Dodaj do ulubionych

Rozswietlacz. Poleccie.

18.09.18, 00:29
Jakiej firmy jest ok . Huda beauty 3d kolezanka zachwalala katastrofa, kupilam paletke rozswietlaczy diora i tez na mokro slabo sie sprawdza Jakie macie? I jak juz to jeszcze jakis bronzer konczy mi sie ziemia egipska od dawana jej uzywam i troche mi sie juz znudzila. Przywiazuje sie do produktow ale chetnie cos nowego kupie .
Obserwuj wątek
    • joanna05 Re: Rozswietlacz. Poleccie. 18.09.18, 00:42
      Rozświetlacz - a jaki ma być? Mocny i bardzo widoczny, czy typu "subtelny połysk" bez drobinek?
      Delikatne, lśniące elegancko ma Becca. Brokatowo-drobinkowy, imprezowy wypuściła ostatnio Fenty. Paletki Hudy też są niezgorsze, tylko trzeba je odpowiednio stosować. Jak nakładałaś i czym?
      Bronzer - ja najbardziej lubię paletę od Kate von D, tę do konkturowania, z 6 pudrami. Ma zimny odcień do konturowania, taki pośredni, i ciemny oraz ciepły do "ocieplania" cery właśnie. Hoola z Benefitu jest dość uniwersalna też. Niezła jest Laguna z Narsa. Obie nie za ciepłe, nie pomarańczowe.
      • jola-kotka Re: Rozswietlacz. Poleccie. 18.09.18, 00:52
        Ma byc widoczny, mocny wlasnie te sa za delikatne co mam bo moje makijaze to jak moja kolezanka mowi o nich " na kapiaco".
        • majenkir Re: Rozswietlacz. Poleccie. 18.09.18, 03:11
          jola-kotka napisała:
          > Ma byc widoczny, mocny wlasnie

Probowalas Becca? Ja uzywam tego juz bardzo dlugo, ladnie widac smile

https://images.prod.meredith.com/product/e3b95737f10f7d9531af912f7be23c9c/1518185913020/l/becca-shimmering-skin-perfector-pressed-highlighter
          • princesswhitewolf Re: Rozswietlacz. Poleccie. 18.09.18, 10:57
            To Becca Moonstone? Mam takowy i moim zdaniem to nie jest mocny rozswietlacz tylko raczej delikatny.
        • luvyana Re: Rozswietlacz. Poleccie. 18.09.18, 05:07
          Ja jestem uzależniona od rozswietlaczy i pośród miliona przetestowanych, najfajniejszy okazał się taki z biedronki albo Rossmana ? W błękitnym opakowaniu. Jak wstanę to zrobię fotke. W końcu go widać, ale bez efektu drobinek .
          • lot_w_kosmos Re: Rozswietlacz. Poleccie. 18.09.18, 05:51
            Tia, biedronka ma lepszy i trwalszy kosmetyk niż niejedna sprawdzona marka....
            Wybacz, że jednak. Ie potwierdzę.
            • luvyana Re: Rozswietlacz. Poleccie. 18.09.18, 07:32
              😁 no widzisz, też nie wierzyłam. Przypadkiem dorwalam go u przyjaciółki. I też się zdziwiłam. To Bell. Face Higlihter no1 ocean vave.
              Mi pasuje idealnie.
              • jola-kotka Re: Rozswietlacz. Poleccie. 18.09.18, 07:56
                bell? Yyyy smile dajcie fotke tego
                • luvyana Re: Rozswietlacz. Poleccie. 18.09.18, 08:41
                  Masz w linku do kwc na wizaż. Dla mnie najtrudniej dobrać rozswietlaczy który rozświetla a nie ma tych drobinek mikrobrokatu.
                  • jola-kotka Re: Rozswietlacz. Poleccie. 18.09.18, 08:54
                    Mi nie przeszkadza te mikrobrokat. Ok dzieki
            • luvyana Re: Rozswietlacz. Poleccie. 18.09.18, 07:35
              wizaz.pl/kosmetyki/produkt,265601,bell-hawaiian-ocean-face-highlighter.html o to ten
      • jola-kotka Re: Rozswietlacz. Poleccie. 18.09.18, 00:54
        Nakladam pedzlem na mokro.
      • luvyana Re: Rozswietlacz. Poleccie. 18.09.18, 05:04
        Hoola! Kocham. I polecam.
        • princesswhitewolf Re: Rozswietlacz. Poleccie. 18.09.18, 21:03
          Hoola Benefit to bronzer a nie rozświetlacz
          • luvyana Re: Rozswietlacz. Poleccie. 19.09.18, 08:54
            no wiem przecie. odpowiadałam na post Jolki, gdzie wymieniła to moje tegoroczne odkrycie. chyba lepsze niż ziemia egipska. rozświetlacz - nadal upieram się przy Bell wink
            • princesswhitewolf Re: Rozswietlacz. Poleccie. 19.09.18, 09:06
              ja tego drzewka na tym forum nigdy nie zrozumiem.
              • luvyana Re: Rozswietlacz. Poleccie. 19.09.18, 11:28
                Ja zauważyłam że na tel jest ok, na laptopie fatalnie
    • maggi9 Re: Rozswietlacz. Poleccie. 18.09.18, 07:35
      Rozświetlacz - mineralize skinfinish z maca w kolorze soft and gentle.
      Jak lubisz na bogato to spróbuj najpierw nałożyć rozświetlacz w kremie albo sztyfcie a na to taki suchy.
    • sabek81 Re: Rozswietlacz. Poleccie. 18.09.18, 08:05
      Ja mam i polecam z becca, posiadam w kompakcie i w płynie oba fajne, lżejszy efekt daje ten płynny, mam kolor opal, mam też z RMS w słoiczku też fajny delikatny mokry efekt
    • topcia27 Re: Rozswietlacz. Poleccie. 18.09.18, 08:10
      Mega tani a bijący na głowę te z wyższej półki - Lovely Silver Highlighter - 9 zł smile)))
      • same-old_mona Re: Rozswietlacz. Poleccie. 19.09.18, 07:55
        Mam wersję Gold już chyba ze 2 lata i jeszcze mi się nawet tłoczenie nie starło :p do śmierci nie uda mi się go zużyć :p
    • chocolatemonster Re: Rozswietlacz. Poleccie. 18.09.18, 08:10
      Ja bardzo lubie kosmetyki Benefit, wspomniana tu Beca tez jest swietna.
    • alchemy_alice Re: Rozswietlacz. Poleccie. 18.09.18, 09:04
      Mary Loumanizer - The Balm, coś od Fenty (ten goło jest boski), serduszka z Too Faced, Alchemist od Kat von D. Mój hit to MAC i stoki rozswietlacz w kolorze champagne
    • landora Re: Rozswietlacz. Poleccie. 18.09.18, 09:51
      Paletka Urban Decay. Ta:
      www.sephora.pl/Makijaz/Palety-i-Zestawy/Do-skory/Paleta-do-Konturowania-Naked-Skin-Shapeshifter/P3042011?skuId=397825&LGWCODE=397825;93143;3577&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=PLAMakeup_search_&utm_term=&gclid=CjwKCAjwxILdBRBqEiwAHL2R884GnPl_3-zbTMM7r_TztIvaWoUbsPKc7Ijwb_tYTW6K1QoBPbiagxoC5RMQAvD_BwE
    • princesswhitewolf Re: Rozswietlacz. Poleccie. 18.09.18, 10:50
      Huda Beauty moim zdaniem to bardzo przecietne kosmetyki

Mocny polysk ma DIOR - 'Diorskin' mineral nude luminizer powder w kolorze HOLO
      www.debenhams.com/webapp/wcs/stores/servlet/prod_10701_10001_130172856699?brand=DIOR&cat1=Beauty&cat2=Make-up&cat3=Powder&CMP=SSH_2361363232_1069944199_52040678066&gclid=CjwKCAjwxILdBRBqEiwAHL2R8--l7eermWkQDi_Wx1TC9RiIRz5Dy9nL3yChj7sWY4lWm7f1k_bofxoCSOIQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
      Z Diora TYLKO te ktore maja w nazwie HOLO albo HOLOGRAPHIC. Inne sa slabe. Ten jest aktualnie na rynku ale tez mieli limited edition Holo Gold i Holo Pink ( Dostepny ten ostatni tylko w USA)

https://www.temptalia.com/wp-content/uploads/2018/07/dior_holographic-glow-006_001_product.jpg

Kolejne mocne to Pat McGrath- ona wszystko ma genialne. A jej ostatnia paleta cieni powala na nogi

https://media.allure.com/photos/5b212b832e5bb852ff65536c/1:1/w_767/pat-mcgrath-skin-fetish.jpg

Kolejne dobre ma Tom Ford- wszystkie jak leci ale juz sa bardziej subtelne

Bardzo dobre rozswietlacze ma Burberry

https://www.temptalia.com/product/burberry-fresh-glow-highlighter/

No i slynne acz subtelne ma Hourglass

https://www.makeupandbeautyblog.com/wp-content/uploads/2015/09/hourglass-ambient-lighting-edit-palette-2.jpg

Niezle ma tez firma Becca

Firma youtuberki Hudy to nedzne popluczyny po paletach Natasha Denona z nizsza jakoscia, cena a ta sama kolorystyka. Huda produkuje je w Chinach. Bylo duzo hype wolkl jej palet w wyniku promocji. Moim zdaniem to nie sa nadzwyczajne kosmetyki. Podobna opinie mam o kosmetykach Fenty Beauty Rihanny. Dziadostwo produkowane w Chinach, z Chinska jakoscia.
      DHGate Aliexpress sa pelne Hudy i Fenty a youtuberki mowia ze to nie podroby ale dokladnie to samo bo to tam jest produkowane.

• jola-kotka Re: Rozswietlacz. Poleccie. 18.09.18, 18:59
        Hudy nie nadaje sie, dior mam taka paletke podzielona na cztery kolory bardzo delikatny. Sprawdze burrbery bo ogolnie maja dobre kosmetyki wiec moze tu tez sie sprawdza . Dzieki.
        • princesswhitewolf Re: Rozswietlacz. Poleccie. 18.09.18, 19:09
          Ten Diora to Diorskin? No to jest delikatne ale nie mysl ze wszystkie sa tam takie, idz zobaczyc Dior Luminizer Holo jesli lubisz sie swiecic. Konkretnie ten Holo. Nie ma nic mocniejszego na rynku
          • jola-kotka Re: Rozswietlacz. Poleccie. 19.09.18, 07:41
            Ok dzieki.
    • joanna266 Re: Rozswietlacz. Poleccie. 18.09.18, 11:15
      Rozświetlaczy używam z makeup revolution w sercowych opakowaniach.Tanie i dobre.Natomiast bronzer boski jest firmy swederm.Można dostać w necie.Polecam też kupić pędzel dedykowany do niego.
    • lalkaika Re: Rozswietlacz. Poleccie. 18.09.18, 11:48
      juz sobie wyobrazam te mejkapysmile
      z brokacikiem i ziemia egipska ^. Jakas focia dla nas nie rozswietlonych ? Moze byc ocenzurowana,wiadomo .Ladnie prosie
      • princesswhitewolf Re: Rozswietlacz. Poleccie. 18.09.18, 11:57
        lalkaika,

Tak dla informacji=> BROKAT to nie ROZSWIETLACZ. Brokat to zupelnie inny produkt do innych celow. Mylisz dwa pojecia. Rozswietlacze sa rozne i wiele jest ledwo zauwazalna. Puder z perlowym wykonczeniem odbijajacm swiatlo.Rozswietalcza uzywa sie na codzien. Sa mocniejsze i slabsze ale to nie brokat.
        .
        Brokat to swiecace metaliczne spore drobinki ktorych nie da sie nie zauwazyc. Uzywa sie go gl na oczach czasem i gdzie indziej ale na wyjscie typu party itd
      • jola-kotka Re: Rozswietlacz. Poleccie. 18.09.18, 19:01
        Filmikow w necie pelno mozesz sobie zobaczyc , nie musze tu az swojej twsrzy wrzucac. Ja o brokat nie pytam.
    • black-cat Re: Rozswietlacz. Poleccie. 18.09.18, 21:13
      Jako bronzer dobrze się sprawdzają najciemniejsze Meteoryty. Dobra jest też Terracotta Guerlain. Do rozświetlania - też Meteoryty ale najjaśniejsze. Z mokrych, pod oczy lubię Touche Eclat YSL.
      • black-cat Re: Rozswietlacz. Poleccie. 18.09.18, 21:16
        I jeszcze Kanebo Sensai Highlighting Powder- ma bardzo drobno mieline drobinki i daje mocny efekt rozświetlenia.
    • ironia-losu11 Re: Rozswietlacz. Poleccie. 18.09.18, 22:23
      Dziewczyny, a czy rozświetlacza można używać na "gołą" skórę? Nie maluję się niczym (oprócz oczu), a czasem bym chciała właśnie tylko takiego lekkiego rozświetlenia cery w wybranych obszarach. Myślicie, że to ma szansę fajnie wyglądać?
      • princesswhitewolf Re: Rozswietlacz. Poleccie. 18.09.18, 22:47
        Malo "chwyci" bo nie ma przyczepnosci. Jesli nie chcesz bez podkladu to poloz choc baze pod makijaz( przezroczyste to) albo BB cream. Albo moze jakis tlusty krem czy cos ale wiesz też zależy jaki rozswietlacz
      • maggi9 Re: Rozswietlacz. Poleccie. 19.09.18, 07:37
        Użyj rozświetlacza w kremie. Ja ostatnio nie używam podkładu wcale, jedynie korektor pod oczy, i rozświetlacz płynny (kremowy) się jak najbardziej sprawdza.
    • princesswhitewolf Re: Rozswietlacz. Poleccie. 18.09.18, 22:45
      Bronzery

Terra Tom Ford
      Sirene Positano Chancetaille
      Wszystkie- Hourglass
      Marc Jacobs O! bronzer

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka