21mada 13.06.19, 16:45 Pytanie do pan które tam chodzą. Do depilacji trzeba mieć włoski nieco podrośnięte. Jak wiec chodzicie miedzy depilacjami - z zarośniętymi nogami? To samo tyczy się depilacji woskiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ichi51e Re: Depilacja u kosmetyczki 13.06.19, 16:51 Jak chodzisz regularnie to masz tych wloskow znacznie mniej. Spokojnie da sie wychodowac tyle zeby nie rzucali sie w oczy a dlugosc byla odpowiednia Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Depilacja u kosmetyczki 13.06.19, 19:06 Czyli tak jak myślałam - w międzyczasie trzeba chodzić z zarośniętymi. 😏 Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo-dobry-kochanek Re: Depilacja u kosmetyczki 13.06.19, 18:33 ichi51e napisała: > zeby nie rzucali sie w oczy > Rzucały - Są jeszcze róże? - Już wyszli. Jutro rano przyjdą świeże. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Depilacja u kosmetyczki 17.06.19, 06:10 Ja jestem brunetką i jakoś nie mam z tym problemu Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Depilacja u kosmetyczki 17.06.19, 08:34 To najwidoczniej jestes wyjątkowa brunetka z blond włosami na nogach. )) U mnie nie ma opcji, zeby włosków, ktore rosna do pasty cukrowej nie było widac, ale zwisa mi to i nawet dzis jestem w krótkich spodenkach. Przy czym zdecydowałam sie niedawno na laser i zamierzam jesienią to załatwić. Odpowiedz Link Zgłoś
beauty_agadir Re: Depilacja u kosmetyczki 13.06.19, 18:44 Bzdura, wydałam mnóstwo kasy na regularny wosk Apo pół roku dalej odrastały grube i ciemne i do tego jeszcze boleśnie wrastały.Nie wyobrażam sobie chodzić w międzyczasie z podrosnietym włosem.Tylko laser. Odpowiedz Link Zgłoś
emien_girl Re: Depilacja u kosmetyczki 13.06.19, 19:29 Tutaj podłączę się z pytaniem, a ile sesji wosku robiłaś? Niby trzeba trzech, w sesjach co pięć tygodni, ja na razie zrobiłam dwie, ale jakoś nie wierzę, że po trzeciej włoski nie odrosną. Laser ma być ratunkiem dla moich nóg, mam wrastające włoski i stany zapalne Odpowiedz Link Zgłoś
emien_girl Re: Depilacja u kosmetyczki 13.06.19, 19:31 Edit: sesji laserowej depilacji miało być Odpowiedz Link Zgłoś
beauty_agadir Re: Depilacja u kosmetyczki 14.06.19, 23:32 Chodziłam na wosk rok - 12 sesji.I żadnego efektu wręcz gorzej (wrastanie). Naprawdę laser otworzył mi oczy jak gładko może być przez cały czas.Nie żeby mi płacili za reklamę ale naprawdę warto. Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Depilacja u kosmetyczki 13.06.19, 19:36 Miedzy depilacja a depilacja farbuje wloski na kolor skory. Tak ze chodze wlochata, ale w sposob nie rzucajacy sie w oczy. Zadowolona ? Odpowiedz Link Zgłoś
heavy_metal_thunder Re: Depilacja u kosmetyczki 13.06.19, 21:33 Jakby miał mieć babę, co chodzi na wosk i pomiędzy depilacjamk hoduje centymetrowe włosy na nogach to bym ją znienawidził Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: Depilacja u kosmetyczki 13.06.19, 21:39 znaczy dłonie dokładnie golisz przed każdym trzepaniem ? Odpowiedz Link Zgłoś
kitka20061 Re: Depilacja u kosmetyczki 14.06.19, 00:32 heavy_metal_thunder napisał: > Jakby miał mieć babę, co chodzi na wosk i pomiędzy depilacjamk hoduje centymetr > owe włosy na nogach to bym ją znienawidził A ty codziennie dokładnie wydepilowany? Odpowiedz Link Zgłoś
danaide Re: Depilacja u kosmetyczki 15.06.19, 01:18 A wiesz, znam facetów, którzy w nosie mają parę włosków tu czy tam na nogach, bo koncentrują się na zupełnie innych organach. Odpowiedz Link Zgłoś
heavy_metal_thunder Re: Depilacja u kosmetyczki 15.06.19, 07:42 Przestałem już mieć wyrzuty sumienia z powodu tego, że patrzę na wygląd. Kobiety też patrzą. Odpowiedz Link Zgłoś
gruba_z_ksiegowosci Re: Depilacja u kosmetyczki 13.06.19, 23:56 Owszem. On wtedy w momentach największego podniecenia mówi że mam nóżki jak sarenka, bynajmniej nie o szczupłość chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide Re: Depilacja u kosmetyczki 15.06.19, 01:25 Mada - bardzo dobre pytanie. Szczerze. Widać jak nie laser co ciągłe kombinowanie, a to z maszynką/woskiem/depilatorem, a to z długością kiecki... Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Depilacja u kosmetyczki 17.06.19, 08:41 Ha, to jest pytanie które sama sobie zadaję Najlepiej, jak poszłam pierwszy raz i pani mówi, że ona to tak raz na miesiąc, albo i dłużej robi sobie wosk. I byłam cała happy, a tu po 4-5 dniach już mi na tyle poodrastały, że nie było opcji nieogolenia. Więc na wosk musiałabym chodzić co tydzień a najlepiej jeszcze szybciej - nie dziękuję. Zwłaszcza, że poza kwestią finansów oraz bólem jest jeszcze problem nóg całych w czerwonych kropkach, co wygląda niewiele mniej nieestetycznie jak włosiary. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Depilacja u kosmetyczki 17.06.19, 08:41 Laser. Teraz mam już temat załatwiony (całe nogi i pachy), czasem bolało bardzo, czasem wcale (zależy od lasera, ja w sumie trzy poznałam). Wygoda niesamowita. Jedyne czego żałuję, to że tak późno się zdecydowała zacząć. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandrad Re: Depilacja u kosmetyczki 12.07.19, 09:52 Ja też polecam depilację laserową Miałam robioną rok temu laserem Mediostar w gabinecie w Krakowie naprawdę nie mam żadnych włosów, jestem bardzo zadowolona z efektu! Odpowiedz Link Zgłoś
an.16 Re: Depilacja u kosmetyczki 12.07.19, 12:01 Na wosk chodzę regularnie od niepamiętnych czasów (ok. 30 lat). Latem co 3 tyg. To nieprawda, że odrastają słabsze czy mniej. Po prostu nie odrastają równomiernie jak po maszynce, więc da się żyć pomiędzy depilacjami. Od jakiegoś czasu depiluje rzadziej i rosną wolniej, ale mam wrażenie że wiąże się to z ogólnym spowolnieniem funkcji życiowych spowodowanych wiekiem Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Depilacja u kosmetyczki 12.07.19, 21:33 U mnie po wosku zdecydowanie mniej i są słabsze a jestem brunetką i miałam ich trochę, teraz praktycznie wcale tam gdzie idzie wosk też prawie 30 lat Odpowiedz Link Zgłoś
troompka Re: Depilacja u kosmetyczki 12.07.19, 12:47 czy depilacja laserowa włosków na twarzy jest możliwa w przypadku posiadania piegów? Jakis czas temu (kilka lat) byłam w gabinecie, który mnie odesłał z kwitkiem własnie z tego powodu, ale może technologia się zmieniła (np laser diodowy) i juz ten problem nie istnieje? Moze któras piegata emama ma doswiadczenia w tym temacie (chodzi o pojedyncze, ale grube włoski na brodzie i stosunkowo jasny meszek pod nosem)-piegi mam na całej twarzy . Odpowiedz Link Zgłoś