Dodaj do ulubionych

Wątek gratulacyjny

14.10.19, 08:13
Gratuluję wszystkim sukcesu.
Gratuluję wyborcom, którzy tłumnie poszli do urn i ustanowili najwyższą frekwencję w wyborach parlamentarnych po 1989 roku.
Gratuluję PiS, który osiągnął rekordowy wynik przy rekordowej frekwencji.
Gratuluję KO, które znacznie przekroczyło prognozowane 20%.
Gratuluję Lewicy, która po czteroletniej przerwie wraca do Sejmu.
Gratuluję PSL, które postawiło na samodzielność i wygrało więcej, niż gdyby startowało w ramach KO.
Gratuluję Konfederacji, która wieczorem przekroczyła próg i tym razem utrzymała to do rana.
Przede wszystkim jednak gratuluję Polsce, która zakwalifikowała się na EURO 2020.
Obserwuj wątek
    • profes79 Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 09:00
      Ciekaw jestem ilu kukizowców weszło do Sejmu z ramienia PSL i jak szybko wyłamią się z klubu. Ciekaw jestem też zapowiedzianego porozumienia kucfederacji z PiS-em. Zaiste, szykują nam się ciekawe cztery lata.
      • matacznik Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 09:09
        profes79 napisał:

> ilu kukizowców weszło do Sejmu z ramienia PSL
        >
        Też mnie to ciekawi. A jeszcze bardziej rozkład mandatów w ramach Lewicy. To, jak partie wychodzą na spółkach, zdecyduje o przyszłości wspólnych list.
      • bywszy A dlaczego tylko kukizowcy? 14.10.19, 09:46
        profes79 napisał:
        > Ciekaw jestem ilu kukizowców weszło do Sejmu z ramienia PSL i jak szybko wyłami
        > ą się z klubu.
        > ...

Paru kumotrów z ZSL-u też przebiera nóżkami, żeby podpiąć się pod PiS.
      • aerra Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 13:12
        Nie będzie żadnego porozumienia. PiS wygrał, więc już kuców nie potrzebuje. Fakt, że ze swoim betonem to nawet i sojusz z konfederacją by mu raczej nie zaszkodził - ich wyborcy wszystko łykną.
        • profes79 Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 13:23
          Ale wszystko wskazuje na to, że większości z Sejmie mieć nie będą.
          • aerra Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 16:17
            Musieliby spaść poniżej 43%
            Z całego serca tego sobie i im bym życzyła, ale raczej wątpię.
    • hotelarz.giuseppe Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 09:40
      nareszcie jakiś pozytywny post smile
    • chicarica Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 09:44
      Ja gratuluję sobie, każdy kolejny dzień potwierdza słuszność mojej decyzji sprzed kilku lat.
      • snakelilith Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 12:23
        A ja gratuluję sobie umiejętności trzeźwego rozpoznawania rzeczywistości, bo od dawna mam swoje zdanie o polskim społeczeństwie, które kolejny raz się potwierdziło. I nie ty przypadkiem pisałaś o 1-2% mających zaważyć o wyniku? Nie martw się, jeszcze kilka lat na emigracji i ta resztka polskiej skłonności do życzeniowego myślenia też się straci. big_grin
        • fornita111 Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 12:29
          A ja wam obu gtatuluje typowo rmatkowej umiejetnosci uprawiania w kazdym watku licytacji zayebistosci tongue_out
          • snakelilith Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 13:00
            Gdybyś przezornie z tego kraju wyjechała, to zamiast ciężkiej kluchy w żołądku czułabyś teraz też lekkość. Nie miej więc pretensji do nas, bo nie my jesteśmy temu wszystkiemu winne.
            • fornita111 Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 14:41
              Nie mam do was pretensji, nabijam sie z was. I znam wiele emigrantek, ktore wcale nie czuja lekkosci, tylko jest im zwyczajnie przykro z powodu tego co sie dzieje w ich ojczystym kraju. Ja wyjechac moge, wciaz jeszcze czekam z ta decyzja.
              • snakelilith Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 15:03
                Polskie społeczeństwo wybrało co chciało i nie bardzo wiem, dlaczego miałoby mi być z tego powodu przykro.
                • fornita111 Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 15:10
                  Nie masz rodziny i przyjaciol w Polsce? No to w takim razie, jak tu nie masz ani bliskich, ani nie masz sentymentu do kraju pochodzenia to ci nie ma powodu byc przykro. Ale sa emigrantki, ktore maja inaczej, wiec nie pisz "gdybys sama wyjechala czulabys to i to". No nie, nie jestes przedstawicielka wszystkich "wyjechanych" mozesz mowic tylko za siebie.
                  • snakelilith Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 15:20
                    Mam rodzinę i przyjaciół w Polsce, ale prawdę mówiąc, nie wiem na kogo oni głosowali, więc nie dam sobie wcisnąć teraz tego czarnego Piotrusia. A co jak są oni zwolennikami dobrej zmiany? Ty nie rozumiesz bowiem podstawowej rzeczy, społeczeństwo polskie wybrało, to nie mała grupka oszołomów przeważyła w szali wyborczej, więc zacznij się lepiej pytać, czy to jeszcze twój kraj i czy potrafisz się z tymi ludźmi identyfikować, bo najwyraźniej Polacy chcą innych wartości niż te, które ważne są dla wonskich specjalistek na forum emama.
                    • fornita111 Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 15:26
                      Nie bardzo sie orientujesz co rozumiem a czego nie wink Tak, to nadal moj kraj bo jestem tutaj nie dlatego, ze sie identyfikuje z wiekszoscia rodakow- jakis kuriozalny pomysl big_grin Uwazam nie tylko wiekszosc Polakow, ale wrecz WIEKSZOSC LUDZI za oszolomow- i nie stwierdze z tego powodu "to nie jest moj swiat".
                      • snakelilith Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 15:40
                        Ok, jeżeli całe życie chcesz walczyć z wiatrakami i żyć tam, gdzie dla takich jak ty powoli nie ma miejsca, to twoja sprawa. Ja żyję widocznie już za długo na emigracji, martyrologia średnio mnie dziś już bawi. Nie chodzi bowiem o to, by szukać miejsca bez oszołomów, bo jak sama zauważyłaś takowe prawdopodobnie nie istnieje, ale o to, by z różnymi poglądami dało się żyć koło siebie. Sama musisz wiedzieć, czy w Polsce jeszcze się da.
                        • fornita111 Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 15:45
                          Ano i wreszcie z sensem piszesz. Z decyzja o emigracji jest jak z decyzja o posiadaniu/lub nie dzieci. Nie ma tak, ze ktoras decyzja jest lepsza a ktoras gorsza, wszystko zalezy od konkretnego czlowieka i okolicznosci wink
                          • snakelilith Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 16:20
                            Każda decyzja jednak związana jest z konsekwencjami i podjemuje się ją na własną odpowiedzialność. Także decyzja wyborców tej niedzieli. Jeżeli Polska tak chce, to mnie nie musi być z tego powodu przykro. Czym jesteśmy w punkcie wyjścia, bo tym była twoja irytacja, że nie martwi mnie los mojej polskiej rodziny i przyjaciół. Twoje rozczarowanie jednak rozumiem, choć sentymnetu nie podzielam. Dla mnie to jak relacja z przemocowcem, ciągle wali ci po głowie, a ty go nadal bronisz i tłumaczysz przed innymi.
                            • fornita111 Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 16:28
                              Wroc. Zaczelo sie od tego, ze sie smialam z waszej licytacji na to ktora jest madrzejsza i wspanialsza. Mnie twoje emocje zwiazane z wyborami ani nie irytuja, ani nie smuca, ani nie wzbudzaja zadnych uczuc, serio pisze. I stanowczo odmawiam udzialu w wojence pt "emigrantki kontra nieemigrantki" bo w moich odczuciu jest rownie nonsensowna co wojenka "bezdzietne kontra dzieciate".
                              • fornita111 Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 16:35
                                Aha, na forum emigrantki to min: ty, rosa, Princess, Biscotti. Nie widze miedzy wami podobienstwa, nie oceniam was przez pryzmat tego gdzie mieszkacie... lub gdzie NIE mieszkacie. Wiec smieszy mnie, kiedy piszesz za inne "my emigrantki to czy tamto" a zenuje, kiedy starasz sie wprowadzic na sile jakis podzial "my kontra wy".
                                • snakelilith Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 16:58
                                  A gdzie ja piszą za inne? Pisałam za siebie i o moich odczuciach. Więc już może nie konfabuluj. I nie wiem też o jakich podziałach "my kontra wy" piszesz, to są jakieś nadinterpretacje, pewnie twoja własna podświadomość się tu odzywa. Licytację, która namądrzejsza i najwspanialsza, też sobie wyciągnęłaś z tyłka. Idź na spacer, albo wypić sobie kielicha , bo ładujesz swoją negatywną energię w zlym kierunku i na siłę wyszukujesz chochoły.
                                  • fornita111 Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 17:04
                                    No i po zaczynasz byc niegrzeczna? Wszystko masz w tej odnodze watku, nigdzie nie konfabuluje, tylko odnosze sie do twoich slow. Slabe, ze mnie atakujesz i wpierasz mi zle intencje i jeszcze z tym kielichem wyskakujesz. Myslalam, ze jestes madrzejsza, smuteczek uncertain
                                    • snakelilith Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 17:14
                                      Zaczynam być niegrzeczna, bo zaczynasz wciskać mi dziecko w brzuch. Nie trzymasz się tematu, a insynuujesz mi ochotę wypowiadania się za wszystkie emigrantki umiejszając przy tym moim doświadczeniom, wskazując na inne emigarnatki, których narracja najwidoczniej bardziej ci odpowiada. Nie odnosisz się do moch słów, a do własnych interpretacji. Do tego ciągle i bez przerwy oceniasz mnie (nie napiszę oceniasz emigrantki, choć byłoby poprawniej) przez prymat kraju, w którym mieszkam. Tak jakbyś pielęgnowała jakiś kompleks mniejszości i była zdania, że mieszkając w Niemczech automatycznie muszę czuć się lepsza od ciebie. Nie jestem lepsza, ale owszem, żyję w lepszym kraju, a o tym wiesz, najpóźniej po wczorajszych wyborach.
                                      • fornita111 Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 17:23
                                        Na bora nie wiem skad wzielas przekonanie, ze cie oceniam przez pryzmat miejsca zamieszkania. Wkraczamy widze w kraine absurdu tongue_out Po co sie denerwujesz, czym? Ja sie bezposrednio do twoich wpisow odnosze, zauwaz laskawie. Napisalas: gdybys wyjechala czulabys to i to. To ci zwrocilam uwage, ze niekoniecznie- bo rozni co wyjechali czuja i odbieraja roznie to co sie dzieje w Polsce. Wpis po wpisie widac jak na dloni, ze jakiegos wscieku dostalas tylko dlatego, ze mnie rozsmieszyly twoje i Chici wpisy jak to same sobie gratulujecie madrosci. A potem juz poplynelas...
                                        • snakelilith Re: Wątek gratulacyjny 15.10.19, 02:06
                                          Napisałam, że czułabyś byś ulgę, bo swoją nerwową reakcją na wpis mój i chicarici dałaś do zrozumienia, że nie jesteś z obecnej sytuacji zadowolona. Naskoczyłaś nawet na nasze zadowolenie, tak jakbyśmy śmiały robić sobie żarty na pogrzebie. Masz rację, nie przewdziałam, że wolisz kisić się w maraźmie niż uwolnić się od czegoś, co cię mocno uwiera. Już ci napisałam, moje zrozumienie dla martyrologii na emigracji mocno stopniało. Przyjęłam więc błędnie, że emigracja dałaby ci poczucie życia w normalności, lekkości i wolności od absurdu. Teraz już wiem, że tak nie jest. Szkoda tylko, że przekładasz swoje własne emocje na mnie, jedyną osobą, która dostała wścieku jesteś ty. Ale rozumiem, też bym się wściekła, gdyby tak brutalnie zawaliły się moje nadzieje na poprawę sytuacji w kraju, w którym mieszkam.
                                          • fornita111 Re: Wątek gratulacyjny 15.10.19, 09:20
                                            Nie bede dyskutowac z twoimi wymyslami na moj temat. Blysnelas tutaj histeria i wyszly z ciebie dziwne rzeczy. I jeszcze naklamalas, ze cie oceniam przez pryzmat tego gdzie mieszkasz i inne wyssane z palca rzeczy. Przykrosc i niesmak. W ogole nie odnosilas sie do moich slow, tylko cos fantazjowalas. Nie mam ochoty ciagnac tej rozmowy bo bor jeden wie jakie latki mi jeszcze przypniesz. Eot.
                                            • snakelilith Re: Wątek gratulacyjny 15.10.19, 14:48
                                              Mam zupełnie takie same wrażenie na twój temat. Histeria i nadinterpretacje, które wyssałaś sobie z tyłka. Ale nie spodziewałam się innego końca tej dyskusji. Twoje uprzedzenia i emocjonalne pobudzenie były widoczne do samego początku. Jak ochłoniesz, to może zrozumiesz. Albo i nie, bo pielęgnowanie obrazu wroga jest dla ciebie najwyraźnej łatwiejsze.
                    • chicarica Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 17:34
                      Ja wiem na kogo głosowali moi, ale mam naprawdę małą rodzinę, dla jednej jej części droga za granicę w razie czego jest otwarta szeroko z racji niszowego zawodu, drugą część ewentualnie możemy wziąć do siebie albo wspomóc finansowo.
                      Z kolei rodzina węża to po prostu suweren, są absolutnie wniebowzięci z powodu wyniku wyborów, więc niech się tego pisowskiego miodu najedzą po same uszy.
                      I tak, dokładnie tak, zastanawiam się czy potrafię się jeszcze z tymi ludźmi identyfikować. Wyjechałam zresztą, bo czułam się obca. Tak po prostu.
                      • fornita111 Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 17:40
                        *rodzina weza niezla wink
        • chicarica Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 12:30
          Mnie chodziło o to, że te 1-2% zaważyć może o tym, czy będzie ponad połowa miejsc w sejmie. BTW w Szwecji PiS przegrał miażdżąco a lewica miała 20%.
          Myślę, snejkowa, że to jebnie. I to jebnie potężnie, bo się pieniądze w budżecie skończą. Suweren w tej kadencji będzie Jarka sam wywoził na taczkach.
          • snakelilith Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 13:07
            Oczywiście, że yebnie. W tym kraju MUSI yebnąć w regularnych odstępach, inaczej ludzie nie czują, że żyją. Ale jak piszę, że Polacy hołdują niekorzystnym wzorom zachowań społecznych, to jestem debigrantką i wylewa się na mnie wiadro pomyj. Mam autentycznie schadenfreude. Ostatnie wybory mnie martwiły, te teraz już nie. Każdemu pokoleniu jego PRL. big_grin
            • sniyg Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 13:22
              Pier. dolisz o tym że yebnie od kiedy zjawiłaś się na forum a o sprawdzalności twojego pier. dolenia można było się przekonać a propos zachwalania bezpieczeństwa jarmarków bożonarodzeniowych w DE chwilę przed rozjechaniem ludzi ciężarówką.
              • starczy_tego Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 14:22
                a co, myślisz, że takie eldorado bedzie trwało wiecznie? kreatywna księgowośc pomaga, ale nie na dłuższą metę...
        • ira_08 Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 16:28
          Ale siedzisz na forum razem z częścią polskiego społeczeństwa. I chocbys nie wiadomo jak zaklinala rzeczywistość, jesteś z nim związana pochodzeniem. W niczym nie jesteś lepsza, jedynie śmieszna tym swoim wywyzszaniem się. Chyba się jednak nie całkiem odcielas od korzeni, jeśli na myśl o wygranej PiS czujesz lekkość - po tylu latach potrzebujesz potwierdzenia slusznosci swojej decyzji? No chyba nie. Czyli co? Kompleks nizszosci wobec prawdziwych Niemców, ze jestes Polka, ale przynajmniej lepszego sortu?
          • snakelilith Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 16:49
            To do mnie? Zaczynają nudzić mnie te wasze kompleksy, podział na sorty, gorszych i lepszych ludzi. Nie wywyższam się, a jestem osobą o wysokiej samoocenie i to nie ma nic wspólnego z moim pochodzeniem, bo mam w sobie geny polskie, niemieckie i najprawdopodobniej także ukraińskie. A czuję lekkość, bo naprawdę nie potrzebuję na moje stare lata doświadczeń życia w pisowej rzeczywistości. Już PRL mnie z wielu rzeczy okradł i jestem wdzięczna losowi, że zaoszczędził mi kolejnego syfu. Wiem, to boli, jest cholernie beznadziejnym uczuciem, pamiętam to dobrze z lat 80-tych, ale idź wyrzygiwać swoje frustracje może na tych, którzy za to są odpowiedzialni. Albo na siebie, bo wyszczekana, kosmopolityczna, nowoczesna emtka jest tylko papierowym tygrysem, jej siła rażenia pokazuje się tylko w wylewaniu pomyj na emigrantów, we własnym kraju nie ma wiele do powiedzenia.
            • sniyg Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 17:47
              Jedyną zakompleksioną osobą jesteś tu ty i możesz sobie bajdurzyć o wysokiej samoocenie tylko że ludzie z wysoką samooceną nie znajdują przyjemności w opisywaniu własnej zajebistości na forum, co robisz notorycznie, zajebista ty kontra nędzna reszta. Czujesz teraz lekkość po tylu latach emigracji, bo wygrana PIS jawi ci się jako dowód na słuszność twojej decyzji, ciągle musisz się w niej utwierdzać, tak jak w tym jaka to jesteś zajebista, wiecznie młoda i na wszystkim się znajdąca, a w rzeczywistości jesteś zakompleksionym umniejszaczem, który ładuje ego dokopując innym.
              • snakelilith Re: Wątek gratulacyjny 15.10.19, 01:56
                He? Wyżal się może swojemu psychiatrze. big_grin
      • ira_08 Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 16:29
        A jakby wygrała lewica, to stwierdzilabys, ze wyjechalas niesłusznie?
        • chicarica Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 17:31
          Nie. Wtedy stwierdziłabym, że fajnie, w razie czego będę mieć do czego wracać. Oraz, że może ktoś otworzył oczy.
          • sniyg Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 17:49
            Ale po co chcesz wracać skoro tam tak zajebiście?
    • alicia033 Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 10:20
      Gratukuję wyniku wyborczego Małgorzacie Kidawie-Błońskiej
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,143907,25306192,wybory-parlamentarne-2019-miazdzaca-przewaga-kidawy-blonskiej.html#s=BoxOpMT
    • semihora Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 10:29
      Tak, pogratulujmy sobie, że niebawem nie będzie co zbierać. Wiwat! Brawo!
    • araceli Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 10:34
      Gdańskowi absolutnie rekordowej frekwencji 73,4%.
      KO – 47,99 proc., PiS – 26,69 proc., Lewica 14,51 proc., Konfederacja 7,07 proc., PSL 3,75 proc.
      • aguar Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 11:56
        Brawo Gdańsk!
        • chicarica Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 11:58
          Moje miasto <3
      • shalalu Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 13:15
        dziękuję Wam Gdańszczanie
    • bei Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 10:43
      Uszanuję wynik, bo to demokratyczne wybory, ale nie jestem zadowolona 😰, wiedziałam, ze będzie źle ale i tak mi smutno☹️
    • princesswhitewolf Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 10:44
      https://www.jakiznaktwoj.pl/_/rsrc/1456788990122/aktualnosci2014/Orzel-Bialy-Zyczenia-Nowy-Rok-2015.png
      • princesswhitewolf Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 10:45
        frekwencji jednak to gratuluje.
        • hummorek Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 11:34
          Chyba tylko tego można gratulować.
    • aguar Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 11:55
      Gratki dla ematek z Poznania, Warszawy, Gdańska, Łodzi i Szczecina smile oraz dla wszystkich kibiców reprezentacji.
      • bazia8 Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 14:00
        Dziękuję, zawiozlam osobiście rodzinę i dopilnowalam znajomych/ Łódź.
    • simply_z Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 12:04
      reprezentacji? banda nieudacznikow, znow beda grac meczyk o honor. bleh
      • aguar Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 13:43
        Dwa następne to raczej o pietruszkę smile
    • fornita111 Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 12:13
      No faktycznie jest czego gratulowac. Facepalm
      • matacznik Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 12:49
        fornita111 napisała:

> No faktycznie jest czego gratulowac. Facepalm
        >
        Dlaczego facepalm? Dla każdego z wymienionych podmiotów wskazany przeze mnie powód gratulacji jest sukcesem. Przed wieczorem wyborczym można było spodziewać się różnych scenariuszy. Patrząc na to, jakie scenariusze były realistyczne i jakie wiązały się z nimi ryzyka, ostateczny wynik dla każdej z partii jest powodem do zadowolenia.
        Że to się wszystko wysypie i utoniemy w kryzysie? Może tak, może nie. Ale jeśli tak się stanie, to przynajmniej można będzie śmiało powiedzieć, że drugą kadencję PiS Polacy wybrali świadomie i wszelkie dobre i złe tego konsekwencje też powinni przyjąć na klatę.
        • dzikka Re: Wątek gratulacyjny 15.10.19, 07:41
          Mi teżsad
    • tojamarusia Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 12:29
      A mi za moje miasto wstyd...
      • cudko1 Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 12:42
        ja przestaje sie przyznawac z jakiego miasta pochodze, wstyd sad
      • saszanasza Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 14:03
        tojamarusia napisała:

> A mi za moje miasto wstyd...
        >
        >

Weź, u mnie to samo☹️
    • paniusiapobuleczki Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 12:52
      Ja gratuluję moim obu miastom, pochodzenia i zamieszkania. I tu i tu jestem u siebie. Od jakiegoś czasu zresztą. smile
    • saszanasza Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 13:30
      Z tego co mówili w radiu, to Kaczyński juz w mowie powyborczej nadmienił, że mogą nie zrealizować wszystkich obietnic wyborczych. Pewnie doliczyli się braków. Pocieszające jest to, że już nie zwalą na poprzedni rząd.
      • ultimate.strike Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 13:54
        Unia będzie cięła dotacje dla Polski, PIS zwali wszystko na zachodnich imperialistów i pomaszerujemy do Matuszki PISu.
        • saszanasza Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 14:02
          ultimate.strike napisał:

> Unia będzie cięła dotacje dla Polski, PIS zwali wszystko na zachodnich imperial
          > istów i pomaszerujemy do Matuszki PISu.
          >

Ano racja! Jeszcze mogą na UE zwalić😂🤣 no i ba na zawsze pozostanie w modzie, chociaż moim zdaniem nie wyjdą z Unii, bo nie mieliby na kogo zwalać winy
          • saszanasza Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 14:03
            saszanasza napisała:

> ultimate.strike napisał:
            >
            > > Unia będzie cięła dotacje dla Polski, PIS zwali wszystko na zachodnich im
            > perial
            > > istów i pomaszerujemy do Matuszki PISu.
            > >
            >
            > Ano racja! Jeszcze mogą na UE zwalić😂🤣 no i ba na zawsze pozostanie w modzie,
            > chociaż moim zdaniem nie wyjdą z Unii, bo nie mieliby na kogo zwalać winy
            >
            >

No i Tusk mialo być, pozostanie w modzie. Wina Tuska zawsze bedzie
            • bywszy Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 14:16
              Jak dostanie stołek szefa EPL, to jasna sprawa, że będzie knuł. big_grin
      • sumire Re: Wątek gratulacyjny 14.10.19, 17:36
        Ten wątek najbardziej mnie cieszy w całej sytuacji. Dotychczas mieli komfort zwalania na poprzedników.
        A będzie jeszcze śmieszniej, gdy za niespełna 4 lata pojawi się partia mówiąca "przez 8 lat PiS..."
        Cóż. Kto mieczem wojuje...
    • taki-sobie-nick Re: Wątek gratulacyjny 15.10.19, 01:58
      Tak, piłeczka najważniejsza... Ręce opadają.
      • sumire Re: Wątek gratulacyjny 15.10.19, 05:45
        A co jest najważniejsze dla ciebie? Bo że nie wybory, to już wiemy.
      • matacznik Re: Wątek gratulacyjny 15.10.19, 07:28
        taki-sobie-nick napisała:

> Tak, piłeczka najważniejsza... Ręce opadają.
        >
        Tłumaczenie pointy uważam za niepotrzebne, ale specjalnie dla Ciebie zrobię wyjątek: wszystkim politykom można pogratulować wyniku wyborów, ale Polsce to co najwyżej wyniku meczu.
        • fornita111 Re: Wątek gratulacyjny 15.10.19, 09:23
          To sorry bo ja autentycznie nie zrozumialam puenty. To w takim razie przyznaje ci racje wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka