Dodaj do ulubionych

A taka plaża

04.07.18, 00:57
jak wam się podoba?

https://bilder.bild.de/fotos-skaliert/keiner-in-den-koerben-der-leere-strand-von-ahlbeck-200434325-52382788/1,w=993,q=high,c=0.bild.jpg
Obserwuj wątek
    • eliszka25 Re: A taka plaża 04.07.18, 01:14
      sama plaza nie bylaby zla, gdyby nie te poustawiane niemal pod linijke kosze wink

jednak zdecydowanie bardziej podoba mi sie taka
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/4135693,2,1,spiaggia-masua.html
      wprawdzie duzo mniejsza, ale za to bylismy na niej calkiem sami
      • taki-sobie-nick Re: A taka plaża 04.07.18, 01:15
        Fajna!
        • eliszka25 Re: A taka plaża 04.07.18, 01:26
          bardzo fajna, a na dodatek znalezlismy ja przez przypadek, a wlasciwie to przez pomylke, bo jechalismy do innej plazy, ale zle skrecilismy i dotarlismy do tej. jest taka sliczna, ze tej wlasciwej juz nie szukalismy smile.

na zdjeciu nie widac calej plazy - po lewej juz za tym kadrem jest malutki wodospad, ktory tworzy naturalny prysznic. po calym dniu plazowania mozna od razu na miejscu zmyc z siebie slona wode smile
          • taki-sobie-nick Re: A taka plaża 04.07.18, 01:29
            eliszka25 napisała:

> bardzo fajna, a na dodatek znalezlismy ja przez przypadek

A gdzie to w ogóle jest? Słowo "spiaggia" sugeruje, że we Włoszech. Nie żebym znała włoski.
            • eliszka25 Re: A taka plaża 04.07.18, 01:40
              dobrze ci sugeruje, bo to wlochy, a konkretnie sardynia, w ktorej zakochalismy sie 2 lata temu i w tym roku planujemy odwiedzic po raz trzeci, wiec i na nasza plazyczke znow sobie podjedziemy.
            • strikemaster Re: A taka plaża 04.07.18, 01:41
              Włoskojęzyczny kanton w Szwajcarii.
              • eliszka25 Re: A taka plaża 04.07.18, 01:46
                w szwajcarii nie ma morza ani takich plaz, nawet we wloskojezycznym kantonie.
                • strikemaster Re: A taka plaża 04.07.18, 11:12
                  Zdjęcia nie kłamią
                  • eliszka25 Re: A taka plaża 04.07.18, 13:33
                    ale ze w jakim sensie? bo zalinkowane przeze mnie zdjecie zrobilam osobiscie na sardynii, wiec nie bardzo wiem, co masz na mysli. jakie niby zdjecia pokazuja, ze szwajcaria lezy nad morzem? big_grin
                  • taki-sobie-nick Szwajcaria ma dostęp do morza? 04.07.18, 21:19
                    A którego?
                    • eliszka25 Re: Szwajcaria ma dostęp do morza? 05.07.18, 13:28
                      moze chodzi mu o bodensee big_grin
              • mae224 Re: A taka plaża 05.07.18, 08:07
                I wysokie Alpy wymazano kadru, ludzie....
      • al_sahra Re: A taka plaża 05.07.18, 07:51
        eliszka25 napisała:

> jednak zdecydowanie bardziej podoba mi sie taka

Moja ulubiona:

i.ytimg.com/vi/2dzEbkn2ijs/maxresdefault.jpg

A druga ta

i.pinimg.com/originals/b5/64/2f/b5642fe68b2c4869f3ea504a329caa4f.jpg
        • eliszka25 Re: A taka plaża 05.07.18, 13:27
          te twoje tez super smile my aktualnie jestesmy zakochani w sardynii i w tym roku planujemy pojechac tam trzeci raz. tym razem bedziemy blizej tej zalinkowanej przeze mnie plazy, wiec z pewnoscia ja tez odwiedzimy.
    • mikams75 Re: A taka plaża 04.07.18, 07:58
      brzydka, pomijam juz kosze pod linijke, ale ogolnie otoczenie niezbyt urokliwe, zuraw w tle, malo przytulna ta plaza. I palm chylacych sie ku wodzie brakuje.
    • turzyca Re: A taka plaża 04.07.18, 08:03
      Wygląda bardzo niemiecko.

I zupełnie serio to mówię, w sensie że obstawiam, że to plaża w Niemczech.
      • bywalec.hoteli Re: A taka plaża 04.07.18, 09:50
        snake'owa zaraz oceni smile
      • taki-sobie-nick Re: A taka plaża 04.07.18, 21:20
        turzyca napisała:

> Wygląda bardzo niemiecko.
        >
        > I zupełnie serio to mówię, w sensie że obstawiam, że to plaża w Niemczech.
        >
        Owszem, specjalnie ją wkleiłam ze względu na te kosze. U nas parawany, u nich kosze. tongue_out
    • zasiedziala Re: A taka plaża 04.07.18, 08:04
      Kolor morza nie zachęca do kąpieli. Jakby wyciąć morze ze zdjęcia, to sama plaża ładna.
    • same-old_mona Re: A taka plaża 04.07.18, 08:17
      Świnoujście? wink
      • same-old_mona Re: A taka plaża 04.07.18, 08:21
        Ewentualnie Ahlbeck
      • przystanek_tramwajowy Re: A taka plaża 04.07.18, 08:52
        Prawie, prawie! smile To północny brzeg wyspy Uznam, 7,5 km od Świnoujścia. Miejsce zwie sią Bansin czyli po naszemu Bądzin. Wygrała pani mopa parowego. Mąż może go dla pani kupić w dowolnym sklepie. smile
        • same-old_mona Re: A taka plaża 04.07.18, 08:56

Hurra 😂😂
          • kochamruskieileniwe Re: A taka plaża 04.07.18, 09:02
            hehe - też miałam skojarzenie z tym regionem.
            Na poczatku lat 90-tych byłam w sanatorium w Świnoujściu. Niemcy były już zjednoczone, ale na granicy z Polską stał jeszcze płot. I będący w sanatorium mieli taki spacerniak, ok 4 km od portu do granicy. A po drugiej stronie granicy, była plaża z koszami (trochę dalej od płotu, oczywiśćie, ale można było je dostrzec).
            smile
          • same-old_mona Re: A taka plaża 04.07.18, 09:06
            A domani bansin jeździłam z chłopem do włoskiej knajpy, bo wieść gminna niosła, że jest tam prawdziwy włoski kucharz, który okazał się macedończykiem 😂 ale gotował dobrze wink
            • same-old_mona Re: A taka plaża 04.07.18, 09:07
              Do*
        • asmarabis Re: A taka plaża 04.07.18, 12:56
          ahahaha, no teraz doczytalam ze dobrze typowalam, ze to niemieckie
    • heca7 Re: A taka plaża 04.07.18, 08:37
      Nie. Tzn kosze same w sobie ładne. Ale plaża mi się nie podoba. Nie ma skałek, jest piach, płasko. Poza tym wieje, na pewno wieje a ja tego wyjątkowo nie lubię.
      • heca7 Re: A taka plaża 04.07.18, 09:25
        Popatrzyłam jeszcze na to zdjęcie i wiem, że z dziećmi bym tam nie poszła więcej niż raz. Dostałby nam się dajmy na to kosz nr S18. A nie spuszczę dzieci z oka. Do brzegu daleko, między koszami- brzegu nie widać. Kosz stoi bokiem więc ciągle bym wyglądała a i tak gucio było by widać co dzieje się w wodzie. Więc któreś z nas lazłoby na brzeg za dziećmi i siedziało na wygwizdowie a drugie siedziałoby w koszu z bambetlami. Dzieci troje i oczywiście na pewno nie szłyby i nie wracały razem więc ani ja ani mąż byśmy nie mogli w spokoju poczytać książek.
        • turzyca Re: A taka plaża 04.07.18, 09:33
          Dlatego rodzina z dziećmi rozbiła sobie namiocik nad samym brzegiem morza. Widać po lewej, taki niebiesko-czerwony.
    • pitupitt Re: A taka plaża 04.07.18, 08:46
      Podobne klimaty są w Kołobrzegu
    • dziennik-niecodziennik Re: A taka plaża 04.07.18, 08:52
      Te kosze - nie. Poza tym ich ilosc sugeruje ze jest tam dość duzo ludzi.
      Sama plaza - super. Wygląda czysto, piaszczysta, dosc szeroka.
    • kochamruskieileniwe Re: A taka plaża 04.07.18, 08:57
      Uczciwie powiem, że chyba nie lubię koszy - choć kiedyś bardzo mi się podobały. Jeżeli już mam plażować wolę robić to w pozycji leżącej a nie siedzącej. Na leżąco wygodniej mi czytać albo przysnąć (będąc w cieniu parasola). W koszu dla mnie to nie możliwe. Za długa jestem smile

• joa66 Re: A taka plaża 04.07.18, 09:57
      OK. Pod warunkiem, że poza sezonem, większośc koszy pusta, a swój odkrecasz twarzą do morza (i bardzo mało ludzi zakłócajacych widok) . Do tego kawa smile
    • volta2 Re: A taka plaża 04.07.18, 12:14
      plaża mi się podoba, z daleka widać że to bałtyk
      kosze natomiast to dla mnie porażka, nie wiem nawet jak się w tym usadowić

dla mnie plażowanie = leżenie plackiem na ręczniku/kocyku, pod parasolem najlepiej, nie przepadam za leżakami nawet, choć te lepsze do czytania.
      • mikams75 Re: A taka plaża 04.07.18, 12:45
        kosze sa fajne ale nie latem, tylko w chlodne dni, na pustej plazy mozna sobie usiasc z kubkiem goracej kawy i wsluchiwac sie w fale.
        • mikams75 Re: A taka plaża 04.07.18, 12:47
          i jeszcze dodam, ze te kosze nad Baltykiem stwarzaja specyficzny klimat plazy i dodaja uroku, bo plaza sama w sobie jest nijaka. Ale jak juz pisalam - dodaja uroku jak nie ma ludzi smile
    • asmarabis Re: A taka plaża 04.07.18, 12:51
      Kolory i te numery skojarzyly mi sie z Auschwitz....
    • ga-ti Re: A taka plaża 04.07.18, 13:35
      My jeździmy w 5 osób, musiałabym zarezerwować kosze obok siebie. Da sie to przysunąć do siebie? I tak pół dnia w plecy sąsiadów się patrzeć? Można przekręcić przodem do wody? Może z dalszych rzędów jakoś po skosie morze się zobaczy? No nie wiem. Myślę, że fajne są kosze na wietrzne i chłodniejsze dni, z kawusią, tyłem do wiatru, w spokoju posiedzieć. Ale nie tak czlowiek przy człowieku, pod sznurek. Żeby nie było, plaży zatłoczonej, płotek przy płotku też nie lubię wink I jak tu kobicie dogodzić? wink
    • tojamarusia Re: A taka plaża 05.07.18, 07:54
      Plaża jak z koszmaru. Nie, nie, nie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka