Dodaj do ulubionych

Bilety PKP

26.09.18, 17:35
Hej czy ktoś się zna?
Musze jutro przemieścić sie koleją. Wyszukiwarka online twierdzi, ze na konkretny pociąg intercity nie ma miejsc. Czy jest szansa, ze na dworcu mimo to kupię taki bilet, czy też jak nie ma w sieci, to nie ma w ogóle?
Obserwuj wątek
    • profes79 Re: Bilety PKP 26.09.18, 18:01
      Kupisz ale stojące.
      Natomiast jak to pilne i dłuższa podróż to popróbuj kupna biletu odcinkowo - np. na trasie Łódź Warszawa kupując bilet na ostatnią chwilę musiałem kupić jeden do Żyrardowa a dopiero z Żyrardowa do Łodzi. Wyszło minimalnie drożej niż za całą trasę. Ale za to siedziałem, chociaż musiałem się przemieścić.
    • 35wcieniu Re: Bilety PKP 26.09.18, 18:10
      Kupisz, ale mogą to być paskudne miejsca. Ale kupisz.
    • baba_za_kolkiem Re: Bilety PKP 26.09.18, 18:24
      Czasem jade w warsie jesli nie ma miejsc.
      • rosapulchra-0 Re: Bilety PKP 26.09.18, 18:32
        Babo, jak się czujesz?
        • baba_za_kolkiem Re: Bilety PKP 27.09.18, 12:51
          Dziekuje, czuje się całkiem dobrze. Jestem na terapii w badaniach klinicznych, efekty są naprawdę dobre. smile
    • ewa_mama_jasia Re: Bilety PKP 26.09.18, 18:49
      A szukałas na stronie pkp.pl? W ogóle nie ma, nawet takich bez gwarancji miejsca siedzącego? Raczej mało prawdopodobne, żeby był bilet dostępny w kasie jeśli nie ma na stronie.
      • 35wcieniu Re: Bilety PKP 27.09.18, 10:38
        Co w tym malo prawdopodobnego? Pula biletow w internecie zawsze jest mniejsza niz liczba miejsc ogolem, nie wspominajac juz o tym ze sa jeszcze stojace.
    • olena.s Re: Bilety PKP 26.09.18, 19:19
      Dziekuje za odpwiedzi. Bilet był, chyba ostatni(!), ale będę, gdzie mam być na czas.
      • turzyca Re: Bilety PKP 26.09.18, 19:47
        Miałam Ci pisać, żeby sprawdzać co pewien czas, bo ludzie zwracają bilety i pojedyncze miejsce można trafić.
    • ga-ti Re: Bilety PKP 27.09.18, 11:45
      Już kupiłaś, ale tak na zaś wink czasem warto spróbować z innego dworca, np. w Warszawie z zachodniego lub wschodniego, bo po drodze ludzie wysiadają i miejsca się pojawiają.
      No ale bywa, że pociąg zatłoczony bardzo i wtedy sa bilety bez miejsc siedzących, warto zapytać konduktora, czy nie mają 'zaklepanych' miejsc dla takich pasażerów, czasem mają wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka