Dodaj do ulubionych

Cebulowa woda

10.10.18, 11:28
Kurde, kobity, woda w kranie mi jedzie cebulą. Chłop rano po prysznicu coś tam bąknął że woda śmierdzi, ale nie dopytywałam, bo byłam średnio przytomna ( młoda mi zrobiła pobudkę o 4.30...) Poszłam potem pod prysznic I jedzie cebulą 😐 Co to może być za dziadostwo?? Wącham się teraz i niby tej cebuli nie czuję na sobie, ale pod prysznicem było czuć wyraźnie...
Obserwuj wątek
    • snakelilith Re: Cebulowa woda 10.10.18, 13:08
      Typowy zapach cebuli to siarka. Woda termalna zawierająca rozpuszczoną siarkę czasem tak pachnie. Może zdarzyć się, w okolicach z wulkanami coś takiego się zdarza. Siarkowy zapach daje też woda skażona siarczanami z przeymsłu i rolnictwa. Typowym przykładem na zawartość siarczanów jest tzw. kwaśny deszcz. W wodzie pitnej są na to jednak normy i siarczany usuwa się z wody przy pomocy chloru oraz ozonu. Może coś tam poszło nie tak. Duże zawartości siarczanów w wodzie pitnej mogą mieć przeczyszczjący efekt (ma na myśli żołądek i jelita). Skąd u was ta woda?
      • same-old_mona Re: Cebulowa woda 10.10.18, 13:12
        Z wodociągów :p a rolnictwo wokół kwitnie. Ale efektu przeczyszczającego nie zauważyłam póki co..
    • daisy Re: Cebulowa woda 10.10.18, 14:21
      U nas parę razy też się coś takiego zdarzyło. Miejska sieć wodociągowa. Z tym że to był zapach takiej jakby smażonej cebuli, nie świeżej. Nic miłego. Nie mam pojęcia, co to było.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka