Dodaj do ulubionych

Zamowilam...

23.07.18, 15:09
Po lekturze watku o perfumach na lato skusilam sie i zamowilam probki perfum Toma Forda: orchidee, fucking cos tam, i jeszcze jakis cytrusowy. Byly juz tak zachwalane, ze stwierdzilam, ze musze i koniec.

No i przyszly... i niestety wieeeeeelkie rozczarowanie sad Jeszcze orchidea jest OK, ale tylko OK, nic wiecej, no i nie na lato. Fucking cos tam zupelnie nie moja bajka, w ogole to on dla mnie 100% meski jest i juz, a ten cytrusowy... przysiegam - dokladnie tak pachnie u mnie odswiezacz w kibelku.

Eh, szkoda, bo liczylam na jakies odkrycie, a tylko wydalam sporo kasy wink
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Zamowilam... 23.07.18, 16:03
      A ja właśnie zamówiłam męskie perfumy Polo, takie w zielonej butelce. Ewidentnie męskie, ale miałam okres, że musiałam jej podbierać bratu i się nimi psikać.
    • snakelilith Re: Zamowilam... 23.07.18, 16:30
      Ja się w ogóle dziwię, że kupiłaś perfumy, czy próbki perfumy zachwalane przez inne forumki. W jaki sposób ma być to gwarancją, że spodobają się akurat tobie jest dla mnie zagadką. Jeszcze rozumiem, gdy ktoś szuka zapachu w danym kierunku i ktoś tam poradzi, że takie, czy owakie zawierają podobne nuty zapachowe, można pójść wypróbować w perfumerii nie przegerzbując się już przez wszystkie zapachy, ale gusty zapachowe są bardzo skomplikowaną rzeczą. Czasem spotykam kobiety na ulicy wypiskane takim guanem za przeproszeniem, że nie mogę wyjść ze zdumienia, że ktoś to namieszał, a co jeszcze tragiczniejsze, że komuś to się spodobało i kupił.
      • wkurzo-namama Re: Zamowilam... 23.07.18, 16:33
        ej, tak też nie mów. ja dzięki forum poznałam molekuły. przecież dziewczyny piszą zwykle jakie zapachy, jakie nuty mają, czy są ciężkie, lekkie, kwiatowe, drzewne itp.
        • jematkajakichmalo Re: Zamowilam... 23.07.18, 17:59
          No dokladnie. Zazwyczaj jest tez tak, ze na powiedzmy 20 wypowiedzi jakies 2 max 3 sa takie same, a tym Fordem to sie tyle zachwycalo, ze stwierdzilam, ze cos w tym jest wink No i watek jak pamietam byl o perfumach na lato w kirunku cytrusowym... A taki tez mnie interesuja wiec chcialam sprobowac.
          • snakelilith Re: Zamowilam... 23.07.18, 18:26
            No a teraz się przekonałaś, że to wcale tak nie działa....
        • snakelilith Re: Zamowilam... 23.07.18, 18:25
          I tak i nie. Niewiele osób potrafi w ogóle opisywać zapachy, a sama kategoria kwiatowe, to jest cały kosmos, w których można kompletnie utonąć. Mnie zresztą większość zapachów, które podobają się ematce w ogóle się nie podchodzi, albo co bardzo dziwne i zdarza się wcale nie tak rzadko, komuś innemu mogą się podobać zapachy, z których jeden uważam za genialny, a resztę za niedopuszczalną, więc nawet na poleceniu "siostrzanej" forumki nie można polegać.
    • wkurzo-namama Re: Zamowilam... 23.07.18, 16:30
      ja naciągnęłam męża na f... fabulous, ale trochę żałuję, bo mimo że są bardzo moje, to niestety ale czuję je jakieś 4 godziny i muszę się dopsikać, a cena jest nieprzyzwoita.
      black orchid jest o wiele wiele bardziej trwały.
      • thank_you Re: Zamowilam... 23.07.18, 16:58
        A nie mówiłam? wink)) TF jest przereklamowany, pol psikniecia moich perfum wystarcza mi na cały dzien.
        • thank_you Re: Zamowilam... 23.07.18, 16:59
          A jesli chcesz przedłużyć trwałość zapachu, to możesz użyć wazeliny
          • wkurzo-namama Re: Zamowilam... 23.07.18, 17:09
            o dzięki! kupię dzisiaj.
            ale black orchid i costa azzura pachną na mnie długo. tylko ten FF tak krótko sad
          • alfa36 Re: Zamowilam... 23.07.18, 23:14
            ? Jak?
    • leyre2 Re: Zamowilam... 23.07.18, 16:34
      Po lekturze watku o perfumach na lato skusilam sie i zamowilam probki perfum

Zapachy sa jednak bardzo indywidualna sprawa, ja musze powachac, w ciemno sobie nie wyobrazam kupowac. Dobrze ze to tylko probki. A perfum nie kupuje przez internet.
      • jematkajakichmalo Re: Zamowilam... 23.07.18, 18:01
        Tylko dlatego zamowilam, bo byla mozliwosc wziecia probek. W zyciu nie kupilabym perfum w ciemno, a juz w takiej cenie to w ogole. Co najwyzej zaryzykowalabym jakis rosmanowy psikacz za kilkanasce zl wink
    • mikams75 Re: Zamowilam... 23.07.18, 21:41
      Ja tez po zachwytach na forum jak trafilam na toma forda w perfumerii to obwachalam i wcale mi sie nie spodobaly.
      • wkurzo-namama Re: Zamowilam... 23.07.18, 21:42
        Wszystkie za jednym zamachem ? 🙃 Brawo Ty👍
        • mikams75 Re: Zamowilam... 23.07.18, 23:07
          Te, ktorych nazwy wskazywaly, ze moga mi sie podobac i te, ktore mi utkwily w pamiecu z forumowych zachwalanek. Wystarczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka