Dodaj do ulubionych

Odsiwiacze

14.12.18, 08:31
Do blond włosów

Kusi mnie by spróbować. Czy któraś z emama stosowała? Była zadowolona? Możecie coś polecić?

Niby te siwe bardzo nie rzucają się w oczy, ale ja je widzę 🙁
Obserwuj wątek
    • afro.ninja Re: Odsiwiacze 14.12.18, 08:45
      Niestety nie, za późno się o nich dowiedziałam i fryzjer walnal mi farbę, choć przyszłam na refleksy. 😉😁 Ale te odsiwiacze to na stałe, czy tylko taki spray na chwilę?! Ja myślałam o tym spraju. W sumie lubiłam swój kolor włosów, a fryzjer rozjaśnił mi je o dwa tony, szczerze nie odczuwam znaczącej różnicy, a siwych nie widać.
    • bei Re: Odsiwiacze 14.12.18, 09:08
      Przeglądałam w sieci szampony...
    • chocolate-cakes Re: Odsiwiacze 14.12.18, 09:30
      A jak działa taki odsiwiacz?
      • bei Re: Odsiwiacze 14.12.18, 18:46
        Odsiwiacz - jak działa?

Odsiwiacz redukuje utlenioną melaninę, co umożliwia przywrócenie włosom pierwotnego koloru. Pierwotny kolor włosów jest przywracany stopniowo, więc należy uzbroić się w cierpliwość. Odsiwiacz, w przeciwieństwie do farb do włosów jest w stanie uzyskać pierwotną barwę i w dodatku bez narażania ich na zniszczenie.

‚’’Użytkownicy na forach internetowych dzielą się swoją wiedzą i doświadczeniami. Niektórzy są zadowoleni z efektów działania odsiwiacza, inni zaś mają pewne zastrzeżenia. Okazuje się, że rezultat stosowania odsiwiaczy zależy przede wszystkim od twojego naturalnego odcienia. Na czarne włosy odsiwiacz nie zadziała”- ze strony chilli zet
        • jolie Re: Odsiwiacze 14.12.18, 18:52
          O matko, czyli odsiwiacz jest tylko dla blondynek? Przecież u blondynek siwizna jest mniej widoczna, to niesprawiedliwe...
          • bei Re: Odsiwiacze 14.12.18, 18:58
            I dla szatynek
    • heca7 Re: Odsiwiacze 14.12.18, 11:12
      Moja matka używa. Regularnie i jest zadowolona. Kupuję jej ten odsiwiacz na allegro. Grey out czy jakoś tak się zwie.
    • klamkas Re: Odsiwiacze 14.12.18, 19:13
      A ja dopiero co się zastanawiałam jak siwieją jasne blondynki. Bo oprócz siebie nie znam żadnej w stosownym do siwienia wieku, a ja jeszcze tego nie doświadczyłam (albo nie zauważam?). Dzięki rozważaniom o siwieniu zorientowałam się, że jestem jedyną naturalną jasną blondynką w rodzinie i w otoczeniu. Nawet jak co niektóre były blondynkami, to zaczęły się rozjaśniać. No i nie wiem. Przeraża mnie starszy pan sąsiad, który był blondynem i teraz ma włosy w kolorze zabielonej jajecznicy. Moje mają zimny odcień, mam nadzieję, że mi to nie grozi?
      • snakelilith Re: Odsiwiacze 15.12.18, 00:29
        Moja mama była złotą blondynką, a jako, że jest po 70-tce ma część włosów siwych i nie wygląda to jak jajecznica, raczej jak wypłowiały, trochę jaśniejszy i chłodniejszy blond od wyjściowego. Ale wiele zależy od rodzaju siwienia, u mojej mamy jest to równomiernie na całej głowie, ma przemieszane złote ze srebrnymi, u mojej koleżanki też blondynki, siwiały mocno skronie, czyli z przodu miała białe i to wyglądało dziwnie. Żółtawe włosy można też neutralizować fioletowymi płukankami, a sąsiadem się nie przejmuj, starzy faceci mają często niezadbane włosy w dziwych, brudnych kolorach, diabli wiedzą po czym to.
    • noemi29 Re: Odsiwiacze 14.12.18, 23:06
      Zastosowałam z rossmana, dedykowany facetom. Koszmar. Siwe włozy zostały siwe, a reszta zrobiła się w jakimś dziwnym kolorze. Zmatowiały, wysuszyły się, okropność.
      Po pół roku poszłam do fryzjera i doprowadziłam je do ładu
      • bei Re: Odsiwiacze 14.12.18, 23:10
        Noemi, raz zastosowałaś? Czytałam, ze dopiero po dłuższym czasie stosowania jest dobry efekt...
        • noemi29 Re: Odsiwiacze 15.12.18, 00:10
          Tylko raz...na więcej się nie odważyłam...wszystkie koleżanki z pracy zwracały uwagę na moje włosy, naprawdę coś okropnego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka