Dodaj do ulubionych

obsada ujawniona

11.10.18, 08:25
Podano netflixowską obsadę "Wiedzmina".
Fringilla Viggo bedzie czarnoskóra. Ciekawa jestem jak pokażą jej kredowobiałą cerę po specyfiku, który stosowała do zamaskowania rumienców buchających na jej twarz po kompromitującym romansie z Geraltem...
nie mam nic przeciwko czarnoskórym czarodziejkom, ale czemu akurat Fringilla?...
Obserwuj wątek
    • tanebo2.0 Re: obsada ujawniona 11.10.18, 08:28
      Brakuje chińczyka.
      • kota_marcowa Re: obsada ujawniona 11.10.18, 10:54
        Spokojna twoja, na pewno się trafi jakiś skośnooki elf.
        • lauren6 Re: obsada ujawniona 11.10.18, 11:57
          Trafna uwaga. Dla Azjatów pewnie zarezerwowano role elfów.
    • triss_merigold6 Re: obsada ujawniona 11.10.18, 08:39
      Tia. Dobrze, że odpuścili modyfikowanie Ciri w kierunku politpoprawnosci. Ale Yennefer ma za mało sukowatą twarz.
      • milva24 Re: obsada ujawniona 11.10.18, 08:43
        Dla mnie jest za młoda, przynajmniej na tym zdjęciu. Może jak ją ucharakteryzują będzie lepiej.
      • dziennik-niecodziennik Re: obsada ujawniona 11.10.18, 08:49
        Yen jest w ogole za mloda. ona miała wyglądac młodo, ale nie jak dziewczynka, tylko jak mloda, ale dojrzała kobieta.
        • milva24 Re: obsada ujawniona 11.10.18, 08:53
          Na trzydziestkę powinna wyglądać a nie na dwudziestkę.
          • f.lamer Re: obsada ujawniona 11.10.18, 11:25
            może twoim zdaniem. sapkowski pisał że wygląda jak dwudziestka
        • mdro Re: obsada ujawniona 11.10.18, 08:56
          Nie patrzcie na to zdjęcie Anyi, które dał Netflix, spójrzcie np. na to:
          globintel.com/uk/anya-chalotra-bio-wiki-age-boyfriend-parents-education-the-witcher-movies-and-tv-shows/

Jak dla mnie pasuje.
          • triss_merigold6 Re: obsada ujawniona 11.10.18, 08:57
            Tu lepsza zdecydowanie.
          • dziennik-niecodziennik Re: obsada ujawniona 11.10.18, 09:01
            nadal ma ona 22 lata.
            eeech. no cóż. z pewnymi wizjami sie nie wygra.
            • antychreza Re: obsada ujawniona 11.10.18, 10:39
              Ale Yen zgodnie z książkowym opisem miała wyglądać jak nastolatka big_grin
            • zuleyka.z.talgaru Re: obsada ujawniona 11.10.18, 10:45
              Przecież wygląda jak Yen smile Czarodziejki się odmładzały do 20-22 lat mniej więcej wg książki smile
            • spanish_fly Re: obsada ujawniona 11.10.18, 12:39
              Bo ten serial będzie zwyczajem Netflixa zrobiony przy pomocy młodych ludzi i dla młodych ludzi. My się tym interesujemy bo Sapkowskiego czytałyśmy za młodu, ale reszta świata to raczej zna te postacie z gry komputerowej, a w gry też grają raczej głównie młodzi ludzie.
          • zona_glusia Re: obsada ujawniona 11.10.18, 10:44
            Tu wygląda tak, jak powinna wyglądać Yen.
          • sea.sea Re: obsada ujawniona 11.10.18, 16:12
            To jest Belcim Bilgin, Turczynka. Z niejasnych powodów jak się wpisze w Google "Anya Chalotra" wyskakuje dużo zdjęć Belcim.

Nie wiem jakie cuda charakteryzacji oni mają w planie, bo Anya ma 22 lata ale wygląda na 14. Żeby z niej zrobić kobietę emanującą aurą życiowego doświadczenia to będzie spore wyzwanie
          • chocolatemonster Re: obsada ujawniona 11.10.18, 16:38
            Oooo...i tu juz jest Yen!
      • chocolatemonster Re: obsada ujawniona 11.10.18, 16:37
        Sliczna ta aktorka ale zupelnie nie pasuje. BTW Triss: rozbieznosc miedzy twoim nickiem a kracja forumowa jest ogromna. Zawsze wolalam Triss od Yenny a ty mi bardziej do Yenny pasujesz. Pewnie sie myle i w realu calkiem fajna osoba z ciebie jest.
        • triss_merigold6 Re: obsada ujawniona 11.10.18, 16:44
          Ja wiem, ale jak wybieralysmy z przyjaciółką nicki, żeby coś pisać na forum fanów sagi, to ona była naturalną brunetka, a ja miałam długie czerwonorude włosy i tak zostało. Potem się tak przyzwyczaiłam, że w zasadzie wyparlam z pamięci cechy literackiego pierwowzoru.wink
        • dziennik-niecodziennik Re: obsada ujawniona 11.10.18, 16:57
          Ej, mam takie same odczucia! big_grin
    • milva24 Re: obsada ujawniona 11.10.18, 08:45
      Poza Ciri nikt mi tam z twarzy nie pasuje, a Geralt najbardziej. Może jak mu jakiś zarost dodadzą będzie lepiej.
    • mdro Re: obsada ujawniona 11.10.18, 09:01
      > Ciekawa jestem jak pokażą jej kredowobiałą cerę po specyfiku

Ale wiesz, że serial nie będzie 1:1 oddawał wszystkich wątków?* Ja nie widzę problemu, to nie jest kwestia nawet piątoplanowa.

* No pewnie, że wiesz, pytanie retoryczne było.
      • dziennik-niecodziennik Re: obsada ujawniona 11.10.18, 09:08
        wiem, ale mi chodzi o wizję ogolną. no nic nie poradze że mam jakies tam wizje danych bohaterów (na podstawie ksiązkowych opisów) i lubie jak to sie zgrywa.
        • aerra Re: obsada ujawniona 11.10.18, 10:36
          Ale wiesz, że każdy ma swoją wizję i żeby autorzy się skichali, to nie są w stanie zrobić takiego cuda, żeby spełnić wizję każdego oglądacza? wink
        • lauren6 Re: obsada ujawniona 11.10.18, 11:54
          To jest wizja wypaczona grami, gdzie z czarodziejek zrobiono dojrzałe kobiety. W książkach miały wyglądać jak "nastoletnie nimfomanki".

• dziennik-niecodziennik Re: obsada ujawniona 11.10.18, 16:33
            Ale ja nie gralam w gry. Moj maz grywal. Ja po prostu mam wizje na podstawie książki. I jak mi pisza ze jest kruczowlosa pieknosc z porcelanowa cera, to tak widze. I ciemnoskora kobieta, bodaj i swietna w kazdym calu, mi zgrzyta.
    • nowaczek1 Re: obsada ujawniona 11.10.18, 11:51
      Netflix nie robi tego serialu tylko dla nas, Polaków, a dla całego świata.
      Dlatego też kierują się bardziej polityczną poprawnością, a nie wiernością książkowym oryginałom.
      Takie czasy, trzeba się pogodzić.
      Chociaż czarny Roland w Mrocznej Wieży strasznie mi nie pasował, nawiasem mówiąc.
    • lauren6 Re: obsada ujawniona 11.10.18, 11:55
      > ale czemu akurat Fringilla?

Bo Fringilli nikt nie lubi, więc nikt się nie przejmie, że kolejna kochanka Geralta zmieniła karnację. A polipoprawność została zachowana.
      • stephanie.plum Re: obsada ujawniona 11.10.18, 12:19
        mnie się ta postać bardzo podobała.
    • stephanie.plum Re: obsada ujawniona 11.10.18, 12:18
      Fringilla? może chciano uzyskać efekt egzotyczności, że czarodziejka hen z daleka. Jeśli Assire też będzie czarnoskóra, to logika się broni. (zresztą, nie wiadomo, jak te wątki będą potraktowane).

Ciri bos-ka!
      Yennefer - nie. no, nie. chyba, że to zdjęcie aktorki jest mylące, ale za słodki cukiereczek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka