20:20
      W życiu bym nie chciała pracować z 25-letnimi singlami...
      Mam 42 lata i jestem w 10 osobowym zespole najmłodsza, oprócz jednej panny 35-letniej.
      Ona jak dla mnie gada już innym językiem, słucha Eski i zachwuje się dziecko.... a co dopiero ten młody dynamiczny zespół w wydaniu 10-osobowym. Brrr ...
      • mamablue Re: Praca w młodym dynamicznym zespole 27.06.18, 20:22
        Miewam dwudziestolatków na stażu. Masakra. Zombiaki sklejone ze swoimi smartfonami, bez kontaktu z żywym człowiekiem. No nie lubię z nimi pracować uncertain
        • mildred.pierce Re: Praca w młodym dynamicznym zespole 27.06.18, 21:03
          Zapomniałaś dodać, że są roszczeniowi wink
          • mysiaapysia Re: Praca w młodym dynamicznym zespole 27.06.18, 21:08
            Jeśli pracują na warunkach opisanych poniżej przez triss, to trudno się dziwić.
            • mildred.pierce Re: Praca w młodym dynamicznym zespole 23.07.18, 17:40
              Nawiązywałam do wypowiedzi mamy blue z wątku, który wtedy był obok tego. Wszędzie pisze to samo, że ci ludzie są roszczeniowi itd., więc jej uprzejmie przypomniałam 😉, że o tym zapomniała.
      • biala_ladecka Re: Praca w młodym dynamicznym zespole 27.06.18, 23:57
        Heh, no ja mam wlasnie 35 lat big_grin I w samochodzie slucham eski, czasem rmfmaxx wink Pocieszylas mnie troche.
      • banksia Re: Praca w młodym dynamicznym zespole 28.06.18, 10:00
        Słuchanie Eski (podobnie jak Koloru) świadczy o zerowym guście muzycznym i umysłowości drobiu, a bynajmniej nie o młodym wieku.
        • ertyla Re: Praca w młodym dynamicznym zespole 28.06.18, 11:02
          Tak, ale widać po niej wiele zachowań takiej durnej 20-latki. Objawia się to sluchaniem i nuceniem komercyjnych przebojów wtlaczanych do ucha przez komercyjne stacje. Glupim mysleniu, chwaleniu się, zmyslaniu, dziecinnych zachowaniach.
          Odstaje od zespołu.
          Widać mentalnie że jest młodsza. Wyglądem nie odstaje, bo ma stare rysy.
          Wyobrażam sobie, że praca z takimi 10- ma tamagoczi jest koszmarem.
          • blimsien Re: Praca w młodym dynamicznym zespole 28.06.18, 11:05
            Dwudziestolatki jeszcze gadalyby o fejsie i snapczacie oraz mnóstwo innych zachowań, w tym język, którego 40-latki nie zrozumieją. Pani w wieku 35 lat "gimbazjum to stan umysłu" to jeszcze przypadek.
            • blimsien Re: Praca w młodym dynamicznym zespole 28.06.18, 11:06
              blimsien napisała:

> Dwudziestolatki jeszcze gadalyby o fejsie i snapczacie oraz mnóstwo innych zach
              > owań, w tym język, którego 40-latki nie zrozumieją. Pani w wieku 35 lat "gimbaz
              > jum to stan umysłu" to jeszcze przypadek.
              LAJTOWY przypadek
    • riki_i Re: Praca w młodym dynamicznym zespole 27.06.18, 20:37
      Duża rotacja plus marna płaca plus zasuw jak w kamieniołomach plus dziękujemy wszystkim powyżej 35 r. ż.
    • triss_merigold6 Re: Praca w młodym dynamicznym zespole 27.06.18, 20:53
      Ta fraza oznacza zero socjalu, system prowizyjny, zasuwanie 12 godzin na dobę w imię "budowania marki" i idiotyczne motywowanie.
      • mysiaapysia Re: Praca w młodym dynamicznym zespole 27.06.18, 21:05
        Najgorsze z tego wszystkiego jest to, że takich ogłoszeń jest naprawdę masę. Nasze dzieci będą skazane na taką pracę?
    • aankaa Re: Praca w młodym dynamicznym zespole 27.06.18, 21:01
      a co mają napisać ?
      "3 miesiące próbne (za ustawowe minimum) do opędzenia aktualnych zleceń i pani/panu dziękujemy" ? big_grin
      • mysiaapysia Re: Praca w młodym dynamicznym zespole 27.06.18, 21:07
        Eeee... 3 miesiące to trwa wdrażanie nowego pracownika. Co z niego wycisną? Wklepywanie danych do tabelki?
    • anorektycznazdzira Re: Praca w młodym dynamicznym zespole 27.06.18, 21:42
      Nie, bo zwykle maskuje coś, co można byłoby zwerbalizować mw:
      "mało wam płacimy, bo i tak gie umiecie, ale akceptujemy że będziecie nadrabiać braki i błędy zapitalniem na 120%"
    • zasiedziala Re: Praca w młodym dynamicznym zespole 28.06.18, 10:20
      Nie zwracam uwagi na takie pierdy, myślę że to oklepane stwierdzenie, nad którym nikt się nie zastanawia i wcale nie musi mieć odzwierciedlenia w rzeczywistości. Coś jak konkurencyjne wynagrodzenie.
    • gaskama Re: Praca w młodym dynamicznym zespole 28.06.18, 11:10
      Mnie by już odstraszała ta formułka, ale dla mnie młody zespół to od 25-35 lat, no może do 40, więc się nie kwalifikuję.
      Ale nastawienie zmienia się z wiekiem. Pamiętam, jak wiele lat temu zatrudnialiśmy studenta, który był oburzony, że on taki młody, dynamiczny itd. itd. a zarabia mniej od starszych, którzy przecież nie są tacy dynamiczni, otwarci i inteligentni jak on. Minęło 15 lat i dżentelmen jest oburzony, że młodzi ludzie chcą na start tyle, ile on zarabia. On w końcu jest teraz doświadczony, mądry i inteligentny i zły, że nasza siatka płac nie uwzględnia tego bardziej.
    • inguszetia_2006 Re: Praca w młodym dynamicznym zespole 28.06.18, 11:17
      Witam
      Nie pada w 99%, raczej w 10%. Mnie urzekły ostatnio - "warzywno - owocowe środy" jako bonus. Są perełkiwink
      Pzdr.
      Ing
      • blimsien Re: Praca w młodym dynamicznym zespole 28.06.18, 11:26
        Owocowe poniedziałki, dużo jest tego, zależy od firmy.

Widziałam ofertę gdzie bonusem były "pyszne ciasta" ("zapomnieli" dodać że pieczone przez pracowników wg grafika )
        • babcia.stefa Re: Praca w młodym dynamicznym zespole 28.06.18, 11:30
          Tak, jedna całkiem duża i niby poważna firma tak ma. Pracownicy z dumą wrzucają te dzieła na Instagrama.
          • blimsien Re: Praca w młodym dynamicznym zespole 28.06.18, 11:37
            babcia.stefa napisała:

> Tak, jedna całkiem duża i niby poważna firma tak ma. Pracownicy z dumą wrzucają
            > te dzieła na Instagrama.
            >
            Sądzę ze ten entuzjazm pracowników w mediach spolecznosciowych to pokazówka. I średnia wieku wynosi tam jakieś 25 lat max.
    • bywalec.hoteli Re: Praca w młodym dynamicznym zespole 28.06.18, 11:24
      A takie sformułowanie nie jest zakazane? Myślałem, że już wyszło jako passe smile
    • mildenhurst Re: Praca w młodym dynamicznym zespole 23.07.18, 18:03
      Bo w 100 % jest to umowa zlecenie. Tylko studentom jest to na rękę.
    • szalona-matematyczka Re: Praca w młodym dynamicznym zespole 23.07.18, 18:34
      Po co ci pakiet Lux Medu, kam jestes jeszcze mloda? Taka mloda osoba to nie chodzi do lekarza co chwila (zreszta gdybys chodzila to bys nie miala pracy w mlodym i dynamicznym zespole,haha). To juz lepiej przyjac prace w niedynamicznym i niemlodym zespole, ale nie musiec pracowac na akord 120%, zas raz -dwa.razy do roku rutynowe kontrole i ginekologa/okulisty/internisty/dentysty itp. to przeciez mozna sobie prywatnie oplacic. Taki pakiecik Lux Med to sie oplaca w starszym wieku, gdy sie zaczynaja choroby, a nie za mlodu, gdzie to.po prostu sciemnianie, jak to dba sie o pracownika.
      • szalona-matematyczka Re: Praca w młodym dynamicznym zespole 23.07.18, 18:35
        * u ginekologa...
        • blimsien Re: Praca w młodym dynamicznym zespole 23.07.18, 18:42
          prowadzenie ciazy, albo jak ci dziecko nagle zachoruje. przydaje sie. przeciez pisze ze z perspektywy rodziny.
          • szalona-matematyczka Re: Praca w młodym dynamicznym zespole 23.07.18, 18:58
            A ile tych ciaz czy chorob dziecka bedziesz miala pracujac w "mlodym i dynamicznym zespole". Jak znam takie zespoly, to nie odwazysz sie zajsc w ciaze do 40-tki.a.i przy zapaleniu pluc przyjdziesz grzecznie do pracy na antybiotykach.
    • araceli Re: Praca w młodym dynamicznym zespole 23.07.18, 20:24
      O matko co za idiotyczny spam big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka