Dodaj do ulubionych

Perfumy z Rossmanna

24.11.18, 14:02
Kupiłam jakiś czas temu w Rossmannie moje ulubione Escape, otworzyłam kilka dni temu i zaliczyłam zdziwienie, bo o ile zapach jest ten sam, to trwałość zupełnie inna. Oryginał jest bardzo trwały, zostawia tzw. ogon. Po użyciu ubrania czy szal pachną jeszcze kilka dni.
A tego badziewia z Rossmanna w ogóle nie czućsad Wietrzeje w 5 minut.
Szkoda, ze nie sprawdziłam od razu, to bym reklamowała.
Kupowałyście perfumy w Rossmannie? Były ok?
Obserwuj wątek
    • hrabina_niczyja Re: Perfumy z Rossmanna 24.11.18, 14:05
      Niestety nie były. Przekonałam się o tym dopiero wtedy jak kupiłam takie same perfumy w drogerii Natura. Korek był inny, elegantszy, ten Rossmanowski zwykły badziewny plastik.
      • pade Re: Perfumy z Rossmanna 24.11.18, 14:09
        Czyli inne opakowanie? A same perfumy jak? Te same?
    • daniela34 Re: Perfumy z Rossmanna 24.11.18, 14:12
      Flower by Kenzo (moje ukochane od czasów licealnych) - z Rossmanna zdecydowanie słabsze, zapach nie zostaje na szaliku, flakonik niczym się nie różni, więc nie podejrzewam że to podróbki, w sumie nie mam wytlumaczenia
      • asia_i_p Re: Perfumy z Rossmanna 06.11.23, 17:43
        Może po prostu stare? W sensie, że w Rossmanie to są jedne z droższych perfum, tam kupuje trochę inna klientela niż w perfumerii i one mogą tam leżeć długo.
        • daniela34 Re: Perfumy z Rossmanna 06.11.23, 17:55
          Ooo, ktoś odkopał wątek 😀 całkiem możliwe, że kluczem jest reformulacja. Dowiedziałam się od czasu popełnienia tego wpisu.
    • mid.week Re: Perfumy z Rossmanna 24.11.18, 14:17
      Rok temu kupiłam kilka falkonów w promocji świątecznej. Wszystkie wietrzeją po chwili sad
      • pade Re: Perfumy z Rossmanna 24.11.18, 14:30
        No pięknie. Ciekawe skąd mają takie badziewie i czy w ogóle drogeria może sprzedawać coś, co udaje perfumy?
        • mid.week Re: Perfumy z Rossmanna 24.11.18, 14:39
          Nie wiem ale to jakieś zlewki są. Wkurzyłam się bo niby były za połowę ceny, ale wolałabym jedne a dobre.
          • majenkir Re: Perfumy z Rossmanna 14.12.19, 17:37
            Moze jakies stare?
            • yenna_m Re: Perfumy z Rossmanna 17.04.25, 07:55
              I źle przechowywane.
    • anilka Re: Perfumy z Rossmanna 24.11.18, 14:31
      Potwierdzam, w ubiegłym roku kupiłam po raz ostatni, szkoda kasy. Zapach prawie niewyczuwalny po kilku minutach
      • bib24 Re: Perfumy z Rossmanna 24.11.18, 14:35
        a może to być reformulacja?
        • mid.week Re: Perfumy z Rossmanna 24.11.18, 14:40
          Polegająca wyłącznie na zmianie trwałości? Bo zapachy takie same jak zawsze.
        • anilka Re: Perfumy z Rossmanna 24.11.18, 14:42
          Nie obchodzi mnie czy była czy nie była. Kupiłam i oczekuję takiej samej jakości jak w tych kupionych w innym sklepie.
          • snakelilith Re: Perfumy z Rossmanna 24.11.18, 15:07
            Ale reformulacje są faktem i czasem polegają właśnie na tym, że zapach staje się lżejszy, czytaj, o mniejszej trwałości. Związane jest to z ogólną modą na mniejszą tolerację "śmierdziuchów". W wielu amerykańskich instytucjach, jak np. uniwersytety, perfumy są w ogóle zabronione, bo odczuwane są przez wielu jako obciążenie. Dlatego wiele znanych, nawet klazycznych zapachów ulatnia się dziś o wiele szybciej. Ja sama to odczułam, bo używam czasem zapachu z wczesnych lat 90-tych i butelka kupiona wiele lat później była zdecydowanie mniej trwała. Nie mówię, że z twoim zapachem tak jest, ale krótka trwałość to ogólny trend.
          • snakelilith Re: Perfumy z Rossmanna 24.11.18, 15:11
            I do tego dochodzi, że stosując długo jakiś zapach nabywamy na niego tolerancję. To więc, że ty po kilkunastu minutach go już nie czujesz, nie oznacza, że zapach jest niewyczuwalny dla innych.
            • mid.week Re: Perfumy z Rossmanna 24.11.18, 15:23
              Ja mam porównanie z tymi samymi kupionymi rok wcześniej w innej perfumerii. Niebo a ziemia w trwałości.
            • pade Re: Perfumy z Rossmanna 24.11.18, 15:48
              Ale ja o tym, że tych perfum w ogóle nie czuć, dowiedziałam się od koleżanki z pracy. Pochwaliłam się, że kupiłam sobie ulubione, za niewielką kwotę, a ona na to, "ale ja nic nie czuję, a zawsze czułam, gdy je miałaś na sobie".
              • snakelilith Re: Perfumy z Rossmanna 24.11.18, 16:03
                Ok, z tego wniosek, że chytry dwa razy traci. wink Żart oczywiście, że słyszałam już o tym, że producenci często robią specjalne rzeczy tylko na wyprzedaże i do outletów, te nigdy nie pokazują się w normalnych sklepach i w normalnej sprzedaży. Niewykluczone więc, że te rossmannowe perfumy, to też takie outletowe, czy z założenia gorszy sort. Osobiście nigdy nie kupowałam perfumów w Rossmannie więc nie mam z tym doświadczenia.
                • pade Re: Perfumy z Rossmanna 24.11.18, 17:03
                  Mnie tylko wkurza to, że nie żadnej informacji na ten temat. Jeśli coś jest sprzedawane pod oryginalną nazwą i marką to w jaki sposób odróżnić badziewie od oryginału? Tylko po cenie?
                  • bib24 Re: Perfumy z Rossmanna 24.11.18, 17:22
                    reformulacje to przekleństwo niszczące wiele świetnych perfum. taka dolce vita to teraz popłuczyny po popłuczynie. znikają w kilka minut. a cena w douglasie jest normalna.

co więcej często tester stoi stary, sprzed reformulacji a perfumy kupujesz już nowe, bez powera.
                • kocynder Re: Perfumy z Rossmanna 16.04.25, 17:19
                  Snake, wiem, że dawno to było, ale nie kupowałaś perfum a nie "perfumów"! wink
    • snakelilith Re: Perfumy z Rossmanna 24.11.18, 14:45
      A to na pewno te same? Producenci sprzedają bowiem czasem zapachy jako eau de toilette i eau de parfum. Zapach może być ten sam (choć niekoniecznie), ale intensywyność, trwałość no i cena różna.
      • daniela34 Re: Perfumy z Rossmanna 24.11.18, 14:53
        W moim przypadku na pewno te same, zawsze zwracam uwagę czy to woda toaletowa czy perfumowana
        • pade Re: Perfumy z Rossmanna 24.11.18, 15:48
          W moim też, edp.
          • thaures Re: Perfumy z Rossmanna 24.11.18, 15:57
            Czytając ten wątek właśnie doszłam do wniosku, że macie rację. Ostatnio po paru minutach miałam wrażenie, że zapach znika. Nawet mężowi o tym mówiłam.
            Wczoraj kupiłam swoje ukochane Cacharel... Zobaczymy. Ale jeżeli znowu będę miała to poczucie, to na nich kończę kupowanie wód w Rossmanie
            • alicjak-2 Re: Perfumy z Rossmanna 24.11.18, 18:34
              Ale to nie tylko rosman w superpharmie,Hebe itp.to samo .wietrzeją po 5 minutach .zapach jest ok jak psikniesz ale w ogóle się nie trzyma a czasami pozostawia smrodek zamiast pięknej woni . Nie jestem pewna ale zauważyłam że duże pojemności są też jakby słabsze...
        • randomstory Re: Perfumy z Rossmanna 06.11.23, 17:53
          Ja mam Kenzo flower z Hebe. Kupione z pół roku temu. Perfum używam rzadko bo pracuje głównie z domu. I jak się nimi spryskam i założę teraz szalik to po kilku dniach czuję zapach na szaliku. Nie zauważyłam różnicy między zakupem z sephory czy z Hebe a też kupuje je ze 20 lat
    • 35wcieniu Re: Perfumy z Rossmanna 24.11.18, 18:40
      Miałam kiedyś i były normalne.
      Nie wydaje mi się mozliwe zeby sprzedawali podróby.
      • dalila8 Re: Perfumy z Rossmanna 06.11.23, 17:40
        A jednak sprzedają podrabiane.
        • kropkacom Re: Perfumy z Rossmanna 06.11.23, 17:51
          Podrabianie czyli jakie? Mają swoje rozlewnie? No raczej nie.
          • iberka Re: Perfumy z Rossmanna 07.11.23, 07:26
            Żeby wiedzieć trzeba by porównać oznaczenia na opakowaniu
            • kropkacom Re: Perfumy z Rossmanna 07.11.23, 07:33
              No i porównałaś?
    • chocolate-cakes Re: Perfumy z Rossmanna 24.11.18, 18:44
      Nigdy nie kupowałam i po tym wątku pewnie nie kupię.
    • ola_fatyga Re: Perfumy z Rossmanna 14.12.19, 16:03
      Zapragnęłam zapachu Alien Muglera - wody perfumowanej...a że był czarny piątek i cena w Rossmannie za 30 ml zachecająca- kupiłam. Miał to być mocny, ogoniasty zapach....jest mocny, ale 5 minut od psiknięcia. W ciągu godziny ulatnia się z siłą wodospadu do zera. Powiedziałam mężowi, że jak kiedykolwiek będę chciała zakupić perfumy w Rossmannie, niech mnie walnie w łeb...wiem, wiem...będzie to przemoc domowa wink
      • black_magic_women Re: Perfumy z Rossmanna 14.12.19, 16:32
        To ciekawe, bo do niedawna w Ross byly albo "perfumy" typu piosenkarka X wypuściła swoją linię, albo E. Arden. A od pewnego czasu sa nawet zapachy Armaniego, Givenchy itp. i to nie takie starocie. Szczęście nic z moich, to nie miałam okazji się naciąć.
      • ck2 Re: Perfumy z Rossmanna 14.12.19, 18:17
        No to rzeczywiście dziwne, przecież Alien to kiler jakich mało.
        • seeview Re: Perfumy z Rossmanna 06.11.23, 21:17
          To prawda, nawet wody toaletowe.
    • mmoni Re: Perfumy z Rossmanna 14.12.19, 16:53
      Może Rossmann kupuje jakieś zleżałe partie. Spróbuj sprawdzić datę produkcji www.dolce.pl/dataprodukcji/
      • nocnamagia Re: Perfumy z Rossmanna 14.12.19, 17:07
        Stare partie powinny pachnieć mocniej, bo jest duza szansa, ze są jeszcze sprzed reformulacji. Niektorzy wlaśnie celowo szukają takich starych egzemplarzy na serwisch aukcyjnych.
    • nikita1906 Re: Perfumy z Rossmanna 14.12.19, 17:02
      Często kupuję w Rossmannie i Hebe Obsession night CK lub Lanvin oxygene i zapach jest b. mocny, ogoniasty. Zostaje na ubraniach szalach, nawet na psie po przytulaniu. Ludzie często mnie pytają czym pachnę, chociaż ja sama prawie w ogóle ich nie czuję.
      • pasquda77 Re: Perfumy z Rossmanna 14.12.19, 17:15
        Rossmanowskie pachnidła są słabsze niż te same kupione w innym sklepie , też przekonałam się o tym na własnej skórze, więcej tam zapachów nie kupię.
    • urtikus Re: Perfumy z Rossmanna 14.12.19, 17:25
      2 tygodnie temu byøam z Zarze, tam tez sa perfumy smile)
      na jeden nadgarstek, na drugi, potem na szalik (deep garden)
      po tygodniu zapachnial golf od szalika
      • urtikus Re: Perfumy z Rossmanna 14.12.19, 17:26
        perfumy za 25 pln pachna tydzien
    • qs.ibidem Re: Perfumy z Rossmanna 14.12.19, 17:57
      Od producenta perfumy można kupić w szerokiej gamie cenowej (w zależności od umowy z siecią i rodzaju sieci, bo 80% ceny perfum to koszt promocji, nie produkcji) więc teoretycznie jest możliwe, że to co w Ross kosztuje 20€ w innym sklepie będzie np. za 70.
      Istnieje jednak spory szary rynek perfum, produkowanych w legalnych fabrykach, których jednak producent (z różnych powodów, marketingowych lub technologicznych) nie chce oficjalnie sprzedawać i drogerie kupują przez pośredników. I nie zdziwiłabym się, gdyby te partie szły do Ross.
      • iwoniaw Re: Perfumy z Rossmanna 15.12.19, 01:00
        qs.ibidem napisała:

> Istnieje jednak spory szary rynek perfum, produkowanych w legalnych fabrykach,
        > których jednak producent (z różnych powodów, marketingowych lub technologicznyc
        > h) nie chce oficjalnie sprzedawać i drogerie kupują przez pośredników. I nie zd
        > ziwiłabym się, gdyby te partie szły do Ross.

No ale co masz na myśli pisząc, że "producent nie chce ich oficjalnie sprzedawać"? Jeśli produkt X stoi na półce w popularnej sieciówce, ma logo określonego producenta, wygląd opakowania identyczny z oryginalnym produktem, jest oficjalnie sprzedawany, ba, nawet reklamowany w gazetkach/na ulotkach/na stronie drogerii, klient dostaje legalny rachunek - to o jakiej "nieoficjalnej" sprzedaży mówimy? Gdyby chodziło o sprzedaż za ułamek ceny jakichś felernych partii, to przecież byłoby to klasyczne "psucie marki", gorsze niż sprzedawanie podrób wykonanych przed fabrykę "obok" zamówienia właściciela marki przy zachowaniu parametrów produktu...
    • anika772 Re: Perfumy z Rossmanna 14.12.19, 18:11
      Mam Rihanna Rogue, doskonała trwałość, nie mam im nic do zarzucenia.
      Może te Twoje już stare?
    • nickbezznaczenia Re: Perfumy z Rossmanna 14.12.19, 22:13
      Nie mam z nimi żadnych problemów i jeszcze po paru dniach czuję zapach na ubraniu.
    • asia_i_p Re: Perfumy z Rossmanna 06.11.23, 17:42
      Kupowałam, ale ja kupuję dosyć ulotne z natury Elizabeth Arden Green Tea i Versace Blue Jeans, więc już na starcie nie mam wysokich oczekiwań.
    • iberka Re: Perfumy z Rossmanna 07.11.23, 07:27
      Raz kupiłam i nigdy więcej. Dyskusji nt.jakośvi zapachów z R jest sporo, głosy negatywne przeważają
      • better.call.kim Re: Perfumy z Rossmanna 07.11.23, 08:39
        Nie ma niczego takiego jak "specjalne perfumy dla Rossmanna", to po prostu reformulacja. Jakość wszystkiego w branży perfumiarskiej spada na łeb, zasadniczo mało co już pachnie tak, jak parę lat temu.
    • ewa23qb Re: Perfumy z Rossmanna 16.04.25, 17:10
      Nie wiem dlaczego....
      Szkoda pieniędzy.
      Wczoraj kupiłam.Hugo.femme.
      Totalna porażka
      Zwykła woda..

• nangaparbat3 Re: Perfumy z Rossmanna 16.04.25, 17:14
      OT
      Dobrze Cię widzieć. Można pisać na gazetową?
      • pade Re: Perfumy z Rossmanna 16.04.25, 19:41
        możnasmile
        • nangaparbat3 Re: Perfumy z Rossmanna 16.04.25, 20:05
          Dziękuję 🙂
          • pade Re: Perfumy z Rossmanna 16.04.25, 20:59
            odpisałamsmile
    • princy-mincy Re: Perfumy z Rossmanna 16.04.25, 20:33
      Kupiliśmy dwa razy (męskie i damskie) i trwałość o wiele słabsza niż z innych perfumerii.
      Może to jak z farbami? Chciałam kiedyś kupić farby caparol i pan w Leroy Merlin (ceny były o wiele niższe niż w salonie caparol) powiedział mi, że u nich nie ma sensu kupować. Kolor ten sam co w salonie, ale baza zupełnie inna,gorsza i mniej trwała.
      Może z perfumami jest podobnie- zapach ten sam ale baza odpowiedzialna za trwałość gorsza?
      W każdym razie już nie kupimy więcej w Rossmanie.
      Za to perfumy z superpharm mają taką samą trwałość jak z Sephory czy Douglasa.
    • memphis90 Re: Perfumy z Rossmanna 17.04.25, 07:09
      Ja kupiłam orginal Hypnotic poison w sephorze i d.., pachną max 3 min. Przyzwyczajenie jako przyczynę odrzucam, bo tak było od chwili pierwszego użycia, a poprzednio to je miałam jak byłam na studiach. Reformulacja… 🤬
      • alpepe Re: Perfumy z Rossmanna 17.04.25, 07:37
        A to kiedyś był killer. Pamiętam, jak się przymierzałam, ale były za mocne.
    • black_magic_women Re: Perfumy z Rossmanna 17.04.25, 07:45
      Ja miałam podobnie z perfumami z Empiku sad z ross kupuje tylko green tea Arden na lato, więc ona z zasady nie jest trwała.
    • bmtm Re: Perfumy z Rossmanna 17.04.25, 14:51
      Kupiłem tam ostatnio mydło marki ISANA i gorszego wyrobu w życiu nie widziałem wliczając nawet mydełka hotelowe lub jakieś najgorsze toaletowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka