Dodaj do ulubionych

Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa

08.07.18, 16:07
Takie proste, życiowe mądrości. Czas dorosnąć.

www.tekstowo.pl/piosenka,elvis_presley,i_really_don_t_want_to_know.html
Obserwuj wątek
    • wheels.of.fire Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 08.07.18, 16:11
      Chociaż można by dodać: Oh how many cocks have fucked you big_grin
      Hahha
      • ania-z-lasu Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 09.07.18, 10:53
        I ty się dziwisz, że jesteś sam? Bo ja nie.
        • wheels.of.fire Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 09.07.18, 18:56
          Przecież to żartobliwa parafraza.
          • anika772 Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 09.07.18, 19:16
            Och, żarty sporo mówią o żartującym.
            • wheels.of.fire Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 09.07.18, 19:18
              Oj, chciałem zabłysnąć że present perfect potrafię stosować wink
    • kotoholiczka Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 08.07.18, 16:13
      Doczytałes do końca?
      • wheels.of.fire Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 08.07.18, 16:20
        W sensie, że to nie Elvis pierwszy wykonał? Tak, wiem, ale on to spopularyzował. Podobnie jak "Blue Suede Shoes" to też jest cover, ale kojarzy się z Elvisem i już.
        • kotoholiczka Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 08.07.18, 16:24
          W sensie, że podmiot liryczny naprawdę nie chce wiedzieć, ilu było, a nawet gdyby pytał, to dziewczyna ma mu nie odpowiadać. Czyli nie oglądamy się za siebie.

• wheels.of.fire Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 08.07.18, 16:35
            No bo lepiej nie wiedzieć, zwłaszcza jak się jest tak przewrażliwionym jak ja. Zawału by można jeszcze dostać. Ja też przecież nie opowiedziałbym swojej dziewczynie o tym, co robiłem w łóżku z jakąś tam panną albo że wysłałem przez internet zdjęcia swoich genitaliów obcej pannie.
            • ania-z-lasu Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 09.07.18, 10:53
              A wysłałeś?
              • wheels.of.fire Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 09.07.18, 18:57
                To już dość intymne. A jak wysłałem, bo mi np. koleżanka obiecała zdjęcie "równoważne", to co?
      • dziennik-niecodziennik Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 08.07.18, 16:59
        Doczytal, ale nie zrozumial.
        Jak zwykle.
        • wheels.of.fire Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 08.07.18, 17:10
          Przecież napisałem, że może czas dorosnąć. Lepiej czadem wszystkiego nie wiedzieć, by zawału nie dostać.
          • dziennik-niecodziennik Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 08.07.18, 17:13
            Zdradze Ci sekret - dorosniesz wtedy kiedy zrozumiesz ze to niewazne i naprawde bedziesz mial to w nosie. A nie gdy bedziesz wolal nie wiedziec, a we lbie bedziesz rozgrywal chore filmy.
            • wheels.of.fire Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 08.07.18, 17:19
              Myślę, że miałbym to całkiem w nosie, jakbym sam zaliczył X lasek na imprezach.
              • dziennik-niecodziennik Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 08.07.18, 17:33
                Czyli jeszcze dlugo nie dorosniesz.
                • wheels.of.fire Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 08.07.18, 17:54
                  Dojrzały to mogę być jako pracownik, syn rodziców, członek wspólnoty mieszkaniowej. Poza tym ja już w spotkanie prawdziwej miłości nie wierzę, więc ewentualny związek zapewne byłby mniej lub bardziej pewnym układem, a może nawet związkiem z rozsądku (paskudnie to brzmi, wiem).
                  • dziennik-niecodziennik Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 08.07.18, 18:01
                    Trzymaj sie tematu.
                    • wheels.of.fire Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 08.07.18, 18:14
                      Nie w każdej kwestii człowiek musi być dojrzałym. A na to wychodzi, że żeby bzyknąć fajną laskę nie trzeba być dojrzałym.
                      Tego podejścia do ewentualnej przeszłości kobiety najbardziej we mnie nienawidzisz, że wszystkich moich cech.
                      • kotoholiczka Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 08.07.18, 18:32
                        Żeby bzyknac fajną laskę nie, ale żeby z fajną laską stworzyć fajny związek, już tak. Nie mieszaj pojęć.
                        • wheels.of.fire Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 08.07.18, 19:06
                          Nawet w pozornie fajnym związku może pojawić się zdrada. Poza tym kobieta, która dla samego seksu idzie z płytkim, ale ładnym kolesiem do łóżka, jako panna do związku w tym rozumieniu dla mnie nie jest fajna.
                          • kotoholiczka Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 08.07.18, 20:23
                            A ta, która idzie z mądrym i brzydkim?
                            • wheels.of.fire Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 08.07.18, 20:31
                              Przynajmniej nie byłoby zagrożenia, że były partner wyglądał lepiej ode mnie wink
                              • ania-z-lasu Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 09.07.18, 10:57
                                A co cię obchodzą cudze minione motywacje? To prywatna sprawa, z kim się idzie do łóżka i dlaczego. Skończ już z tymi dziewiętnastowiecznymi mrzonkami, bo nigdy nie znajdziesz kogoś, kto by cię zaakceptował. Przestań straszyć.
                                • wheels.of.fire Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 09.07.18, 18:58
                                  Jak kogoś poznam, to ona nie musi wiedzieć.
        • lellapolella Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 08.07.18, 17:42
          O to to. I jak zwykle ma w dudzie fakty, ważne, że mu się kojarzy. Głąb, który ma się za idealistę a naprawdę jest tylko cienkim kunktatorem. Uff, ulżyło mi.
          • ania-z-lasu Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 09.07.18, 10:59
            Idealista został wymyślony na potrzeby cierpiącego Ego. Tak naprawdę, to facet, ktory po prostu nigdy nie miał okazji się z kimś przespać.
            • wheels.of.fire Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 09.07.18, 18:58
              Miałem, miałem i nawet skorzystałem.
    • iwles Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 08.07.18, 16:31
      Jozek, do siebie mowisz, ze czas dorosnac? 😄
      • wheels.of.fire Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 08.07.18, 16:39
        Chyba do siebie. smile Cóż, może i nie chcę dorastać "w ten sposób", ale cóż, nie ma co sobie życia utrudniać. I nawet czasem się pogodzić z tym, że jego pewne aspekty zawsze będą trącić bylejakością.
        Niektórzy z czasem dorastają do stanowiska, że zdrada nie jest powodem do rozstania się, ale mam nadzieję że aż tak daleko nigdy nie odpłynę... To by oznaczało wyzbycia się resztek idealizmu... Bezkompromisowość jest jednak nie zawsze mądra.
    • anika772 Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 08.07.18, 16:47
      I tak nie dorośniesz i dalej będziesz drążyć, pytać, zastanawiać się, wątpić; nawet jeśli dama ci powie, że miała tylko dwóch ( i to w związkach!), to nie uwierzysz. A nawet jeśli uwierzysz, to będziesz przekonany, że prędzej czy później ona skoczy w bok.
      Prawda?
      • wheels.of.fire Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 08.07.18, 17:08
        Zdrady niestety się zdarzają. I to chyba naprawdę sukces, jeśli małżeństwo wytrzyma wiele lat bez żadnych skoków w bok po drodze.
        Rozwieść się zawsze można. Może nie ma co odmawiać sobie radości bycia z drugą osobą, póki nie ma zdrady. Jak się pojawi, to relację zakończyć i zatrzymać w głowie dobre wspomnienia.
        • wheels.of.fire Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 08.07.18, 17:09
          A o przeszłość wolę nie pytać. By zawału nie dostać.
          • anika772 Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 08.07.18, 17:13
            No widzisz, jak rozsądnie gadasz. Oby Ci to zostało na dłużej.
            • wheels.of.fire Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 08.07.18, 17:18
              Ale co innego jak się wie o jakiejś dziewczynie, że kumpel ją obracał po pijaku na imprezie.
              • anika772 Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 08.07.18, 17:21
                Dziewczyny nie powinny się zadawać z prostakami, którzy nie potrafią trzymać języka za zębami, tylko z dyskretnymi dżentelmenamiwink

• wheels.of.fire Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 08.07.18, 17:31
                  Czyli taka zhańbiła się stosunkiem z prostakiem big_grin
                  • dziennik-niecodziennik Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 08.07.18, 17:33
                    Ojprdl...
                    • wheels.of.fire Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 08.07.18, 17:48
                      No sorry, nie wyobrażam sobie bycia z laską, którą pijaną mój kumpel dymał na imprezie.
                      • kotoholiczka Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 08.07.18, 18:30
                        A jakby dymal trzeźwa i po wizycie w filharmonii?
                        • wheels.of.fire Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 08.07.18, 19:07
                          Niechętnie bym ogólnie brał dziewczynę po koledze
                          • kotoholiczka Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 08.07.18, 20:24
                            A po nieznajomym chętnie?
                            • wheels.of.fire Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 08.07.18, 20:30
                              Najchętniej taką,co seks uprawiała tylko w związku.
                              • anika772 Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 08.07.18, 21:49
                                Ha, a nie mówiłam..?
                                Nawet jak ci tak powie, to i tak nie uwierzyszbig_grin
                                • wheels.of.fire Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 08.07.18, 22:32
                                  Dlatego wolę nie wiedzieć i w ogóle o tym nie myśleć. Jak miałem dziewczynę, to o takich rzeczach nie myślałem i też wolałem nie wiedzieć, ale wynikało to raczej że strachu. Traktowanie czegoś jak tabu, jak coś co nie istnieje, też nie jest zdrowe. Mam z tym problem, przyznaję się. Możesz mnie teraz nawet uderzyć.
                                  • ania-z-lasu Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 09.07.18, 11:16
                                    Zdać sobie sprawę z problemu to pierwszy krok do pozbycia się go. Czyli jesteś na dobrej drodze. Nie zmarnuj tego.
                                    • wheels.of.fire Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 09.07.18, 19:02
                                      Ja ogólnie jestem osobą bardzo refleksyjną, ubolewającą nad swoją niedoskonałością.
        • ania-z-lasu Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 09.07.18, 11:03
          Wydaje mi się, choć może się mylę, że wychodzisz z założenia że łatwiej zdradzają kobiety, które już wcześniej partenrów miały... A to wg mnie idiotyczne założenie.
          • wheels.of.fire Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 09.07.18, 19:01
            Nie, nie, nie wychodzę z takiego założenia. Jednak wiemy, że ludzie zdradzają. I chyba zdrada mało kogo emocjonuje, skoro z powodu romansów małżeństwa się nie rozpadają.
    • mid.week Re: Bardzo i życiowa mądra piosenka Elvisa 08.07.18, 17:22
      Nie widzę nic o niemowlaku w samolocie i szkle murano.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka