seaborgium Re: Biała kuchnia 08.10.18, 16:01 Tak mi zaprojektował aranżator wnętrz i mi się spodobało. Drewniany jest tylko jadalny, łączy się z parapetem, nie ma pod nim szafek. Odpowiedz Link Zgłoś
seaborgium Re: Biała kuchnia 08.10.18, 16:29 I do tego na różnych wysokościach będą Odpowiedz Link Zgłoś
wispar1 Re: Biała kuchnia 08.10.18, 17:13 Mam białą matową z szarą ścianą i szarymi wnętrzami półek ósmy rok. Jest uniwersalna. jak mi się coś nudzi to zmieniam dodatki-kolor krzeseł, oprawę okna, albo maluję drugą ścianę na jakiś kolorek. Tak jeszcze myślę że mogłabym mieć zabudowę w całości jasnoszarą, wtedy to już w ogóle nawet kurzu nie widać. Czasem mi się marzą te meble np pomarańczowe, ale wiem że szybko by się znudziły a jednak mebli tak często się nie zmienia. Za to nie wiem jak to u ciebie będzie wyglądać, nie tyle o meble kuchenne chodzi, ale o jakiś misz masz fakturowo-teksturowy: blaty i drewniane i szare, podloga szara, tu ściana z cegieł czerwonawo betonowa?.. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Biała kuchnia 08.10.18, 18:32 Biala matowa nigdy wiecej! Kazde chlapniecie, zaciek, wszystko jest możliwość mocno widoczne i czasami trudne do mycia. Teraz mam szary mat, plus plytki kamienne i drewniane blaty. Pieknie to wygladalo i wyglada na fotach (nawet pokazywalam) ale w codziennym uzyciu o ile kolor.jest ok, tak ten mat nie zabardzo. Najwyrazniej tez drewno bylo zle.przygotowane i przy zlewie pokazuje sie grzyb (po roku uzytkowania, ale to specyfika regionu). Planuje wymiane, kolor jakis mocniejszy ale z polyskiem i blaty albo granit albo kompozyt. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Biała kuchnia 08.10.18, 19:29 Mam białe szafki matowe, białe ściany i białe płytki nad blatem. Blaty udają drewno. I białe szafki są ok, ponieważ ja mam gładkie bez żadnych rowków, więc szybko przecieram ścierką i są ok. Płytki na podłodze mam jasne, mają takie smugi beżowe i wszystko na nich widać. Mogłam zrobić takie udające parkiet z sękami (takie ma sąsiadka, są piękne i nic na nich nie widać). Gdybym teraz robiła kuchnię to zamiast pytek nad blatem położyłabym lactobel czy jakieś szkło. Mam szklany czarny zlew, piekarnik, płytę szklaną gazową. Jak mi się popsuje lodówka to nową kupię czarną. Teraz mam białą, ponieważ lodówka była 2 lata wcześniej niż kuchnia. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Biała kuchnia 21.10.18, 20:25 To twoja kuchnia i rób naj czujesz i pragniesz. Ja na pewno za rok podczas remontu nie zrobię białej kuchni - 90% znajomych ma taką.... Odpowiedz Link Zgłoś
liliawodna222 Re: Biała kuchnia 21.10.18, 20:46 Wiem, ze teraz taka moda, ale dla mnie białe meble ogólnie są bardzo nieprzytulne. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Biała kuchnia 21.10.18, 21:11 Ja do białej też nie byłam do końca przekonana więc mam mix: fronty dolne to fornir orzechowy, górne i wysoka zabudowa to w matowa biel. Do tego ciemnoszare granitowe blaty, ciemnoszara podłoga, czarna tablicowka między szafkami, białe ściany i mimo, że ma już 6 lat to wciąż bardzo mi się podoba. Cieszę się ze nie wzięłam białej po całości, bo górnik jednak dużo wdzięcznie mszy jest do czyszczenia niż biały mat. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Biała kuchnia 21.10.18, 21:13 Niech żyje autokorekta. Miało być: Cieszę się ze nie wzięłam białej po całości, bo fornir jednak dużo wdzięczniejszy jest do czyszczenia niż biały mat. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Biała kuchnia 16.03.20, 12:35 Bierz. Biała kuchnia to najlepsze co może być. Miałam w poprzednim mieszkaniu. Teraz mam jasny dąb i się wkurzam, wolałabym białe. Odpowiedz Link Zgłoś