Dodaj do ulubionych

Polski Macron

08.01.19, 17:03
Macron jak komunizm, miało być dobrze dla wszystkich, wyszło dobrze dla niektórych a slabo dla ogółu. Podobno juz 3/4 Francuzow niezadowolonych. A we Francji rządzi prezydent a nie premier inaczej niż w PL. Czyli jest odpowiedzialny za stan rzeczy. Miał być seksi lewicowy a jest butny i arogancki chłopiec ktory kocha luksus, lubi pouczać innych, ale nie chce pobrudzić rak robota. Jął myślicie, kto moglby być polskim EM? smile
Obserwuj wątek
    • tanebo2.0 Re: Polski Macron 08.01.19, 17:16
      Kaczyński. Czytałeś Pikettiego? Od kilku lat mamy hossę i niskie bezrobocie. Ludzie się bogacą. Sęk w tym że bogaci też się bogacą a to kłuje w oczy prekariat. Stąd Trump, brexit i popularność faszyzmu. Ludzie chcą ZMIANY. Chcą uderzenia w bogatych.
      • tiszantul Re: Polski Macron 08.01.19, 20:48
        > Kaczyński

Przecież to "Wyborcza" marzyła o "polskim Macronie", nie pamiętacie, jakie było bicie piany na opozycji? I co mamy dzisiaj - wątek o Macronie i DWA wpisy, zamiast wielkich marzeń mamy następny temat tabu - dokładnie to samo co z Kodem. Nie ma go i nigdy nie było. A taki był fajny, nowoczesny, europejski, takie miał postępowe foty z roznegliżowanymi Murzynami, taką miał piękną żonę
        • bywalec.hoteli Re: Polski Macron 08.01.19, 21:06
          Wg mnie Ryszard Petru się nadaje
          • tiszantul Re: Polski Macron 08.01.19, 22:02
            > Wg mnie Ryszard Petru się nadaje

Petru był polskim Macronem w 2015, taki sam Dyzma znikąd ze sporym poparciem. Ale błyskawicznie się ośmieszył i dzisiaj nadaje się chyba do kabaretu. Nikt go nie traktuje poważnie, nawet wyborcy opozycji. Nie doczekasz się wpisów livii kaliny, spanish_fly ani paszczakówny zachwalającej Ryszarda. Fajnie za to byłoby sprawdzić, kto na ematce naganiał na Nowoczesną w 2015. Coś czuję, że nasi postępowi Europejczycy. Rychu też wtedy był dość europejski smile
            • bistian Re: Polski Macron 08.01.19, 22:08
              Według mnie, Kaczyński jest większym Dyzmą i bardziej pasuje
      • bywalec.hoteli Re: Polski Macron 08.01.19, 22:44
        Kaczyńskiego można nie lubić, ale nie można mu odmówić 3 rzeczy, których nie ma Macron: 1. Poparcia społecznego 2. Skuteczności 3. Pracowitości
        • tanebo2.0 Re: Polski Macron 08.01.19, 22:57
          Raczej szczęście że wstrzelił się w czas.
        • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Polski Macron 08.01.19, 23:08
          bywalec.hoteli napisał:

> Kaczyńskiego można nie lubić, ale nie można mu odmówić 3 rzeczy, których nie ma
          > Macron: 1. Poparcia społecznego 2. Skuteczności 3. Pracowitości

Pracowitość u Kaczyńskiego... hehhe hehe buhehe.....

Macron przede wszystkim nie ma takiego stada baranów do rządzenia. To znacznie ułatwia sprawę!

Xsioonc
    • livia.kalina Re: Polski Macron 08.01.19, 21:20
      >jak komunizm, miało być dobrze dla wszystkich, wyszło dobrze dla niektórych a slabo dla ogółu.

>jest butny i arogancki chłopiec ktory kocha luksus, lubi pouczać innych, ale nie chce pobrudzić rak robota.

Kaczyński jak ulał.
      • tiszantul Re: Polski Macron 08.01.19, 21:54
        livia.kalina napisała:

> Kaczyński jak ulał

Jak Makron rywalizował o fotel prezydenta z Marine Le Pen, to jesteś pewna, że właśnie Makron kojarzył się Wam, oświeconym Europejczykom, z Kaczyńskim? A Marine Le Pen pewnie z Kamilą Gasiuk-Pihowicz?

"Casting na polskiego Macrona":

"Mamy kłopot, bo szukamy kogoś, kto nie istnieje: młodego, odważnego, niezależnego, bez balastu przeszłości, ale z doświadczeniem i pozycją" - pisała w Wyborczej Kolenda-Zaleska z TVN. Kaczyński jak ulał, co Livia? Dalej jest jeszcze śmieszniej, bo Kolenda pisze, że ludność wita z entuzjazmem wykształconą Kamilę Gasiuk. Jak szybko starzeje się propaganda, wie to Livia, wie to Kolenda-Zaleska

wyborcza.pl/7,75968,22231252,casting-na-polskiego-macrona.html
        Tutaj nasz dzielny intelektualista opisuje, jak Macron zmierzył się z populizmem i wygrał. Kaczyński jak ulał:

kulturaliberalna.pl/2017/05/15/kuisz-polski-macron/
        Widzicie to? Opozycja zachwycała się nowoczesnym europejskim Macronem pogromcą populizmu i przeciwstawiała go zacofanym i niedzisiejszym politykom, których miał uosabiać populistyczny Kaczyński. Dużo było gadania, że czekają na "polskiego Macrona". Minął może rok, Macron zdążył się błyskawicznie skompromitować, nasi postępowi Europejczycy już nie chcą go znać, a nawet zaczyna im przypominać Kaczyńskiego.

Skompromitował się zresztą nie tyle nawet Macron, który jest jaki był, tylko ci, co się nim zachwycali, a obecnie cały ten okres usilnie wypierają i twierdzą, że Macron przypomina Kaczyńskiego.

Szybko to u Was idzie. Szybko i głupio, nie da się ukryć.
        • livia.kalina Re: Polski Macron 08.01.19, 22:04
          Z powyższej Diarrhoea nervosa wnioskuję, że trafiłam w sedno. smile
      • tiszantul Re: Polski Macron 08.01.19, 22:06
        Chciałbym mimo wszystko wyrazić podziw dla Livii. Jako jedyna z całej ematkowej opozycji podjęła wstydliwy temat Macrona i napisała dosłownie trzy słowa (jedno z nich to oczywiście "Kaczyński"). Żeby być w pełni uczciwym dodam, że oprócz trzech słów Livia użyła jeszcze jednego znaku interpunkcyjnego. Najwyraźniej opozycja już nie czeka na polskiego Macrona. Trafił do tego samego składziku co Kijowski i Petru
        • bistian Re: Polski Macron 08.01.19, 22:11
          tiszantul napisała:

> to oczywiście "Kaczyński"
          (...)
          > Trafił do tego samego składziku co Kijowski i Petru

tak zapamiętałem twój wpis big_grin
    • cruella_demon Re: Polski Macron 08.01.19, 22:08
      E myślałam, że będzie o seksie tongue_out
      • bywalec.hoteli Re: Polski Macron 08.01.19, 22:42
        O seksie to cenzura kasuje wątki i posty wink
      • boogiecat Re: Polski Macron 08.01.19, 23:35
        Makroniu jest cos kurde aseksualny dla mnie, taki dzieciak ( a 6 lat starszy ode mnie), polski macron to bedzie w takim razie ten szczeniak niby geniusz od tego wariata smolenskiego- no ten z zebami, w okularach i z fryzurka na amerykanskiego loosera
        Obejrzyjcie ( macron odpowiada na zaczepke dziennikarzai- ja prosze pana nie mam zadnych przyjaciol- i to zdanie jest lejtmotivem calego filmiku, a w stolowce pozuje na prostego czlowieka i mowi ze on to lubi cordon bleu - danie typowo dzieciece we Francji- a pani z kuchni mu odpowiada zeby cos lepszego wzial bo cordon jest dla dzieci przeciez😀)

www.facebook.com/konbinifr/videos/390089028139941/
    • olena.s Re: Polski Macron 08.01.19, 23:38
      Pytanie jest idiotyczne, ponieważ naczelną cechą Macrona była świeżość - czyli gdyby pojawił się w Polsce Macron, to raczej nikt nie znałby jego nazwiska. Byłby to ktoś spoza grupy znanych polityków. Może jakiś lokalny działacz, a może ktoś w ogóle z innej bajki.
      • wheels.of.fire Re: Polski Macron 08.01.19, 23:40
        Minister od Holanda to ktoś świeży? Miał być alternatywą, okazał się drugim Holandem.
        • wheels.of.fire Re: Polski Macron 08.01.19, 23:41
          Holand też niby lewicowiec, a biedniejszymi Francuzami gardził i nazywał ich bezzębnymi.
        • olena.s Re: Polski Macron 08.01.19, 23:52
          Ty nie potrafisz nawet sprawdzać swoich bzdurek? Ministerm był nie u Hollanda ale u Manuela Vallsa.
    • wheels.of.fire Re: Polski Macron 08.01.19, 23:48
      Myślę, że Trzaskowski. Jako premier zacząłby politykę drakońskich cięć oraz wolnoamerykanki dla pracodawców, które wyborcom odbiłaby się czczawką. Możliwe, że zniósłby minimalną stawkę godzinową dla umów śmieciowych, a najniższej krajowej przynajmniej przez jeden rok nie podniósł.
      • 1karo_ka Re: Polski Macron 09.01.19, 00:11
        Też pomyślałam o Trzaskowskim. Taki sam bubek.
        • wheels.of.fire Re: Polski Macron 09.01.19, 07:44
          Może by np. kazał pałować protestujących bezrobotnych, ku uciesze elektoratu PO że z plebsem się nie cacka.
          • tanebo2.0 Re: Polski Macron 09.01.19, 07:50
            Jakich bezrobotnych? Bezrobocie w Polsce wynosi 3,4%
    • natalia.nat Re: Polski Macron 09.01.19, 10:29
      bywalec.hoteli napisał:

>jest butny i arogancki chłopiec ktory kocha luksus, lubi pouczać innych, ale nie chce pobrudzić rak robota. Jął myślicie, kto moglby być polskim EM? smile

No przecież wszyscy wiemy, kto jest takim polskim EM. Tylko uroda nie ta. I wiek. Cała reszta się zgadza. Francuski EM jednak o niebo lepszy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka