Dodaj do ulubionych

Lokata w praktyce

25.10.18, 16:31
Trzymam trochę oszczędności na rachunku oszczędnościowym "podpiętym" do mojego podstawowego konta bankowego. (Tzn. jak przez Internet loguję się na konto, to widzę też ten rachunek oszczędnościowy, nieważne wink ).
Chciałabym założyć sobie z tych pieniędzy (albo ich części) lokatę w INNYM banku.
Jak to wygląda w praktyce? W momencie podpisania umowy w oddziale banku muszę mieć przy sobie gotówkę? Czy da się to załatwić przelewem? Jakie macie doświadczenia/wiedzę?
Obserwuj wątek
    • katja.katja Re: Lokata w praktyce 25.10.18, 16:38
      Ja mam doświadczenie i wiedzę, przelej na moje konto, a ja się potem wszystkim zajmę.
      • czarnaryba78 Re: Lokata w praktyce 25.10.18, 16:42
        Podaj numer. Już działam.
    • ewa_mama_jasia Re: Lokata w praktyce 25.10.18, 16:46
      A w oddziale s lepsze oferty niż przez internet? Bo jak te same, to nie chodź do oddziału tylko otwórz przez internet lokatę a pieniądze przelej.
      • aamarzena Re: Lokata w praktyce 25.10.18, 16:50
        Często bywa, że lepsze, bo jak już klient przyjdzie to można mu zaproponować więcej produktów. A w temacie - tak można założyć lokatę i przelać pieniądze ze swojego banku na jej konto.
    • koronka2012 Re: Lokata w praktyce 25.10.18, 16:51
      Przez internet zakładasz lokatę, na podanego maila dostajesz numer rachunku, na który należy wpłacić kasę z odpowiednim opisem - masz na do zazwyczaj parę dni. Jeśli nie wpłacisz - wniosek o założenie lokaty się anluluje.
      W oddziale innego banku nie zakładałam, cenię sobie czas i upraszczanie takich spraw.
      • alina460 Re: Lokata w praktyce 15.09.19, 15:05
        Ja szukałam banku, w którym nie musiałam zakładać konta. Większość banków wymaga, żeby jednocześnie założyć u nich konto. Udało mi się w PKO, ale oprocentowanie jest tragicznie niskie.
        W każdym razie pieniądze można przelać na konto techniczne banku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka