Dodaj do ulubionych

A tymczasem rząd...

17.04.19, 22:06
Przygotowuje się do finansowania piątki Kaczyńskiego, czyli opłacenia skupu wyborców.
Będziecie się na to składać ? Ja, prawdę mówiąc, mam dość ciągłych składek na suwerena.
Tekst linka
Obserwuj wątek
    • morekac Re: A tymczasem rząd... 17.04.19, 22:10
      A kto cię będzie pytałb czy chcesz czy nie się na to składać?
      • admirala Re: A tymczasem rząd... 17.04.19, 22:15
        Ileż można się składać? Chętnie posłucham głosu zwolenniczek posła Kaczyńskiego, czy jakaś forma płacenia ich dotknie.
        Są tu takie?
    • taki-sobie-nick Re: A tymczasem rząd... 17.04.19, 22:26
      Hehe. A w TVP mówili, że co do OFE, to ZWRÓCĄ PIENIĄDZE POLAKOM... tongue_out

ps. to już nie z uszczelniania VAT?
    • taki-sobie-nick Jakiego skupu? To "biedne dzieci drugiego sortu", 17.04.19, 22:27
      jak o nich pisały ematki, dostaną wreszcie pieniądze.

Mamy do czynienia ze skupem wyborców czy z uczciwością wobec DZIEEEECI?
      • admirala Re: Jakiego skupu? To "biedne dzieci drugiego sor 17.04.19, 23:21
        Kto dostanie, ten dostanie. Ematki teraz zajęte nauczycielami, nawet nie zauważą jak je oskubią.
        • taki-sobie-nick Re: Jakiego skupu? To "biedne dzieci drugiego 17.04.19, 23:24
          Coś kręcisz.

Tyle było wrzasku o "dzieciach drugiego sortu", no to mają dostać nareszcie wszystkie dzieci.

I to się nazywa skup wyborców? Ematek chyba...
          • admirala Re: Jakiego skupu? To "biedne dzieci drugiego 17.04.19, 23:31
            Ematka nie jest wyborcą?
            • taki-sobie-nick Re: Jakiego skupu? To "biedne dzieci drugiego 17.04.19, 23:35
              Ależ jest! Niemniej sądziłam, że pisząc ironicznie "skup wyborców" nie miałaś na myśli ematek, tylko bezrefleksyjnych zwolenników PiS-u. tongue_out
    • spanish_fly Re: A tymczasem rząd... 17.04.19, 23:37
      Muszę z góry zapłacić 10.500,00 za obietnicę, że będą mi to w ratach po pięćset zwracać. Gdybym miała wybór to bym podziękowała za ten interes.

Ale utrata tych pieniędzy nie wpienia mnie nawet w połowie tak bardzo, jak wciskany przy tym kit.
      • taki-sobie-nick Re: A tymczasem rząd... 17.04.19, 23:39
        spanish_fly napisała:

> Muszę z góry zapłacić 10.500,00

Skąd wiesz, że akurat tyle?
        • spanish_fly Re: A tymczasem rząd... 17.04.19, 23:50
          Wiem ile mam w OFE i umiem policzyć ile jest 15% od tego.
    • szarsz Re: A tymczasem rząd... 17.04.19, 23:50
      A ileż się naczytalo, że to nie fair brać 500. Z przecież żeby dać 500 rząd musi zabrać 700...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka