tryggia 02.11.19, 12:32 Girls, dziś muszę kupić bo oszaleję. Powiedzcie tylko, czy da się taką wystawić do kantorka, czy musi być odpływ jak w pralce. Inne rady suszarkowe, w sumie, też chętnie przyjmę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paniusiapobuleczki Re: Suszarka kondensacyjna 02.11.19, 12:36 Da się, one mają taką szufladę na wodę, ja mam właśnie w kantorku. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Suszarka kondensacyjna 02.11.19, 12:39 Da się, musi mieć tylko prąd- wodę wylewasz ze zbiorniczka. Moja stoi w garderobie Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: Suszarka kondensacyjna 02.11.19, 12:40 Nie musi miec odplywu, woda zbiera sie w pojdmniku, ktory normalnie wyjmuje sie I oproznia. Pewnie z 2- 5 litrow na pranie. Nie zmiescisz na prance? bardzo wygodne rozwoazanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Suszarka kondensacyjna 02.11.19, 13:23 Też mam na pralce - najwygodniejsze rozwiązanie ze względu na oszczędność miejsca i przy przerzucaniu wsadu. Do tego łącznik z wysuwaną półką. Jana mam podłączenie do odpływu, ale suszarka ma też pojemnik na wodę, w opcji bez możliwości podłączenia do pionu. Odpowiedz Link Zgłoś
yva-na Re: Suszarka kondensacyjna 02.11.19, 15:12 Też mam na łączniku z półką - super przydatna przy wyjmowaniu i składaniu. Wody nie posłączyłam, miękką i pachnącą wykorzystuję do żelazka, rozrabiania koncentratu i mycia podłogi. Kocham moją suszarkę Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Suszarka kondensacyjna 02.11.19, 13:21 Tylko nie zamawiaj najtańszego electoluxa kondensacyjnego, bubel straszny. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Suszarka kondensacyjna 02.11.19, 17:07 Miałam już kilka suszarek, wszystkie raczej z tych tańszych lub średnich, głównie bosch i electrolux. Ta ostatnia - najtańszy electrolux z pompa, jest jedyna suszarką której używałam, która jest głośna, dziwnie wyje, raz niedosusza a raz trzepie godzinami suche jak pieprz pranie i zasmradza ciuchy stęchlizną, chyba z powodu długiego cyklu, za niskiej temperatury i słabego odprowadzania wilgoci. Jak tylko będę miała wolna kasę, to dzadostwo poleci na śmietnik Odpowiedz Link Zgłoś
yva-na Re: Suszarka kondensacyjna 02.11.19, 15:14 mam najdroższego Electroluxa z pompą ciepła i jest suuuper Odpowiedz Link Zgłoś
huexido Re: Suszarka kondensacyjna 02.11.19, 13:59 Podbijam Moja Electrolux wyzionęła ducha po 7 latach. Smutno mi strasznie Wady i zalety znam. Na co teraz się zdecydować? Jak kupowałam pierwszą, to pompa ciepła to była nowość i wszyscy twierdzili, że awaryjna Mój electrolux ostatnio wydłużył czas suszenia. Ponoć środek zapchany pyłami, serwisant wyjął wiadro kłębów ze środka. Mimo, że regularne czyściłam wszystkie filtry. No i padły jakieś dwa paski, coś w silniku, kondensator oblepiony itd. Naprawa nieopłacalna. Tryggia koniecznie napisz na co się zdecydowałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
yva-na Re: Suszarka kondensacyjna 02.11.19, 15:16 to wszystko przede mną Mi serwisant odradził Boscha właśnie ze względu na wbudowany wewnątrz niby samoczyszczący filtr, który się z czasem zapycha. Odpowiedz Link Zgłoś
tryggia Re: Suszarka kondensacyjna 07.11.19, 12:41 Melduję się! Kupiłam Electrolux. Oczywiście oszalałam, piorę i suszę (choć do zeszłego tygodnia gryzłam pralkę). Jest cudna, przyjemnie szumi, ma światełko w środku 🙂 Ale przede wszystkim suszy te hałdy gaci, t-shirtów i innych. Zaryzykowalam program "odświeżanie" na butach - dała radę. Buty też. I fascynujące zjawisko filcu w filtrze, wyobrażam sobie, że to pojawloby się w postaci kurzu. Do tego zżera wyprane chusteczki. Kocham ją! Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Suszarka kondensacyjna 07.11.19, 12:44 tryggia napisała: > I fascynujące zjawisko filcu w filtrze, wyobrażam sobie, że to pojawloby się w > postaci kurzu. To raczej akurat efekt niszczenia ubrań przez suszarkę. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Suszarka kondensacyjna 07.11.19, 12:55 Na 100% Bo przecież ubrania prane recznie i suszone na wietrze sa bezpyłowe Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: Suszarka kondensacyjna 07.11.19, 13:14 Mam boscha, fajny jest. Pranie idealnie suche, po wyjeciu wszystko pachnące, mięciutkie. Swetry otrzepuję i wkladam do szafy, sa bez zagniecen. Wczesniej musiałam pasować. Z szuflady wylewam wodę, nie mam podłączonej, ale za każdym razem widzę oczami wyobraźni, jak ta ilość wlazi mi w ściany i pączuje, powodujac grzyba na ścianach. Suszarka to super wynalazek. Odpowiedz Link Zgłoś
viewiorka Re: Suszarka kondensacyjna 07.11.19, 14:58 Nie musisz mieć odpływu, większość, jeśli nie wszystkie mają zbiorniczek na wodę, który po prostu opróżniasz. Jest też opcja przestawienia tam czegoś (nie pamiętam dokładnie, mąż podłączał) i wtedy leci do odpływu. Ja mam Bosch serii 6. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś