lalkaika 17.09.19, 20:30 czy wasze tez nabijaja w ta gre ? Lat 10,5 klasa ,na tel. Godzinami by tam siedziala,nie mialam czasu ,tylko zerknelam,tam sie buduje i hoduje zwierzeta,nie ma zabijanek ,nie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwoniaw Re: minecraft 17.09.19, 20:32 Nie no, oczywiście, że zabijasz - zwierzęta na mięso, potwory w samoobronie... Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: minecraft 17.09.19, 20:52 A to zależy, mój 8 latek wybił cale stado owiec, w dodatku MOJE!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: minecraft 17.09.19, 20:53 Jak mial 8lat, teraz ma 10 i jest grany Fortnite Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: minecraft 17.09.19, 20:59 Moje dziecko nie gra i ma dostep do komorki/tv/kompa tylko przez 2 godziny dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: minecraft 17.09.19, 21:02 W weekedy. A w ciagu tygodnia 1 godzine dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: minecraft 17.09.19, 21:45 Ogląda z zapałem filmiki, trochę gra. Bardzo lubi, zaczął jak miał niecałe 6 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: minecraft 17.09.19, 22:28 Są zabijanki, inaczej dzieci by w to nie grały. Taka smutna prawda, pod płaszczykiem kreatywności sprzedaje się produkt pełen przemocy. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: minecraft 18.09.19, 02:41 Moja kiedys zbudowala wysoka karuzele i powiesila na niej swoje krowy. Powiem szczerze, ze sie wkurzylam . Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: minecraft 18.09.19, 04:28 To zależy. Jeśli ma włączony tryb kreatywny, to jest tylko budowanie. Jeśli gra w trybie przetrwanie, to musi walczyć z różnymi stworami w samoobronie (jakieś zombiaki, wielkie pająki i parę innych) oraz zabijać zwierzęta w celu zdobycia pożywienia. Moi synowie też ostatnio do minecrafta wrócili. Głównie za sprawą starszego, bo gra znów stała się modna wśród oglądanych przez niego youtouberów i sobie przypomnieli, że mają 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: minecraft 18.09.19, 05:46 U mnie grają oboje 11latka i prawie 14latek Nie namiętnie, to już przeszłość, ale jednak nadal. To jedna z najdłużej funkcjonujących gier, w którą grają kolejne roczniki dzieciaków. Podobno rozwija umiejętności matematyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: minecraft 18.09.19, 05:49 A tu ciekawostka, choć smutna: www.google.com/amp/s/www.fakt.pl/wydarzenia/polska/rzeszow/smierc-13-letniej-emilki-z-podkarpacia-zaplanowala-ja-w-grze/jps6bz6.amp Co prawda minecraft nie był tu winny, był raczej pocieszeniem i ucieczką od rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś