Dodaj do ulubionych

Moda męska, współczuję.

01.10.18, 18:13
Myślicie, że kiedy skończy się moda na za ciasne i za małe męskie garnitury? Marynarka za wąska, spodnie za wąskie i za krótkie. Jak jeszcze facet ma niewymiarową budowę lub lekkim misiem jest to masakra. Wygląda kuriozalnie w rurkach. W tych garniturach nawet nie usiądziesz.https://giacomo.pl/images/_big/GGNS900095_LEONARDO_SLIM_GDNS900095_LEONARDO_SLIM_02.jpg
Obserwuj wątek
    • triss_merigold6 Re: Moda męska, współczuję. 01.10.18, 18:15
      Przede wszystkim jak facet ma normalne udo i biceps, to tych garniturków nawet nie włoży.
    • jeziorowa Re: Moda męska, współczuję. 01.10.18, 18:16
      To zwykła oszczędność a nie moda. Pan ma ten sam garnitórek, w którym zdawał maturę.🤣🤣🤣🤣
      • jeziorowa Re: Moda męska, współczuję. 01.10.18, 18:17
        Tak wiem, że garnitUr
      • ewa_2009 Re: Moda męska, współczuję. 22.01.20, 14:49
        Chyba szedł do I Komunii.
    • mildenhurst Re: Moda męska, współczuję. 01.10.18, 18:18
      o to właśnie chodzi. Normalny facet tego nie założy, anie ma ma innego wyboru. Szyć na miarę jedyna opcja.
      • jeziorowa Re: Moda męska, współczuję. 01.10.18, 18:22
        Nie przesadzaj, miesiąc temu byłam z mężem na zakupach - wybrał 3 piękne, klasyczne garnitury. Oczywiście takich „pajacyków dla chłopczyków” było więcej.
      • triss_merigold6 Re: Moda męska, współczuję. 01.10.18, 18:23
        Jakieś 75% facetów u mnie w pracy chodzi na co dzień w garniturach. Znakomita większość nie jest tuż po studiach, mają różne sylwetki i jakoś potrafią znaleźć garnitury, które nie uciskałyby tętnicy udowej.
    • strasznymruk Re: Moda męska, współczuję. 01.10.18, 18:20
      mildenhurst napisała:

> Myślicie, że kiedy skończy się moda na za ciasne i za małe męskie garnitury? Ma
      > rynarka za wąska, spodnie za wąskie i za krótkie. Jak jeszcze facet ma niewymia
      > rową budowę lub lekkim misiem jest to masakra. Wygląda kuriozalnie w rurkach. W
      > tych garniturach nawet nie usiądziesz.https://giacomo.pl/images/_big/GGNS
> 900095_LEONARDO_SLIM_GDNS900095_LEONARDO_SLIM_02.jpg

Moda jak moda, ale ten facet ma kłopoty z pamięcią. Zapomniał o skarpetkach.
      • sasha_m Re: Moda męska, współczuję. 01.10.18, 18:28
        Jak się zakłada za małe i za krótkie spodnie, oraz za wąską marynarkę z za krótkimi rękawami, to brak skarpet niewiele zaszkodzi w wizerunku. Może to też jakaś nowa moda? Krawat i gołe stopy w pantoflach?
        Facet, który ma trochę mięśni, w takim gajerku będzie wyglądał śmieszniej niż ten pan.
        • triss_merigold6 Re: Moda męska, współczuję. 01.10.18, 18:32
          Nie wyglądałby, bo by się nie zmieścił.
          • klerjeser Re: Moda męska, współczuję. 01.10.18, 18:41
            Stopki, z gatunku tych płytkich. Bez nich po całym dniu, jakiego by dezodorantu nie używał, to mokasynki trzeba by było trzymać za drzwiami wink
          • sasha_m Re: Moda męska, współczuję. 01.10.18, 19:14
            Gdyby jakimś cudem upchnął uda i ramiona, to rękawy i nogawki byłyby do skrócenia, a z przodu marynarka powiewałaby niczym sztandar, no chyba, że mięsień piwny jest słusznych rozmiarów big_grin
            W takie ubranko wszedłby mój długi i chudy 16-latek, tylko że on by czegoś takiego w życiu nie założył... Bo gejowskie.
      • fuzja-jadrowa Re: Moda męska, współczuję. 01.10.18, 20:22
        Powinien zaczac od skarpet. Jak juz wcisnal sie w garnitur, to do stop nie siega.
        • sasha_m Re: Moda męska, współczuję. 01.10.18, 20:49
          big_grin
        • chatgris01 Re: Moda męska, współczuję. 01.10.18, 21:04
          big_grin
    • al_sahra Re: Moda męska, współczuję. 01.10.18, 18:34
      Przyciasna marynarka + za krótkie spodnie + brak skarpetek = moda włoska
      Za duża marynarka + za długie spodnie = moda amerykańska
      Tylko Anglicy wiedzą, jak trzeba smile
      • klerjeser Re: Moda męska, współczuję. 01.10.18, 18:45
        Nic nie wiedzą, w City mnóstwo gości w gajerkach z czasów późnych Beatlesow albo dwórzędowych marynarach a'la John Major, żeby to jeszcze było dopasowane....
        • leyre2 Re: Moda męska, współczuję. 01.10.18, 20:34
          klerjeser napisał(a):

> Nic nie wiedzą, w City mnóstwo gości w gajerkach z czasów późnych Beatlesow alb
          > o dwórzędowych marynarach a'la John Major, żeby to jeszcze było dopasowane....

Dworzedowki sa ostatnio modnym trendem.
          • alpepe Re: Moda męska, współczuję. 01.10.18, 20:49
            dwUrzędówki, jak coś.
      • mildenhurst Re: Moda męska, współczuję. 01.10.18, 18:50
        Polacy też wiedzą i nie każdy che wbijać się w jajowżyny. Na rynku rurki lub slimy przed kostkę. Marynarki zapinane na wdechu. Jestem po takim turnee po ogólnodostępnych butikach.masakra jeśli facet nie jest w szablonie.
        • klerjeser Re: Moda męska, współczuję. 01.10.18, 18:52
          W wielu sklepach rozmiarówka męskich spodni kończy się na 33 czyli parametry średnio zabiedzonego studenta big_grin
      • majenkir Re: Moda męska, współczuję. 02.10.18, 04:58
        al_sahra napisał(a):
        > Za duża marynarka + za długie spodnie = moda amerykańska

E tam, Trump to nie cala Ameryka.... wink
    • tanebo2.0 Re: Moda męska, współczuję. 01.10.18, 18:48
      Dziękuję za zrozumienie. Nie wiem kiedy.Może gdy kobiety zaczną projektować a nie geje?
      • niu13 Re: Moda męska, współczuję. 01.10.18, 18:55
        Jest to upiorna moda, zgadzam się. Jednak jeśli facet jest uparty i poszuka nie w mainstreamie i sieciówkach, to znajdzie dobrze skrojony gajer o tradycyjnym fasonie
        • mildenhurst Re: Moda męska, współczuję. 01.10.18, 19:27
          Raczej będzie szycie. Młody też się buntuje. Ale nie wyobrażam sobie szyć dla nastolatka rok w rok garnituru. Zobaczymy.
          • sasha_m Re: Moda męska, współczuję. 01.10.18, 20:56
            Jeśli mieszkasz w Warszawie, podpowiem, gdzie kupić normalny gajerek, nie taki jak to to powyżej.
    • birmanski.dzwoneczek Re: Moda męska, współczuję. 01.10.18, 19:45
      A czym ten garnitur różni sie bezsensem i niewygodą używania od kobiecych kostiumików, obcasików, spódnic ołówkowych czy innych dziwacznych gwiazd sezonu kobiecej mody.
      I to, i to niewygodne i pasujące na góra 2 % populacji.
      • strasznymruk Re: Moda męska, współczuję. 01.10.18, 19:51
        birmanski.dzwoneczek napisał(a):
        > A czym ten garnitur różni sie bezsensem i niewygodą używania od kobiecych kosti
        > umików, obcasików, spódnic ołówkowych czy innych dziwacznych gwiazd sezonu kobi
        > ecej mody.
        > I to, i to niewygodne i pasujące na góra 2 % populacji.

To świadczy o postępującej galopem feminizacji mężczyzn.
      • fuzja-jadrowa Re: Moda męska, współczuję. 01.10.18, 20:19
        O to samo mialam zapytac.
    • jola-kotka Re: Moda męska, współczuję. 01.10.18, 20:31
      S dla mnie sa ok podobaja mi sie na facetach.
      • leyre2 Re: Moda męska, współczuję. 01.10.18, 20:35
        Mi tez. A nie mieszcza sie niewymiarowi, co nie oznacza ze maja ladna budowe, raczej odwrotnie.
        • leyre2 Re: Moda męska, współczuję. 01.10.18, 20:36
          www.google.com/amp/s/www.pinterest.com/amp/pin/864409722202226570/?source=images
          • strasznymruk Re: Moda męska, współczuję. 01.10.18, 20:52
            leyre2 napisał(a):
            > www.google.com/amp/s/www.pinterest.com/amp/pin/864409722202226570/?source=images

Ale tam można znaleźć rzeczy! Po co ja to klikałem !?
            pl.pinterest.com/pin/701083866967023004/
          • milka_milka Re: Moda męska, współczuję. 02.10.18, 07:04
            Ohydne. Facet w rurkach wygląda jak zabiedzony kogut. I do tego ciasnawa marynareczka.
      • triss_merigold6 Re: Moda męska, współczuję. 01.10.18, 20:45
        Nie mogą podobać Ci się na facetach, bo żaden mężczyzna słusznych rozmiarów nie włoży taķiego wdzianka.
        • leyre2 Re: Moda męska, współczuję. 01.10.18, 20:49
          A nie, to poczwarek nie wlozy, mezczyzna proporcjonalnie zbudowany wlozy.
          • sasha_m Re: Moda męska, współczuję. 01.10.18, 20:59
            Ten pan że zdjęcia powyżej ma barki jak 14-latek. To nie jest proporcjonalna budowa u dorosłego, niewychudzonego faceta.
            • leyre2 Re: Moda męska, współczuję. 01.10.18, 21:02
              Na ktorym zdjeciu?
              • sasha_m Re: Moda męska, współczuję. 01.10.18, 21:19
                Z postu startowego. Męska i to bardzo męska jest tylko głowa, aż nie pasuje do tego wąskiego ciała jak u nastolatka.
                • strasznymruk Re: Moda męska, współczuję. 01.10.18, 21:25
                  sasha_m napisała:
                  > Z postu startowego. Męska i to bardzo męska jest tylko głowa, aż nie pasuje do
                  > tego wąskiego ciała jak u nastolatka.

A najbardziej męski na tej bardzo męskiej głowie jest ten śliczny loczek big_grin
                  • sasha_m Re: Moda męska, współczuję. 01.10.18, 21:45
                    A nawet nie zwróciłam uwagi na fryzurę, ale loczek to akurat najmniejszy problem, wystarczy ze dwa razy potrząsnąć głową i loczka niet. Przynajmniej fryzura krótka, bo ten w różowej spódniczce poniżej ma kitki smile
                    • strasznymruk Re: Moda męska, współczuję. 01.10.18, 21:57
                      sasha_m napisała:
                      > A nawet nie zwróciłam uwagi na fryzurę, ale loczek to akurat najmniejszy proble
                      > m, wystarczy ze dwa razy potrząsnąć głową i loczka niet. Przynajmniej fryzura k
                      > rótka, bo ten w różowej spódniczce poniżej ma kitki smile

No ma kitki, ale za to nogi jak ma wydepilowane! Niejedna kobieta tak nie ma big_grin
    • 1papryczka.chili Re: Moda męska, współczuję. 01.10.18, 21:02
      Mój mąż nie miał problemu z zakupem garnituru a kupił 2 w tym roku. Panie w sklepie potrafiły doradzić. Zresztą on jest raczej wymiarowy choć ma odrobinę brzuszek. Nie wygląda w tych garniturach jakby były za małe lub za duże. Powiedziałabym że wygląda świetnie.
    • chatgris01 Re: Moda męska, współczuję. 01.10.18, 21:12
      Przyciasne kolorowe garniturki to i tak pikus w porownaniu z innymi trendami mody
      meskiej big_grin
      https://nicolasbonnal.files.wordpress.com/2017/07/mode.jpg
      • tanebo2.0 Re: Moda męska, współczuję. 01.10.18, 21:24
        Bogu dzięki za napalm...
        • snakelilith Re: Moda męska, współczuję. 01.10.18, 23:42
          E tam, ten w spódnicy ma boskie nogi. Jakby był w gaciach, to bym nie zauważała. A temu lewemu w spodnie zagląda Po, ja chcę taką biuzę. wink
      • wheels.of.fire Re: Moda męska, współczuję. 01.10.18, 23:55
        Jak dobrze nosić narodowe koszulki i casualowe ciuchy w klimacie stadionowym i nie iść w bycie śmiesznym.
        • turzyca Re: Moda męska, współczuję. 02.10.18, 05:55
          Józiu, sorry, albo niebycie śmiesznym albo koszulki narodowe.
          • wheels.of.fire Re: Moda męska, współczuję. 02.10.18, 16:28
            Tak, lepiej nosić koszulki z napisem: nielegalni imigranci mile widziani.
    • lodomeria Re: Moda męska, współczuję. 02.10.18, 00:34
      A mój mąż, maratończyk a nie paker z brzuszkiem, który dodatkowo nie cierpi baloniastych rękawów i spadochronów wciśniętych w spodnie w końcu może normalnie iść sobie do sklepu i liczyć na to, że kupi.
      Po dwudziestu latach szycia na miarę należy mu się!
      • strasznymruk Re: Moda męska, współczuję. 02.10.18, 00:39
        lodomeria napisała:
        > A mój mąż, maratończyk a nie paker z brzuszkiem, który dodatkowo nie cierpi bal
        > oniastych rękawów i spadochronów wciśniętych w spodnie w końcu może normalnie i
        > ść sobie do sklepu i liczyć na to, że kupi.
        > Po dwudziestu latach szycia na miarę należy mu się!

Maratończycy są chudzi bo maraton i treningi do niego wyniszczają organizm.
        • lodomeria Re: Moda męska, współczuję. 02.10.18, 01:23
          Chodzi o typ sylwetki, czyli że szczupły, ale umiesniony. Może być etiopski sprinter jak wolisz, albo holenderski rolnik. Ramiona szersze od bioder i zero tłuszczu na brzuchu. Wszelkie slim fity, mocno taliowane koszule to dla takiej sylwetki w końcu porządny wygląd. Nogawki 7/8 i tak całe życie musiał nosić wink
          • strasznymruk Re: Moda męska, współczuję. 02.10.18, 02:22
            lodomeria napisała:
            > Chodzi o typ sylwetki, czyli że szczupły, ale umiesniony. Może być etiopski spr
            > inter jak wolisz, albo holenderski rolnik. Ramiona szersze od bioder i zero tłu
            > szczu na brzuchu. Wszelkie slim fity, mocno taliowane koszule to dla takiej syl
            > wetki w końcu porządny wygląd. Nogawki 7/8 i tak całe życie musiał nosić wink

Ale się musiałem naguglać big_grin
            Już wiem co to są te slimy i nogawki 7/8 ale z egipskim sprinterem i holenderskim rolnikiem gorzej mi poszło.

Znalazłem taką fotkę.
            https://heavyrunslight.files.wordpress.com/2016/02/dsc_2385.jpg?w=900&h=604

A przy szukaniu holenderskiego rolnika taką.
            https://static9.depositphotos.com/1640238/1124/i/950/depositphotos_11248414-stock-photo-happy-dutch-farmer-with-his.jpg
          • lodomeria Re: Moda męska, współczuję. 02.10.18, 04:13
            Strasznymruk, dzięki za przedstawienie się. Swoje frustracje i kompleksy związane z modą męską kontynuuj jednak już z jakąś inną emamą.
            • strasznymruk Re: Moda męska, współczuję. 02.10.18, 12:41
              lodomeria napisała:
              > Strasznymruk, dzięki za przedstawienie się. Swoje frustracje i kompleksy związa
              > ne z modą męską kontynuuj jednak już z jakąś inną emamą.

A ty nadal zachwycaj się przyciasnymi garniturkami. Możesz sama big_grin
    • taki-sobie-nick Re: Moda męska, współczuję. 02.10.18, 23:09
      lub lekkim misiem jest

Czy lekki misio w wersji żeńskiej to wieloryb?
    • mareckiopl Re: Moda męska, współczuję. 22.01.20, 14:27
      Co kto lubi. Jak komuś w tym dobrze to co tobie do tego?
      • frequenter.light Re: Moda męska, współczuję. 22.01.20, 14:38
        kto to wykkopał sprzed lat? big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka