luvyana 23.09.18, 13:13 Czy tylko ja mam takie odczucie? Najpierw się człowiek ucieszył na widok starych nicków, a po kilku dniach zamiast rozrywki, otrzymuje skisnieta dziwna atmosferę.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luvyana Re: Atmosfera skisła 23.09.18, 13:32 Cebula. Teraz muszę jechać kupić nową. A co? Odpowiedz Link Zgłoś
karen_ann Re: Atmosfera skisła 23.09.18, 14:10 Tak forum się popsuło. Pełno tu nowych nicków, jakiś dziwnych opłacanych trolli. Ciekawa jestem ile dostają od wątku po niektóre mnożą na potęgę. Jacyś faceci piszący jako kobiety. Za to uciekły agitatorki polityczne. Moze trzeba zalozyć forum prywane "ematka" tez na gazecie i limitować dostęp. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Atmosfera skisła 23.09.18, 14:15 Albo przenieść się na fejsa i utworzyc grupę. Jeśli ktoś ma obawy przed utratą anonimowosci, to np głowny post moglby byc przesylany do moderacji a ta publikowalaby go anonimowo, jako post czytelniczki. To sprawdza sie na eielu grupach. Odpowiedz Link Zgłoś
luvyana Re: Atmosfera skisła 23.09.18, 14:42 LOL Yenna, ja przygodę z grupą fb, na której były dziewczyny z forum, zaliczyłam. To się nie sprawdza z jednej prostej przyczyny - ze moderator to taka sama osoba, jak każda inna. I nie jesteś w stanie określić, czy jest normalna, czy stronnicza, czy potrafi zachować obiektywizm, czy ulegnie naturalnym stadnym instynktom i w końcu i tak podzieli się z "tylko jedną osobą" jakimiś danymi wrażliwymi innej osoby. że już nie wspomnę o wynoszeniu postów z prywatnej grupy na inne. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Atmosfera skisła 23.09.18, 15:00 A tu pelna zgoda. Pytanie, na ile ktos chce chronić anonimowosc i na ile ma konto zapewniajace mu poczucie sprawiedliwosci. Co do plot - zgadzam sie. Ale tez nie miej zludzen. Te slabe punkty tu tez wystepuja. Odpowiedz Link Zgłoś
luvyana Re: Atmosfera skisła 23.09.18, 15:44 Wiesz, o ile na forum to sobie mogę konto zmieniać choćby co tydzień, o tyle założenie konta na FB dziś już nie takie proste i poza prywatnym i firmowym, trzeciego zakładać mi się już zwyczajnie nie chce. I chcieć nie będzie. Zresztą ja należę do kilku grup na fb i szczerze? Bardzo sobie chwalę, ale jedynie te sprofilowane. Czyli albo branżowe, albo pomoc dot DG, albo hobbystyczne. Po prostu są tam osoby jakby to grzecznie ująć... Na podobnym poziomie. Na grupach typu "fitness dla każdego" albo "mamylipcowe" jest taki zbitek ludzi z różnych środowisk, że trudno oczekiwać spójności poglądów i dyskusji na równym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
luvyana Re: Atmosfera skisła 23.09.18, 15:47 To ostatnie zjawisko jest tutaj, na emamie. Z tym, że dyskutując "anonimowo" jest się mniej narażonym na ryzyko realnej agresji, wynikłej z frustracji znudzonego / zmęczonego osobnika, któremu się powie coś nie po jego myśli. Na FB tak łatwo nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Atmosfera skisła 23.09.18, 16:00 Pewnie tak. Muszę się zastanowić nad pewnymi rzeczami. Chyba stracilam serce do tego miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: Atmosfera skisła 23.09.18, 17:00 Na fejsa jeszcze nie oszalałam aby podawać swoje dane. Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: Atmosfera skisła 23.09.18, 19:37 Zawsze można założyć konto na fejsie w stylu Conena Coneńska i pod takim wstąpić do grupy. Pozostaje anonimowość a otrzymuje się funkcje fejsa. Odpowiedz Link Zgłoś
luvyana Re: Atmosfera skisła 23.09.18, 20:22 Już napisałam. Dziś już nie tak prosto Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Atmosfera skisła 23.09.18, 20:27 Misiąc temu założyłam profil na bardzo niepełne dane. Co to za problem zalożyć profil na jakieś fakeowe imię i nick w nazwisku? Przelogowywanie się przy kilku nickach to upierdliwość. Nie wiem też jak apka na smarta ogarnia kilka nicków na raz (wiem, że można mieć skróty na kilka profili, nie wiem, jak to działa przy wiekszej ilości profili niż 2 do ogarnięcia). Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Atmosfera skisła 23.09.18, 20:39 nie bierzesz pod uwagę, że wystarczy kilka uprzejmych informacji do fb, że konto jest fikcyjne i można dostać blokadę albo podanie prawdziwych danych nie bierzesz pod uwagę, że na fb można samemu usuwać swoje wypowiedzi- co doprowadzi 1 ) powstania samozwańczych adminów czyszczących niewygodne wypowiedzi 2) kapusty z grochem w jednym kotle Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Atmosfera skisła 23.09.18, 20:43 Biorę pod uwagę i uważam, ze danie użytkownikowi mozliwości zastanowienia się nad sobą oraz dokonania autorefleksji jest dobre. Czasami czlowiek napisze coś w porywie emocji a potem przemyśli, ze jednak przegiął. Albo nie pomyślał, że coś, co w zamierzeniu mialo być neutralną treścią wywoła spore emocje Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Atmosfera skisła 23.09.18, 20:46 Gdyby było tak jak piszesz, forum już dawno byłoby na fb A nie jest I nie sądzę , by było Chyba że jako grupa kilku ematek, którym najbardziej przeszkadza obecny stan rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
luvyana Re: Atmosfera skisła 23.09.18, 20:41 Gratuluję. Ja mam na laptopie firmowy, na tel prywatny. Pamięci do haseł i loginów nie mam, zwłaszcza że trochę tego spamiętać muszę. Jak zmieniam nicka tu, kasuje zresztą z tego powodu poprzedniego. Nie mam czasu i energii na takie imprezy. Przenieś sobie ematke na FB, insta, czy tweetera. Trudno. Najwyżej zostanę tu sama z Jola i Bergamotka oraz Rosa jak już wyjdzie ze szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Atmosfera skisła 23.09.18, 20:45 ja też zostaję każdy kryzys kiedyś się kończy a ten obecny... jakoś mnie nie dotyczy Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Atmosfera skisła 23.09.18, 20:47 Ale ja nic nie zamierzam robić Naprawdę uważam, że to jest rozwiązanie bardzo ostateczne i że zastosowanie takiego środka na dziś byłoby niewspółmierne w stosunku do obecnej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Atmosfera skisła 24.09.18, 12:39 To przestań już yenna pisać ciągle o tym, żeby się przenieść na fb- bo jeśli przejrzeć twoje ostatnie wypowiedzi to większość z nich to mocne narzekactwo ( nie narzekanie ) na to co jest i namawianie do porzucenia Luz Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Atmosfera skisła 24.09.18, 12:47 Ale wcale nie namawiam do porzucenia forum. Raczej sobie dywaguje na tematy techniczne. Poczytaj dokladnie. Niemniej uwazam, ze histeryczne opuszczenie forum na ten moment to wytaczanie armaty na muchy. Odpowiedz Link Zgłoś
piekna_remedios4 Re: Atmosfera skisła 23.09.18, 21:46 tak samo jak i ty jesteś nowym nickiem Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Atmosfera skisła 23.09.18, 16:19 Wam laski calkiem peron odjechal? Uswiadomcie sobie ze to jest forum publiczne i tu nie bedzie caly czas super, wspaniala atmosfera bo to nie jest kacik wzajemnej adoracji np. Z forum. Zaczynam ja miec odczucie ze bardzo duzo kwasu wprowadzacie na forum od kilku dni i wy je psujecie a najbardziej niestety yenna, bylo jak chciala nie piszemy w sobote ok. Ale teraz ciagniecie to dalej bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Atmosfera skisła 23.09.18, 16:27 Jolka. Nikt nie oczekuje wspanialej atmosfery bo bysmy z nudow umarły. Ale są jednak pewne granice i w sytuacjach dlugotrwalego dręczenia uzytkownikow przez innego uzytkownika naprawdę dluzsze wyciszenie niz kilkugodzinne lub w drastycznych przypadkach ban, nie byloby czyms przesadzonym. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Atmosfera skisła 23.09.18, 16:29 Jolka ja sie tylko zgodzilam z pomyslem innej forumki. Czyli zrobilam dokladnie jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
luvyana Re: Atmosfera skisła 23.09.18, 16:42 No mój post z podobnymi przemyśleniami skasowano. Zgadzam się Jola. Yenna, zostań, bo ja cię lubię, ale swoją misję zbawiania innych wstrzymaj. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Atmosfera skisła 23.09.18, 16:54 > No mój post z podobnymi przemyśleniami skasowano. No i właśnie dlatego mam dosyć tego forum. Nie raz i nie dwa pojechałam jakiejś forumce. Nigdy nie miałam pretensji o skasowanie takiego posta, ani za temp bana. W tym momencie lecą moje całkowicie neutralne posty. NIE DA się normalnie z kimś dyskutować gdy szalone nożyczki randomowo mnie wycinają. To jest już absurd. Odpowiedz Link Zgłoś
strasznymruk Re: Atmosfera skisła 23.09.18, 20:01 lauren6 napisała: NIE DA się normalnie z kimś dyskutować gdy szalone nożyczki randomowo mnie wycinają. Nie tylko ciebie wycinają. I wcale nie randomowo. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Atmosfera skisła 23.09.18, 20:22 Zupełnie obok tematu. Cudowny nick ❤ Gratuluję pomysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Atmosfera skisła 23.09.18, 20:12 A jak to sie stalo, ze piszesz z tego nicka? Przeciez pisalas, ze zmienilas nick na pani-noc bo na lauren6 nie moglas sie zalogowac? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Atmosfera skisła 23.09.18, 21:04 Pisałam, że odzyskałam lauren po około miesiącu przepychanek z administracją. Piszę z którego konta mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka [...] 23.09.18, 21:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Atmosfera skisła 23.09.18, 21:17 To do lauren jaki sens jest pisania z kilku kont? Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Atmosfera skisła 23.09.18, 21:48 Jednak dobrze, tylko na komorce nie widac. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Atmosfera skisła 23.09.18, 21:38 Wycięto to wycięte... Dobrze, że nie nerka. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Atmosfera skisła 23.09.18, 21:40 Albo wątroba. Z jedną nerką da się żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Atmosfera skisła 23.09.18, 21:51 Prawda, ale zawsze lepiej sprzedać niż dać sobie uciąć znienacka i nic z tego nie mieć. Tak czy owak, mi dynda czy mnie wytną. Nowej teorii powstawania wszechświata tu nie tworzę Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Atmosfera skisła 23.09.18, 17:12 Też jestem za. Fajnie gdyby jeszcze wróciła Sadosia i Marzeka1. I Czajbajry. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Atmosfera skisła 23.09.18, 17:22 lady- zgaga i thank you niech też wrócą.... Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Atmosfera skisła 23.09.18, 17:35 Szkoda. Natomiast na forum od jakiś dwóch dni jest bardzo spokojnie (i nie mam na myśli strajku), czyżby nasza droga Balbina dostała dłuższego bana? Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Atmosfera skisła 23.09.18, 20:41 O, ich tu już nie ma całe wieki Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Atmosfera skisła 23.09.18, 17:24 Rok szkolny się zaczął ematki zabiegane, wejdą w rutynę i się sporo zmieni zobaczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
luvyana Re: Atmosfera skisła 23.09.18, 17:57 No nie wiem... Mam dwoje szkolnych, przedszkolaka i mnóstwo pracy do tego, a czas na ematke mam. Każdy w końcu co najmniej raz dziennie się wypróżnia 😁😎😉 Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Atmosfera skisła 23.09.18, 21:29 Widać wyrażenie „forumowa sraczka” nie jest tylko metaforą. 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
muchy_w_nosie Re: Atmosfera skisła 23.09.18, 19:37 Nie wiem jak u was ale u mnie i moich koleżanek wrzesień to czas wyjazdów, ślubów, pikników itp. Od 2 tygodni ciągle jestem "gdzieś" na weekend, za tydzień też idę. Może dlatego tu tylko o ślimakach, szkole, miskach, zupach ;P Odpowiedz Link Zgłoś