Dodaj do ulubionych

fejki z aliekspress

26.07.18, 14:49
Co i raz tu na emamie oraz w różnych reklamach netowych np. na fejsie wypływają strony sprzedające na pierwszy rzut oka fajne ubrania z wysyłką lokalną, ale po bliższym przyjrzeniu okazuje się, że te strony to krzaki sprowadzające te towary poprzez aliekspress.
Kupowanie na ali to loteria, ja wydałam 200 zl na sukienkę, która do niczego się nie nadawała, ale kupiłam też kilka przedmiotów nieciuchowych, które były ok.
Ale kupując na ali ma się ochronę nabywcy. Kupując na stronach-krzakach - nie.

Czy możemy tu zamieszczać nazwy tych stron ku przestrodze?

Możemy zacząć od:
www.veryvoga.pl
Obserwuj wątek
    • livia.kalina Re: fejki z aliekspress 26.07.18, 14:52
      Podobają mi się tłumaczenia nazw sukienek:
      "Solidny Okrągły Dekolt Maxi Sukienka Krótka "
      "Wydrukować Czech Kwiatowy Litera V Maxi Sukienka Krótka"
      • alpepe Re: fejki z aliekspress 26.07.18, 14:54
        a ja tam się pytam, co mają w głowach ludzie, którym takie kwiatki nie przeszkadzają w robieniu tam zakupów.
        • dyzurny_troll_forum Re: fejki z aliekspress 26.07.18, 14:59
          alpepe napisała:

> a ja tam się pytam, co mają w głowach ludzie, którym takie kwiatki nie przeszka
          > dzają w robieniu tam zakupów.

Okazję! Widzą okazję, że kupią super duper towar za śmieszną cenę. Jak się dostrzeże okazję to wszystko inne przestaje się liczyć....
        • mama.nygusa Re: fejki z aliekspress 26.07.18, 15:02
          Przyznam, ze mnie sie takie reklamy nie wyswietlaja.A takie posrednictwa sa dla osob, ktore nie potrafia kupowac bezposrednio.Jakis czas temu zauwazylam, ze znajoma poprzez fb zamawia cos tam dla swojego dziecka, , zaproponowalam jej pomoc w zakupie samej-rzecz kosztowala okolo30zl drozej, mowie poprowadze cie przez cala sciezke zakupu, ale nie chciala pomocy smile
          • alpepe Re: fejki z aliekspress 26.07.18, 15:47
            mnie też nie, ale mój adb jest pancerny.Ostatnio na komórce wyświetliła mi się reklama sklepu z jedwabnymi ubraniami, ale zaczęłam się zastanawiać, jak to się ten jedwab pozyskuje i sobie odpuszczę.
          • majarzeszow Re: fejki z aliekspress 27.07.18, 06:38
            to i tak lepiej niz prosby znajomych: zaaaaaamooooow mi cos na ali.... prooooszeeeee......

no jakby nie mogli se kliknac i kupić smile
            • black_magic_women Re: fejki z aliekspress 27.07.18, 13:49
              majarzeszow napisała:

>
              > no jakby nie mogli se kliknac i kupić smile

Moja koleżanka prosi żeby zamawiać jej z allegro smile
              >
              • mama.nygusa Re: fejki z aliekspress 27.07.18, 15:37
                Moja kolezanka, z corkami lat 16 i 15 tez prosi zeby jej robic zakupy internetowe, na zalando, galeria marek itd, itd. smile
      • blimsien Re: fejki z aliekspress 26.07.18, 18:41
        livia.kalina napisała:

> Podobają mi się tłumaczenia nazw sukienek:
        > "Solidny Okrągły Dekolt Maxi Sukienka Krótka "
        > "Wydrukować Czech Kwiatowy Litera V Maxi Sukienka Krótka"
        na telefonie mam anglojezyczna wersję ali i nie ma tych koszmarkow. vogi i podobne zaczely mi sie wyswietlac na kompie ostatnio, jak szelka zaczela spamowac modimodą.
        • redheadfreaq Re: fejki z aliekspress 28.07.18, 11:32
          Dokładnie, wystarczy zmienić język. Wersja polska jest automatycznie spolszczana.

A co do meritum - trzeba czytać recenzje, wtedy jest mniejsza szansa na nacięcie się. Chłamu jest mnóstwo, ale przy odrobinie ostrożności można wyhaczyć faktyczne okazje. Też byłam sceptycznie nastawiona, ale tak między bogiem a prawdą - w sieciówkach jest dokładnie taki sam chłam, tylko z innymi metkami.
    • melmire Re: fejki z aliekspress 26.07.18, 15:04
      Widzialam dziewczyne sprzedajaca broszki za 5 euro plus 80 centow za wysylke. Takie same mozna kupic na ali za 69 centow, wysylka gratis. Chyba sie nie ucieszyla jak jej to napisalam w komentarzach smile
      • wkurzo-namama Re: fejki z aliekspress 26.07.18, 15:16
        A co stoi na przeszkodzie, żebyś zamiast pisać jej to w komentarzach, sama sobie tak dorobiła?
        Przeciez nie zrobiła chyba nic niezgodnego z prawem, ot wykorzystała fakt, że inni są mniej zorientowani / zaradni.
        • blimsien Re: fejki z aliekspress 26.07.18, 18:38
          jezeli nie "wysyla" z Chin tylko magazynuje w domu, to nie oszukuje. na alledrogo pelno drobnicowego chlamu z ali, magazynowanego w pl i gópie lódzie kupujo, choc mogliby dac za to trzy razy mniej i z dostawa za miesiac.
          • melmire Re: fejki z aliekspress 26.07.18, 22:55
            Z tym ze ona sprzedawala na strone fb gdzie zalozenie jest takie ze sprzedaje sie w dobrej cenie, nizszej niz oficjalna w sklepie/necie. A ona robila przebicie ponad szesciokrotne.
            • blimsien Re: fejki z aliekspress 27.07.18, 13:36
              Polskie "ejzbukowe" "bótiki" tez tak robią i to z dość nieziemskim przebiciem na cenie tych szmat. Wiem ze tak jak ty mogłabym nie będąc klientka pisać opinie z jedną gwiazdka i kilkoma wersami hejtu, ale szkoda życia.
            • memphis90 Re: fejki z aliekspress 27.07.18, 17:00
              Jeśli ktoś robi przebitke na cenę z Ali, to jego sprawa. Zamówił, zrobił inwestycję, teraz sprzeda albo nie, z zyskiem albo i nie. Nie akceptuję tylko sytuacji, w której towar dopiero IDZIE z Chin, i to z darmową wysyłką, a “sprzedawca" nabija marzę, koszt wysyłki i nawet nie daje rachunku/faktury/gwarancji. Oszust i tyle, ale na allegro na przykład nie można dać komentarza przed zakupem.
        • melmire Re: fejki z aliekspress 26.07.18, 22:50
          No tak sie sklada ze nie lubie wykorzystywac innych, zwlaszcza w takiej skali. Coz, bogata nie umre.
          • jemgluten Re: fejki z aliekspress 26.07.18, 23:02
            Cały handel opiera się na zasadzie: sprzedać drożej niż się kupiło.
          • wkurzo-namama Re: fejki z aliekspress 27.07.18, 04:48
            Mój bosz... To ty cokolwiek kupujesz ? Wiesz jakie marze mają sieciowki, butiki, optycy, sklepy spożywcze...
            Zacznij pisać komentarze 😶
            Ps. Nie handluje towarem z alli. Ale brzydzę się takim dowalaniem komuś. Chyba że chodzi o podróbki. Tu litości nie mam.
    • niktmadry Re: fejki z aliekspress 26.07.18, 15:59
      Jeśli ten post nawiązuje do mojego postu to nie pocieszę, nie zamówiłam tych sukienek. Bałam się, ze nie dojdą na czas lub, że nie będą wyglądały tak jak na zdjęciach.
      • leann32 Re: fejki z aliekspress 26.07.18, 18:31
        No wlasnie znajoma kupila kiecke slubną na ali.
        Ze zdjecia - boska, no taki cud ze jak zobaczylam to zalowalam, ze juz po slubie jestem bo dokladnie taką powinnam odziać.

To co przyszlo... przyszlo 4 dni przed ślubem. Nadawalo sie co najwyzej zeby z tego poręcze pod kościołem poowijać na okrętke zeby byly białe. Koszmar. Połaczenie obrusa z błyszczącej tafty z firaną, krzywe, uszyte tak ze znajoma musiałaby mieć korpus 7 latki zeby sie w to wcisnąć.
        Cyrk byl nieziemski, kupila gotowca ze sklepu na szybko, ale oduczyla mnie od kupowania na ali sukienek.
        Ja kupilam kurtke puchówke, byla tak szpetna i śmierdząca ze byloby mi ją wstyd nawet do kontenera pck wrzucić.
        • blimsien Re: fejki z aliekspress 26.07.18, 18:40
          ja tylko t-shirty, ale nie z żadnych cebula deali za 3$. jakosc bardzo dobra ale cena rowna tym z sieciowek w PL z przecen.
          • melmire Re: fejki z aliekspress 26.07.18, 22:51
            podaj linka smile
            • blimsien Re: fejki z aliekspress 27.07.18, 00:23
              Sklep "Pioneer camp official flagship store" , tshirty raczej typowo męskie, sama noszę s-kę, chłop 2xl. Zdarzają się z zabawnymi nadrukami dla nerdow. Kupowałam parę szt rok temu (przecena 50% przy zakupie z aplikacji z tel), maja sie niezle. Sukienki czy kurtki albo butów bym się bała zamówić.
            • blimsien Re: fejki z aliekspress 27.07.18, 00:29
              melmire napisała:

> podaj linka smile
              >
              >
              pioneercamp.aliexpress.com/store/1209587
              tak, czasem chadzam w koszulkach o meskim kroju. (rok temu mieli z nerdowskimi nadrukami, teraz nic specjalnego). chlop chodzi w kilka rozmiarow wiekszych. spodenki tez ma stamtad tylko z zeszlorocznych zakupow.
        • konsta-is-me Re: fejki z aliekspress 30.07.18, 15:19
          No sory, ale jak ktos liczy na recznie szyta sukienke z jedwabiu za 200 zl to chyba na glowe upadl.
          Wbrew pozorom bywaja solidni sprzedawcy ale wtedy jest 30-40 procent taniej niz w salonie.
          I to nie jest gotowiec, tylko szyte na miare.
    • jola-kotka Re: fejki z aliekspress 27.07.18, 00:34
      Flory day wink jest taka strona.
      • raczek47 Re: fejki z aliekspress 27.07.18, 07:28
        Ale to floryday co? Że to ciuchy z aliexpress?Marnej jakości?
        Oglądałam tam sukienki i niektóre są przecudne.
        i niedrogie.
        • claudel6 Re: fejki z aliekspress 27.07.18, 13:00
          tak, floryday jest jedną z takich stron. dzięki jola-kotka, że jako jedyna odpowiedziałaś na mój apel smile
          • jola-kotka Re: fejki z aliekspress 27.07.18, 13:03
            Nie ma za co smile
        • claudel6 Re: fejki z aliekspress 27.07.18, 13:05
          raczek, wszystko tam jest z aliexpress.
          • raczek47 Re: fejki z aliekspress 27.07.18, 15:29
            O wow.
            Dzięki za info. Tak ładnie te sukienusie wyglądają na fotkach a tu zonk😊
            • jola-kotka Re: fejki z aliekspress 30.07.18, 15:13
              Ale to nie zonk bo na alli mozna kupic fajne rzeczy wcale nie o tragicznej jakosci
              • blimsien Re: fejki z aliekspress 30.07.18, 16:03
                Tylko ten ich "szyfon wiskozowy" albo wiskoza/modal/lyocell to na bank poliester.

Nic poza klasycznymi tshirtami z dobrego źródłaew letnia odzieżą meska nie zamawiam.
      • kj-78 Re: fejki z aliekspress 30.07.18, 20:02
        Raz sie skusilam i zamowilam kilka rzeczy z Floryday, wygladaly bardzo zachecajaco. Coz, z chyba 5 jedna sie nadawala, reszta to smiecie. Ale zwrocilam je po prostu i forse oddali. A jeden ciuch calkiem fajny mi przybyl wink Przyznam jednak, ze wiecej tam nic nie zamowie.
    • lalkaika Re: fejki z aliekspress 28.07.18, 10:49
      justfashionnow .Przesylka nie dotarla,na mejle nie odpowiadaja. Reklamy mam WSZEDZIE. cos mnie tknelo,jak takie same kiecki na jakiejs innej mi sie wyswietlily..no i teraz wiem. Kasa utopiona i mi szkoda bo na wyjazd byly potrzebne,a teraz latam i szukam na ostatnia chwile po sklepach.A na zdjeciach,prawda zacnie wygladaly i dalam sie nabic w butelke.
    • bei Re: fejki z aliekspress 28.07.18, 11:15
      Veryvoga zachwyciła mnie wizualnie, ale ceny wydawały się bardzo podejrzane. Poszukałam opini i potwierdziły moje podejrzenia.
      Często spotykam sklepy z designerskimi meblami. Właściwie to jeden sklep, nazwa ruchoma. Ceny podejrzanie niskie i jeszcze mega promocje. Często jest napisane, ze np fotel czy lampa jest inspirowana oryginałem, zdjęcie jest zamieszczone oryginału. Ale te sklepy nic nie przysyłają. Od razu maja b długi okres wysyłki-np 6 miesięcy. Sklep istnieje kwartał, znika a po nim wykwita kolejny, taki sam z nową nazwą.
      Jego polski adres jeśli jest to tylko adres jednoosobowego biura, adres zachodni gdzieś w azjatyckim biurowcu.
      Ostatni taki to ‚mebleprostozfabryki”
    • baba_za_kolkiem Re: fejki z aliekspress 30.07.18, 15:06
      Www.najmodniejszeobuwie.pl taki sam fejk jak inne, sklep/ strona wyglada dokladnie wg tego samego schematu jak inne, jak kopia.
      • claudel6 Re: fejki z aliekspress 30.07.18, 20:49
        ale tam są markowe adidasy! i wcale nie po jakichś superokazyjnych cenach...
        • baba_za_kolkiem Re: fejki z aliekspress 30.07.18, 21:53
          No to świetnie, nic tylko zamawiaćsmile
    • jola-kotka Re: fejki z aliekspress 31.07.18, 17:42
      Masz nastepna IVET Shop hehe trafilam przed chwila przypadkiem zamowilam dwie sukienki zobaczymy tylko czeka sie od 7 do 30 dni wysylka tylko za pobraniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka