Dodaj do ulubionych

Do znawczyń Estee Lauder Double Wear

19.10.18, 12:31
W Sephorze sprawdziłam, że obecnie najlepszy dla mnie to kolor 2W1.
Ale chcę kupić taniej w internecie.
No i tu mam zagwozdkę, bo mi się wyświetlają, ale z oznaczeniami: 2W1.5.oraz 2W1 dawn....

No i co ja mam zrobić?
Pewnie to śmieszne pytanie, ale czy to są inne odcienie?
Weźcie mi pomóżcie, bo zglupialam.
Obserwuj wątek
    • araceli Re: Do znawczyń Estee Lauder Double Wear 19.10.18, 12:52
      ELDW mają oznaczenie cyfra-litera-cyfra + nazwa. Np. 1N0 Porcelain, 2W1 Dawn, 2W1.5 Natrual Suade. Kieruje się oznaczeniem cyfrowo-numerycznym - 2W1 i 2W1 Dawn to to samo ale już 2W1.5 to inny odcień.

Na oficjalnej stronie producenta masz listę:
      www.esteelauder.pl/product/643/3894/katalog-produktow/makijaz/twarz/podkady/double-wear-stay-in-place-makeup-spf-10/stay-in-place-makeup-spf-10
      • lot_w_kosmos Re: Do znawczyń Estee Lauder Double Wear 19.10.18, 12:56
        Dziękuję serdecznie!
    • katja.katja Re: Do znawczyń Estee Lauder Double Wear 19.10.18, 14:32
      Mam zapytanie. Jak pójdę do Sephory i poproszę o próbki (nie więcej niż dwie) to mi dadzą? Od dawna zastanawiam się nad tym podkładem, ale w ciemno tak drogiego podkładu nie kupię.
      Wiem, że z próbkami są cyrki, miałam z tego tytułu nieprzyjemną dyskusję z pracownikiem i pracownicą internetowego Douglasa.
      Krótko mówiąc miłe Panie - nawet "do innych zakupów" (za ponad 300 zł bo robiłam na święta dla rodziny) nie dostanę próbki bo (w skrócie) "bo nie".
      Na zapytanie czy jeżeli zamówię "w ciemno" i kolor będzie nieodpowiedni czy mogę zwrócić - oczywiście, też nie.
      Czyli 200 zł mam utopić w błoto.
      • straggly Re: Do znawczyń Estee Lauder Double Wear 19.10.18, 14:53
        Zawsze próbki dostaje, czesto 2-3. Tylko ze nie wchodzę od razu z pytaniem o odlewke, tylko die kręcę, oglądam, mowie ze używam teraz tego i tego a szukam czegos takiego a takiego i myslalam czy mize X sie sprawdzi, jak Pani mysli? Czy moglaby Pani zrobic mi próbkę zebym widzial jak sie trzyma/ czy nie utlenia/na jak dlugo matuje. Nigdy nie ma problemu. Czy wiecie czy jest juz następca DW light? Wycofali i mieli cos innego wypuścić na to miejsce. A taki suuuper bylsad
        • araceli Re: Do znawczyń Estee Lauder Double Wear 19.10.18, 15:02
          straggly napisała:
          > Czy wiecie czy jest juz następca DW lig
          > ht? Wycofali i mieli cos innego wypuścić na to miejsce. A taki suuuper bylsad

Jest:
          www.esteelauder.pl/product/643/59746/katalog-produktow/makijaz/twarz/podkady/double-wear-light/soft-matte-hydra-makeup-spf10
      • chocolate-cakes Re: Do znawczyń Estee Lauder Double Wear 19.10.18, 20:37
        Kiedyś wzięłam próbki tego podkładu. Dostałam bez problemu. I dobrze, bo okazał się ciężki i koszmarny choć odcień ładny.
        • katja.katja Re: Do znawczyń Estee Lauder Double Wear 19.10.18, 21:05
          Poważnie? Bo czytam same zachwyty, a kosztuje nieziemsko.
          Zależy mi na dobrym kryciu, żeby nie wyglądał sztucznie i nie postarzał. I nie zapychał.
    • lot_w_kosmos Re: Do znawczyń Estee Lauder Double Wear 19.10.18, 16:23
      A jeszcze: czym one się różnią?
      www.e-glamour.pl/estee-lauder-double-wear-maximum-cover-spf15-podklad-dla-kobiet-30-ml-odcien-2w1-dawn/?utm_source=ceneo&utm_medium=product&utm_campaign=polecane-oferty

www.pachnidelko.pl/product-pol-52119-ESTEE-LAUDER-Double-Wear-2W1-Dawn-30ml-NOWA-FORMULA-24H.html?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=linki-platne

Miałam ten drugi. I taki chcę kupić. A tu widzę jeszcze ten w tubce....
      • inka754 Re: Do znawczyń Estee Lauder Double Wear 19.10.18, 17:23
        Ten pierwszy jest bardzo gęsty, źle się rozprowadza i zatyka pory. Nie polecam.
        • chocolate-cakes Re: Do znawczyń Estee Lauder Double Wear 19.10.18, 20:39
          O, taką próbkę miałam. Okropny ten podkład.
        • lot_w_kosmos Re: Do znawczyń Estee Lauder Double Wear 19.10.18, 21:17
          Dziękuję, właśnie obejrzałam filmik na YouTube.
          Faktycznie to jest taki jakby kamuflarz.
      • alfa36 Re: Do znawczyń Estee Lauder Double Wear 19.10.18, 20:47
        Też chciałam kupić ten drugi. Jaki kolor do bladej twarzy?
        • lot_w_kosmos Re: Do znawczyń Estee Lauder Double Wear 19.10.18, 21:15
          Idź do Sephory. Dziewczyna ci idealnie dobierze.
          Ja miałam poprzedni trochę za jasny, mieszalam z innym.
          Teraz byłam osobiście, kobieta mi dobrala i myślę, że to dobra droga, bo jest drogi, szkoda trafić kulą w płot....
    • princesswhitewolf Re: Do znawczyń Estee Lauder Double Wear 19.10.18, 17:36
      bo to sa dwa nieco inne odcienie. Mam nadzieje ze tester wzielas bo double wear nieco sie utlenia i ciemnieje ciut na twarzy i trzeba kupic ciut ciut za jasny
      • lot_w_kosmos Re: Do znawczyń Estee Lauder Double Wear 19.10.18, 21:16
        Dziękuję, już właśnie doczytalam.
        Sprawdziłam w seohorze na sobie.
        A jedną butelke już zuzylam. Ale jednak miałam delikatnie za jasny, stwarzal takie mączne wrażenie sam dodawalam sobie takiego Astora 24h.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka