cruella_demon Re: Bawi mnie nieustannie 15.06.19, 20:43 Powinnaś mieć ksywę żenuaria Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 09:13 Odczep się od Bergamontki. Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Bawi mnie nieustannie 18.06.19, 21:24 Hue hue ... a ze tak spytam.... żenuaria ma bana, czy zmieniła nicka? 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 18.06.19, 21:51 Co się tak cieszysz? Nie mam bana tylko zażenowaly mnie niektóre z waszych wypowiedzi. Spuszczę na to zasłonę milczenia. Zawiść widze, zawisc. To was dobije: w owej stolicy, i nie był to Londyn shelerka, dawano mi 35 lat a moja mama skomentowala to tak: "Gdy masz związane wlosy to dałabym ci 30". Mamy rzadza! 😂🤣😅 Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Bawi mnie nieustannie 18.06.19, 22:49 Tak, a w klubie w Londynie to się kiedy bawiłaś? I czemu nic nie było na forum? Ps. Na resztę faktycznie spuść zasłonę milczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 18.06.19, 22:53 W Londynie byłam bodaj w kwietniu. Ale do klubu w końcu nie poszliśmy. Zrobiliśmy rundkę po barach i pubach 😃 Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 06:51 Czy któraś z detektywów forumowych, mogłaby to potwierdzić? Kiedy padł wątek o klubach w londku? .... i jakie tam padały daty ? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Bawi mnie nieustannie 18.06.19, 23:04 Ale co nas ma dobijać, próżność? Nieee, spuścimy na nią zasłonę milczenia (oczywiście jednocześnie umawiając się na lifting, nici, botoks i rybny pedicure w drugim oknie przeglądarki, by tylko wyprzedzić to bergamotne 35). Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 18.06.19, 23:17 Błagam... mnie to rozsmieszylo raczej niż polechtalo. Nie mam ambicji wyglądać tak 30-tka skoro skończyłam 40. Ale odmawiam zachowywania się jak stateczna matrona. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Bawi mnie nieustannie 18.06.19, 23:41 Wiesz, mama nie jest jakby obiektywna, zresztą pewnie dobrze wie, jakie opinie lubisz. Wygladaj sobie jak chcesz, w sumie zaimpregnowanie w samouwielbieniu to bardzo praktyczna cecha. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 00:33 Mama akurat jest dość krytyczna i nie mowi tego czego nie myśli dlatego akurat jej komplementy się dla mnie liczą. Ale powiedz w czym ci umniejsza fakt, że ktoś może wyglądać młodziej? Dotyka Cię to jakoś osobiście czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 00:48 bergamotka77 napisała: Ale powiedz w czym ci umniejsza fakt, że k > toś może wyglądać młodziej? Dotyka Cię to jakoś osobiście czy co? Dziwnym trafem młodziej wyglądasz zawsze ty, nigdy inni. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 00:54 > Dziwnym trafem młodziej wyglądasz zawsze ty, nigdy inni. > To na pewno przez te długie palce Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 09:13 Inni niech sobie wyglądają, nie umniejsza mi to niczego. Chętnie im o tym mówię i się tym cieszę. Nie nam zawiści w sobie jak wy rasowe zmijki. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 00:53 Nie no, co ty, cieszymy się twoim szczęściem Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 07:29 Umniejsza mi ? Napisałam wyglądaj sobie jak chcesz - co chuba miedzy wersami oznacza, że jest mi to doskonale obojętne. Jesteś fascynująca jako zjawisko psychologiczne. Tylko nie odczytaj z tego , że fascynująca i zjawiskowa 😀. Ciekawią mnie typy ludzkich osobowosci a jesteś w czołówce takich, których marzę nigdy nie spotkać. Za to poobserwować reakcje na komentarze - miodzio. Reagujesz przewidywalnie do bólu brzucha ze śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 09:14 Musisz być gama mega sfrustrowana skoro chce ci się mnie tak analizować. Mam z tego totalną polewke. Obserwujesz u siebie syndrom bycia przezroczysta? Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 14:03 Oczywiście, nawet rodzina mnie ignoruje przechodząc przeze mnie jak przez ducha. Mąż spluwa ze wstrętem, chociaż nie, twoje wpisy czyta mi przez ramię z wyraźnym błyskiem w oku. I wiesz, jesteśmy chyba rówieśnicami, od zawsze mam tak, że ryrały mnie spojrzenia facetów z wyjątkiem tego, z którym byłam w zwiazku. Monogamicznie mi wystarczały, niechciane umizgi przeszkadzały i drażniły. Wiem, jestem brzydka i nieatrakcyjna więc cóż innego mam napisać. A ciebie analizuję z socjologicznej ciekawości. Odpowiesz mi na pytanie, czemu tylko twoje wpisy są wycinane z tego wątku ? Tylko nie pisz, błagam, że moderacja też zazdrości 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 14:32 Juz widzę jak tłum adoratorow rzuca sie na ciebie z niechcianymi umizgami 😂 Błagam, nie w tym wieku. Sama jestem tego swiadoma wiec jest mi milo jeśli ktoś mnie postrzega jako fajna interesująca kobietę ale nie buduje na tym swojego samopoczucia i samooceny. Nie mam ambicji udawac 20-tki i świadczy o tym tez fakt, że nie wariuje jak shelerka chociazby z zatrzymaniem młodości, nie ingeruje w swoje starzenie, nic nie poprawiam, akceptuję swoje wady, traktuje z humorem niedoskonałości. Na tym polega dojrzałość. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 14:59 Gdzieś napisałam o tłumie ? I że w tym wieku ? Piszę oczywiście o zamierzchłej przeszłości, kiedy byłam mniej przezroczysta i czasem się jakiś zagubiony i przyślepy napataczał. Czasy obecne daruję ci w opisie i tak nie uwierzysz. A coś o powodzie wycinania ? Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 15:25 bergamotka77 napisała: > Juz widzę jak tłum adoratorow rzuca sie na ciebie z niechcianymi umizgami 😂 Bł > agam, nie w tym wieku. Sama jestem tego swiadoma wiec jest mi milo jeśli ktoś > mnie postrzega jako fajna interesująca kobietę ale nie buduje na tym swojego sa > mopoczucia i samooceny. Nie ma to jak samookłamywanie się. Kobieto, to po co był ten wtręt, ni z gruszki, ni z pietruszki " a mama mi powiedziała, że ..."? Po co w co drugim poście wtrącasz coś na temat swojej atrakcyjności? TY o tym piszesz, a nikt Ci chyba pistoletu do głowy nie przystawia? Nie mam ambicji udawac 20-tki i świadczy o tym tez fak > t, że nie wariuje jak shelerka chociazby z zatrzymaniem młodości, nie ingeruje > w swoje starzenie, nic nie poprawiam, akceptuję swoje wady, traktuje z humorem > niedoskonałości. Na tym polega dojrzałość. > Nie traktujesz z humorem Twoich wad, tylko reagujesz agresją, gdy ktoś Ci je wytyka, oskarżasz o zazdrość (jak przedszkolak) i posiłkujesz się mamą w odpieraniu ataku (również jak przedszkolak). Koło dojrzałej osoby, to Ty nawet nie stałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 15:33 pade napisała: > > Nie traktujesz z humorem Twoich wad, tylko reagujesz agresją, gdy ktoś Ci je wy > tyka, oskarżasz o zazdrość (jak przedszkolak) i posiłkujesz się mamą w odpieran > iu ataku (również jak przedszkolak). Koło dojrzałej osoby, to Ty nawet nie stał > aś. > Kocham Cie Pade za klasę i akuratność Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 15:41 Gdzie napisałam o swojej atrakcyjności? Piszę ciągle że jestem zwykłą dziewczyną, ale faceci mnie lubią. Może dlatego, że nie jestem wiecznie nabzdyczona I wszystkowiedzaca jak ty? Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 15:49 W co trzecim poście. Nie wierzę, że tego nie widzisz i nie rozumiesz o czym piszę. Odpowiedz: PO CO PISAŁAŚ O TYM CO POWIEDZIAŁA CI MAMA? A co do mnie, wiesz, muszę być nabzdyczona, bo jak tylko zmieniam minę z bitch face na przyjazną, faceci zaczynają mnie podrywać, a ja nie jestem zainteresowana I tak weszło mi w krew Jeśli natomiast chodzi o moją wiedzę, to wielu rzeczy nie wiem, a niektóre wiem. Nie mam zamiaru za to przepraszać. Natomiast faktycznie, mogę brzmieć czasem autorytarnie, ale nie jest to moim zamiarem. Widzisz? Tak się przyjmuje krytykę i akceptuje swoje wady. Możesz wziąć przykład. Nie obrażę się Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 16:42 To jest właśnie w Berdze fajne, że na sto procent nie odpowie na pytanie. Powinna zostać politykiem, widzę potencjał. No i jest jedyną ematką, wręcz najwęższą specjalistką pisania o sobie w sposób absolutnie unikalny 😀. To jest wręcz fascynujące, bo głowę daję, że przekłada się na sposób bycia w realu. A tak trochę obok, choć nie do końca. Miałam w grupie na studiach taką nazwijmy Beatkę. Przekonaną o swojej atrakcyjności aż do wypęku. Grupa w przewadze męska miała niesamowitą frajdę wkręcania Beatki w niby nią zachwyty. Niehumanitarne, ale działało i ego lasce szybowało w kosmos. Na nas, pozostałe dwie grupowe koleżanki patrzyła z góry i co rusz podkreślała swoje sukcesy w owijaniu kolegów wokół.paluszka. Jak to nie spuszczają z niej wzroku itd. Nas pouczała co robić i w podtekstach straszyła, że kiwnie palcem a zostaniemy singielkami we łzach. No i tak mi się kojarzy. Choć to na milion procent nie ta sama osoba 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 18:21 Nigdzie nie pisałam o urodzie tylko o młodym wyglądzie. A młody wygląd nie równa się atrakcyjny. Tylko trzeba to rozumieć i widzieć różnicę. Ja wiem co mam ładne a co nie i kompletnie nie kryje, że nie jestem piękności czy laską, ale nie uważam tego za niezbędne by być interesująca dla mężczyzn. Dużo zależy od osobowości, sposobu bycia, charakteru, poczucia humoru. Rozumiecie, dokładnie tak jak u facetów, chyba że to na raz No i pochlebia mi, ze ty i gama rozkladacie mnie na czynniki pierwsze (w swoim mniemaniu oczywiście) i nie kryjecie fascynacji moja osobą 🤣 Każdy mój wątek rozciagacie swoimi analizami na kilkaset postów i przekonujecie jaka powinnam czuc sie beznadziejna jak toksyczne matki z polskich domow, które wkurza ze corka ma poczucie wlasnej wartości więc starają się to dobre samopoczucie obniżyć. A ja nadal mam was i wasze mądrości w dudzie Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 18:32 bergamotka77 napisała: > Nigdzie nie pisałam o urodzie tylko o młodym wyglądzie. A młody wygląd nie równ > a się atrakcyjny. Tylko trzeba to rozumieć i widzieć różnicę. Ja wiem co mam ła > dne a co nie i kompletnie nie kryje, że nie jestem piękności czy laską, ale nie > uważam tego za niezbędne by być interesująca dla mężczyzn. Dużo zależy od osob > owości, sposobu bycia, charakteru, poczucia humoru. Rozumiecie, dokładnie tak j > ak u facetów, chyba że to na raz No i pochlebia mi, ze ty i gama rozkladacie > mnie na czynniki pierwsze (w swoim mniemaniu oczywiście) i nie kryjecie fascyn > acji moja osobą 🤣 Każdy mój wątek rozciagacie swoimi analizami na kilkaset pos > tów i przekonujecie jaka powinnam czuc sie beznadziejna jak toksyczne matki z p > olskich domow, które wkurza ze corka ma poczucie wlasnej wartości więc starają > się to dobre samopoczucie obniżyć. A ja nadal mam was i wasze mądrości w dudzi > e > I znowu lanie wody. Nie potrafisz odpowiadać na pytania? Ja Ciebie już dawno przestałam analizować, teraz sobie z Ciebie po prostu podkpiwam. Ale żeby to zauważyć, to trzeba mieć odrobinę inteligencji... Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 18:44 Akurat to nawet idiota by zauważył - ty nawet nie umiesz nie podkpiwac. Aki masz styl bycia. Ciekawe co.powiedziałaby o nim twoją córka? Z tego co pisalas szalu w waszych relacjach - widocznie lubisz gnębic kobiety. Ja nie musze swojej nerwicy odreagować na innych. Wiesz dlaczego? Bo nie wkurza mnie czyjeś dobre sasamopoczucie. Do tego nie rozumiesz tekstu pisanego. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 18:58 bergamotka77 napisała: > Akurat to nawet idiota by zauważył - ty nawet nie umiesz nie podkpiwac. Aki mas > z styl bycia. Ciekawe co.powiedziałaby o nim twoją córka? Z tego co pisalas sza > lu w waszych relacjach - widocznie lubisz gnębic kobiety. Ja nie musze swojej n > erwicy odreagować na innych. Wiesz dlaczego? Bo nie wkurza mnie czyjeś dobre sa > samopoczucie. Do tego nie rozumiesz tekstu pisanego. > Jasne, teraz ja cię gnębię, jak swoją córkę I odreagowuję nerwicę... A Ty co odreagowujesz, hmm? Kompleksy, brak polotu, przeciąg w głowie? Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 18:48 Fascynacja zjawiskiem psychologicznym to nie fascynacja osobą 😀. To nie komplement Bergamotko. Miej sobie w dudzie, lżej ci życie uplynie, autorefleksja potrafi boleć, na co ci to. Na pytanie czemu powycinano z tego wątku autorkę nadal nie odpowiedziałaś. Ciekawe co napiszesz, jeśli powiem, że również wygladam młodo 😀 i usłyszałam to dziś od synka, któremu przedstawiłam dziś koleżankę z liceum ? Moją ? Koleżanka może i wygladała dojrzalej, ale co z tego ? Za jakiś czas możemy wygladać wręcz przeciwnie i nadal to będzie bez znaczenia. Jutro może spotkam inną, tę z pytanych o dowód😉. Bardzo jesteś przywiązana do swojej fizyczności. Ale poznając twoją osobowość absolutnie rozumiem dlaczego i współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 18:53 Mylisz się i całą analiza jak psu na bude. Jestem przywiązana do swojej osobowości, fizycznosc mnie nie rusza, obym była zdrowa. Na szczęście nie poznałaś mnie i nigdy nie poznasz Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 18:57 Jasne, że nie poznam. Osoby źle życzące innym omijam szerokim łukiem. Obrażające chorych tym bardziej. I nie nie mylę się. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 19:01 bergamotka77 napisała: > Mylisz się i całą analiza jak psu na bude. Jestem przywiązana do swojej osobowo > ści, fizycznosc mnie nie rusza, obym była zdrowa. Na szczęście nie poznałaś mni > e i nigdy nie poznasz > To niedobrze, bo osobowość masz bardzo nieciekawą. Płytką jak kałuża. Może jednak lepiej skup się na wyglądzie? Np. zwiąż włosy? Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 [...] 19.06.19, 19:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 19:42 Znowu uderzasz w czyjeś zdrowie ? Albo swoją projekcję o nim ? Nic innego nie potrafisz ? Argumenty na - jestem zdrowsza czy tam płodniejsza ? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 20:38 gama2003 napisała: > Znowu uderzasz w czyjeś zdrowie ? > Albo swoją projekcję o nim ? > Nic innego nie potrafisz ? > Argumenty na - jestem zdrowsza czy tam płodniejsza ? To jest u niej normalne. Nie ma żadnych merytorycznych argumentów, więc wali personalnie i to jeszcze po chamsku. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 19:43 Gdybym była na takim poziomie jak ty, a nigdy nie będę, to napisałabym ci parę słów na temat twoich dzieci. Nie napiszę, bo dzieci nie są winne, że mają szurniętą matkę, która zamiast się leczyć robi z siebie pośmiewisko na forum. Wszystkie brednie, które wypisujesz na mój temat nie świadczą o mnie, a o tym co się dzieje w twojej głowie. Niedobrze się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 18:56 To pytanie do moderatorek. Ja się nie wycielam. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 19:04 I nie masz pojęcia dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 19:05 Zostałaś wycięta, bo wpadłaś w jakąś histerię i zaczęłaś ubliżać forumkom ale szkoda, że moderacja to wycięła, bo wspaniale to pokazywało Twoje prawdziwe oblicze - zaburzonej, histronicznej kobiety. Dla zaintersowanych: Osobowość histroniczna -brak poczucia komfortu w sytuacjach, w których nie jest się w centrum uwagi -interakcje z innymi charakteryzujące się często niestosownym kuszeniem erotycznym (inappropriate sexually seductive) lub zachowaniami prowokacyjnymi -przejawianie szybko się zmieniających i płytkich emocji -konsekwentne wykorzystywanie wyglądu fizycznego do zwracania na siebie uwagi innych -styl wypowiedzi nadmiernie impresjonistyczny i pozbawiony szczegółów -samokreowanie się (self-dramatization), teatralność, wyolbrzymianie ekspresji emocji -podatność na sugestie, czyli łatwe uleganie wpływom innych lub okoliczności -uważanie związków za bardziej intymne niż są one w rzeczywistości Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 [...] 19.06.19, 19:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 19:45 Aha, czyli używanie choroby jako obelgi jest ok? Zapytałam się wtedy, czy poszłabyś do kliniki leczenia niepłodności żeby przekazać obecnym tam parom, że mają "suche macice", ale nie wiedziec dlaczego nie odpowiedziałaś A i masz absolutna rację - to, ze jeszcze nie mam dzieci nie jest przypadkiem. Jest to cud medycyny znany pod nazwą "antykoncepcja" Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 19:50 Daj spokój. To osoba, której osobistą zasługą jest urodzenie dzieci. Wręcz wybitnym osiągnięciem. Biedni chłopcy. Nawet sobie nie wyobrażam jak wyglądają tam domowe sprzeczki i co słyszą od mamy. Wróć. W idealnym domu sprzeczek przecież nie ma. Tylko rytualne palenie paszportów i lęk nastolatka, czy mamunia znowu odpłynie w znajomość rozwalającą rodzinę. Biedni chłopcy. Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 19:57 Jedynym rozwalającym rodzinę jest agresywny mąż. Bergamontka nie zdradziła męża i tego się trzymajmy, chyba że będziemy skazywać ludzi za myślo-zbrodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 20:06 Agresywny ? Toż to anioł. Oddany i zakochany, zabiegający jak nastolatek o pierwszą miłość. No chyba, że nie... Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 20:08 Moj mąż nie jest agresywny. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 23:12 katja.katja napisała: > Jedynym rozwalającym rodzinę jest agresywny mąż. Bergamontka nie zdradziła męża > i tego się trzymajmy, chyba że będziemy skazywać ludzi za myślo-zbrodnie. Eeeeee, no przecież nawet jakby chciała, to nie miała jak zdradzić, bo nie mogła się spotkać. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 20:12 Biedna to jestes ty. Jak trzeba mieć słabe życie zeby sie tak podniecać życiem jakiejś forumki? Macie jakieś życie poza moim? Spędzilyscie juz kilka dni na tym wątku 😄 To żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 20:19 Leczę anginę i mam dużo czasu. Ups, niepotrzebnie napisałam, wszak to o zdrowiu i uderzysz zaraz poniżej pasa. Nie jestem biedna. I z pewnoscią nie podnieca mnie twoja osoba. Ciekawi jako typ osobowości kuriozalny. Ale to ciekawość na chwilę, twoi biedni synowie mają podłą matkę na codzień. Oby zdrowie im dopisywało, bo inaczej usłyszą. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 20:47 Mój nie lubi staruszek i nie tyka ich palcem!o Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 20:58 To stąd ten Twój paniczny lęk przed starością? To wiele tłumaczy w sumie. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 21:01 fragile_f napisała: > To stąd ten Twój paniczny lęk przed starością? To wiele tłumaczy w sumie. > Czyli za kilka lat mąż Bergi wymieni ją na młodszy model. I na nic się zda ta "fascynująca" osobowość. Przykre.. Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 21:07 To tym bardziej niech dziewucha się zabawi. Za kilka lat nie będzie atrakcyjna nawet dla grubego starszego niskiego Hiszpana. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 21:03 To ciebie jak dotyka ? Przez ściereczkę ? ( jesteśmy rówieśnicami, przypominam) Odpowiedz Link Zgłoś
ck2 Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 21:59 > Biedni chłopcy. Nawet sobie nie wyobrażam jak wyglądają tam domowe sprzeczki > i co słyszą od mamy. No jak to co, starszy wie o jakimś hiszpańskim kolesiu, co do którego jeto niedowartosciowaną mać piczka swędzi. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 19:45 Akurat one chwilowo milczą. I polemizowałabym z tymi największymi dziwadłami. Przepraszam, gwiazdami forum 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 20:24 gama2003 napisała: > Akurat one chwilowo milczą. I polemizowałabym z tymi największymi dziwadłami. > Przepraszam, gwiazdami forum 😀 Jak milczą? Już się zleciały jak sepy 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 19:46 bergamotka77 napisała: > Nigdzie nie pisałam o urodzie tylko o młodym wyglądzie. A młody wygląd nie równ > a się atrakcyjny. Tylko trzeba to rozumieć i widzieć różnicę. Ja wiem co mam ła > dne a co nie i kompletnie nie kryje, że nie jestem piękności czy laską, ale nie > uważam tego za niezbędne by być interesująca dla mężczyzn. Dużo zależy od osob > owości, sposobu bycia, charakteru, poczucia humoru. Rozumiecie, dokładnie tak j > ak u facetów, chyba że to na raz No i pochlebia mi, ze ty i gama rozkladacie > mnie na czynniki pierwsze (w swoim mniemaniu oczywiście) i nie kryjecie fascyn > acji moja osobą 🤣 Każdy mój wątek rozciagacie swoimi analizami na kilkaset pos > tów i przekonujecie jaka powinnam czuc sie beznadziejna jak toksyczne matki z p > olskich domow, które wkurza ze corka ma poczucie wlasnej wartości więc starają > się to dobre samopoczucie obniżyć. A ja nadal mam was i wasze mądrości w dudzi > e No właśnie chyba nie masz, wnioskując po wszystkich ripostach, które z tego wątku wyleciały. Jeśli ktoś cię rozkłada na czynniki pierwsze, to ty sama, bo zakładasz wątki poświęcone wyłącznie sobie. I sam ten fakt mówi bardzo dużo. To powszechnie znana prawda, że ludzie świadomi swojej wartości nie gadają zwykle za dużo na własny temat, ponieważ nie czują takiej potrzeby. A to, że znowu dziś jedziesz w chamówę typu "wredne zgorzkniałe zazdrosne bezdzietne" mimo że już ci dowiedziono, że to po pierwsze nie działa, a po drugie nie przystoi komuś, kto ma się za obytego (ponownie składam propozycję, użyj kiedyś takiej argumentacji na jednej ze swoich europejskich wycieczek, ludzie na Zachodzie są bardzo czuli na przytyki dotyczące życia rodzinnego), każe myśleć, że ty naprawdę nie rozumiesz, że problem z reakcjami ludzi na ciebie nie do końca leży w tych ludziach. Tylko że w sumie szkoda się pruć na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 20:07 Ooo wlasnie skieruj te radę najpierw do siebie sumire i twoich koleżanek żmijowatych. Ja się wasza osobowością i życiem rodzinnym nie zajmuje bo mnie to nie interesuje. Wy się podniecacie moim i uważacie że macie prawo mnie obrażać. Otóż nie. Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 20:11 Nie zajmujesz się naszym życiem rodzinnym, bo nie tworzymy co chwilę wiwisekcyjnych wątków na własny temat Przestań już udawać, że robisz tego tylko po to, żeby być w centrum uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 20:22 No, ale uwaga forum nie poszła w stronę zachwytów i zazdrości. Ciekawe dlaczego. I to wycinanie autorki ? Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 20:29 Oj tam. Za tydzień spróbuje jeszcze raz. A potem znowu. No przecież kiedyś ktoś jej w końcu musi powiedzieć, że jest zajebista. Opinia ptaszyny i gazeciarza to jednak trochę za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 20:45 Generalnie to wstyd mieć za popleczników kogoś takiego, jak gazeciarz czy asma. Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 20:52 Tak? Wiesz Rosu, jakoś ostatnio bardzo Cię polubiłam Bardzo fajna z Ciebie babeczka Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 22:31 Albo zrobi wielkie pożegnanie z forum, a na koniec stwierdzi, że tylko żartowała. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 22:59 Nie obawiaj sie i nue zacieraj rączek bo juz dawno sie odpornilam na was. I bawi mnie nieustannie ze tak zakoncze jak niewinne z założenia wątki pokazują piekło kobiet jak na dłoni, te mityczna solidarność jajników i wspieranie sie kobiet. Niech żyje siostrzenstwo! 😃 A teraz macie juz ck wiec jest komplet przezroczystych i utopcie sie we wlasnym jadzie zmijki Dobrej nocy i dobrej zabawy! Odpowiedz Link Zgłoś
ck2 Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 23:08 Druga butelka idzie? Czerwone czy białe? Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 23:31 A myślę, że to wieści spod stołu. Mityczną solidarność jajników pokazałaś Bergamotko dzieląc kobiety na te z suchymi i mokrymi jajnikamu. Pustymi brzuchami i pełnymi dzieci. Z kim solidaryzowałaś. Nie pij tyle, alkohol okropnie charakterystycznie postarza. Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 20:31 Narcyzy często mają ataki szału w momencie, kiedy ktoś zagląda pod ich maski i widzi prawdziwe oblicze, stąd ta histeria. Wręcz klasyka gatunku i potwierdzenie zaburzenia, zwłaszcza jak sie doda do tego wypowiedzi na drugi dzień. Mówiłam już - miałam podobną znajomą. Jej facet traktował ją naprawdę średnio, a ona na imprezie podchodziła do grupki ludzi gadających o jakimś koncercie i waliła z grubej rury teksty typu: "och, Ł. mnie tak bardzo kocha, że nie chce mi dać kluczy do swojego mieszkania, bo boi się że siedziałabym u niego cały czas i nie mógłby przyprowadzać innych dziewczyn, hihi! On jest taki kochany!" U nas wtedy następowała zawieszka, czasami ktoś już nie wytrzymywał i rzucał komentarz, typu "Ł. to chyba jednak nie kocha Cię zbyt mocno..", na co wyłaziło z niej to samo, co z Bergi - teksty że się jej zazdrości (taa..... faceta z problemem alkoholowym, który traktuje ją jak pogotowie seksualne) albo ataki typu "a Ty jesteś gruba" (walczyła z lekka nadwagą) albo "Twój facet gapi się na moje cycki!!" Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 20:43 A miala pojsc? No yo nie rozumiesz slowa pisanego. Scenariusz przy moich postach jest taki: wybieracie sobie jakis dowolny aspekt wątku i walkujecie jak takie szalone zgorzkniale baby. Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 20:51 Scenariusz Twojego życia jest natomiast taki: czujesz pustkę, pożarłaś się z kimś albo nie jesteś chwilowo w centrum uwagi, więc zakładasz kolejny wątek na swój temat, w którym z lubością opisujesz intymne szczegóły swojego i cudzego życia, w co wplatasz lekko zawoalowane uwagi dotyczącego swojego młodego wyglądu, ogólnej zajebistości oraz oczywiscie - zachwytu mężczyzn nad Twoją osobą. Po kilku postach maska spada - najczęściej pod wieczór - i zaczynasz obrażać otoczenie w histeryczny, bełkotliwy sposób. Kolejny dzień to wycięte przez moderacje posty z Twoim jadem (nie zdziwiabym się, gdybyś sama prosiła o ich skasowanie) i udawanie, że ależ absolutnie nie byłaś dziabnięta. I tak w kółko. Podobnie zachowywała się Jola-kotka, ale jest między Wami podstawowa różnica - ona jeśli kogoś obraziła, to zazwyczaj przepraszała; potrafila tez przyznac się do błędu. Łączy Was za to skłonność do konfabulacji i upiększania swojego życia. No tylko Jolka zaliczyła ileś terapii, więc wie kiedy ma "atak", Ty za to cały czas udajesz, ze wszystko jest C U D O W N E. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 21:41 Błagam fragile nie kompromituj się juz ta psychoanaliza osoby, której kompletnie nie znasz i nie masz pojęcia o jej życiu. Twoje konfabulacje to wyłącznie twoja sprawa. To nie ja wypisuję o antykoncepcji i odkładaniu decyzji o dziecku a to właśnie intymne tematy. Pilas nie pisz albo nie sugeruj innym picia. Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 21:55 >To nie ja wypisuję o antykoncepcji i odkładaniu decyzji o dziecku a to właśnie intymne tematy. To forum emama, akurat temat antykoncepcji czy decyzji o posiadaniu dziecka jest bardzo na miejscu Swoją drogą - już zapomniałaś, jak pisałaś mi że jestem "pusta jak wydmuszka" oraz że bóg uznał, że nie zasługuję na dzieci? Moja odpowiedz o antykoncepcji dotyczyła dokładnie tego. Ba, gdybyś Ty założyła wątek o swojej antykoncepcji, to całe forum znałoby średnicę szyjki macicy połowy poczekalni, kolor oczu ginekologa i długość jego palców. Oraz oczywiście zacytowałabyś kilka komplementów, które Ci sprawił - "ma pani srom dwudziestolatki!" albo cos w tym stylu Co do intymności - no cóż, dopiero co wyprodukowałaś kilometrowy wątek o tym, jak depilujesz sobie pusię, w tym ni z gruchy ni z pietruchy piszesz, że nie zdecydowaliście się na anala (tak jakby psa z kulawą nogą to interesowało..), przedtem wyciągałaś jakieś bardzo osobiste rozmowy z mężem czy synem. Totalnie nie szanujesz prywatności swojej rodziny. >Pilas nie pisz albo nie sugeruj innym picia. Dziękuję, piję średnio raz na 2-3 miesiące 0.33 cydru a Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 22:01 Był chyba wątek o kubeczku menstruacyjnym wiec szczegóły chyba są znane ? Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 22:06 No jakbym Bergamotkę czytała 😀 Tylko jeszcze brakuje wtrącenia o zazdrości wstrętnych staruch, nawet jak młodszych to starszych i nieatrakcyjnych. Oraz, że autorka ma dystans do siebie i zna swoje słabe strony. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Bawi mnie nieustannie 20.06.19, 08:44 Oraz oczywiście zacytowałabyś kilka komplementów, które Ci sprawił - "ma pani srom dwudziestolatki!" albo cos w tym stylu osz Odpowiedz Link Zgłoś
ck2 Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 21:56 > Po kilku postach maska spada - najczęściej pod wieczór - i zaczynasz obrażać ot > oczenie w histeryczny, bełkotliwy sposób. Kolejny dzień to wycięte przez modera > cje posty z Twoim jadem (nie zdziwiabym się, gdybyś sama prosiła o ich skasowan > ie) i udawanie, że ależ absolutnie nie byłaś dziabnięta. Bo ta biedna kobieta siedzi na forum, chleje i tworzy jakieś fantasmagorie. Żeby po takiej kompromitacji przyłazić i podbijać wątek, to chyba trzeba obalić przynajmniej butelkę winiacza solo. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 21:59 A ile trzeba wypić żeby nazwać jej życie miałkim ? Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 23:29 Nie takie rzeczy tu pisała i uważała, że wszystko gra Teskt rzucony do samotnej matki, która żali się, że jest jej źle i ciężko: "Bo obie panie mają żal do kobiet, które czują sie szczesliwe, mają zaplecze rodzinne, ogarnietego męża i synów (patrz my takie sierotki z corkami a ona ma trzech mężczyzn, którzy się o nią zatrroszcza sorry pieciu bo jeszcze ojciec i brat) i rozpaczliwie im zazdroszczą bo nie mialy trochę oleju w glowie by nie robic sobie dziecka z odpadem atomowym. I to chyba nawet z facetami zajętymi. Trudno nie uważałas jak robisz, to rob jak uważasz. Jestem uosobieniem wszystkich waszych pragnień i aspiracji więc nic dziwnego, że mnie nie znosicie, pouczacie i atakujecie. Mam to, o czym skrycie marzycie i nie są to pieniądze." Nie wiem doprawdy jakim dnem dna trzeba być, żeby napisać to dziewczynie, która cierpi psychicznie i fizycznie, a do tego nie ma wsparcia w rodzinie. Berga po tym tekscie uważała, że to ona została zaatakowana... plus doskonale widać pattern jej zaburzenia i nienawiści do kobiet (ba, wg. niej córka jest gorsza niz syn). Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Bawi mnie nieustannie 20.06.19, 05:50 Bergamoty rodzice po prostu zapomnieli dobrze wychować. Odpowiedz Link Zgłoś
ck2 Re: Bawi mnie nieustannie 20.06.19, 09:26 Cóż, z tego cytatu wyraźnie widać, ze biedna Niemotka uważa kobiety za podgatunek i rozpaczliwie stara się przekonać siebie, że jest lepsza od całej reszty. W jej świecie kobiety nie mają żadnych atutów poza młodym, atrakcyjnym wyglądem oraz tym, że ktoś je "chciał" i zapłodnił. Więc między jedną butelką a drugą plepla o tym, kto jak ją skomplementował, że ma "niewysuszone" jajniki (wtf?) i robi otoczkę szalonej randki wokoł tego, że mąz przyjechał do niej i zjedli kolacje. Wypierając z czego tak naprawdę mogło wynikać zdziwienie szefa. Ciekawe, co bedzie za 10 lat, bo będąc koło 50-tki nawet Jeniffer Lopez nie wygląda już na 30 lat, nawet jeśli upnie włosy. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Bawi mnie nieustannie 20.06.19, 11:08 Za 10 lat? Wyląduje na odwyku. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 21.06.19, 18:09 rosapulchra-0 napisała: > Za 10 lat? Wyląduje na odwyku. > Nie każdy ma jak ty rosica. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Bawi mnie nieustannie 20.06.19, 17:14 co watek umarl a tak chcialam sie pochichrac na dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: #wątekroku 21.06.19, 17:02 za malo wpisow jak na watek roku, nie macie juz nic do dodania? pochichralabym Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 23:41 bergamotka77 napisała: > Ja się wasza osobowością i życiem rodzinnym nie zajmuje bo mnie to nie interesuje. Wiemy. Ciebie w ogóle nie interesuje nic poza własną skromną osobą. >Wy się podniecacie moim i uważacie że macie prawo mnie obrażać. Otóż nie. No popatrz, a ty dajesz sobie prawo do obrażania wszystkich jak leci. PS Podniecać to ja się mogę tym, że mam bilety na festiwal filmowy. Nikt się tu twoim życiem nie podnieca. Nie ma czym. Naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Bawi mnie nieustannie 20.06.19, 08:13 FESTIWAL FILMOWY??? Czy to nie było coś czym podniecano się w XIX w????? W życiu by mnie nikt nie zaciągnął na festiwal nawet za opłata Siedzenie godzinami w jednej pozycji wśród chrumkajacych ludzi skoro wszystkie filmy są już online albo będą jutro ??? Serio wy naprawdę macie miałkie życie skoro podniecają was takie rzeczy ..... Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Bawi mnie nieustannie 21.06.19, 17:52 W XIX wieku ludzie rzeczywiście szaleli na punkcie festiwali filmowych, ale skąd ci się, Ptaszyno, wzięło to chrumkanie? PS. Też się dziko jaram następnymi Horyzontami, pierwszymi po urodzeniu Dziecia, o miałkie moje życie Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Bawi mnie nieustannie 22.06.19, 09:39 ze niby nie chrumkaja i nie zaslaniaja widoku? i jaki problem obejrzec film w domu? Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Bawi mnie nieustannie 22.06.19, 12:21 Nie wszystkie filmy z obiegu festiwalowego są dostępne w sieci, powiedziałabym, że w większości są niedostępne. A nawet, gdyby były, frajda zdecydowanie nie z tej ligi. Nie, nie chrumkają i nie zasłaniają, przynajmniej nie tam, gdzie bywam. A tobie gdzie chrumkali? Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Bawi mnie nieustannie 22.06.19, 12:58 Jestes chyba mloda osoba, skoro kreca cie takie rzeczy. W publicznym miejscu zawsze ktos przeszkadza, w domu masz komfort. Nie wiem jaki jest problem ze zdobyciem filmow do obejrzenia w domu, zawsze znajduje to co chce. Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Bawi mnie nieustannie 22.06.19, 13:49 Nie, nie jestem szczególnie młoda, 38, jeśli cię to interesuje. Wiek nie ma tu nic do rzeczy, choć publika festiwalowa, to (poza branżą) raczej młodzi ludzie, z tym że to raczej tendencja niż zasada. Selekcjonerzy mają dostęp do filmów, o których mainstreamowemu odbiorcy się nie śniło i które nie mają szansy znaleźć się w dystrybucji. Żeby chcieć coś obejrzeć, musisz wiedzieć, że jest, prawdaż? Dorzućmy oglądanie filmów blokami, w nieoczywistych zestawieniach, imprezy towarzyszące, dyskusje, wystawy, spotkania z twórcami. Ludzie mi nie przeszkadzają, przeciwnie, uważam sztukę za domenę publiczną , swoistą ideę w działaniu, lubię odbijać własne refleksje o cudze głowy, konfrontować swoje sądy z innymi, a temperatura odbioru na sali zawsze przerasta tę na prywatnym seansie. Oczywiście, nie trzeba tego lubić ani potrzebować, ale to trochę inna zabawa niż wciągnięcie czegoś na kanapie. Co, swoją drogę też uprawiam z niejaką przyjemnością Jestem poza tym pośrednio związana z branżą i bywanie na takich imprezach jest dla mnie dość istotne z perspektywy zawodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Bawi mnie nieustannie 22.06.19, 13:59 no to widzisz, to masz wytlumaczenie swojego hobby a mnie dla odmiany to w ogole nie kreci ani prywatnie ani zawodowo, wole ksiazki, i nikt mi nie chrumka za plecami... Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Bawi mnie nieustannie 22.06.19, 19:30 Ja nie mam potrzeby tłumaczenia swojego hobby, mnie tylko to chrumkanie i dziewiętnastowieczność festiwali zafrapowały. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 14:42 Moderacja ma różne dni, jak każdy. Odpowiedz Link Zgłoś
ganesza Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 01:01 bergamotka77 napisała: > Nie mam bana tylko zażenowaly mnie niektóre z waszych wypo > wiedzi. > a twoje wypowiedzi cię nie żenują? no nie wyrażam się w taki sposób, ale nie da się inaczej ja p.ierdolę, wydawałoby się, że nawet głupota ma jakieś granice, ale okazuje się, że wydawało się. muszę przyznać, że jest to fascynujące. biegnij, Lola, biegnij. szkoda odpuścić sobie takie widowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 13:29 "Biegnij, Lola, biegnij" to bardzo fajny film, ale szczerze wątpię, czy berganiemota by go zrozumiała. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 13:53 Jednym poszło w rozum, innym w stopy Pardon, w palce Odpowiedz Link Zgłoś
ck2 Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 22:03 bergamotka77 napisała: > To was dobije: w owej stolicy, i nie był to Londyn shelerka, dawano mi 35 lat Ale że co, podchodziłaś do ludzi i pytałaś na ile lat wyglądasz? A na ile mamusia intelekt ci wycenia, IQ 90? Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 22:10 Wiesz, raczej nie znam osoby, która pytana na ile ocenia czyjś wiek, zwłaszcza kobiecy, powie prawdę. Każdy wie o co chodzi w tej zabawie i powie z dychę mniej. A za plecami to już różnie . Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Bawi mnie nieustannie 15.06.19, 23:59 Ponieważ, Berga, te harpie Ci cisną, to powiem Ci coś miłego: fajnie, że masz męża romantyka skłonnego do poświęceń, który przyjedzie na romantyczną noc. Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 00:27 No przecież wiadomo, że z zazdrości ciśniemy, bo naszemu staremu nawet zalewajki nie chce się dla nas odgrzać, a co dopiero zabrać nas do knajpy. Dodajmy, że po kryjomu wyżarł z zalewajki całą kiełbachę i się nie podzielił. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 00:35 Cisna bo je skręca zazdrość. Bo ich Srefan czy Ziutek opieprzy se za duzo wydaly w Biedronce. Ja mam ns to wywalone, bo wiem od dawna, ze nikt nie stworzy drugiej kobiecie takiego piekła jak inna kobieta. Dlatego trzymam z facetami. Oni sa normalni. Widac w tym wątku jak żółć i jad wychodzi im uszami bo czuja się gorsze. A tego nie wybacza nikomu. A ja mam ubaw. Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 00:57 Berga, zdradzę Ci sekret: w tym wątku wszyscy z Ciebie leją, bo to co piszesz jest żałosnym zaklinaniem rzeczywistości... i te wtręty o zalewajce, kanapie i Biedronce... Ty naprawdę myślisz, że służbowy wyjazd do Londynu czy Barcelony na dwa dni robi na kimś wrażenie i jest jakimś szczególnym osiągnieciem życiowym? Ja np. ostatnio rozkoszuję się tym, że już NIE muszę popitalać w delegacje po całym świecie i aż do jesieni siedzę na tyłku w domu. Spędziłam 7 lat na lataniu na konferencje, targi, spotkania biznesowe czy zlecenia i miałam tego serdecznie dosyć, mimo że pieniądze były fajne i zawsze udawało nam się wykroić dzień czy dwa na zwiedzanie (często lataliśmy wspólnie z mężem), czasami robiliśmy sobie na miejscu wakacje, bo był to jakieś naprawdę fajne miejsce (albo odległe na tyle, że opłacało się wykorzystać taki długi lot). Masa forumek ma naprawdę super życie, podróżują, cieszą się życiem, kochają swoją pracę, mają świetne dzieciaki i związki. Jeśli komuś z forum zazdroszczę, to np. Kurze17, bo pracuje w CERNie albo Verdanie jej mądrości życiowej i pasji związanej z zawodej historyka. A używanie stwierdzenia "wiek menopauzalny" jako obelgi jest jednocześnie zabawne i smutne, ale doskonale oddaje Twoje własne słowa: "nikt nie stworzy drugiej kobiecie takiego piekła jak inna kobieta" Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 [...] 16.06.19, 01:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ganesza Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 01:21 zawsze wiedziałam berga żeś durna, ale w najśmielszych snach nie myślałam, że aż tak. o chamstwie twoim nie będę wspominać, bo to oczywista oczywistość. całe twoje życiowe osiągnięcie to urodzenie dzieci? na świecie jest już chyba siedem miliardów ludzi. ktoś ich urodził. no faktycznie urodzenie dziecka/dzieci to wyczyn nie z tej ziemi. puchnij z dumy wraz z tymi miliardami. baba po czterdziestce, która wypomina innym menopauzę nie jest nawet śmieszna. jest żałosna. pokazujesz wyraźnie, na czym opierasz swoje poczucie wartości. żałosne. za chwilę nic ci nie zostanie. nie ma tu już chyba nikogo, kto by łykał twoje teksty o cudownym życiu/wspaniałym mężu. kpią z ciebie po każdym twoim poście, szydzą z ciebie i wykwitów twego intelektu a ty widzisz tylko zazdrość. czego ktokolwiek miałby ci zazdrościć? Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 02:56 Jedyna nadzieja w tym, że to po prostu smutna, samotna sobotunia z flaszką + forum Myślę, że ona widzi te drwiny, tylko wmawia sobie, że to zazdrość, bo przecież jak tysiąc razy napisze na forum "jestem TAKA szcześliwa", to rzeczywistość się do tego dopasuje. No tylko to tak nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
sasanka4321 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 10:02 >Myślę, że ona widzi te drwiny, tylko wmawia sobie, że to zazdrość, bo przecież jak tysiąc razy napisze na forum "jestem TAKA szcześliwa", to rzeczywistość się do tego dopasuje. Nieprawda. Ona naprawde tak o sobie mysli. Wlasnie to jest takie fascynujace w Berdze i sklania do nastepnych drwin i docinek. To jest takie latwe, bo czlowiek wysmiewa Berge, pokazuje jej jak na dloni jej ewidentna a i to wciaz nie jest kopanie lezacego, bo Berga wcale nie lezy, on wciaz uwaza sie za madra, inteligentna i godna zazdrosci. Tu mozna wyzyc najgorsze instynkty, jednoczesnie nie robiac nic zlego, a nawet robiac cos dobrego - probujac sprowadzic troche na ziemie kogos, kto w jakichs mzonkach zyje. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 10:05 Taka była Vilez/Nabakier. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 13:09 Nie, taka jest twoja kolezaneczka. Odpowiedz Link Zgłoś
ck2 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 07:22 > całe twoje życiowe osiągnięcie to urodzenie dzieci? A to ona jedna taka, nawet tutaj? Postawa często idąca w parze z kipiacą frustracją. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide Re: Bawi mnie nieustannie 17.06.19, 00:49 A zwierząt ile... Też ktoś je urodził. Odpowiedz Link Zgłoś
sundace46 Re: Bawi mnie nieustannie 17.06.19, 10:33 ganesza napisała: > zawsze wiedziałam berga żeś durna, ale w najśmielszych snach nie myślałam, że a > ż tak. 100/100 Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 02:45 Jeśli myślisz, że uda Ci się mnie zdenerwować takimi tekstami, to się mylisz Co nie zmienia faktu, że to co napisałaś jest strasznie słabe, bo mogło trafić na kogoś po np. poronieniu. Zagotowałaś się, bo napisałam prawdę - nikt tutaj niczego Ci nie zazdrości, naprawdę nie ma czego, raczej jesteś elementem rozrywkowym na zasadzie "o matko, jak dobrze że mnie tak nie porąbało". Zazdrościć życia to ja mogę Jane Goodall, a nie dziewczynie, która planuje na forum jak zdradzić męża Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 08:27 bergamotka77 napisała: > A dzieci? Nie miałaś czasu bo kariera czy jestes pusta jsk wydmuszka? Ja mam i > karierę i życie rodzinne i nie jestem frustratka jak ty czy sumire. > Jedyną frustratka, jaka bywa na tym forum, to pewna panienka brzmiąca jak prowincjuszka, która się wyrwała do wielkiego świata i płodzi seryjnie wątki o przystojnym zazdrosnym mężu i podróżach, w których regularnie brana jest za cudzoziemkę. Zwykle jest tak, że jak człowiek wyjątkowo dużo o czymś mówi, to jest w tym drugie dno. Czepianie się czyjejś bezdzietności, pomijając fakt, że dawno wyszło z mody, to jest chamstwo level master i tym tylko dla mnie jesteś na forum - zwykłym chamidłem, które myśli, że jak innym przygada, to im w pięty pójdzie. Ano nie, walić w ludzi też trzeba umiejętnie. Ty nawet tego nie potrafisz. Za to jesteś pięknym dowodem na swoją tezę o wredocie kobiet. Czasami, jak się zapędzisz, przypominasz mi moją dawną znajomą, która nie mogła zrozumieć, czemu ludzie jej nie lubią... Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 20:14 Wiesz, myślę że to nie jest tak, że Berga nie chce przyjaźnić się z kobietami. To one nie chcą wchodzić w kontakt z nią, bo po co na żywo wysłuchiwać tego, co wypisuje na forum? A faceci, jak to faceci - jednym uchem wpuszczają, drugim wypuszczają i generalnie mają to w odwłoku. Plus w bonusie - mąż się wkurza, więc Berga jest super szczęśliwa Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 01:05 Barcelona nie jest stolica europejską to po pierwsze 😃 Wiemy ze was w USA kiepsko o tym uczą i nie chodziliśmy na ta geografie prawda? Jesteś żałosna ta próba dowartościowania się. Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 02:52 A czy ja gdzieś pisałam, że jeździłam tylko do stolic? To Ty uważasz, że to powód to jakiejś niesamowitej dumy i lansu - polecieć służbowo do STOLICY EUROPEJSKIEJ Wielki świat! Aż wątek z tej okazji wyprodukowałaś, bo my, proste kobity jedzące zalewajkę (bardzo lubie swoją drogą, kojarzy mi się fajnie z dzieciństwem), to najdalej byłyśmy w sąsiedniej wsi na odpuscie 10 lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 10:23 Czy bije ci mocniej serce, gdy samolot ląduje w stolicy europejskiej ? Bo wyglada jakbyś spełniała marzenia z dzieciństwa robiąc coś, co kiedyś było nieosiagalne. Co do tych delegaci....nie znam ani jednej osoby w wieku dojrzałym, która tego typu pracy nie uważałaby za upierdliwość i migała się ile tylko można. Zwłaszcza osoby z udaną karierą po latach delegacji z satysfakcją zarabiają pieniadze już stacjonarnie, tych młodych na dorobku delegując tu i tam. To do nich ktoś przyjeżdzą, sami służbowo podróżują rzadko. Czego tu zazdrościć ? W sumie to żal Bergamotki, na tym etapie życia dowartościowywać się wiarą, że inni mają wyłącznie gorzej, to bardziej niż smutne. Kobiety sukcesu brzmią kompletnie inaczej. Kobiety kochane też. Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 10:24 Lubię tą forumową analizę cudzego życia Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 12:17 gama2003 napisała: > Co do tych delegaci....nie znam ani jednej osoby w wieku dojrzałym, która tego > typu pracy nie uważałaby za upierdliwość i migała się ile tylko można. Zwłaszcz > a osoby z udaną karierą po latach delegacji z satysfakcją zarabiają pieniadze j > uż stacjonarnie, tych młodych na dorobku delegując tu i tam. To do nich ktoś pr > zyjeżdzą, sami służbowo podróżują rzadko. To bardzo zależy od zawodu. I od człowieka. Znam sporo facetów w wieku średnim, którzy bardzo ochoczo wyjeżdżają - po co siedzieć w domu z żoną i dzieciakami, skoro można być wolnym za granicą. Oni dosłownie uciekają z domu. U mojego byłego szefa skończyło się to w bardzo przewidywalny sposób. Dużo takich typów widuję. To, że to jest męczące, wiadomo. Z drugiej strony jest uzależniające (znam przypadki, gdy ktoś błagał o zmianę zajęcia na stacjonarne, po czym po kilku miesiącach błagał ponownie, żeby go gdzieś wysłali, bo tyłek świerzbiał), no i zwykle bardzo opłacalne. No i wiele zależy od tego, jak ta delegacja wygląda - czy to są, jak w znanej mi firmie, trzy dni pracy po 12 godzin i dzielenie pokoju w średnim hotelu z koleżanką, na co nigdy w życiu bym się nie zgodziła, czy komfortowe zakwaterowanie, możliwość spędzania weekendu na miejscu, możliwość ściągnięcia partnera praktycznie na koszt firmy. Różnie bywa. Natomiast jeśli coś się odkrywa po kilku latach takiej pracy, to że nie jest ona aż tak romantyczna i ekscytująca, jak może wydawać się z boku, to fakt - i podróże służbowe to żaden prestiż, a raczej zwykła konieczność związana często z przepisami w danym kraju, które na przykład uniemożliwiają wysyłanie danych za granicę. No, i jeszcze że łatwo przybrać na wadze ot i cały splendor. Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 09:03 Ja się wyłamię. Na mnie służbowe wyjazdy robią wrażenie. Tak, wiem. Tu jest E-matka, tu nikt nigdy nie pracował w Lidlu czy na szmacie, ewentualnie na studiach by dorobić do kieszonkowego od rodziców. Tu nikt nie przyjaźni się (naprawdę) ze sprzątającymi, kasjerka, nie zna osób pracujących fizycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
ck2 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 07:25 O, frustracja osiagnęła zenitu. Do tej pory byłaś tylko śmieszna, ale zaczynasz być żałośnie chamska. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 08:31 > wiem od dawna, ze nikt nie stworzy drugiej kobiecie takiego piekła jak inna kobieta. Dlatego > trzymam z facetami. Oni sa normalni. wybacz, ale jak mozna cos takiego napisac??? przeczytaj cokolwiek (cokolwiek) o seks-biznesie i handlu ludzmi i zwroc delikatna uwage, ze odpowiedzialni za to sa mezczyzni. i tak, to oni gotuja tysiaciom (milionom?) kobiet istne pieklo na ziemi, tylko dlatego, zeby zaspokoic wszystkie zachcianki innych mezczyzn. moze to wpis tutaj kompletnie od czapy, ale wlasnie skonczylam ogladac islandzki serial, ktory wbil mnie w ziemie. faceci "wylapywali" w necie (oraz z dostarczanych im informacji przez urzednikow panstwowych) nastolatkie (13+), ktore maja klopoty w domu (a kto nie ma?), "zaprzyjazniali sie" z nimi, uzalezniali od narkotykow twardych, a potem sprzedawali roznej masci zboczencom za dagi ... TO jest pieklo na ziemi, ktore mezczyzni wciaz tworzom kobietom ... Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 09:01 Koszmar. W jakim to kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 10:13 kura17 napisała: > seks-biznesie i handlu ludzmi i zwroc delikatna uwage, ze odpowiedzialni za to > sa mezczyzni. i tak, to oni gotuja tysiaciom (milionom?) kobiet istne pieklo n > a ziemi Tiaaa. Oglądałem kiedyś dokument o handlu ludźmi. Kurierką która przywozila dziewczyny bandytom była pani o dobrotliwym wyglądzie statecznej emerytki. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 10:16 PS. Że już nie wspomnę o niedawno aresztowanej właścicielce warszawskiego "Rasputina". Aha, mój wujek wynajmowal kiedyś mieszkanie na burdel (musiał je potem sprzedać, niezły kwas z tego wyszedł) i szefową interesu też była kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 10:18 Wieki temu na sąsiednim osiedlu burdel założyła panienka, z którą mój facet chodził do szkoły. Panienka zarządzała tym interesem bardzo sprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 10:23 Btw, w cudownych latach 90-tych, jak w...li mnie do białego wiekowi właściciele mieszkań hipotecznych w kamienicy <wspólnota mieszkańców>, też rozważałam wynajęcie mieszkania na burdel, za to była fajna kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
ck2 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 19:04 No i moglabyś sobie dorobić do budżetówkowej pensji. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 20:36 W latach 90-tych studiowałam. Wynajmowalam to mieszkanie, oczywiście, za dzikie wtedy pieniądze, ale wszystko poszłooo... dobrze się bawiliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
ck2 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 20:40 Tak, wiem że dobrze się bawiłaś, całe forum wie. Praga rozrywkowa dzielnica. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 20:57 No to podsumowuje: wątek był dla rozruszania forum bo nudne bardzo się zrobiło ostatnio, ale nie sądziłam że odchodząc daleko od jego meritum, pewne zakompleksione laski pełne leków i obaw zrobia sobuie niby wiwisekcje mojego życia tworząc swoją alternatywną rzeczywistość Ubawilam się setnie bo wasze domysly i nadinterpretacje siegsly wyzyn absurdu i pokazały jak sie żenująco zaniedbane nieatrakcyjne i nieciekawe się czujecie ze sobą i swoim zyciem. Zatem na zdrowie! Bawcie sie dalej, ja nam z was jega polewie 😃🤣😂 Przoduja w tych akcjach te same sfrustrowane przegrywy - zwykle bezdzietne, które uważają że USA to Eldorado alnlbo tkwienie tygodniami w delegacjach to marzenie każdego. Ja lubię czasem pojechać na kilka dni w fajne miejsce i mam taką możliwość, ale niczego nie muszę. To nie jest kara tylko wyróżnienie Miara twojego sukcesu jest liczba twoich wrogów - mawiają. Czuję się kobietą sukcesu! Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 21:12 Tak, tak, to wszystko był eksperyment socjologiczny! A z tego wszystkiego najbardziej zaplanowane i przemyślane były te smutno-pijackie posty pisane po nocy w piąteczek czy sobotunię Szkoda tylko, że poleciały, bo doskonale pokazywały Twoje prawdziwe oblicze. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 [...] 16.06.19, 21:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ck2 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 21:24 Aaaaa, tym postem wygralaś internety, MADKO, koniecznie capsem. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 21:41 Wyszły jak na dloni wszystkie wasze żale i ból dudy Cenny wątek, obnazylyscie się jak nigdy Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 21:35 To nie ja pisuję na forum po pijaku o 2 nad ranem, bo o tej godzinie śpię wtulona w męża (tego co mi wyżarł kiełbasę z zalewajki, drań jeden) a alko nie piję w ogóle Druga część postu to czyste złoto! Zaczynam jednak kupować to, że pracowałaś nad skryptem tego wątku tygodniami i wszystko było za-pla-no-wa-ne Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 [...] 16.06.19, 21:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ck2 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 21:41 Gorzej, masz potrzebę zapijania macierzyństwa i małżeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 21:46 Po sobie sądzisz ck? Bywa, żal mi Cię. Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 21:49 To takie urocze, że myślisz że mi zrobisz przykrość pisaniem o tym, że nie mam dzieci Nadal niestety nie wiem, co szczęśliwa w małżeństwie i spełniona matka dwójki dzieci robi o 2 nad ranem na forum internetowym, pisząc komuś o suchych jajnikach. To chyba z tej radości tak spać nie mogłaś Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 [...] 16.06.19, 21:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ck2 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 21:58 Już zostało ustalone, że wszystkiego ci zazdrościmy, jak widać nawet siedzenia po nocach na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 22:07 Czyli jednak da się upaść niżej i używać bezdzietności lub też choroby jako obelgi Weszłaś na poziom osoby, która widząc osobę na wózku krzyczy "ooo, kaleka! ale ma brzydkie nogi! ale jaja!" Mam propozycję - przejdź się do kliniki leczenia bezpłodności i powiedz "nie moja wina że jesteś pusta w środku pod każdym względem" do losowej kobiety, która siedzi w poczekalni. Myślę, że zmienisz optykę bardzo szybko, w czym pomoże obsługa A tak poza tym, to nie zazdroszczę Ci niczego, o czym wielokrotnie pisałam. Dzieci też nie, niektórzy ludzie (w tym i ja) po prostu decydują się na nie później, inni (tak jak Ty) wcześniej. A inni w ogóle nie chcą ich mieć, co też jest kompletnie normalne a przede wszystkim - nie jest Twoją sprawą. Znam na przykład cudowną parę - całe życie poświęcili na pomaganie słabszym, mieli też bardzo przykre doświadczenia związane z pobytem w obozie koncentracyjnym i po prostu uznali, że wolą skupić się na dzieciach, które na świecie już są, zamiast powoływać do życia kolejne. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 [...] 16.06.19, 22:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ck2 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 22:22 Strzelam - pochodzisz z jakiegoś totalnego zadupia, które nadal w tobie siedzi, stąd zaciążenie i poród jest dla ciebie miarą sukcesu, a wyjazd za granicę prawie przyprawia o orgazm? Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 22:28 Tobie naprawdę się wydaje, że bozia Cię osobiście pobłogosławiła w nagrodę za dobry charakter? Fajnie, ze masz dzieci, ale nie wszyscy czują taką potrzebę albo nie uważają, że nadszedł już czas. A za te urocze życzenia dziękuję, takie to katolickie Jezus byłby dumny! Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 22:11 fragile_f napisała: > Nadal niestety nie wiem, co szczęśliwa w małżeństwie i spełniona matka dwójki d > zieci robi o 2 nad ranem na forum internetowym, pisząc komuś o suchych jajnikac > h. To chyba z tej radości tak spać nie mogłaś Mnie tam lata, co kto robi po nocach i po tym nie oceniam czyjegoś życia, ale tylko tępa dzida z IQ rozwielitki może być dumna z tego, co ssaki robią od milionów lat, czyli rozmnażania się. Jeżeli mam być szczera, to uważam nawet, że rozmnażanie się w dzisiejszych czasach przeludnienia na tej planecie jest pewnym rodzajem głupoty, ale jak to się mówi, każdemu jego porno, kobiety (i mężczyźni) mają prawo do spełniania egoistycznej zachcianki jaką jest dziecko. Ale robić z tego jakieś wyróżnienie, osiągnięcie, życiowy sukces, to trzeba być chyba porypanym jak berga. Ale jakoś musi sobie racjonalizować wczesną wpadkę z podwórkowym Otello i to, że los nie pozwolił jej wyszaleć swojej, och, jak seksownej doopy z hiszpańskimi kochasiami. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 [...] 16.06.19, 22:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 22:19 Fritzl też się rozmnażał, wg. Bergi dzięki temu jest automatycznie lepszym człowiekiem, niż np. bezdzietna dziewczyna, która działa w organizacji pomagającej ofiarom human trafficking. Odpowiedz Link Zgłoś
rosabell Re: Bawi mnie nieustannie 17.06.19, 00:58 Nazywanie rodzenia dzieci glupota tez madre nie jest. Jako bezdzietna krytykujesz ludzi, ze sie rozmnazaja. Czyli wlasciwie robisz to samo co bergamotka tylko od drugiej strony. Ten sam poziom niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Bawi mnie nieustannie 17.06.19, 01:37 Gdzie ja niby napisalam, ze rodzenie dzieci to glupota? Jedyne, co mi przychodzi do glowy, to watek o rodzinie z 11 dzieckiem w drodze. I tak, to uwazam za glupotę, bo nie mozna takiej ilosci dzieci poswiecic wystarczajacej uwagi i czasu plus to zwyczajnie nieetyczne ze wzgledu na przeludnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
rosabell Re: Bawi mnie nieustannie 17.06.19, 01:43 Yyy... to bylo do snake. Co sie zle podpielo. Sorry Odpowiedz Link Zgłoś
rosabell Re: Bawi mnie nieustannie 17.06.19, 01:47 To nie bylo do Ciebie tylko do snake. Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Bawi mnie nieustannie 17.06.19, 02:36 A, ok. Ale zauważ, że Snake nie napisała że samo posiadanie dzieci jest głupotą, tylko posiadanie ich w aktualnych czasach - w obliczu globalnej wojny o zasoby typu woda czy teren, który jest bezpieczny od pożarów, możemy być w bardzo ciężkiej d*, zwłaszcza jak pojawią się u nas uchodzcy z terenów, gdzie zwyczajnie nie da się już żyć. A Polska będzie wyjątkowo mocno dotknięta, bo już teraz są problemy z wodą czy prądem, za 15 lat możemy mieć sytuację jak w Cape Town Dużo o tym rozmawialiśmy z mężem, nie ukrywam że to że nie mamy jeszcze dzieci bierze się m. in. z tych obaw - powołamy na świat kogoś, kto będzie musial żyć w świecie z filmów postapokaliptycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Bawi mnie nieustannie 17.06.19, 11:02 > Dużo o tym rozmawialiśmy z mężem, nie ukrywam że to że nie mamy jeszcze dzieci bierze się m. in. z tych obaw - powołamy na świat kogoś, kto będzie musial żyć w świecie z filmów postapokaliptycznych. A mogłaś urodzić geniusza, który zatrzyma globalne ocieplenie i uratuje nas przed katastrofą ekologiczną. Być może skazałaś ludzkość na wyginiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Bawi mnie nieustannie 17.06.19, 11:49 Akurat urodzenie w aktualnych czasach (tu gdzie mieszkamy) jest dużo mniejszą głupotą niż w wiekach średnich gdzie ludzie mieli przerypane. Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Bawi mnie nieustannie 17.06.19, 11:56 11 dzieci (częstsza liczba podejrzewam niż w Polsce) w rodzinie w Afryce to nie głupota>, wszystkie skazane na bardzo podłe życie. 11 dzieci w tej rodzinie o której mówisz może nieidealne (a która miała idealne?) dzieciństwo, ale szczęśliwe, syte, w cywilizowanych warunkach, ze szczepionkami, dobrym jedzeniem, edukacją, hobby itp/ Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Bawi mnie nieustannie 17.06.19, 12:14 katja.katja napisała: > 11 dzieci (częstsza liczba podejrzewam niż w Polsce) w rodzinie w Afryce to nie > głupota>, wszystkie skazane na bardzo podłe życie. > 11 dzieci w tej rodzinie o której mówisz może nieidealne (a która miała idealne > ?) dzieciństwo, ale szczęśliwe, syte, w cywilizowanych warunkach, ze szczepionk > ami, dobrym jedzeniem, edukacją, hobby itp/ > A jakim to sposobem chcesz afrykańskiej rodzinie zabronić się rozmnażać, a europejską do rozmnażania zmusić? Nie masz żadnego wpływu na to, kim będą ludzie zamieszkujący planetę po nas. Tego nie dokonały ani ostre prawa rasowe nazistów, ani zakazy rozmnażania się w Chinach. Europejczycy już dawno skazani są na bycie zanikającą mniejszością. Niewątpliwie też się do tego przyczynili, bo chrystianizacja i wyzysk w krajach trzeciego świata rozwaliły naturalne ekosystemy i mechanizmy kontroli urodzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Bawi mnie nieustannie 17.06.19, 17:05 Te naturalne mechanizmy kontroli urodzeń to były po prostu dość regularne klęski głodu i wysoka śmiertelność dzieci do lat 5. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Bawi mnie nieustannie 17.06.19, 10:49 rosabell napisała: > Nazywanie rodzenia dzieci glupota tez madre nie jest. Jako bezdzietna krytykuje > sz ludzi, ze sie rozmnazaja. A gdzie ja krytykuję? Napisałam, że każdy może sobie spełniać swoje zachcianki nazwane szumnie instynktem macierzyńskim. Ale rozsądne to akurat nie jest - nieekologiczne w sytuacji gdy mamy ponad 7 miliardów ludzi na ziemi, a zasoby nie są nieskończone, nielogiczne, jeżeli chodzi o własną sytuację finansową, bo dzieci bardzo dużo kosztują i trochę krótkozwroczne, jeżeli chodzi o to, że fundujemy tym dzieciom w najbliższej przyszłości trudne życie w sytuacji zmiany klimatu i nowego rozkładu sił na ziemi. Ale masz, czy miałaś emocjalną potrzebę posiadania dzieci? To twoja sprawa, ja ci tego nie zabronię i twoje dzieci w niczym mi nie przeszkadzają (pewnie nawet są fajne), bo konsekwencje twojego rozmnażania poniesiesz ty oraz twoje dzieci, nie ja. Bronię się tylko przed nazywaniem biologicznego instynktu sukcesem, bo nie ma żadnej sensownej przyczyny dlaczego jako jednostka należałoby mieć dziś jeszcze dzieci. Oprócz, jak napisałam, osobistej potrzeby. Ale niektórzy jej nie posiadają. Odpowiedz Link Zgłoś
rosabell Re: Bawi mnie nieustannie 17.06.19, 11:10 Bla..bla..o zastepowalnosci pokolen i ekonomii cos wiesz tez? Na Twoja emeryture tez ktos musi pracowac. A instynkt i potrzeba przekazania genow to biologia nie zachcianka. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Bawi mnie nieustannie 17.06.19, 11:29 rosabell napisała: > Bla..bla..o zastepowalnosci pokolen i ekonomii cos wiesz tez? Na Twoja emerytur > e tez ktos musi pracowac. A instynkt i potrzeba przekazania genow to biologia n > ie zachcianka. Proszę cię, jaka ekonomia? Zasady naszego systemu emerytalnego pochodzą z XIX wieku. Wtedy nie tylko ludziom wydawało się, że nieograniczone rozmnażanie w żaden sposób nie kurczy zasobów na ziemi, ale ludzie nie mieli po prostu wyboru. A teraz ziemia jest kompletnie przeludniona i myślenie w kategoriach małych nacjonalych państw jest nawine. Zrozum to dziewczyno, walka o zasoby właśnie się zaczęła, te tłumy walące do Europy nie robią tego, bo chcą zobaczyć zabytki Paryża i Amsterdamu. A migracje na wielką skalę dopiero się zaczną, bo zmiany klimatyczne są faktem. Europa podzielona na małe państwa ze sprzecznymi interesami nie da rady się przed tym bronić. Nasz kontynet zresztą nie będzie w najbliższej przyszłości grać większej decydującej roli na świecie, bo muzyka już dziś gra w Azji. Świat, który znasz, włącznie z naszym systemem emerytalnym, powoli się wali i nie ma żadnej przyszłości. Zresztą już w wielu krajach dyskutuje się alternatywne pomysły, do których nie trzeba naszych dzieci, cudzych dzieci jest bowiem na tym świecie wystarczająco wiele i jak nie damy im przyszłości, to nas zjedzą. A instynkt to jest biologia. Rozmnażanie to czysta biologia, to robią bowiem też bakterie, gęsi i szczury. Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Bawi mnie nieustannie 17.06.19, 11:51 Czy w realu dzielisz się tymi złotymi myślami np. z młodym małżeństwem planującym dzieci? "E, weźcie nie bądźcie egoistami i zostańcie bezdzietni". Ziemia radziła sobie z przeludnieniem od zawsze. Czasami drastycznymi metodami lub przy pomocy ochotników jak ci z Twojego państwa jakieś 70 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Bawi mnie nieustannie 17.06.19, 12:06 katja.katja napisała: > Czy w realu dzielisz się tymi złotymi myślami np. z młodym małżeństwem planując > ym dzieci? "E, weźcie nie bądźcie egoistami i zostańcie bezdzietni". A co mnie to obchodzi, na co decydują się inni ludzie? Takie wybory komnetuję tylko, gdy ktoś próbuje do mojej bezdzietności dorabiać absurdalne argumenty. > Ziemia radziła sobie z przeludnieniem od zawsze. Czasami drastycznymi metodami > lub przy pomocy ochotników jak ci z Twojego państwa jakieś 70 lat temu. Akurat takiego przeludnienia jeszcze nie mieliśmy i nigdy nie staliśmy na progu tak wielkiej katastrofy klimatycznej. Może tylko era lodowcowa jest z tym porównywalna. I paradoksalnie właśnie wojny są nawet matkami postępu, (np. technicznego, medycznego itd), więc strata kilku milionów w konsekwencji może prowadzić do tego, że ludność potem bardziej się rozmnaża. Penicylina była bowiem wynalazkiem znajdującym napierw zastosowanie militarne, w pierwszej kolejności służyła do terapii zakażonych ran żółnierzy, dopiero po wojnie znalazła szerokie zastosowanie w pokojowych celach. Odpowiedz Link Zgłoś
gaga-sie Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 22:08 Strasznie muszą cię boleć przeczytane tu słowa, skoro tak kąsasz, spełniona MATKO i kobieto Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 22:10 Mnie śmieszy że zabolał ten wątek te kilka forumek bo rzucily się jak dzikie przysrywac. Nawet bywalec, który nie jest moim fanem to zauważył. Odpowiedz Link Zgłoś
gaga-sie Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 22:17 Daj spokój, odpuść i nie brnij dalej, bo naprawdę to kiepsko wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 21:22 Zaden eksperyment, ale lajtowy wątek dla rozruszania forum i to wy pchnelyscie go w stronę, ktora obnaża wasze lęki i kompleksy. Bywa Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 21:43 Aha i jak 1000x powtórzysz "moje życie jest cudowne i wszyscy mi zazdroszczą!" to tak się stanie Miałam taką znajomą, miała takie sobie życie, ale opowiadała o nim dokładnie tak samo, jak Ty o swoim. Na przykład - jej facet nie lubił używać gumek, zwłaszcza jak się urżnął (już parę takich pijackich i wyskrobanych wpadek zaliczył z poprzednimi laskami), ale ona opowiadała nam o tym w słowach "staramy się z Ł. o dziecko!" Takie zaklinanie rzeczywistości, żeby tylko nie zobaczyć jak jest naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 21:45 Haha ja nie piszę że moje życie jest cudowne. Ale jestem z niego zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 21:49 Nie wszyscy tylko parę zakompleksionych lasek w tym ty. Normalne forumki w tym wątku, tak się zajadle nie produkowaly. Kilka z was dało popis. Odpowiedz Link Zgłoś
violent_green Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 22:06 A mnie bawi nieustannie, że ty naprawdę nie możesz uwierzyć w to, że kobieta świadomie może nie chcieć dzieci i że myślisz, że wykrzykiwanie "ty, bezdzietna" kogoś obrazi. Wąskie horyzonty jak na tak podobno światową kobietę. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 22:08 Może nie chcieć ale to żadna sztuka podróżowac tygodniami gdy się nie ma dzieci. Przy dzieciach kilka dni to poświęcenie. Odpowiedz Link Zgłoś
ck2 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 22:12 Co ma podróżowanie do faktu, że używasz bezdzietności jako obelgi i rzucasz tekstami typu "pusta w środku", dzbanico? Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 21:48 Zaraz napiszesz, że tylko ty masz dzieci a my kłamiemy. Mężów jak co poniektóre mamy, to wyłącznie beznadziejnych, ale bez portek w domu kobietami nie jesteśmy. Masz synów, wyobraź sobie, że bezdzietność niezawiniona też mężczyzn dotyczy. Nie boisz się tak obrażać może kobiety w problemami ? Tylko nie pisze, że pewna jesteś ich zdrowia i płodności, po takich rodzicach nie śmieli by inaczej. Współczuję twojej rodzinie. Bo wyglada na to, że jesteś prawdziwa. Oj będzie tam gorąco, jak chłopcy założą rodziny. Synowej z problemami też tak ubliżysz ? No obyś takim chamstwem syna przy okazji nie straciła. A los lubi się zabawić czasami i postawić nas przed Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 21:49 Dokończę - przed konfrontacją z pogladami.... Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 21:55 Jest akcja jest reakcją gama. Mieczem wojujesz to od miecza giniesz. Nie ja byłam bezczelna i chamska tym watku najpierw, tylko wy. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 22:01 Oj ja nie czuję się zaginiona. Nawet nie jestem muśnięta. Zdenerwowana tylko tym, jak traktujesz bezdzietność. Bo to poniżej pasa i nie damą trzeba być a tylko czlowiekiem by to rozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 [...] 16.06.19, 22:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 22:17 Poważnie piastujesz jakieś ,, stanowisko,, i robisz tzw karierę ? Przecież przy takich horyzontach to niemożliwe. Ludzie na pewnym poziomie mają też elementarną wiedzę i obycie. Tylko bezdzietnych się czepiasz ( gdzie może to być chorobą, albo zwyczajnie decyzją życiową), czy też innych chorych ? Czekam w sumie cierpliwie czym mnie dokuczysz. Nie wstyd ci nic a nic ? Chciałaś się pochwalić randką, ale wyszło jak zwykle, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 21:58 Berga - zapytam egocentrycznie, jakie moje lęki i kompleksy obnażyłam ? Nie masz pojęcia o życiu większości forumek, bo o nim nie piszą. I nie gadaj, że chciałaś rozruszać forum. Bo brzmi żałośnie, że weekendową nocą, zamiast przeżywać uniesienia w ramionach najlepszego z mężów siedziałaś i pisałaś jadowite słowa. Uwierz dziewczyno, to ty jesteś tu rozrywką i o ile ma prawo cię to ryrać, to głowę daję, że podobną rolę pełnisz w realu. Nie wierzę, że ktoś wytykający komukolwiek bezdzietność jest miły i sympatyczny w zwyczajnym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 22:03 Jadowite słowa? Paradne, lepiej poczytaj siebie! Odpowiedz Link Zgłoś
ck2 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 21:26 > Tak, tak, to wszystko był eksperyment socjologiczny! Plus wodzirejstwo, dla rozruszania forum. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 22:09 Ona chyba jeszcze nie wytrzeźwiała, albo znowu zalewa pałę. Odpowiedz Link Zgłoś
joszka30 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 23:00 Miara twojego sukcesu jest lic > zba twoich wrogów - mawiają. Czuję się kobietą sukcesu! Dziwne masz te miary... np działania męża, które nazywasz miłością.. smutne to... Niesamowite jest to, mimo tego że tyle wzbudzasz niechęci do siebie, to kompletnie nie widzisz w tym swojego udziału.. Berga, zaprzeczasz rzeczywistości Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Bawi mnie nieustannie 17.06.19, 07:18 My kiedyś wynajelismy mieszkanie młodej kobiecie. Sama miała mieszkać. Kasę regularnie wplacala ale po dwóch miesiącach sąsiedzi nam donieśli , że pani tam nie mieszka tylko dwie panienki zza wschodniej granicy, które zajmują się prostytucja a nasza najemczyni jest burdelmama. Natychmiast się rozstaliśmy . Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 10:22 Dziewczyna prędzej uwierzy "miłej emerytce" niż facetowi. I potem jest dramat. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 10:23 > Tiaaa. Oglądałem kiedyś dokument o handlu ludźmi. Kurierką która przywozila dziewczyny > bandytom była pani o dobrotliwym wyglądzie statecznej emerytki. znasz slowo "statystyka"? Odpowiedz Link Zgłoś
esme83 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 12:07 > Ja mam ns to wywalone, bo wiem od dawna, ze nikt nie stworzy dru > giej kobiecie takiego piekła jak inna kobieta. Dlatego trzymam z facetami. Oni > sa normalni. > Są normalni, ale wątek jest o tym, jak bardzo wszystko im się kojarzy że zdrada? Odpowiedz Link Zgłoś
ck2 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 19:02 > Są normalni, ale wątek jest o tym, jak bardzo wszystko im się kojarzy że zdrada? Nie wszystko, tylko urywanie się z pracy męża Bergamotki. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 19:15 A może on już się tak urywał ? I teraz powód zaskoczył szefa ? Bywa, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
ck2 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 20:41 > A może on już się tak urywał ? I teraz powód zaskoczył szefa ? Właśnie to sugeruję. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikka Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 08:38 Wszystko super, tylko dlaczego mam pamiętać, że byłaś służbowo za granicą? W telewizji o tym mówili czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 20:38 Może Berga to tak naprawdę Kinga Duda? Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 09:00 Kochana, to nie spontan Używając slangu przedsiębiorcy - to kontrola skarbowa Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 09:48 Kura sentymentalnie poleciała w klimat "mężczyźni to podgatunek". Jasne, że podgatunek, ale nie trzeba przywoływać takich dramatów. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 10:02 Przecież ty też uważasz, że mężczyźni to podgatunek, więc o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 10:09 Nie muszę w tym celu przytaczać ni w pięć ni w dziewięć dramatycznych opisów prześladowania/wykorzystywania kobiet przez mężczyzn w historii. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 10:11 Nie musisz i nie powinno cię obchodzić, że inni tak robią. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 10:12 Znów zapomniałaś, że to otwarte forum publiczne i można komentować wszystko i każdego? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 10:15 Raczej to ty zapomniałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 10:16 Ja się nie czepiam, że inni komentują. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 10:19 Nie, to po prostu uwaga rzucona luzem w przestrzeń internetową: forum.gazeta.pl/forum/w,567,168259711,168259711,Bawi_mnie_nieustannie.html?p=168263451 Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 10:25 > Nie muszę w tym celu przytaczać ni w pięć ni w dziewięć dramatycznych opisów > prześladowania/wykorzystywania kobiet przez mężczyzn w historii. przeciez wyraznie zaznaczylam fragment, do ktore moj komentarz sie odnosil (ze to kobiety robia kobietom pieklo na ziemi), wiec przynajmniej nie zarzucaj mi "ni w piec ni w dziewiec". co do sentymentalizmu to sie nawet zgodze, bo ten serial akurat teraz dosc mocno mna wstrzasnal. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Bawi mnie nieustannie 17.06.19, 10:38 Akurat Twój komentarz był bardzo, bardzo trafiony. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 22:20 Mąż ma nową bezdzietną długonogą koleżankę w pracy, czy w czym problem, że ci tak nagle zaczęły przeszkadzać? Odpowiedz Link Zgłoś
ck2 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 22:23 Zwłaszcza, że tym razem nie wyskoczył do niej, tylko do żony. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 22:21 Wiesz, są niedostatki które widać i których nie widać. Czasem słychać. Obawiam się, że już gryziesz na oślep, bo rekompensujesz swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
ck2 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 22:25 Aż szkoda, że posty lecą, mogłyby zostać dla potomnych. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 22:29 No szkoda, bo za chwilę autorka się ich wyprze. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 23:09 Akurat teraz moderacji jak nigdy na robotę się zebrało Co przegapiłam? Napiszcie pliss Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 23:18 W skrócie: Berga została pobłogosławiona przez boga dwójką dzieci, ale ja i jeszcze pare innych forumek jesteśmy zbyt wredne, żeby otrzymać od niego ten dar (tak, tak). Każda z nas jest po kilku nieudanych in vitro, a wieczorami płaczemy bo jesteśmy "puste jak wydmuszki", "mamy wysuszone jajniki" i zazdroscimy Berdze tego, że jest MATKOM (pisownia oryginalna). Dodatkowo nie przyjaźni się z kobietami, bo są jadowite A w ogóle to cały wątek został napisany po to, żeby rozruszać forum. Nieprawdą jest również to, że była lekuchno wstawiona, jak to pisała w środku nocy Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 23:21 Zapomniałaś, że zadrościmy Berdze wszystkiego i dlatego jej dokuczamy a ona tylko się broni i mieczem wojuje. Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 23:38 A, zapomniałam też, że na dzieci trzeba sobie zasłużyć u boga, a my jesteśmy niegodne Odpowiedz Link Zgłoś
ira_08 Re: Bawi mnie nieustannie 17.06.19, 16:54 >Berga została pobłogosławiona przez boga dwójką dzieci, ale ja i jeszcze pare innych forumek jesteśmy zbyt wredne, żeby otrzymać od niego ten dar (tak, tak). Bóg został w to wmieszany, serio??? Czyli dzieci otrzymują od Boga ludzie wrażliwi i dobrzy? Kurczę, ciekawa teza, jak się popatrzy na dzieciaki w DD. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 23:18 Berga obraża bezdzietne. Bezdzietnosć jest inwektywą oraz miara braku sukcesu życiowego. Kilka forumek usłyszało o swoich suchych jajnikach i brzuchach wydmuszkach pustych. Generalnie nic nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 23:26 Wątki bergi są jak wyciskanie pryszcza albo nacinanie ropnia, tak obrzydliwe, że nie da się na to patrzeć, ale jednocześnie nie da się odwrócić wzroku Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 23:27 Wyjątkowo żenujące guilty pleasure Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Bawi mnie nieustannie 16.06.19, 23:40 Zgadzam się to jak wpisanie w YT przepisu na chleb, a po godzinie orientujesz się, że oglądasz gościa, który ogląda gościa, który farbuje sobie włosy w uszach na niebiesko Odpowiedz Link Zgłoś
rosabell Re: Bawi mnie nieustannie 17.06.19, 00:36 hehe... dobre porownanie. Jej poziom zenady jest tak zenujacy, ze sama nie moge zniesc wlasnego zazenowania jak ja czytam. Im bardziej brnie to robi sie tak straszno, ze az smieszno. Im wiekszymi kamieniami rzuca tym bardziej robi sie mniejsza i zenujaco smieszna. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Bawi mnie nieustannie 17.06.19, 07:17 Jest coś w tym. I co najśmieszniejsze, im bardziej kończąc wątki atakuje i odwraca kota ogonem. I mocniej krzyczy - a ty nie masz dzieci, tym mniej wiarygodne staje się to szczęśliwe życie z karierą po stolicach europejskich. Może i coś z tej kreacji jest prawdą, ale koło szczęścia od dawna nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Bawi mnie nieustannie 17.06.19, 05:12 Miejmy nadzieję, że dostała bana i trochę to ostudzi jej zapędy do obrażania innych. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 19:22 O jak pięknie potwierdzasz wszystkie diagnozy Pisz jeszcze, pisz. Pokazuj się w całej krasie. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 21:42 Zamilkła. Pewnie dopiero jutro się odezwie Odpowiedz Link Zgłoś
basiastel Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 20:01 powiedziała powiedziala -------------musisz być bardzo wzburzona, bo się nie kontrolujesz. Częste powtarzanie słowa, części zdania, jest cechą pisma schizofrenika Odpowiedz Link Zgłoś
danaide Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 23:10 Że ke? Może i mąż wpada do Ciebie na te wspaniałe randki, ale czy aby na pewno do domu? Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 23:23 To biedna, starsza, wysuszona Pani. Święcie wierząca, że w wieku 90 lat będzie samowystarczalna bo dziś.... uprawia fitness. Jedno jak widzisz trzeba jej przyznać - mózg ma 20-latki. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 23:30 katja.katja napisała: > To biedna, starsza, wysuszona Pani. Święcie wierząca, że w wieku 90 lat będzie > samowystarczalna bo dziś.... uprawia fitness. O mnie piszesz? Widzisz, moja mama mówi, że wyglądam na najwyżej 30-tkę. Ale tylko jak upnę włosy. A co do mojego zasuszenia, to chciałbyś chłopie mieć moją pupę (widziałam twoją, płaska jak naleśnik) i mój apetyczny biust w rozmiarze 70F. Pojęcie o wysportowanych kobietach masz jak o wszystkim, czyli zerowe. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 23:33 Hej, jak upniesz wlosy ? To mnie nie widziałaś jak wygladam w dwóch sterczących warkoczykach 😀. Z daleka to 12 jak nic. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Bawi mnie nieustannie 19.06.19, 23:39 gama2003 napisała: > To mnie nie widziałaś jak wygladam w dwóch sterczących warkoczykach 😀. > Z daleka to 12 jak nic. Nie martw się, walniemy ci dorosły makijaż i wpuszczą nas na dyskotekę. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Bawi mnie nieustannie 20.06.19, 08:08 Hahahahah Przestańcie bo w pracy jestem Odpowiedz Link Zgłoś
homofiliia Re: Bawi mnie nieustannie 22.06.19, 12:34 bergamotka77 napisała: czy naprawdę tylko do kochanki fac > eci się urwaja z pracy aby pojechać do innego kraju zjeść kolacjęz kobieta, p > rzespać się i bladym świtem wyjechać by rano stawić się w pracy? 😆 Tak. Przerabiałam to ze swoim kochankiem. Byłam skłonna jechać 300 km do innego miasta na.. 5 godzin spotkania się😀, wracać o 3 rano i na 8 do pracy. Do pracy przyszłam spóźniona 😋 Robiłam też inne wariackie rzeczy, do mnie niepodobne. Dlatego sugestię szefa męża rozumiem. Poza tym u was to było wyreżyserowane. U mnie spontaniczne. Rwało mnie do niego. U was to ratowanie małżeństwa metoda "na kochanków"😉 Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 22.06.19, 12:44 Nie musimy niczego ratować Nie było wyreżyserowane i o tym, że przyjeżdża dowiedziałam się jak już był w pociągu. Nie umawialiśmy się wcześniej że przyjedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Bawi mnie nieustannie 22.06.19, 13:07 Berga wy rzeczywiscie zachowujecie sie jak 20latkowie...tak, siedzial w pociagu w tajemnicy, a co jakbys ty na przyklad w miedzyczasie zdecydowala ze wracasz wczesniej do domu i juz jestes na lotnisku, musiala cos super pilnie zrobic dla pracodawcy, umowila sie z kolezanka z australli nie widziana po 10 latach ktora akurat przyjechala do brukseli na jeden dzien, miala ciezki atak migreny itp itd itp itd itp itd poza tym wiesz ze on przede wszystkim zawala swoja prace, bo przyjezdza zmeczony i musi w srodku nocy juz wracac no mnie by cos takiego o wiele bardziej wkurzylo niz uradowalo dla starszych ludzi ktorzy zdazyli sie wyszalec naprawde o wiele bardziej liczy sie komfort i zaplanowane zycie od takich wyskokow w stylu romea i julii Odpowiedz Link Zgłoś
vre-sna Re: Bawi mnie nieustannie 22.06.19, 13:28 Teraz to juz jest pieprzenie Noz pamietam jak stary potrafil nie takie rzeczy robic i zwrotnie tez Mile to jest, gdy mezowi sie chce A nie gledzi sie o zmeczeniu i ogolnie niemoznosci Ja na dwa dni do Paryza pojechalam, zmeczona w uj, ale szczesliwa, wracalismy juz razem On z kolei potrafil jechac przez cala Polske tylko po to, zebysmy mieli udany weekend No fakt, moja historia w sumie dobrze nie wrozy, ale byly to fajne chwile i zapadly w pamiec Bergamotko - fajmie, ze mieliscie na moment czas dla siebie Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Bawi mnie nieustannie 22.06.19, 13:57 ale nie rozumiesz ze w udanych zwiazkach to wyjscie na zakupy do Biedronki albo do pralni jest jak spontaniczny wyjazd do Paryza???? zan ikim nie musisz jezdic i sie szarpac Odpowiedz Link Zgłoś
vre-sna Re: Bawi mnie nieustannie 22.06.19, 14:18 Hm No w sumie Czy na pobliski targ czy do Londynu to w sumie to samo zajebiste uczucie Ale bywa, ze jednak ten Nowy York to taka odskocznia Na to sie tez mozna skusic i tym sie cieszyc, bo pojscie na rynek w Paryzu to co innego jednak niz pod wlasnym blokiem Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Bawi mnie nieustannie 22.06.19, 14:27 pewnie ze co innego, od kilku lat przynajmniej, pod blokiem nie ma szans zeby ktos cie dziagnal maczeta albo wjechal w ciebie ciezarowka, Sumire tu moze cos wiecej napisac bo tam wredny pracodawca ja poslal Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 22.06.19, 14:58 Dzięki! To prawda że to takie pieprzenie zawistnic. Jak większość tego wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Bawi mnie nieustannie 22.06.19, 15:18 ale gdzie sa te wszystkie zawistnice? chetnie bym poczytala co dzis maja do powiedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 22.06.19, 15:22 Utopily się w swoim jadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 22.06.19, 14:56 No to szybko się zestarzalas - chyba te późne dzieci tak nie odmładzają co? Ja stara się nie czuję wręcz przeciwnie. On znał mój plan tego wyjazdu wiedział gdzie się zatrzymalam i po prostu przyjechał spontanicznie ale musiał dac mi znać bo nie wiedział kiedy w nim będę - planowałam pozwiedzać miasto po służbowych obowiązkach. Spotkaliśmy się przy największym zabytku tego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Bawi mnie nieustannie 22.06.19, 15:17 hahahhaha, Berga przestan podobno ciagle jezdzisz w delegacje, i serio za kazdym razem wieczorem zwiedzasz miasto w ktorym jestes po raz 50? litosci...... a wroc, znowu patrze po sobie ale ja sie przeciez zestarzalam ale dla innych to mega rozrywka hahahhaha Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 22.06.19, 15:22 Jeżdżę w różne miejsca a nie w to samo. W tym roku byłam w czterech roznych miastach w czterech różnych krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Bawi mnie nieustannie 22.06.19, 21:15 bergamotka77 napisała: > W tym roku byłam w czterech roznych miastach w czterech różnych krajach. > Niesamowite. *Ziewa* Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Bawi mnie nieustannie 22.06.19, 22:25 No co, w czterech różnych krajach to musiały być cztery różne miasta. Jednakowe być nie mogły. No i połowa roku dopiero mija. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 11:27 To prawda. Chodziło mi o to, że nie zawsze jeżdżę do tych samych miast, choć czasem się zdarza, że kraje się powtarzają. W stolicy gdzie mieliśmy randkę byłam pierwszy raz. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 12:20 Barga, ja cie tu bronie przed tymi frustratkami a ty robisz siare. Oficjalna wersja jest taka ze sie wyszalalas i zwiedzilas caly swiat. Masz 40 lat i niby nie bylas w ktorejs stolicy europejskiej w europie zachodniej, gdzie ematki jezdza albo sluzbowo albo na city trip, to sie kloci z twoim image! Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 18:37 Wyszalalam się i zwiedzilam świat ale nie byłam w KAŻDYM kraju w Europie czy na swiecie.Ty zapewne tez nie pomimo późnego macierzyństwa. Tylko ja nadal podróżuje po świecie z rodziną a nie jezdze do Ciechocinka na wakacje a służbowe wyjazdy to tylko dodatek do prywatnych. Pozdrawiam z Azji Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 19:44 LOL. Kto o tej porze roku do Azji lata? Tam raczej naszą jesienią się jeździ, o tej porze słaba pogoda. Ściemniasz strasznie, berga. A ściemniać trzeba umieć. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 21:24 Haha ale jesteś durnowata. Azja to szerokie pojęcie. Podszkol się z geografii. Cypr np.tez leży w Azji 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 21:33 Berga a będzie jakiś wątek o facetach azjatyckich przecież na pewno cię podrywają i biegają za tobą po ulicy, jakże by nie Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 21:37 Nie biegaja i nie podrywaja 😜 Jestem z mezem i z dziecmi i grzecznie spędzamy czas. Poza tym to nie moj typ urody i mentalności - faceci stąd. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 11:31 Też nieceidzecw tym nic nadzwyczajnego a jednak wzbudza tovemocje Inga ematcd i poza. Ostatnio wychowawczyni stwierdziła że ciągle wyjezdzam służbowo co jest absurdem bo byłam 4 razy przez pół roku. Za każdym razem 3 dni, raz 5 bo przedluzylam o weekend z mężem pobyt w Londynie. No ale matka Polka powinna przykladnie siedzieć w domu i gotować zalewajke Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 11:39 Lol, przyszłaś tu znowuu? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 11:57 Nie, skarbie, to tylko ty myślisz, że reszta siedzi i gotuje zalewajkę, a jet set zwany bergamotką 4 razy na całe 3 dni pojechał w świat. Ematki zielenieją z zazdrości w swoich wytartych podomkach. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 12:03 Jeszcze nie wytrzeźwiałaś od wczoraj, czy już z rana sobie golnęłaś drinka? Anie! to wina telefonu przeca! Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 12:17 Aha, czyli kukulcze poddrzucanie ma jednak negatywny wplyw na dziubdziusia. Dlaczego nie poczekasz troche z tymi wyjazdami, az maly bedzie samodzielniejszy? Wychowawczyni to ma ci tlumaczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 12:19 Jakie emocje ?! Choć racja - ubaw to też emocja. Z 3/4 ematek pewnie lata po świecie, żyje ,, światowo,, w twoim pojęciu, ale o tym nie pisze, bo to dla nich codzienność. Wcale niefajna, skoro jak u ciebie wychowawca zauwałył sporą częstotliwość. Zapewne z zadrości, bo ta biedna pani tylko w szkole i szkole. Fakt, w stolicy europejskiej, ale ciągle tej samej 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 12:23 Juz byl watek na ten temat ze dziubdzius skarzyl sie nauczycielce ze Bergi nigdy nie ma w domu. Ale to wtedy chodzilo o godziny pracy, ze za pozno wraca. Wtedy jescze nie jezdzila chyba Berga w delegacje i chociaz do domu wracala na noc. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 13:20 To biedny dziubdziuś. Szukanie wparcia poza domem to już wyższa skala problemu. Mnie jako matce zadzwoniłby dzwonek alarmowy. Idelane życie jak widać ma Bergamotka, jej bliscy to już nie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 18:21 Nie skarżył się tylko pani sobue ubzdurala że jest biedny bo mama pracuje a nie na 500+ jak polowa mam z jego klasy do tego czasem wyjeżdża służbowo. Rzadzkej niż raz w miesiącu. Mam kolegę z trójką mniejszych niż moje dzieci, który wyjeżdża cztery razy, ale w tygodniu za granicę służbowo i nie jest jedyny. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 19:18 I w ten sposób wątek zatoczył kolejny krąg absurdu. Teraz powinnyśmy zacząć się spierać co jest większą patologią: życie na zasiłku w Polsce czy robienie z dzieci eurosierot. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 19:42 No niestety w Polsce praca etatowa matki (zaznaczam tylko matki) zaczyna być postrzegana jako przyczynek do patologii rodziny. A to już jest chore Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 21:35 Biedne eurosierotki zasłużyły na wycieczkę zdecydowanie chociaż one pewnie wolałaby mamę w domu po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 21:30 Tak, 3/4 ematek lata po swiecie i zyje światowo... Widać to zwłaszcza po wątkach turystycznych, gdzie okazuje się, że wiele z nich nigdy nie leciało samolotem czy nie było za granicą. Weź gama zejdź ma ziemie bo ci peron odjechał. Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 21:39 Mówi to osoba, która "mieszkała" w stanach ale jednocześnie przeżyła ciężki szok, jak zobaczyła kanadyjski kibelek* *dla niezorientowanych - kibelki w Kanadzie i USA są takie same, mają inny od europejskiego system spuszczania wody, nie da się tego pomylić z niczym innym ani "zapomnieć" jak wygląda, jak to próbowała się tłumaczyć autorka wątku Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 [...] 23.06.19, 21:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f [...] 23.06.19, 22:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 22:38 fragile_f napisała: > ja np. do tej pory pa > miętam, jak wyglądały kibelki w Kaszmirze, mimo że byłam tam z 12 lat temu. No ba, ja doskonale pamiętam kibelki we Lwowie widziane 31 lat temu! I gwarantuję, że zapamiętam do końca życia-tego się nie da zapomnieć Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 22:43 Ja sie nie kreuje na obiezyswiata. Z plecakiem nie jezdze choc żałuję, ale w kilku krajach mieszkałam i sporo wyjeżdżam od urodzenia bo moi rodzice też na pupie usiąść nie mogli. To ma się w genach i mnie nie przeszkadza, że mój mąż pracował dłużej lub krócej w ok.10 krajach. A my jezdzilismy za nim lub do niego. W końcu się ustatkowalismy mam nadzieję Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 22:54 Ach, niesamowite. (Słyszysz, Stefan? W 10 krajach!) Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 22:50 Smutne masz zycie, ze twoją uwage zwracaja kible. Swoją drogą musisz być mega sfrustrowana jesli pamiętasz mój każdy wątek. Nawet ten sprzed lat albo kopiesz w archiwum jak kret zeby cos znaleźć. Juz jedna taka jest - rosica lepiej zna moje watki niz ja sama 😂Po 30-tce to tez już najwyższy czas jak chcesz się rozmnozyc. Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 23:08 Ej, no co Ty! Moje życie jest zdecydowanie wesołe, zwłaszcza jak czytam kolejne, dosyć rozpaczliwe próby, pokazania jak jesteś Ś W I A T O W A A wątek o kanadzie doskonale pamiętam, bo też pękałam przy nim ze śmiechu Tak samo, jak pamiętam wątek o czyszczeniu szczotki do kibla w zmywarce, myciu męża i inne tego typu. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 23:30 > A wątek o kanadzie doskonale pamiętam, bo też pękałam przy nim ze śmiechu Teraz to chyba pęka kolejna butelka wina Tak mi się luźno skojarzyło Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 23:49 Ale, ale! Czy jest to wino AZJATYCKIE? Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Bawi mnie nieustannie 24.06.19, 00:04 Pite o 5 nad ranem lokalnego czasu w Singapurze. Idealnie zgrywa się z napierdzielającym za oknem monsunem. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 22:51 Byłam w Stanach i Kanadzie w zeszłym roku i nie zauważyłam nic zaskakującego w kibelkach. Ani w spuszczaniu wody. Odpowiedz Link Zgłoś
sasanka4321 Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 19:09 >W tym roku byłam w czterech roznych miastach w czterech różnych krajach. < Bergamotko, gdybys napisala, ze bylas w czterech roznych krajach w tym samym miescie, to predzej by nas to zafascynowalo... Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 21:52 Toć napisałam, że autorka nie kłamała😀, cztery stolice europejskie to cztery kraje jak byk. A Azja to też Turcja, bardzo piękny kraj, bezdyskusyjnie i kawałek europejskiej stolicy ma nawet. A co do wątków turystycznych, raczej pojedyncze i to dosłownie osoby dopytują o samolot a liczna grupa sensownie odpowiada. Mniemam, że z autopsji. Ale ok, całe forum gryzie paznokcie z emocji i zazdrości. Pijany Stefan pod stołem a w tym wątku taka fajna telenowela. Kibelki amerykańsko/kanadyjskie mnie zafrapowały - zaściankowo zapytam - jak tam woda im leci ? Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 21:59 Tak i prowadzą światowe życie raz w roku wyjeżdżając na zagraniczny urlop. Jezu zalamujesz mnie swoją naiwnością. Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 22:09 Światowe życie to niezbywalne i wyłączne prawo Bergamotki, zapamiętajmy to sobie i wracajmy do szorowania patelni po niedzielnym schabowym i prasowania Stefanowi gaci. Swoją drogą nie zdawałam sobie sprawy, że można pięćset postów ustukać w takim gównowątku. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 22:23 Było więcej tylko kilkadziesiąt moderacja skasowala 😂 To świadczy o tym, że część zimnej ematkowych zyje moim życiem. Nawet jeśli nie jest tak światowe jak ich 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 22:35 Bergamotka, każdy kto otarł się o wspanoałość twojego życia przepadł, żyje już tylko nim. Zrzuć nam parę okruchów z twojego stołu, prosimy o kolejny odcinek - co z twoim wspaniałym mężem, twoim gorącym kochankiem, genialnym synem, pięciogwiazdkowym hotelem w szeroko pojętej Azji? Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 22:46 potworia116 napisała: > Bergamotka, każdy kto otarł się o wspanoałość twojego życia przepadł, żyje już > tylko nim. Zrzuć nam parę okruchów z twojego stołu, prosimy o kolejny odcinek - > co z twoim wspaniałym mężem, twoim gorącym kochankiem, genialnym synem, pięcio > gwiazdkowym hotelem w szeroko pojętej Azji? Chciałabyś, ale nie zaspokoje twojej ciekawości. Jak otworzę strefę premium dla stałych fanek to wtedy będziesz płaciła za newsy i się dowiesz 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 22:53 Oj, ktoś ma potrzebę zarobkowania na swojej światowości ? W sumie znak czasów, może jakiś hotel, lub linia lotnicza zapragnie reklamy ? A z drugiej strony, urlop z namiętnym mężem i wieczór aktywności na ematce. Oj. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 23:11 Dobranoc. Idę spać, tfu do łóżka, bo namiętny mąż nie daje mi posiedzieć na ematce. Zazdrosnik jeden 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 23:28 Ach tak. Uderzyłam w stół.... Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Bawi mnie nieustannie 24.06.19, 17:39 Macie osobno pokoj hotelowy oddzielny z dziecmi? Bo onaczej to ciezko o szalenstwo, zawsze w poplochu zeby dzieci nie slyszaly Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Bawi mnie nieustannie 24.06.19, 17:53 W takich sytuacjach pomocne są „mini kluby” dla dzieci aczkolwiek ciężko sprzedać „prawie dorosłe dziecko” do miniklubu Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Bawi mnie nieustannie 24.06.19, 18:16 > W takich sytuacjach pomocne są „mini kluby” dla dzieci aczkolwiek ciężko sprzedać „prawie > dorosłe dziecko” do miniklubu dziecko moze sobie dorobic jako opiekun Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 23:02 Odżałuję z kolejnego pińcet, ale abonament wykupię. Człowiek musi zażyć czasem jakiejś kultury i rozrywki na poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Bawi mnie nieustannie 24.06.19, 17:34 lkam, to jest po prostu watek roku Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 22:00 Woda ponoć stoi Są pełne wody, chcąc spuścić naciskasz pedał i wtedy się opróżnia (i później napuszcza świeżej). Wyczytałam to w "Delicjach ciotki Dee" Hołówki, bo nigdy nie byłam w Stanach ani Kanadzie. Autorka miała z tym problem, bo się przeraziła, że to ona zatkała pikuś Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 22:20 Czyli nóżką spuszczasz a nie rączką ? To mi się z pociągami kojarzy 😉. No mogło się autorce zapomnieć, światowe życie absorbuje, można pogubić się w kibelkach, gdzie i jakie wymyślają... Do autorki, jedne jeżdzą raz w roku, inne mieszkają w innych krajach a reszta wszystko pomiędzy. Światowe życie to nie tylko delegacje i hotelowe życie, gdy dziecko skarży się nauczycielce. Zresztą, co ja wiem. O światowym tyle mojego, co sobie w tym wątku poczytam 😉. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 22:25 No wybacz, ale moje się nie skarży. Jest doskonale zaopiekowane. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 22:30 bergamotka77 napisała: > No wybacz, ale moje się nie skarży. Jest doskonale zaopiekowane. > Zaopiekowane przez wszystkich oprócz matki, która pracę stawia wyżej niż dobro dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 22:49 Z pewnością ma fajną wychowawczynię, która dostrzeże patologię nie tylko w biednym domu z przemocą. Taki dorosły to skarb. Z pewnością nie było łatwo dzieciakowi obcej osobie poskarżyć się na częstą nieobecność mamy. O jednej/kilku delegacjach, zwłaszcza przy domowym kulcie dla stolic europejskich, młody by raczej opowiadał z zamiarem pochwalenia się. A tu wychowawczyni zauważyła problem. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 22:52 Tak gama tworz dalej swoja historie. Bardzo interesująca. Idę po popcorn 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 22:55 Ponawiam zapytanie o męża ? Siedzi w barze z szejkiem ( prawdziwym) czy śpi w domowej sypialni a ty zmyślasz kolejną podróż ? Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 23:00 Skąd wiesz? Wlaśnie otworzylam atlas i jeżdżę palcem po mapie... Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Bawi mnie nieustannie 24.06.19, 17:36 Berga jest na pewno w Turcji, pisala ze kocha ten kraj, troche przewidywalny wyjazd i nic specjalnego, ale ona 20 lat w pieluchach zamotana to nie ma wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 22:54 Kult to ty gama masz dla stolic europejskich. On bywa w nich kikja razy w roku. Normalnie sikasz wymawiajac je Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 22:57 Jasne. W mojej pipiduwie to się sika z zazdrości na myśl o samej Warszawie. A dreszcze mamy jak samolot nad nami przeleci. Jak fajnie, że nic o mnie nie wiesz. Zresztą nie tylko o mnie 😀. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 23:01 Pipidówa po pierwsze. Kiepsko u was uczą ortografii to fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 23:48 Muszę powiedzieć mężowi, że zapomniał zaliczyć posiku z wrażenia, jak kiedyś podczas jednej delegacji zaliczył 3 kraje A on, głupi, wrócił po prostu zmęczony i z silnym postanowieniem posiedzenia na dudzie w domu przez jakiś czas. Jak zresztą większość osób (w tym i mnie) które zaliczyly kilka lat wyjazdów służbowych - lata nam to luźnym kalafiorem, wręcz staramy się wymigać. Jarają się tacy, którzy do tej pory jezdzili do Radomia. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Bawi mnie nieustannie 24.06.19, 08:27 > Jak zresztą większość osób (w tym i mnie) które zaliczyly kilka lat wyjazdów służbowych - lata nam to luźnym kalafiorem, wręcz staramy się wymigać. Jarają się tacy, którzy do tej pory jezdzili do Radomia. Gdy szukałam pracy to regularne podróże służbowe, szczególnie zagraniczne, to była opcja: po moim trupie. Miło jest czytać, że takie wymuszone wyjazdy kogoś jednak bawią i są wyznacznikiem obycia oraz "światowości". Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 24.06.19, 11:51 To w waszej ocenie. Ja dotąd też nie chciałam wyjeżdzać służbowo i nie wyjezdzalam. Ale teraz w obecnej pracy raz ze to fajne krótkie i ciekawe wyjazdy dwa łączę je czasem z krótkimi wyjazdami z mężem a trzy i najważniejsze - ja mam już duże dzieci bo nie pakowalam się w pieluchy okolo czterdziestki. Moje dziecko zaczęło 10 lat i ma swoich przyjaciół z którymi lubi spędzać czas a drugie jest prawie dorosłe. Szkoda mi was bo nadal nie możecie się ruszyć z domu choć na 2-3 dni raz na dwa miesiące w bardzo fajne miejsce bo dzieci wam w domu płaczą... Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Bawi mnie nieustannie 24.06.19, 11:58 Bezdzietne wyjeżdżające często - bergamocie ich szkoda. Dzietne wyjeżdżające rzadko - bergamocie ich szkoda. To kogo bergamocie nie szkoda? Swoją drogą, nudno musi być w tej "Azji", skoro włazisz na forum i podbijasz swój czarowny wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Bawi mnie nieustannie 24.06.19, 17:30 A co w paryzu, bo tam tak niby ekscytujaco a ty ciagle wisisz na watku Bergi? Odpowiedz Link Zgłoś
tak_to_nowy_nick Re: Bawi mnie nieustannie 24.06.19, 11:59 bergamotka77 napisała: > Szkoda mi was bo nadal nie możecie się ruszyć z domu choć na 2- > 3 dni raz na dwa miesiące w bardzo fajne miejsce bo dzieci wam w domu płaczą... Przed chwilą je wyśmiewałaś za bezdzietność, teraz ci ich szkoda, bo im dzieci płaczą. Zaczynam się gubić w tym wątku Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Bawi mnie nieustannie 24.06.19, 18:07 Berga długo nie mogła zajść w drugą ciążę, stąd te ciągłe wtręty o suchych macicach. Nie zdziwiłabym się, gdyby słyszała te teksty od mamy, teściowej albo innych "życzliwych". Dziewczyna w taki sposób przepracowuje traumy, szkoda tylko że ma jakieś rozdwojenie: jest świat realny (w którym np. mąż jest przemocowy i niszczy jej dokumenty) i świat wyobrażony (w którym mąż to "słodki zazdrośnik"). Tworzenie tych fantazji pomaga na krótką metę, niestety Berga do tego nie jest zbyt bystra i stosunkowo szybko się w nich gubi bo zapomina chociażby o strefach czasowych czy o tym, że inne forumki sporo podróżują i szybko wychwytują fałsz. Wtedy Berga zaczyna się miotać, rzucać "wyzwiskami" (w cudzysłowie, bo dla niej wyzwiskiem jest np. nazwa choroby), moderacja ja kasuje, Berdze na drugi dzień "atak" przechodzi i znów udaje kizi-mizi. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Bawi mnie nieustannie 24.06.19, 12:23 Na moje szczęście zakładasz wątki na ematce, dzięki czemu między płaczem dzieci mogę łyknąć trochę haj lajfu 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Bawi mnie nieustannie 24.06.19, 13:18 dziewczyno, wyjdź z hotelu, albo chociaż otwórz książkę, porozmawiaj z mezem. Bo inaczej skończysz jak ja. Mąż ci zarzuci, ze za często w telefonie siedziałas, za wcześnie spać chodziłaś, za mało z nim rozmawiałaś i będziesz jeździć na wakacje z innymi parami. Teraz to luz, ale jak panowie zaczną wymieniać żony na młodsze, to możesz zacząć czuć się niefajnie, mimo twojego cudownego wnętrza, przy pustych rzecz jasna boskich młodych ciałach w bikini. Podpowiem: u mnie jeszcze tej fali wymiany nie ma, ale licho nie śpi. A tak serio - po co ci te wątki, w których obnażasz swoje słabe strony wbrew sobie? I dajesz się kopać? Wierze, ze pewnie jesteś fajna, miła i zabawna, ale nie ogarniam po co tak usilnie potrzebujesz udowodnić to wirtualnym bytom? One maja w większości to w pompie. Większość lata na egzotyczne wakacje, większość chodzi na randki z mężami, większość pewnie ma całkiem spoko życie, a to ze o tym nie informują, świadczy tylko o tym, ze uważają to za coś oczywistego. Wiec posłuchaj choć raz mojej rady i ucz się na moich błędach ❤️ Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 24.06.19, 17:17 Ja sie daje kopać? Ja się smieje z tych zawistnic i mam ubaw jak się kompromitują w tym wątku . Każda ma swój problem do przerobienia a ja im chyba nieustannie przypominam o tych sprawach i kompleksach. Obnazyly się aż milo Normalne dziewczyny zadowolone ze swojego życia się w tym wątku nadmiernie nie produkowały. Zaś kilka frustratek zalał taki jad, ze prawie się w nim utopily A w wolnym czasie robię na co mam ochotę. Dziękuję za dobre rady! Bardzo pouczający wątek, zmienił mi myślenie o kilku was i bardzo mi was szkoda - fragile, gamy, sumire, ck dezerterzy i jeszcze kilku. Nie potrafilyscie ukryć jak was boli, ze inni maja fajne życie. Typowe polskie zawistnice 🤗 Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Bawi mnie nieustannie 24.06.19, 17:38 No, zazdroszcze tak strasznie tego, ze udajesz ze jestes na wyjatkowych wakacjach Aktualnie z wypiekami na twarzy czekam az nam przedstawisz swoich niewidzialnych przyjaciol. A nie, czekaj, ten watek juz byl Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Bawi mnie nieustannie 24.06.19, 18:02 Ale o jakich sprawach i o jakich kompleksach im przypominasz? Dziewczyny ciągną z Ciebie łacha, Ty doszukujesz się zazdrości. Piszesz wieczorami, waląc literówki, których nijak nie da się zwalić na autokorektę. Podkreślasz, ze jesteś taka szczęśliwa i spełniona. Sęk w tym, ze to jest typowe. Im bardziej ktoś próbuje przekonać siebie i innych, o tym ze jest szczęśliwy, tym mniej to szczęście jest wiarygodne. Wrzuć na luz. Prawdziwy. Nie pozę. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 24.06.19, 18:16 Jesli juz to dra lacha. Ja dre z nich większego bo naprawdę chętnie poczytam o ich fajnym życiu tylko że nigdy nie mają nic do powiedzenia 🤣 Ja zaczynam wątek o jednym a wy ciągnięcia go na siłę w inna stronę. Kilka psueudobywalczyn chce uchodzic za ekspertki: jedna od podróży służbowych a drugą od USA i Kanady trzecia jest pseudopsycholozka a nie takich było więcej 😂 Obie sfrustrowane bez rodziny zazdrosne i zawistne bo ktos podróżuje i do tego ma fajna pracę, rodzine i dzieci. Umie pogodzic wszystko a wam jakiegos elementu układanki brakuje więc jedziecie po mnie by sobie ulżyć. Specjalnie podbijam ten wątek żeby się z was jeszcze pośmiać. Mój mąż też czytał fragmenty i miał ubaw. On uważa ze szkoda na was czasu, ja mam z kolei darmową rozrywkę gdy leżę na plaży 😚 Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Bawi mnie nieustannie 24.06.19, 18:21 Na plazy w Turcji masz wifi?... Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 24.06.19, 18:24 Nie jestem akurat w Turcji choć ha bardzo lubię ale tak mam na plazy Internet bo mozna kupic go wszędzie. Nie slyszakas o takiej opcji? Pakiet internetowy. Kupujesz. Za pieniądze. I masz Internet. Nawet na plaży. Swiatowa dziewczyno. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Bawi mnie nieustannie 24.06.19, 18:29 Berga ale to nie macie WiFi bezplatnego co to za standard yyyyyyyyyyyyy???? Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Bawi mnie nieustannie 24.06.19, 18:31 Ok... my używamy na wakacjach netu w zasadzie tylko do pracy. Wiec zawsze dbamy o wifi w hotelu. Na plaży nigdy nie potrzebowałam. Na połączenia i smsy nigdy, w najodleglejszych krajach nie kupowaliśmy pakietów. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Bawi mnie nieustannie 24.06.19, 18:37 Heated 100 babcia krora nie uzywa Skype I Facebook tylko pisze SMS? Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Bawi mnie nieustannie 24.06.19, 18:41 zlota.ptaszyna napisała: > Heated 100 babcia krora nie uzywa Skype I Facebook tylko pisze SMS? ale ze na plazy? Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Bawi mnie nieustannie 24.06.19, 18:31 Ale mix innego nie pasuje do podobnej strefy czasiwej wiec to musi byc Turcja .... Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Bawi mnie nieustannie 24.06.19, 18:50 A czy twoje ślinienie się do kolegów z pracy też go tak bawi? Bergamota, zrozum wreszcie, półmózgu - nikt ci nie zazdrości. Plujesz swoją żółcią na dzietne, bezdzietne, podróżujące i nie, i właściwie nikt już nie wie, o co ci chodzi. Książkę byś lepiej na tej plaży poczytała, dobrze by ci na umysł zrobiło. Książki, wiesz, takie papierowe coś z literkami, w niektórych są obrazki. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Bawi mnie nieustannie 24.06.19, 18:51 Śmiej się, śmiech to zdrowie. Para z dziećmi na wakacjach ematką się rozśmiesza. Zwłaszcza wieczorami. To już chyba krzyżówki w bamboszach są mniej żałosne. Nic nie wiesz o większości forumek, bo zwyczajnie nie mają ochoty z tobą się dzielić swoimi sprawami. Sama sobie dopowiadasz, że mają gorzej 😀 i zazdroszczą. Nie napisałaś jeszcze niczego, co mogłoby zaimponować, za to mnóstwo przezabawnych samochwał. Moderacja też tnie z zazdrości, trochę psując ci zabawę bo kolejne czytające mają przez to niepełny ogląd wątku i mogą mniejszą zawiść poczuć 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Bawi mnie nieustannie 24.06.19, 19:24 Riposta "a bo mi zazdroscisz" jest tak cięta, że nie pozostaje nic innego niż udanie się do kąta by się wypłakać. Poziom piaskownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
ck2 Re: Bawi mnie nieustannie 24.06.19, 19:39 Dla ciebie naprawdę nie ma granic żenady. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Bawi mnie nieustannie 24.06.19, 18:15 Pomijając fakt, że jedyną osobą, która się w tym wątku kompromituje jesteś Ty, chciałabym się w końcu dowiedzieć, co to jest fajne życie wg Ciebie Berga. Bo póki co, to Twoje życie wydaje się strasznie smutne i puste. Możesz się powtarzać jeszcze milion razy pisząc o zawistnicach, ale to nie zmieni faktu, że nikt normalny by się z Tobą na miejsca nie zamienił, więc daj już sobie spokój, to argument z piaskownicy. To jak? Na czym polega to fajne życie? Na siedzeniu na ematce będąc na urlopie z cudowną rodzinką i powtarzaniu w kółko jak Ci dobrze, jaka jesteś atrakcyjna i jaką masz wspaniałą osobowość? To jest fajne życie? ps. nikt Ci jeszcze nie powiedział, że im bardziej się powtarzasz, tym mniej jesteś wiarygodna? Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 24.06.19, 18:21 Haha to wy macie taki moj wyidealizowany obraz, nie odpowiadam za wasze projekcje i fantasmagorie oraz wyobrażenia na moj temat. Zawsze mnie smieszy jak chcecie komus wlozyc w usta slowa, ktore nigdy nie padły ale wy takie jesteście inteligentne przeciez, czytacie miedzy wierszami 😅 A teraz żegnam już idę na kolację bo głodna jestem jak wilk a wiecie, zaraz mi olinklusiva zamykają 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Bawi mnie nieustannie 24.06.19, 18:40 Berga: tworzy fefnasty wątek w którym pisze jak jest cudowna, jakie ma wspaniałe życie etc etc przez co przebija drugie dno - nudnej, zaszczutej, bojacej się starosci kobiety Forum: berga, wyluzuj, kompromitujesz się kolejny raz Berga: wasze matki były chomikami! Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Bawi mnie nieustannie 24.06.19, 19:53 Berganiemota, co i rusz strzelasz sobie albo w kolano, albo w stopę. I faktycznie walczysz o najbardziej absurdalny i głupi wątek roku. Teraz to już chyba idziesz na ilość, co? Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Bawi mnie nieustannie 24.06.19, 17:38 ale Berga jest w turcji kolejny raz, tam nie ma nic ciekawego, nie dziwie sie ze siedzi na forum Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Bawi mnie nieustannie 24.06.19, 13:53 bergamotka77 napisała: > ja mam już > duże dzieci bo nie pakowalam się w pieluchy okolo czterdziestki. Każde dziecko staje się dorosłe w wieku 18 lat, bez względu na to, ile lat miała matka, kiedy je rodziła. Bergamotko - nic w przyrodzie nie ginie, uwierz, bez względu na to, które "18" lat z życia rodziców jest im "zabrane" przez dzieci, to każdy ma swój czas na swoje przyjemności. Więc kiedy ty siedziałaś w pieluchach, te "późniejsze matki" korzystały z życia, jeździły po świecie, bawiły się, zwiedzały itd. A, i wyobraź też sobie, że są i tacy, którym dzieci nie przeszkadzają w byciu szczęśliwym. I nie muszą wyjeżdżać do innego kraju w delegację, by mieć randkę z mężem i spontaniczny seks Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Bawi mnie nieustannie 24.06.19, 17:34 Kurde ale jesli wychowawczyni ci wypomina te wyjazdy to ja bym przemyslala czy warto, stolice europejskie poczekaja, utraconego czasu z dzieckiem nie nadrobisz Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 23:00 Nie, spuszczasz normalnie ręką. Chodzi o to, że w europejskich kibelkach wody jest trochę na dnie, a tutaj woda zalewa całą muszlę. Jak spuszczasz, to najpierw poziom się podnosi a potem dopiero opada, wiec jak widzisz to pierwszy raz, to myslisz "CHRYSTE ZAPCHAŁO SIE I WYLEWA GORĄ!". Każdy europejczyk przeżywa to zdumienie tylko raz, tak samo jak skorzystanie pierwszy raz z tradycyjnych kibelków w np. Chinach jest pewnego rodzaju rytualem przejscia czy odkrycie, ze w toaletach w wielu azjatyckich krajach są wężyki z wodą do podmycia, a papieru ni ma. Za to Berga stanowczo w swojej wielkoświatowej ściemie zapomniała o fakcie istnienia stref czasowych. No chyba że pisze pierdolety na forum o 4 nad ranem czasu lokalnego, co jest totalnie naturalne na urlopie z kochajacym mezem i doskonale zaopiekowanymi dzieciakami Aczkolwiek myślę, że jesli gdziekolwiek pojechała, to po prostu do Turcji na all inc za 2 koła, a robi z tego wyprawę godną Toniego Halika albo Kapuścińskiego i nie ma nic złego w takich wakacjach, sami się kiedyś bujneliśmy jak brakowało kasy a musieliśmy po prostu odpocząć. No tylko że to nie są egzotyczne, niesamowite wyjazdy, tylko codzienność wielu Polaków... na przykład wyjazdem na Cypr podniecał się mój kumpel jak byliśmy w 8 klasie podstawowki Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 23:02 Tak fragile idealnie to opisalas. Chyba jesteś ze mna 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 23:12 To jak z tymi strefami czasowymi? Pod Warszawą nadal jest ta sama, co w Śródmieściu? Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 23:33 No toteż zapytałam o namietnego, bo wieczór ma ematce upojny to raczej nie jest. Więc autorka natychmiast się pożegnała lecąc w ramiona Bergamota. Po czym za chwilę znowu odpisuje 😀. No bajka. Urlop bajka. Co do Turcji - ja nic nie nam do takich wyjazdów popularnych. Fajnie jest wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 23:43 Ja też nie mam nic do wyjazdów do Turcji czy w inne miejsca typowo wakacyjne, zaliczyłam kilka takich wyjazdów w liceum i było bardzo fajnie. W dorosłym życiu też raz skoczyliśmy z biurem, chociaż zdecydowanie preferujemy wyjazdy organizowane samodzielnie i dalsze. Mnie tylko bawi, jak ktoś próbuje podkreślić swoją unikatowość tym, że wybrał się na niezbyt kosztowne wakacje "masowe". Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Bawi mnie nieustannie 22.06.19, 13:00 i tak bez zapowiedzi sie zjawialas u kochanka ktory musial ukrywac sie przed zona ? bardzo ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
greenbutterfly Re: Bawi mnie nieustannie 23.06.19, 23:24 Ojej, az nie wiem czy sie smiac czy plakac. O czym ty w ogole piszesz, bergamotka?? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Bawi mnie nieustannie 24.06.19, 13:27 bergamotka77 napisała: > czy naprawdę tylko do kochanki faceci się urwaja z pracy aby pojechać do innego kraju > zjeść kolację z kobieta, przespać się i bladym świtem wyjechać by rano stawić się w pracy? > 😆 a urlop w pracy wziął na tydzień Odpowiedz Link Zgłoś