taki-sobie-nick 04.07.18, 00:57 jak wam się podoba? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eliszka25 Re: A taka plaża 04.07.18, 01:14 sama plaza nie bylaby zla, gdyby nie te poustawiane niemal pod linijke kosze jednak zdecydowanie bardziej podoba mi sie taka fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/4135693,2,1,spiaggia-masua.html wprawdzie duzo mniejsza, ale za to bylismy na niej calkiem sami Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: A taka plaża 04.07.18, 01:26 bardzo fajna, a na dodatek znalezlismy ja przez przypadek, a wlasciwie to przez pomylke, bo jechalismy do innej plazy, ale zle skrecilismy i dotarlismy do tej. jest taka sliczna, ze tej wlasciwej juz nie szukalismy . na zdjeciu nie widac calej plazy - po lewej juz za tym kadrem jest malutki wodospad, ktory tworzy naturalny prysznic. po calym dniu plazowania mozna od razu na miejscu zmyc z siebie slona wode Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: A taka plaża 04.07.18, 01:29 eliszka25 napisała: > bardzo fajna, a na dodatek znalezlismy ja przez przypadek A gdzie to w ogóle jest? Słowo "spiaggia" sugeruje, że we Włoszech. Nie żebym znała włoski. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: A taka plaża 04.07.18, 01:40 dobrze ci sugeruje, bo to wlochy, a konkretnie sardynia, w ktorej zakochalismy sie 2 lata temu i w tym roku planujemy odwiedzic po raz trzeci, wiec i na nasza plazyczke znow sobie podjedziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: A taka plaża 04.07.18, 01:41 Włoskojęzyczny kanton w Szwajcarii. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: A taka plaża 04.07.18, 01:46 w szwajcarii nie ma morza ani takich plaz, nawet we wloskojezycznym kantonie. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: A taka plaża 04.07.18, 13:33 ale ze w jakim sensie? bo zalinkowane przeze mnie zdjecie zrobilam osobiscie na sardynii, wiec nie bardzo wiem, co masz na mysli. jakie niby zdjecia pokazuja, ze szwajcaria lezy nad morzem? Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Szwajcaria ma dostęp do morza? 05.07.18, 13:28 moze chodzi mu o bodensee Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: A taka plaża 05.07.18, 08:07 I wysokie Alpy wymazano kadru, ludzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
al_sahra Re: A taka plaża 05.07.18, 07:51 eliszka25 napisała: > jednak zdecydowanie bardziej podoba mi sie taka Moja ulubiona: i.ytimg.com/vi/2dzEbkn2ijs/maxresdefault.jpg A druga ta i.pinimg.com/originals/b5/64/2f/b5642fe68b2c4869f3ea504a329caa4f.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: A taka plaża 05.07.18, 13:27 te twoje tez super my aktualnie jestesmy zakochani w sardynii i w tym roku planujemy pojechac tam trzeci raz. tym razem bedziemy blizej tej zalinkowanej przeze mnie plazy, wiec z pewnoscia ja tez odwiedzimy. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: A taka plaża 04.07.18, 07:58 brzydka, pomijam juz kosze pod linijke, ale ogolnie otoczenie niezbyt urokliwe, zuraw w tle, malo przytulna ta plaza. I palm chylacych sie ku wodzie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: A taka plaża 04.07.18, 08:03 Wygląda bardzo niemiecko. I zupełnie serio to mówię, w sensie że obstawiam, że to plaża w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: A taka plaża 04.07.18, 21:20 turzyca napisała: > Wygląda bardzo niemiecko. > > I zupełnie serio to mówię, w sensie że obstawiam, że to plaża w Niemczech. > Owszem, specjalnie ją wkleiłam ze względu na te kosze. U nas parawany, u nich kosze. Odpowiedz Link Zgłoś
zasiedziala Re: A taka plaża 04.07.18, 08:04 Kolor morza nie zachęca do kąpieli. Jakby wyciąć morze ze zdjęcia, to sama plaża ładna. Odpowiedz Link Zgłoś
przystanek_tramwajowy Re: A taka plaża 04.07.18, 08:52 Prawie, prawie! To północny brzeg wyspy Uznam, 7,5 km od Świnoujścia. Miejsce zwie sią Bansin czyli po naszemu Bądzin. Wygrała pani mopa parowego. Mąż może go dla pani kupić w dowolnym sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: A taka plaża 04.07.18, 09:02 hehe - też miałam skojarzenie z tym regionem. Na poczatku lat 90-tych byłam w sanatorium w Świnoujściu. Niemcy były już zjednoczone, ale na granicy z Polską stał jeszcze płot. I będący w sanatorium mieli taki spacerniak, ok 4 km od portu do granicy. A po drugiej stronie granicy, była plaża z koszami (trochę dalej od płotu, oczywiśćie, ale można było je dostrzec). Odpowiedz Link Zgłoś
same-old_mona Re: A taka plaża 04.07.18, 09:06 A domani bansin jeździłam z chłopem do włoskiej knajpy, bo wieść gminna niosła, że jest tam prawdziwy włoski kucharz, który okazał się macedończykiem 😂 ale gotował dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: A taka plaża 04.07.18, 12:56 ahahaha, no teraz doczytalam ze dobrze typowalam, ze to niemieckie Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: A taka plaża 04.07.18, 08:37 Nie. Tzn kosze same w sobie ładne. Ale plaża mi się nie podoba. Nie ma skałek, jest piach, płasko. Poza tym wieje, na pewno wieje a ja tego wyjątkowo nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: A taka plaża 04.07.18, 09:25 Popatrzyłam jeszcze na to zdjęcie i wiem, że z dziećmi bym tam nie poszła więcej niż raz. Dostałby nam się dajmy na to kosz nr S18. A nie spuszczę dzieci z oka. Do brzegu daleko, między koszami- brzegu nie widać. Kosz stoi bokiem więc ciągle bym wyglądała a i tak gucio było by widać co dzieje się w wodzie. Więc któreś z nas lazłoby na brzeg za dziećmi i siedziało na wygwizdowie a drugie siedziałoby w koszu z bambetlami. Dzieci troje i oczywiście na pewno nie szłyby i nie wracały razem więc ani ja ani mąż byśmy nie mogli w spokoju poczytać książek. Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: A taka plaża 04.07.18, 09:33 Dlatego rodzina z dziećmi rozbiła sobie namiocik nad samym brzegiem morza. Widać po lewej, taki niebiesko-czerwony. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: A taka plaża 04.07.18, 08:52 Te kosze - nie. Poza tym ich ilosc sugeruje ze jest tam dość duzo ludzi. Sama plaza - super. Wygląda czysto, piaszczysta, dosc szeroka. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: A taka plaża 04.07.18, 08:57 Uczciwie powiem, że chyba nie lubię koszy - choć kiedyś bardzo mi się podobały. Jeżeli już mam plażować wolę robić to w pozycji leżącej a nie siedzącej. Na leżąco wygodniej mi czytać albo przysnąć (będąc w cieniu parasola). W koszu dla mnie to nie możliwe. Za długa jestem Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: A taka plaża 04.07.18, 09:57 OK. Pod warunkiem, że poza sezonem, większośc koszy pusta, a swój odkrecasz twarzą do morza (i bardzo mało ludzi zakłócajacych widok) . Do tego kawa Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: A taka plaża 04.07.18, 12:14 plaża mi się podoba, z daleka widać że to bałtyk kosze natomiast to dla mnie porażka, nie wiem nawet jak się w tym usadowić dla mnie plażowanie = leżenie plackiem na ręczniku/kocyku, pod parasolem najlepiej, nie przepadam za leżakami nawet, choć te lepsze do czytania. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: A taka plaża 04.07.18, 12:45 kosze sa fajne ale nie latem, tylko w chlodne dni, na pustej plazy mozna sobie usiasc z kubkiem goracej kawy i wsluchiwac sie w fale. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: A taka plaża 04.07.18, 12:47 i jeszcze dodam, ze te kosze nad Baltykiem stwarzaja specyficzny klimat plazy i dodaja uroku, bo plaza sama w sobie jest nijaka. Ale jak juz pisalam - dodaja uroku jak nie ma ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: A taka plaża 04.07.18, 12:51 Kolory i te numery skojarzyly mi sie z Auschwitz.... Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: A taka plaża 04.07.18, 13:35 My jeździmy w 5 osób, musiałabym zarezerwować kosze obok siebie. Da sie to przysunąć do siebie? I tak pół dnia w plecy sąsiadów się patrzeć? Można przekręcić przodem do wody? Może z dalszych rzędów jakoś po skosie morze się zobaczy? No nie wiem. Myślę, że fajne są kosze na wietrzne i chłodniejsze dni, z kawusią, tyłem do wiatru, w spokoju posiedzieć. Ale nie tak czlowiek przy człowieku, pod sznurek. Żeby nie było, plaży zatłoczonej, płotek przy płotku też nie lubię I jak tu kobicie dogodzić? Odpowiedz Link Zgłoś
tojamarusia Re: A taka plaża 05.07.18, 07:54 Plaża jak z koszmaru. Nie, nie, nie Odpowiedz Link Zgłoś