Dodaj do ulubionych

Chcialabym zalozyc firme

17.10.19, 09:48
Tylko w moim zawodzie jest duzo firm i specjalistow, ciezko sie wybic. Jaka firme w obecnych czasach zakladalybyscie?
Obserwuj wątek
    • pulcino3 Re: Chcialabym zalozyc firme 17.10.19, 14:14
      Ale zakładasz dla zakładania? Czy chcesz jednak się z tego utrzymać?
      Jeśli to drugie, to od twoich predyspozycji i talentu zależy, plus oczywiscie popyt 😎
      Tu nawet zawód wyuczony nie jest wyznacznikiem sukcesu.
    • jola-kotka Re: Chcialabym zalozyc firme 17.10.19, 14:30
      Ale wiesz ze mozna od kiosku po koncern wiec pytanie malo sprecyzowane. Zalezy tez jakimi srodkami dysponujesz na otwarcie tej firmy.
    • iwoniaw Re: Chcialabym zalozyc firme 17.10.19, 15:02
      Jaka firme w obecnych czasach zakladalybyscie?

No ja myślę, że rafinerie ropy naftowej są nadal dość dochodowe. Kopalnie uranu także się sprawdzają, kobaltu też. Można też uliczny stragan obwoźny z gorącą herbatą.

Mam nadzieję, że pomogłam.
      • daniela34 Re: Chcialabym zalozyc firme 17.10.19, 15:05
        Zapominasz o kopalniach diamentów. Natomiast hodowla norek na przykład w związku z rosnącą popularnością sztucznych futer może się okazać nieoplacalna
        • mika_p Re: Chcialabym zalozyc firme 17.10.19, 15:26
          Kopalnia diamentów to nie... tam z definicji nie ufa się pracownikom i wszystkich sprawdza sad

Myślę, że świetnym biznesem będą korepetycje z tabliczki mnożenia. Wkład finansowy niewielki, akurat jest jesień, kasztany leżą, można nazbierać, a jak kto ma rzeczkę czy morze niedaleko, to i kamyczków. Wystarczy dziubdziusiowi układać prostokąty, 17 rzędów kasztanów po 12 i pytać: liczysz pojedynczo czy wiesz?
    • niktmadry Re: Chcialabym zalozyc firme 17.10.19, 15:18
      Linie lotnicze. Wyniki ostatnich wyborow wskazuja na to, ze wielu ludzi bedzie chcialo wyjechac z kraju. Przydadza sie nowe polaczenia lotnicze. Dla tych co zostana sklep monopolowy lub jakis browar produkujacy tanie wino.
    • pani-nick Re: Chcialabym zalozyc firme 17.10.19, 18:44
      🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    • przystanek_tramwajowy Re: Chcialabym zalozyc firme 17.10.19, 18:52
      Załóż mafię i ciągnij zyski z hazardu, przemytu, prostytucji, wymuszeń i haraczy. To się zawsze opłaca. Będziesz capo di tutti. Instrukcja podana w "Ojcu Chrzestnym". smile
      • asia.sthm Re: Chcialabym zalozyc firme 17.10.19, 19:17
        > Instrukcja podana w "Ojcu Chrzestnym".

Ta instrukcja juz przeterminowana, nie wystarczy łeb konia podrzucic. Tu trzeba wpasc na genialny pomysl zeby same gołąbki do gąbki leciały.
      • pulcino3 Re: Chcialabym zalozyc firme 17.10.19, 21:26
        capo di capi= szef wszystkich szefów,

tutti-frutti :p
    • ira_08 Re: Chcialabym zalozyc firme 17.10.19, 18:57
      Burdel.
      • iwoniaw Re: Chcialabym zalozyc firme 17.10.19, 20:55
        Nie każdy dostał kamienicę od weterana i ma odpowiednią lokalizację.
    • pulcino3 Re: Chcialabym zalozyc firme 17.10.19, 21:28
      Załóż rozgłośnię. Ten z Torunia nieźle przędzie suspicious
    • pani_tau Re: Chcialabym zalozyc firme 18.10.19, 06:36
      Hej smile, znowu ciekawy nick. Nie wiem dlaczego, ale skojarzyło mi się z różowerajstopy.
    • mama-ola Re: Chcialabym zalozyc firme 18.10.19, 07:47
      Załóż
      - parking przy jakiejś stacji i reklamuj, że to eko zostawić auto i dojechać do pracy pociągiem / kolejką / metrem;
      - firmę kateringową
      - lub udzielaj korepetycji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka