Dodaj do ulubionych

Suszarka kondensacyjna

02.11.19, 12:32

Girls, dziś muszę kupić bo oszaleję.
Powiedzcie tylko, czy da się taką wystawić do kantorka, czy musi być odpływ jak w pralce.
Inne rady suszarkowe, w sumie, też chętnie przyjmę.
Obserwuj wątek
    • paniusiapobuleczki Re: Suszarka kondensacyjna 02.11.19, 12:36
      Da się, one mają taką szufladę na wodę, ja mam właśnie w kantorku.
    • kk345 Re: Suszarka kondensacyjna 02.11.19, 12:39
      Da się, musi mieć tylko prąd- wodę wylewasz ze zbiorniczka. Moja stoi w garderobie
    • kandyzowana3x Re: Suszarka kondensacyjna 02.11.19, 12:40
      Nie musi miec odplywu, woda zbiera sie w pojdmniku, ktory normalnie wyjmuje sie I oproznia. Pewnie z 2- 5 litrow na pranie. Nie zmiescisz na prance? bardzo wygodne rozwoazanie.
      • milva24 Re: Suszarka kondensacyjna 02.11.19, 12:53
        Popieram, ja mam na pralce.
        • ginger.ale Re: Suszarka kondensacyjna 02.11.19, 13:23
          Też mam na pralce - najwygodniejsze rozwiązanie ze względu na oszczędność miejsca i przy przerzucaniu wsadu. Do tego łącznik z wysuwaną półką.
          Jana mam podłączenie do odpływu, ale suszarka ma też pojemnik na wodę, w opcji bez możliwości podłączenia do pionu.
          • yva-na Re: Suszarka kondensacyjna 02.11.19, 15:12
            Też mam na łączniku z półką - super przydatna przy wyjmowaniu i składaniu. Wody nie posłączyłam, miękką i pachnącą wykorzystuję do żelazka, rozrabiania koncentratu i mycia podłogi.
            Kocham moją suszarkę smile
      • ichi51e Re: Suszarka kondensacyjna 07.11.19, 14:50
        Mam na pralce
    • tryggia Re: Suszarka kondensacyjna 02.11.19, 13:12
      Dzięki, dzięki, to zamawiam.
      • mary_lu Re: Suszarka kondensacyjna 02.11.19, 13:21
        Tylko nie zamawiaj najtańszego electoluxa kondensacyjnego, bubel straszny.
        • mary_lu Re: Suszarka kondensacyjna 02.11.19, 13:21
          Najtańszego z pompą ciepła.
        • swiezynka77 Re: Suszarka kondensacyjna 02.11.19, 15:08
          dlaczego?
          • mary_lu Re: Suszarka kondensacyjna 02.11.19, 17:07
            Miałam już kilka suszarek, wszystkie raczej z tych tańszych lub średnich, głównie bosch i electrolux. Ta ostatnia - najtańszy electrolux z pompa, jest jedyna suszarką której używałam, która jest głośna, dziwnie wyje, raz niedosusza a raz trzepie godzinami suche jak pieprz pranie i zasmradza ciuchy stęchlizną, chyba z powodu długiego cyklu, za niskiej temperatury i słabego odprowadzania wilgoci. Jak tylko będę miała wolna kasę, to dzadostwo poleci na śmietnik
        • yva-na Re: Suszarka kondensacyjna 02.11.19, 15:14
          mam najdroższego Electroluxa z pompą ciepła i jest suuuper
    • huexido Re: Suszarka kondensacyjna 02.11.19, 13:59
      Podbijam big_grin Moja Electrolux wyzionęła ducha po 7 latach. Smutno mi strasznie sad Wady i zalety znam. Na co teraz się zdecydować? Jak kupowałam pierwszą, to pompa ciepła to była nowość i wszyscy twierdzili, że awaryjna wink
      Mój electrolux ostatnio wydłużył czas suszenia. Ponoć środek zapchany pyłami, serwisant wyjął wiadro kłębów ze środka. Mimo, że regularne czyściłam wszystkie filtry. No i padły jakieś dwa paski, coś w silniku, kondensator oblepiony itd. Naprawa nieopłacalna.
      Tryggia koniecznie napisz na co się zdecydowałaś.
      • yva-na Re: Suszarka kondensacyjna 02.11.19, 15:16
        to wszystko przede mną sad
        Mi serwisant odradził Boscha właśnie ze względu na wbudowany wewnątrz niby samoczyszczący filtr, który się z czasem zapycha.
    • tryggia Re: Suszarka kondensacyjna 07.11.19, 12:41
      Melduję się! Kupiłam Electrolux. Oczywiście oszalałam, piorę i suszę (choć do zeszłego tygodnia gryzłam pralkę). Jest cudna, przyjemnie szumi, ma światełko w środku 🙂 Ale przede wszystkim suszy te hałdy gaci, t-shirtów i innych. Zaryzykowalam program "odświeżanie" na butach - dała radę. Buty też.
      I fascynujące zjawisko filcu w filtrze, wyobrażam sobie, że to pojawloby się w postaci kurzu. Do tego zżera wyprane chusteczki.
      Kocham ją!
      • araceli Re: Suszarka kondensacyjna 07.11.19, 12:44
        tryggia napisała:
        > I fascynujące zjawisko filcu w filtrze, wyobrażam sobie, że to pojawloby się w
        > postaci kurzu.

To raczej akurat efekt niszczenia ubrań przez suszarkę.
        • jak_matrioszka Re: Suszarka kondensacyjna 07.11.19, 12:55
          Na 100% Bo przecież ubrania prane recznie i suszone na wietrze sa bezpyłowe wink
    • pulcino3 Re: Suszarka kondensacyjna 07.11.19, 13:14
      Mam boscha, fajny jest. Pranie idealnie suche, po wyjeciu wszystko pachnące, mięciutkie. Swetry otrzepuję i wkladam do szafy, sa bez zagniecen. Wczesniej musiałam pasować. Z szuflady wylewam wodę, nie mam podłączonej, ale za każdym razem widzę oczami wyobraźni, jak ta ilość wlazi mi w ściany i pączuje, powodujac grzyba na ścianach.
      Suszarka to super wynalazek.
      • pulcino3 Re: Suszarka kondensacyjna 07.11.19, 13:16
        Pączkuje grzybkowo.
    • viewiorka Re: Suszarka kondensacyjna 07.11.19, 14:58
      Nie musisz mieć odpływu, większość, jeśli nie wszystkie mają zbiorniczek na wodę, który po prostu opróżniasz. Jest też opcja przestawienia tam czegoś (nie pamiętam dokładnie, mąż podłączał) i wtedy leci do odpływu. Ja mam Bosch serii 6. Polecam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka