Dodaj do ulubionych

fioletowy tusz do rzęs

28.01.19, 12:22
Kiedyś było więcej kolorowych mascar, teraz chyba wszystkie marki drogeryjne robią wyłącznie odcienie black i extra black. Obecnie mam SinSkin by Patrycja Kazadi, ale nie jest zbyt dobry. Wypatrzyłam jeden na stronie Revlona, ale chyba nie jest dostępny w PL. Czy znacie jakieś fioletowe tusze do rzęś w cenie < 159 zł (YSL)?
Obserwuj wątek
    • swinka-morska Re: fioletowy tusz do rzęs 28.01.19, 12:33
      YSL Effet Faux Cils jest bardzo dobry i fiolet jest w bardzo ładnym odcieniu.
      Dobry gatunkowo jest też Inglot w serii masca kolorowych, ale jak dla mnie kolor był zbyt mało intensywny - chodzi o fiolet, bo już błękit z tej serii jest bardzo ładny.
      Większość firm wypuszcza kolorowe tusze wiosną, na sezon letni.
    • lot_w_kosmos Re: fioletowy tusz do rzęs 28.01.19, 13:21
      Idź tam gdzie jest Catrice i ta jej tańsza siostra też niemiecka, essence bodajże. Oni lubili mieć kolorowe mascary.
      W ogóle popatrz na te wszelkie dziwne marki w Drogerii naturze, te takie ichnie. Tam bywają kolorowe.

Ja marzę o bordowej, takiej bakłażanowej ewentualnie.
      Ale nie mogę znaleźć.
      • chatgris01 Re: fioletowy tusz do rzęs 28.01.19, 13:29
        ekozuzu.pl/backstage/465-mascara-backstage-33-couleur-caramel.html
        • lot_w_kosmos Re: fioletowy tusz do rzęs 28.01.19, 13:44
          Dziękuję, widziałam. Za droga.
          N8e, że za droga bo droga, ake za droga jak na mascare na moje standardy.
          Używam do 3-4 mcy, bo mi się kruszą potem wszystkie i wpadają w oczy te kryszyny.
          Za mascare dam max 40 zł i to w rossmanie jak jest - 55% i mam świadomość, że kupuję taką lepsiejszą co bez przeceny pon 8 dych kosztuje.
          7 dych plus przesyłka, bordo..... Więc nie codziennie do użytku. Nie. Ale dzięki za cynk.
          • mmoni Re: fioletowy tusz do rzęs 28.01.19, 14:29
            No właśnie ja też chcę z tych samych powodów coś tańszego niż YSL Faux Cils. Który nawiasem mówiąc też ma bardzo ładny odcień bakłażanowy, bourgogne się nazywa.
            • chatgris01 Re: fioletowy tusz do rzęs 28.01.19, 14:32
              Bourgogne to burgund tongue_out
              • mmoni Re: fioletowy tusz do rzęs 28.01.19, 14:53
                ale wygląda IMHO jak bakłażan smile Może "aubergine" nie byłoby wystarczająco chodliwą nazwą.
    • kura17 Re: fioletowy tusz do rzęs 28.01.19, 13:35
      marka wlasna sephory, chyba rozne szczoteczki maja. bardzo lubie ten cih kolor.
      • lot_w_kosmos Re: fioletowy tusz do rzęs 28.01.19, 13:45
        Po ile te sephorowe?
        • sortfort Re: fioletowy tusz do rzęs 28.01.19, 16:08
          z sephory mam niebieski tusz, śliczny. był kiedyś na promocji za... 10 zł wink ale nie wiem czy fioletowy mieli.
        • kura17 Re: fioletowy tusz do rzęs 28.01.19, 18:40
          > Po ile te sephorowe?

o tym pisalam, w necie teraz nie widze fioletowego, ale kupilam osobiscie w sklepie w krakowie w lecie ...

www.sephora.pl/Makijaz/Oczy/Tusze-do-rzes/Mascara-Full-Action/P407017
          • lot_w_kosmos Re: fioletowy tusz do rzęs 28.01.19, 18:48
            Dziękuję, obczaję smile
    • zuleyka.z.talgaru Re: fioletowy tusz do rzęs 28.01.19, 16:02
      Inglot ma.
    • martaesz Re: fioletowy tusz do rzęs 28.01.19, 16:16
      Spadłaś mi z nieba tym wątkiem
      Mogę odradzić kolorowe tusze joko i golden rose, kolory nawet w porządku ale brzydko malują rzęsy.
      Przejdę się do inglota i sephory.
      Dzìęki.
    • chocolatemonster Re: fioletowy tusz do rzęs 28.01.19, 16:47
      Dziewczyny a ten fioletowy lub baklazanowy ysl dsje rade? Dobry? Bo bym sie skusila tylko mialam w zeszlym roku czarny faux cills (ale ten 'klasyczny' , nie ten 'vinyl'; kupilam z rozswietlaczem) i mialam wrazenie, ze sie popsul (rozswietlacz tez). Kupilam potem benefit , ten z 'berlem' i tez bez rewelacji choc swietnie sie trzyma.
      • mmoni Re: fioletowy tusz do rzęs 28.01.19, 17:33
        Na YSL faux cils szarpnęłam się chyba ostatni raz dwa lata temu, był bardzo dobry jak dla mnie.
      • bajgla Re: fioletowy tusz do rzęs 29.01.19, 09:06
        Świetny jest, kolor i efekt. Ten z sephory moim zdaniem takie sobie, kolor w porównianiu do YSL kiepski. Miałam jeszcze jakiś fioletowy z Kiko, efekt ok ale 2 razy się opakowanie rozwaliło po jakichś 2 miesiącach...
      • miriam_73 Re: fioletowy tusz do rzęs 29.01.19, 11:06
        Miałam kiedyś właśnie fiolet (czy raczej bakłażan) YSL, bardzo dobry, kolor było widać, zdecydowanie, jakość tego tuszu bdb. Wydaje mi się, że miałam też kiedyś coś w tym kolorze albo od Chanel albo od Heleny Rubinstein, ale nie pamiętam. Poniuchaj na szafkach makijażowych w perfumerii.
      • chocolatemonster Re: fioletowy tusz do rzęs 29.01.19, 15:02
        Dziekuje Dziewczyny@
    • konsta-is-me Re: fioletowy tusz do rzęs 28.01.19, 18:11
      Widzialam w Sephorze ( mozliwe ze tylko online) .
    • tyrionka Re: fioletowy tusz do rzęs 29.01.19, 10:31
      Pupa vamp! Amethyst violet jest ok.
      • bajgla Re: fioletowy tusz do rzęs 29.01.19, 11:09
        Fakt, udało mi się to też kiedyś kupić, bardzo fajny.
      • martaesz Re: fioletowy tusz do rzęs 29.01.19, 15:31
        tyrionka napisał(a):

> Pupa vamp! Amethyst violet jest ok.
        Zakupię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka