Dodaj do ulubionych

Poduszka podróżna do samolotu

18.08.19, 13:55
Poszukuję poduszki podróżnej do samolotu - z tego co poczytałam to powinna być wysoka, żeby można było wygodnie oprzeć głowę. Wszystko co widzę jest raczej płaskie i luźne, zero stabilizacji... Macie jakieś sprawdzone modele? Może też inne patenty na dłuższy, nocny lot?
Obserwuj wątek
    • lot_w_kosmos Re: Poduszka podróżna do samolotu 18.08.19, 15:30
      Ja biorę banana kupionego w TK Maxie za 60 zł.
      Ma w sobie taką piankę jak te nowoczesne materace.
      Ona sie wgniata, ale powoli wraca do pierwotnego kształtu.
      To jest twardawe, ale jednocześnie plastyczne, nie wiem jsk to wyrazić.
      Bardzo stabilne, nabite i ma zapięcie pod szyją.

Żadna kasza styropianowa w środku. Polecam.
      • lot_w_kosmos Re: Poduszka podróżna do samolotu 18.08.19, 15:31
        Coś w tym stylu
        niedajsieokrasc.pl/product-pol-61038-Poduszka-podrozna-na-szyje-Evolution-R-Classic-Pillow-firmy-Cabeau-grafitowy-uniw.html?&gclid=CjwKCAjw7uPqBRBlEiwAYDsr12AStJQvNE1VHsLQHI5kRAYDzGiDSwfvy5r03Nb-EjzVsGqobALaZxoC6xwQAvD_BwE
      • berdebul Re: Poduszka podróżna do samolotu 18.08.19, 22:19
        Pianka memory.
        • lot_w_kosmos Re: Poduszka podróżna do samolotu 18.08.19, 22:35
          O, jakaż to logiczna nazwa wink dzięki!
    • mrs.solis Re: Poduszka podróżna do samolotu 18.08.19, 15:47
      Ja mam banana z ta styropianowa kasza ktorego mozna przerobic na poduszeczke. Akurat mi to pasuje najbardziej, bo albo moge sobie banana ulozyc na szyji, albo przerobic na poduszeczke i podlozyc pod plecy albo oprzec o scianke samolotu. Druga najpopularniejsza opcja jest ten banan, o ktorym pisze lot w kosmos. W srodku jest pianka tempurpedic, ktora uklada sie do ksztaltu ciala jednoczesnie jest zbita ale nie twarda. Swoja kupilam w tj maxx wasz odpowiednik tk max.
    • betty_bum Re: Poduszka podróżna do samolotu 18.08.19, 15:54
      Ja lubię dmuchane, bo reguluję sztywność i nie zajmują miejsca, mam z Decathlonu, ale poduszkę warto przymierzyć.
    • szarsz Re: Poduszka podróżna do samolotu 18.08.19, 16:25
      Ja też mam z tkmaxx, jest dość wysoki, z pianki termoelastycznej, ma też żelowy wkład chłodzący, dzięki czemu nie poci się szyja. Producenta nie znam, kupowałam na dotyk (materiał) i właśnie stabilność.
    • mysiulek08 Re: Poduszka podróżna do samolotu 18.08.19, 17:31
      Może też inne patenty na dłuższy, nocny lot?

klasa premium lub biznes smile
    • eat.clitoristwood Mnie osobiście poduszka nie pomaga. 18.08.19, 20:30
      Warto się przy odprawie online, w miarę możliwości (ewentualnie finansowych), postarać o miejsce przy wyjściu awaryjnym. Pytają, czy znasz angielski.
    • berdebul Re: Poduszka podróżna do samolotu 18.08.19, 22:21
      Rogal na szyję z pianki, dodatkowo ma kaptur. Kaptur fantastycznie wycisza, osłania przed światłem i dogrzewa (zawsze marznę w samolotach). Kupiony za grosze w Miniso.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka