Dodaj do ulubionych

drzwi frontowe

08.02.19, 10:44
Potrzebuję porady, mam zamontowane w domu drzwi z szybką...niestety stolarz coś pokręcił i zamontował zwykłą białą szybę przez którą wszystko widać. Myślałam żeby ją przyciemnić jakąś folią ale u nas jedna firma oferuje taką zwykłą białą dającą trochę efakt lustra ale jak dla mnie jest za jasna i wyglądałoby to tandetnie...Nawet nie wiem jakich usług mam szukać w necie bo wyskakuje mi tylko przyciemnianie szyb samochodowych. Macie jakieś pomysły na taką podłużną szybkę z góry zaokrągloną? Co z nią zrobić żeby nie było wszystkiego widać.
Obserwuj wątek
    • muchy_w_nosie Re: drzwi frontowe 08.02.19, 10:47
      Też mam podwujną szybę, jak w oknach, szyba jest wąska, mam wiatrołap, nie przeszkadza mi, że widać mnie jak podchodzę do drzwi.
      Naklej sobie folie na szyby samochodowe.
      • muchy_w_nosie Re: drzwi frontowe 08.02.19, 10:48
        Podwójną
        • kropka_kom Re: drzwi frontowe 08.02.19, 10:52
          ale u mnie widać dosc dużo bo do wiatrołapu na razie nie mam drzwi...a jak dzisiaj ktoś stanął przy szybie to aż się wystraszyłam...
    • ga-ti Re: drzwi frontowe 08.02.19, 10:54
      Kiedyś był tu wątek o naklejkach na okna. Dziewczyny podawały przykłady takich mlecznych, czy z wzorkami, ale musiałabyś przyciąć.
      Albo firaneczkę powiesić smile
      • ga-ti Re: drzwi frontowe 08.02.19, 10:56
        O, takie: www.google.com/search?q=naklejki+na+okno+mleczne&rlz=1C1ASUT_enPL830PL830&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi-wZam76vgAhWBjCwKHWfZBbcQ_AUIDigB&biw=1707&bih=821
        • kropka_kom Re: drzwi frontowe 08.02.19, 13:30
          fajne
      • aamarzena Re: drzwi frontowe 08.02.19, 11:00
        Dokładnie, mleczna folia. Sama powinnaś dać radę nakleić (najwygodniej w dwie osoby).
    • berdebul Re: drzwi frontowe 08.02.19, 11:16
      Idz do pierwszego sklepu tylu LM, czy inna castorama i wybierz pasujący wzorek, albo po prostu mleczną naklejkę. Myjesz szybkę, odcinasz pasujący kawałek, zrywasz folię ochroną i nakładasz na lekko wilgotną szybę. Usuwasz bąble powietrza np. szpatułką silikonową i juz.
    • barattolina Re: drzwi frontowe 08.02.19, 11:27
      Możesz kupić folię o dowolnej przezroczystości. Są dostępne w każdym markecie budowlanym.
      Polecam jednak nie uczyć się na tej sztuki na własnych drzwiach. Ja oklejałam okno w łazience i narobiła bąbli, potem je chciałam usunąć - wyszły smugi i teraz mnie to wnerwia.
      Lepiej zatrudnić fachowca, są takie firmy które kleją większe powierzchnie.
      Będzie wyglądać schludnie, tak jakbyś miała szybę.
      • aankaa Re: drzwi frontowe 08.02.19, 13:30
        chyba masz 2 lewe ręce...
    • bialeem Re: drzwi frontowe 08.02.19, 12:32
      Jezu koszmar. Jak takie cuda oglądam w hameryckich filmach, to aż mną trzęsie.
    • viewiorka Re: drzwi frontowe 08.02.19, 12:35
      Spytaj w jakiejś agencji reklamowej. Oklejaja auta i witryny sklepowe to i drzwi pewnie zrobią smile
      Nie ma za co.
    • obrus_w_paski Re: drzwi frontowe 08.02.19, 12:39
      Reklamować do stolarza, skoro coś pokręcił i zamontował drzwi niezgodne z umowa?

Drzwi do domu z szyba? Ta szyba jest jakaś pancerna? Zawsze mnie to ciekawiło jak widziałam takie drzwi na filmach, bo domyślam się ze nie jest łatwo zbić szybkę?
      • aamarzena Re: drzwi frontowe 08.02.19, 13:03
        Szyby w oknach i drzwiach balkonowych tez zazwyczaj nie są pancerne.
        • obrus_w_paski Re: drzwi frontowe 08.02.19, 13:18
          Założyłam pewnie blednie ze w większości domów wolnostojących spuszcza się np na noc rolety przeciwwłamaniowe dlatego mi te drzwi z szyba nie pasowały. Ale wciąż złożyłbym reklamacje, dlaczego masz się męczyć z jakaś naklejka, tylko dlategoze stolarz się pomylił?
          • kropka_kom Re: drzwi frontowe 08.02.19, 13:33
            stwierdził ze ja na taką przystałam...teraz trudno ją wymontować
      • jak_matrioszka Re: drzwi frontowe 08.02.19, 13:11
        Ja mam z szyba niepancerna. Książe Małżonek rozmyślał kiedyś nad zmiana drzwi i jakieś z zabezpieczeniami ogladał, a ja aż sie ze śmiechu popłakałam big_grin Zrobić pancerne drzwi wejściowe w domu gdzie jest taras z ogromnymi oknami i drzwiami balkonowymi to naprawde super zabezpieczenie big_grin Już widze jak złodzieje włamuja sie właśnie tymi drzwiami, to już łatwiej by im przez ściane było przejść big_grin
      • kropka_kom Re: drzwi frontowe 08.02.19, 13:32
        nie...nie pancerna, ale wąska taka...myślę że trudno się przez nią przedostać...potrzebowałam jej bo by w wiatrołapie były ciemności egipskie...
    • memphis90 Re: drzwi frontowe 08.02.19, 13:11
      Matowa folia elektrostatyczna bez wzorków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka