jola-kotka 15.07.18, 01:11 Co musicie miec w domu z produktow spozywczych zawsze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chocolatemonster Re: Jedzeniowo :) co w domu musi byc? 15.07.18, 01:37 Kawa dla kawopijcow, woda mineralna, earl grey i herbata zielona, duzo warzyw i owocow (avokado i pomidory!), orzechy, jajka,mleko i gorzka czekolada. To moje minimum. Odpowiedz Link Zgłoś
zasiedziala Re: Jedzeniowo :) co w domu musi byc? 15.07.18, 01:42 Ooo, mam bardzo podobną listę, tylko sporo krótszą. Kawa, mleko do kawy (skondensowane słodzone), orzechy / pistacje, ser doby w kawałku, żółta papryka, cytryna i nie zginę Odpowiedz Link Zgłoś
beverlyja90210 Re: Jedzeniowo :) co w domu musi byc? 15.07.18, 01:57 Kawa,woda niegazowana,mąka jaja mleko olej Odpowiedz Link Zgłoś
nolus Re: Jedzeniowo :) co w domu musi byc? 15.07.18, 02:13 Kawa przede wszystkim - bez herbaty jakoś wytrzymam. Zwykle mleko (nic mi tak nie psuje humoru, jak brak mleka) Mleko do kawy (wybrane) Ser żółty Pomidory Pizza mrożona W dalszej kolejności : herbata miętowa, rukola, mozarella, jakas poledwica, frytki. Odpowiedz Link Zgłoś
nolus Re: Jedzeniowo :) co w domu musi byc? 15.07.18, 02:24 I ser śremski. O oczywistosciach typu margaryna/masło nie piszę. Zamiast chleba bułki. Odpowiedz Link Zgłoś
ironia-losu11 Re: Jedzeniowo :) co w domu musi byc? 15.07.18, 07:06 Herbata Earl Grey + cukier, jakiś makaron, przyprawy. To mi wystarcza do przeżycia Odpowiedz Link Zgłoś
kouda Re: Jedzeniowo :) co w domu musi byc? 15.07.18, 08:05 Oliwa, olej, masło, kasze, makaron, musli, płatki owsiane, owoce, ser - twarożek i przynajmniej trochę parmezanu, puszki jakieś, pomidory i sardynki przynajmniej, miod, masło, mleko, jajka, włoszczyzna Odpowiedz Link Zgłoś
leyre2 Re: Jedzeniowo :) co w domu musi byc? 15.07.18, 08:06 Rozne rzeczy. I co oznacza zawsze? Zawsze nie musze miec tego samego ale zawsze musza byc rzeczy s ktorych da sie przygotowac kilka wartosciowych i smacznych posilkow. Herbata czy kawa nie musi zdecydowanie, zwlaszcza latem pije tego malo. Odpowiedz Link Zgłoś
ertyla Re: Jedzeniowo :) co w domu musi byc? 15.07.18, 11:18 I tu się zgadzam. Kocham mozarellę, ale bez niej nie umrę. Muszę mieć składniki, z których zrobię coś dobrego, zdrowego i pożywnego dla całej rodziny. Plus kawa, herbata, mleko i cukier. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Jedzeniowo :) co w domu musi byc? 15.07.18, 17:24 Zawsze czyli to bez czego nie funkcjonujesz i jak nie masz musisz isc do sklepu. Odpowiedz Link Zgłoś
leyre2 Re: Jedzeniowo :) co w domu musi byc? 15.07.18, 17:31 jola-kotka napisała: > Zawsze czyli to bez czego nie funkcjonujesz i jak nie masz musisz isc do sklepu > . Nie mam czegos takiego bez czego nie funkcjonuje, nie jestem uzalezniona od czegokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
ala.maciejka Re: Jedzeniowo :) co w domu musi byc? 15.07.18, 20:36 jesteś za to strasznie sztywna, żadnego luzu, poczucia humoru... Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Jedzeniowo :) co w domu musi byc? 16.07.18, 01:33 Tez mi sie tak wydaje Odpowiedz Link Zgłoś
leyre2 Re: Jedzeniowo :) co w domu musi byc? 16.07.18, 07:10 ala.maciejka napisał(a): > jesteś za to strasznie sztywna, żadnego luzu, poczucia humoru... Dobrze ze ty masz tego pod dostatkiem, w dodatku taka sympatyczna jestes, zero arogancji, i potrafisz tak pieknie wciac sie w dyskusje z wypowiedzia nie na temat...wow Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Jedzeniowo :) co w domu musi byc? 16.07.18, 01:32 A co to ma do uzaleznienia? Odpowiedz Link Zgłoś
leyre2 Re: Jedzeniowo :) co w domu musi byc? 16.07.18, 07:08 jola-kotka napisała: > A co to ma do uzaleznienia? Duzo jolu, jesli ktos nie moze przezyc bez kawy to jest uzalezniony, ktos inny od alkoholu itp, uzaleznienia nie sa dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
al_sahra Re: Jedzeniowo :) co w domu musi byc? 15.07.18, 08:13 Kawa, herbata (darjeeling i jaśminowa) Mleko Płatki owsiane Jogurt naturalny Jajka Pomidory Awokado Świeży kozi ser Jakaś kasza, quinoa, dziki ryż itp. Oliwa Limonki i/lub cytryny Czerwone wino Whisky Odpowiedz Link Zgłoś
lalkaika Re: Jedzeniowo :) co w domu musi byc? 15.07.18, 08:15 W domu musi byc porzadek... Brokuly.Szpinak. Jarmuz.Siemie lniane.Chinoa.Kasza niepalona.Ser feta/podobny i parmezanowy/plesniowy.Pyszny jagielnik wczoraj <popelniony< .Woda zrodlana. No i tyle , a nie batoniki mocy . Odpowiedz Link Zgłoś
frey.a86 Re: Jedzeniowo :) co w domu musi byc? 15.07.18, 09:05 Kawa, jajka, masło, pieczywo, ser żółty paczkowany, makaron, pomidory w puszce, ser typu parmezan, cebula, czosnek, jakieś warzywa (np. papryka, pomidor, ogórek), mleko, płatki. Dobrze jeszcze jak jest mięso w zamrażarce. Odpowiedz Link Zgłoś
crea.tura Re: Jedzeniowo :) co w domu musi byc? 15.07.18, 09:07 Ja zawsze muszę mieć kawę, śledzie, masło, jajka i banany. Jak czasem stanie się tak, że czegoś z powyższych nie ma,to odczuwam straszny brak Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Jedzeniowo :) co w domu musi byc? 15.07.18, 09:12 Ser zolty, jajka, mąka, masło, olej, kawa i mleko. Jabłka. A dalej: Jakiś makaron, kasza, ryz, drożdże, warzywa typu pomidory, papryka czerwona. Włoszczyzna. Ziemniaki. Platki owsiane. Kawałek mięsa, trochę wędliny. Odpowiedz Link Zgłoś
paniusia.aniusia Re: Jedzeniowo :) co w domu musi byc? 15.07.18, 09:18 Takie minimum to: mleko, jajka,mąka, olej. I mam obsesję jeśli chodzi o koncentrat pomidorowy. Wcale nie używam go często ale zawsze wydaje mi się,ze sie przyda i ze nie mam. Tym sposobem mam chyba 6 w zapasie Odpowiedz Link Zgłoś
frey.a86 Re: Jedzeniowo :) co w domu musi byc? 15.07.18, 09:35 O właśnie, ja też muszę mieć koncentrat. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Jedzeniowo :) co w domu musi byc? 15.07.18, 10:57 I ja. Ale ja raczej zużywam. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Jedzeniowo :) co w domu musi byc? 15.07.18, 10:40 Herbata, makaron, jajka, pomidory, czosnek, oliwa, cytryna i goździki do herbaty, herbata. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Jedzeniowo :) co w domu musi byc? 15.07.18, 10:40 Kakao miało być na końcu! Odpowiedz Link Zgłoś
liliawodna222 Re: Jedzeniowo :) co w domu musi byc? 15.07.18, 10:52 Minimum to: kawa, mleko, jajka, mąka, banany, pomidory, cebula, ryz, makaron. Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Jedzeniowo :) co w domu musi byc? 15.07.18, 11:00 kawa mleko mleko bez laktozy dla kotów herbata czarna herbata zielona ryż ser żółty ser pleśniowy kurczak pod różnymi postaciami - wędzony, gotowany, pieczony łosoś żelki! Odpowiedz Link Zgłoś
wkurzo-namama Re: Jedzeniowo :) co w domu musi byc? 15.07.18, 11:00 Jajka, rucola, parmezan, oliwa z oliwek, chili w płatkach i pomidorki koktajlowe. Plus makaron. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Jedzeniowo :) co w domu musi byc? 15.07.18, 12:01 Kawę! Bez kawy nie ma życia. Oliwę, sos sojowy, sos rybny, chili, czosnek, ryż. Jak tego nie ma nie ma co jeść I jajka ofkors. Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: Jedzeniowo :) co w domu musi byc? 15.07.18, 12:36 Makarony, pulpy pomidorowe, oliwa, ser pecorino/parmezan, chleb zytni, dobre konfitury, wino. Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: Jedzeniowo :) co w domu musi byc? 15.07.18, 12:37 Aha, kawa. Bez niej to kleska Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Jedzeniowo :) co w domu musi byc? 15.07.18, 12:40 Kawa, mleko, jajka i woda mineralna. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Jedzeniowo :) co w domu musi byc? 15.07.18, 13:21 Co znaczy "musicie"? Bo ja bym przeżyła i z pustą lodówką, zawsze jakieś rozwiązanie się znajdzie. Natomiast produków, które mam zawsze w domu (a jak nie mam to w miarę możliwości jak najszybciej uzupełniam) jest zbyt dużo, zeby wypisywac. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Jedzeniowo :) co w domu musi byc? 15.07.18, 17:28 Mozna tez zyc bez lodowki , bez kuchni da sie . Ale jednak wiekszosc tak nie zyje i ma swoje produkty ktore musi miec w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Jedzeniowo :) co w domu musi byc? 15.07.18, 18:00 To ja "muszę" mieć co najmniej kilkadziesiąt. Tak jak niektórym kawa, mnie "niezbędny" do zycia jest wybór Odpowiedz Link Zgłoś
paniszelka Re: Jedzeniowo :) co w domu musi byc? 15.07.18, 15:19 Ja jem bardzo duzo więc duzo musze mieć w lodówce. Kawa Mleko Płatki owsiane jogurt naturalny owoce coś drobiowego- mięso chleb z ziarnami wędlina drobiowa czekoladę wodę mineralną pomidory Odpowiedz Link Zgłoś
paniszelka Re: Jedzeniowo :) co w domu musi byc? 15.07.18, 15:19 mialam napisac pełną lodówkę muszę mieć Odpowiedz Link Zgłoś
bazia8 Re: Jedzeniowo :) co w domu musi byc? 15.07.18, 15:58 Herbata, kawa Masło/ margaryna Maka zwykła / mąka do wypieku chleba Oliwa/ olej Ocet winny Jajka Ryż /kasza Makaron Mleko Przecier pomidorowy Płatki owsiane Soczewica Przyprawy Odpowiedz Link Zgłoś
sasha_m Re: Jedzeniowo :) co w domu musi byc? 15.07.18, 16:25 Jajka, cytryny, kawa, herbata, cukier i woda gazowana. Gdy którejś z tych rzeczy zabraknie, zakupy są bezwzględnie konieczne, i to natychmiast. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Jedzeniowo :) co w domu musi byc? 15.07.18, 17:37 Czosnek, cebula, pomidory, oliwa, maslo, cheddar, twaróg, cukier, cytryna, mięta, miód no i jakieś pieczywo. To minimum. Do tego awokado, łosoś, kolendra i bazylia, herbata i woda. Reszta opcjonalna. Odpowiedz Link Zgłoś
martaesz Re: Jedzeniowo :) co w domu musi byc? 15.07.18, 17:45 Spożywcze pierwszej potrzeby to kaweczka , kawusia, kawunia i mleko jak rano by tego nie było, to trudno mi sobie wyobrazić ten koszmar🤤. Odpowiedz Link Zgłoś