21mada 18.02.19, 12:15 Co robilyscie z dziećmi w ferie? Brałyście w ogóle urlop na ferie czy ktoś inny się nimi zajmował? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slonko1335 Re: Ferie w domu 18.02.19, 12:30 Jedno tydzień zajmowało się sobą i koleżankami i cieszyło wolną chatą bez rodziców i brata. Drugie tydzień było na obozie sportowym, w drugim tygodniu mieliśmy z mężem po 3 dni urlopu i zapewnialiśmy rozrywki na miejscu lub w niewielkiej odległości od naszego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Ferie w domu 18.02.19, 12:35 Pierwszy tydzień narciarska biała szkoła, drugi leniuchowanie w domu (ja też miałam ferie) Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Ferie w domu 18.02.19, 12:42 No właśnie chodzi mi o to co robić podczas leniuchowania. Ja mogę czytać książkę cały dzień, a dzieci grawituja w stronę komputera i iPada... Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Ferie w domu 18.02.19, 12:46 Podczas leniuchowania robią to, na co mają ochotę. Komputera też w tym trochę było, bo dlaczego nie? Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Ferie w domu 18.02.19, 12:59 Chorowaliśmy na ospę. Najpierw syn, potem ja. Teraz poszedł do przedszkola, a ja jeszcze tydzień muszę się odizolować od świata, bo w ramach powikłań złapałam jakąś raczej niegroźną infekcję dróg oddechowych, ale lekarz w ramach dmuchania na zimne, stwierdził, że mam jeszcze tydzień siedzieć w domu. Byczo Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykoty Re: Ferie w domu 18.02.19, 22:29 Skoro siedzisz w domu, to dlaczego dziecko poszło do przedszkola? Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Ferie w domu 19.02.19, 10:56 Bo mam takie dziwne dziecko, które woli spędzić czas z kolegami, niż z matką w domu. Zwłaszcza po trzech tygodniach siedzenia kołkiem w domu i bez żadnych kontaktów z innymi dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa Re: Ferie w domu 18.02.19, 13:20 Pierwszy tydzien starszy jezdzil z tatą na nartach. Mlodsze sobie zachorowalo wiec zostalysmy w domu i bawilysmy sie lego, itd. W drugim tygodniu mlodsze chodzilo do pkola a starsze mialo zgrupowanie-dochodzące, czyli popołudniami byl w domu i czytal, gral na komputerze wiecej niz poza feriami oraz byczyl sie na kanapie Odpowiedz Link Zgłoś
kanga_roo Re: Ferie w domu 18.02.19, 13:40 pierwszy tydzień u dziadków, leniuchowanie plus atrakcje miejskie: kino, spacer, jump arena. drugi tydzień w domu, ale codziennie jeździliśmy na nartach. mieliśmy urlop z mężem na zmianę, dwa dni ja, dwa dni on, i jeden dzień wspólnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Ferie w domu 18.02.19, 16:29 To są tylko dwa tygodnie - odwiedzamy babcie i koleżanki (to córka), oglądamy filmy, chodzimy ma spacery z psem i do kina, na lody, planujemy też wypad na wiosenne zakupy ciuchowe. Nic nadzwyczajnego, ale dziecko chyba zadowolone, bo mówi, że czuje się jak na wakacjach i że ma szczęście, bo jej mama może być z nią w domu w ferie. Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajnamatka Re: Ferie w domu 18.02.19, 20:28 Brałam tydzień urlopu bo wyjezdzalismy cala rodzina. A drugi tydzien u babci. Odpowiedz Link Zgłoś
awroobel Re: Ferie w domu 19.02.19, 15:06 Ja wzięłam kilka dni urlopu, dzieci chciały gdzieś wyjechać i wybór padł na Słowację, odwiedziliśmy tam park wodny AquaCity w Popradzie. Polecam, jeśli Wasze dzieci również są miłośnikami wodnych atrakcji Odpowiedz Link Zgłoś