Dodaj do ulubionych

faceci z mniejszym libido od partnerki

10.11.19, 22:52
Istnieją tacy w ogóle?
Bo co czytam jakiś artykuł o seksie, czy to na gazeta.pl (wiem, średniej jakości dziennkarstwo) czy w WO jakiś wywiad z seksuolożką to zawsze jest mowa o tym, że to kobieta odmawia seksu, to kobietę boli głowa, a pan jest zawsze ale to zawsze w stanie pełnej gotowości i myśli tylko o jednym. I nigdy nie odmawia.
I tak się zastanawiam, wiem,że kiepsko czerpać wiedzę o życiu w ww artykułów ale z koleżankami nie gadamy o naszym życiu seksualnym, a ja nie mam jakiegoś ogromnego doświadczenia. Ale nie wydaje mi się. Przecież facet też ma prawo być zmęczony, przeziębiony, nie być w nastroju, whatever, gdy jego partnerce się akurat chce. Albo po prostu mieć mniejsze libido. I to nie oznacza,że jest gejem albo, że ma kochankę. Odnoszę wrażenie, że to trochę temat tabu. Że facet ma zawsze chcieć a kobietę powinna boleć głowa i taki jest porządek rzeczy.
Obserwuj wątek
    • bywalec.hoteli Re: faceci z mniejszym libido od partnerki 10.11.19, 23:42
      To się potrafi zmieniać w obie strony.
    • bywszy Takie powiedzenie jest... 10.11.19, 23:42
      Facetom się wydaje, że potrzebują dużo seksu. Dopóki nie spotkają kobiety, która potrzebuje dużo seksu.

big_grin
      • vasaria Re: Takie powiedzenie jest... 11.11.19, 13:31
        Dokładnie tak !
    • emka_bovary Re: faceci z mniejszym libido od partnerki 11.11.19, 00:15
      Istnieją, poczytaj forum Brak seksu w małżeństwie.
    • fornita111 Re: faceci z mniejszym libido od partnerki 11.11.19, 00:18
      Kobiety, ktore maja za malo seksu w zwiazku czesto cierpia w milczeniu. Za to faceci czesto odstawiaja focha i dramat. Tak wiec niedo...anie panow jest postrzegane jako istotny problem spoleczny wink Troche same to sobie zrobilysmy, bedac zbyt subtelne i wyrozumiale. Life
      • 1matka-polka Re: faceci z mniejszym libido od partnerki 12.11.19, 12:30
        "Kobiety, ktore maja za malo seksu w zwiazku czesto cierpia w milczeniu."
        Nie sądzę, panowie bardzo szybko diagnozują niedoebanie u tych rzekomo milczących i subtelnych.
    • nenia1 Re: faceci z mniejszym libido od partnerki 11.11.19, 00:24
      Oczywiście, że istnieją, faceci to też ludzie.
    • fawiarina Re: faceci z mniejszym libido od partnerki 11.11.19, 00:38
      No mnie odmawiano. Wystarczy stres, kac, niewyspanie o po zawodach. Mój obecny facet otwarcie czasem mówi, że jest zmęczony i dzisiaj chyba po prostu nie zadziała. I albo działa inaczej, albo po prostu rezygnujemy z seksu w tym momencie. Ja tam nie oczekuję, że będzie stał na zawołanie.
    • bazia8 Re: faceci z mniejszym libido od partnerki 11.11.19, 00:52
      Istnieją, a najważniejsze chyba to jednak mieć mocno zbliżony poziom, bo jeśli się rozjeżdża to klops.
    • yuka12 Re: faceci z mniejszym libido od partnerki 11.11.19, 01:20
      Istnieją, istnieją. Zdecydowanie częściej niż się wielu osobom wydaje. Czasem potrzeby zaczynają się rozjeżdżać już po 40 rż, gdy kobiety wolne od opieki nad małymi dziećmi i bardziej świadome swej seksualności chciałyby częściej i lepiej, a panowie zaczynają częściej być zmęczeni i mieć problemy ze zdrowiem, więc im się chce rzadziej. I potrzeby się rozjeżdżają
    • jola-kotka Re: faceci z mniejszym libido od partnerki 11.11.19, 01:38
      Na bank sa. Zawsze mnie zastanawialy te akcje miedzy ludzmi o seks. Jak sie z kims zyje to sie ta osobe zna. Jeden rzut oka i wiesz czy ma nastroj, czy zmeczony/ zmeczona, czy cos boli itd. Wymowek " boli mnie glowa" itp. Nie rozumiem bo nie rozumiem klamstw w tych sprawach. Od tego sa szczere rozmowy zeby wyjasniac co sie dzieje dlaczego tego sexu aktualnie ktos potrzebuje wiecej czy mniej. Inaczej druga strona czuje sie zle bo zostala odrzucona jest jej przykro , nie wieo co chodzi. A w rezultacie taki zwiazek zaczyna sie psuc a czemu bo zabraklo szczerosci i zrozumienia. Ani kobieta ani mezczyzna to nie robot a czlowiek i rozne fazy przechodzi tyle tylko ze nalezy o nich mowic a nie stosowac glupie uniki i liczyc ze to nie rani i nie przyniesie negatywnych konsekwencji.
      • memphis90 Re: faceci z mniejszym libido od partnerki 11.11.19, 11:26
        >Wymowek " boli mnie glowa" itp. Nie >rozumiem bo nie rozumiem klamstw w tych >sprawach
        "Boli mnie głowa" to nie wymówka, tylko powód. Jak kiedyś spróbowałam (bo seks to ponoć taaaaaki swieeeeetny sposób na ból głowy), to myślałam, że dostanę udaru... Równie dobrze możnaby z migreną tańczyć paczangę w rytm głośnego techno przy blyskającym ostrym świetle...
        • jola-kotka Re: faceci z mniejszym libido od partnerki 11.11.19, 16:30
          Ja mowie o wymowce nieprawdziwej. Czyli boli ale nie boli . Taki tekst na zbycie partnera.
          • memphis90 Re: faceci z mniejszym libido od partnerki 12.11.19, 17:48
            A bo to chłop wie, kiedy Cie boli naprawdę, a kiedy sciemniasz (o ile sciemniasz)? Jak się troszczy, to raczej założy, że skoro mówisz, że boli, to znaczy, że boli. Jak dla mnie teksty o "kobiecych wymówkach" sadzą samce, którym dobro tej kobiety jest kompletnie obce, bo baba ma być na każde zawołanie.
    • pani-nick Re: faceci z mniejszym libido od partnerki 11.11.19, 11:21
      Tak. Potem się okazuje, ze gej 🤪🤷‍♀️
      • memphis90 Re: faceci z mniejszym libido od partnerki 11.11.19, 11:27
        Ta, a kobieta, która nie chce tak często jak chłop to zakamuflowana lesba.
      • homohominilupus Re: faceci z mniejszym libido od partnerki 11.11.19, 12:47
        pani-nick napisała:

> Tak. Potem się okazuje, ze gej 🤪🤷‍♀️

No właśnie to są szkodliwe stereotypy.
        • pani-nick Re: faceci z mniejszym libido od partnerki 11.11.19, 16:00
          Opieram się na doświadczeniu
          • memphis90 Re: faceci z mniejszym libido od partnerki 12.11.19, 17:49
            O, wielu miałaś partnerów, którzy byli zakamuflowanymi gejami?
            • pani-nick Re: faceci z mniejszym libido od partnerki 12.11.19, 17:52
              Jednego i pół
    • milva24 Re: faceci z mniejszym libido od partnerki 11.11.19, 14:12
      Pewnie istnieją ale z tego co słyszę wokoło (od koleżanek) to się nie zdarza. Przy czym mówię o parach przed czterdziestką. Za dziesięć lat może być w drugą stronę.
    • m_incubo Re: faceci z mniejszym libido od partnerki 11.11.19, 15:21
      Tak, oczywiście ma prawo być przemeczony, przepracowany, mieć depresję czy niższe libido i zapewne jakiś procent facetów tak ma. Albo promil.
      Z moich obserwacji natomiast wynika, że owszem, panu może się nie chcieć lub chcieć rzadko - z tą konkretną panią, bo z inną libido działa jak należy, nierzadko w tym samym czasie smile
    • tanebo6.0 Re: faceci z mniejszym libido od partnerki 12.11.19, 07:06
      A możenatemat.pl/288095,dlaczego-mezczyzni-nie-chca-uprawiac-seksu-newsweek-wyjasnia-powody
    • iimpala Re: faceci z mniejszym libido od partnerki 12.11.19, 13:05
      byłam kiedyś, chcąc niechcąc, świadkiem rozmowy dwóch moich mlodszych koleżanek z pracy. Jedna świeża mężatka, w dodatku poślubiła naszego wspólnego kolegę z pracy (wiec znałam człowieka). Para przed 30-tką, bezdzietna, mieszkająca samodzielnie. I otoż ta mloda meżatka skarżyła się swojej koleżance, że młody żonkos odmawia jej seksu. Ona własnie zakupiła jakas ekstra seksi bielizne, odziała sie w nią i tak paradowała przed mężem. I NIC!!!
      pamietam te jej zwierzenia bo dziewczyna powiedziała, ze "tylko zmarzła" i tak skonczyło sie uwodzenie męża.
      No ale chyba w końcu uległ bo szybko sie rozmnożyli i to w postaci bliźniakow od razu.
      Myślę, że wtedy to żonie przeszło bo jednak opieka nad bliźniakami to nie w kij dmuchał....he he

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka