Dodaj do ulubionych

kangur na świadectwie

17.06.19, 10:05
Czy wyróżnienie z kangura jest wpisywane na świadectwie? Koleżanka twierdzi że jej córka miała wpisane a mi się wydawało że tylko wpisują laureatom.
Obserwuj wątek
    • cherry_lady007 Re: kangur na świadectwie 17.06.19, 10:09
      U mnie córka w tym roku też ma wyróżnienie i będzie wpisane na świadectwie.
      • boziaj Re: kangur na świadectwie 17.06.19, 11:35
        U nas wynik bdb, będzie na świadectwie
    • djkk22 Re: kangur na świadectwie 24.06.19, 19:16
      Córce wpisano wyróżnienie z Kangura ale niestety w szkole pierwszego wyboru odrzucono je, tzn nie przyznano za nie punktów.
    • asia_i_p Re: kangur na świadectwie 24.06.19, 21:07
      Można wpisać, ale nie ma żadnego przepisu, który pozwoliłby dać za to chociaż jeden punkt. Głowiłyśmy się dzisiaj na tym całą komisją rekrutacyjną + dwie wicedyrektorki, przeczytałyśmy przepisy wzdłuż i wszerz - to jest wielki konkurs, ale to jest tylko wyróżnienie.
      • kub-ma Re: kangur na świadectwie 24.06.19, 21:35
        I trochę to się rozjeżdża, bo Kangur jest na tyle trudnym konkursem, że czasami wyróżnienie w nim jest tym samym co laureat w innym.
        • raczek-nieboraczek Re: kangur na świadectwie 25.06.19, 08:36
          To dlaczego dziecko nie jest laureatem w tym innym, kuratoryjnym ?

Moje dziecko ma Lwiątko (fizyka) wpisane.
    • jan.nowak.7 Re: kangur na świadectwie 24.06.19, 23:09
      Punkty za wyróżnienie z Kangura wg mnie to przesada, ale nie ma ich także za wynik bardzo dobry - a ten świadczy już o czymś, zwłaszcza, gdy jest z górnej strefy punktacji.
      • mama.pracujaca Re: kangur na świadectwie 24.06.19, 23:19
        To zależy od szkoły. Moje dziecko miało wpisane na świadectwie zarówno wyróżnienie w Kangurze, jak i wynik dobry w Świetliku. Osobiście nie uważam, że ,,wyróżnienie w Kangurze na świadectwie to przesada", zwłaszcza dla dziecka, które o rok wcześniej poszło do szkoły, niestety o tym zapomina się.
        • kryzys_wieku_sredniego Re: kangur na świadectwie 24.06.19, 23:30
          Nie zapomina się, po prostu tego nigdy nie zakładano, są takie same wymagania dla wszystkich w danej klasie.
          Mnie przekonało do nie posyłania wcześniej w mieszanym roczniku jakieś sprawozdanie komisji sportowej z usa gdzie porównywano dzieci z jednego rocznika i były kolosalne różnice między urodzonymi w styczniu - marcu a tymi z października - grudnia.
        • slonko1335 Re: kangur na świadectwie 25.06.19, 08:14
          ale wpisane na świadectwie a przyznane za to punkty rekrutacyjne to inna zupełnie sprawa przecież
    • korniz Re: kangur na świadectwie 25.06.19, 08:24
      tak bo to konkurs zgloszony w kuratorium. Teraz jak konkurs nie jest zgłoszony to nawet 1 miejsca nie mogą wpisywać w świadectwie.
    • rozamund Re: kangur na świadectwie 25.06.19, 09:23
      U nas (Wielkopolska) wpisano wynik bdb na świadectwie i doliczono 3 punkty w rekrutacji (konkurs jest na liście kuratorium).
      • koko8 Re: kangur na świadectwie 25.06.19, 09:52
        ale jak w systemie rektrytacyjnym wpisać wyróżnienie w Kangurze?
        • rozamund Re: kangur na świadectwie 25.06.19, 10:05
          Szkoła wpisała, mamy już zweryfikowane osiągnięcia i obliczone punkty.
    • little_fish Re: kangur na świadectwie 25.06.19, 09:57
      A czy jeśli szkoła nie wpisała na świadectwo można naliczyc punkty na nagrody podstawie dyplomu?
      • moadek Re: kangur na świadectwie 25.06.19, 11:00
        nie
        • raczek-nieboraczek Re: kangur na świadectwie 25.06.19, 11:38
          mój był olimpijczykiem w gimnazjum, szedł do liceum w tym samym zespole szkół (jedn dyrektor przecież),
          i musiał do dokumentów dolączyć dyplom czy zaświadczenie z cke
          • smiechupara Re: kangur na świadectwie 25.06.19, 19:03
            W naszej szkole starszemu wyróżnienia nie wpisali na świadectwie, młodszemu wynik bdb tak. Mowa o kangurkusmile
    • bbkk Re: kangur na świadectwie 25.06.19, 19:44
      Na Mazowszu jest tak
      www.kuratorium.waw.pl/pl/rodzice-i-uczniowie/rekrutacja-do-szkol/13667,Wykaz-zawodow-wiedzy-artystycznych-i-sportowych-wyjasnienie.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka