Dodaj do ulubionych

Rekrutacja do szkoł średnich - Kraków

14.07.18, 17:47
Wiem, że jest tu trochę ematek z Krakowa smile
Gdzie szukać tegorocznych progów punktowych do liceów?
Warszawa podała ładne zestawienie, a dla Krakowa nie mogę znaleźć. A syna czeka za rok rekrutacja w kumulacji uncertain
Obserwuj wątek
    • naggina Re: Rekrutacja do szkoł średnich - Kraków 14.07.18, 22:41
      niektóre licea podały na stronach.
      II LO www.sobieski.krakow.pl/rekrutacja/progi-punktowe/
      44, słabiutkie czy jakie to jest zrobione na bazie I gimnazjum www.lo44.krakow.pl/category/informacja/
      reszta podobno w jakiejś formie jest na portalu edukacyjnym- ale nie wiem jakim
      nijak ma się to do następnego roku- w tym roku w klasie, do której chciała iśc moja córka był próg- laureat....
      • andaba Re: Rekrutacja do szkoł średnich - Kraków 14.07.18, 23:03
        Na stronie piątki też napisane ile minimalnie punktów, ale ogólnie.
        waszaedukacja.pl/ponadgimnazjalne/v-liceum-im-augusta-witkowskiego-krakow-415/profile#2222
        Nowodworek się brzydzi elektroniką, więc raczej nie ma tongue_out
    • andaba Re: Rekrutacja do szkoł średnich - Kraków 14.07.18, 22:58
      Nie ma chyba czegoś takiego.
      Najlepiej progi punktowe widać w szkołach, które się miało w wyborze, choćby po to warto wpisywać jak najwięcej smile
      Niektóre szkoły niby podają w opisach szacunkową ilość punktów, ale to się zmienia z roku na rok, nawet o 20 punktów.
      • naggina Re: Rekrutacja do szkoł średnich - Kraków 14.07.18, 23:02
        no podają czasem na TEN rok.
        i tak- ten wzrost widać uncertain
        • andaba Re: Rekrutacja do szkoł średnich - Kraków 14.07.18, 23:07
          Wzrost jest chyba głównie spowodowany coraz częstszym dawaniem ocen celujących.
          • naggina Re: Rekrutacja do szkoł średnich - Kraków 14.07.18, 23:10
            wzrost jest spowodowany tym, że zmniejszono klasy. teraz max 28 a wczesniej- ile wyszło.
            • andaba Re: Rekrutacja do szkoł średnich - Kraków 14.07.18, 23:35
              A, to nie wiedziałam.
              Od kiedy tak jest? Chyba od niedawna?
              28? No to nieźle obcięli, dwójka miała klasy po 40 osób.
              • naggina Re: Rekrutacja do szkoł średnich - Kraków 15.07.18, 04:47
                od poprzednego roku. plus oczywiście kilka ... uncertain w praktyce- moj syn miał 30.
    • fredzia098 Re: Rekrutacja do szkoł średnich - Kraków 14.07.18, 23:33
      Na stronie
      waszaedukacja.pl/
      Tam są progi punktowe ale z 2017 roku na poszczególne kierunki. Nie wiem kiedy się pojawią z obecnego roku. Ale z tego co widzę, to w tym roku trzeba było uzyskać około 20 punktów więcej niż w poprzednim. Według mnie tu chodzi o trudność egzaminu. Może w tym roku był łatwiejszy, stąd taki wzrost punktów? Ne wiem czy w innych miastach też taki wzrost?
      • andaba Re: Rekrutacja do szkoł średnich - Kraków 14.07.18, 23:44
        O, faktycznie. Dzięki.
        Mnie to interesuje czysto statystycznie.
        A jeżeli to jest z 2017 to jestem zdziwiona, bo progi w niektórych są znacznie niższe niż rok wcześniej.
      • naggina Re: Rekrutacja do szkoł średnich - Kraków 15.07.18, 04:49
        ale słońce- jakiego egzaminu? jakie specjalizacje????
        • naggina Re: Rekrutacja do szkoł średnich - Kraków 15.07.18, 04:51
          w 2017 weszło zarządzenie o zmieniejszeniu liczby osób w klasach. w tym roku- zmniejszona ilośc młodzieży w klasach+zmniejszona liczba klas- robią miejsce na przyszłoroczną kumulację confused

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka