Dodaj do ulubionych

Prezent dla 12-latki

10.12.19, 19:02
Cześć, robię paczkę świąteczna dla dziewczynki w tym wieku. Co jest teraz must have dla 12-latek? To nie jest dziecko z gatunku „wszystko ma”, wręcz przeciwnie. O czym teraz marzą 12-łatki? Ubrania? Jaka sieciówka jest na topie obecnie u nastolatek? Gadżety? Kosmetyki? Poproszę konkretne propozycje smile

Obserwuj wątek
    • auksencja15 Re: Prezent dla 12-latki 10.12.19, 19:04
      Gry planszowe? Książki? Biżuteria?
    • kosmos_pierzasty Re: Prezent dla 12-latki 10.12.19, 19:11
      Na ciuchy bym postawiła. Bluzy np. Może takie przykrótkie? Z kosmetyków może mgiełki go ciała? Mody na konkretną sieciówkę nie zaobserwowałam. Albo jakiś drobiazg CK? Zależy jaki masz budżet.
      • ga-ti Re: Prezent dla 12-latki 10.12.19, 23:23
        "Bluzy np. Może takie przykrótkie?"
        No widzisz, różnie to bywa, moja nosi tylko duże, najchętniej podprowadzone bratu wink
        W tym wieku przy ciuchach to i ostrożnie z 'aplikacjami', niektóre wesołe mogą być, a inne absolutnie nie, nie wiadomo jakie jest kryterium wink
        • alpepe Re: Prezent dla 12-latki 09.12.20, 15:32
          Dokładnie. Mnie córka pokazała bojówki, które chciała, nie zgodziłam się na chińską tandetę z jakimś śmiesznym łańcuszkiem, który ponoć od razu odpada, kupiłam TRZY inne do wyboru, wszystkie sayonara, bo to nie to. Tak samo z ciuchami, z jednej strony przykrótkie, z drugiej za wielkie. I nie każda kalkomania może być na koszuli nocnej na ten przykład.
          • memphis90 Re: Prezent dla 12-latki 09.12.20, 19:16
            Ale wiesz, ja mam tak samo. Oglądam 5 "zamienników" kiecek /wloczek/dekoracji, bo tansze/bo dostępne/bo latwiejsze do wykonania - i pierwowzór się podoba, a pozostałe nie, bo nie....

A byłam ostatnio na zakupach z moją nastolatką i moją mamą. Młoda chciała wymienic bon na ciuchy z h&m. I tłumaczę jak katarynka "babci", która co i rusz wyciąga z wieszakow jakieś niebywałe skarby:
            -ona juz sukienek nie nosi
            -kombinezonów tym bardziej
            -to ma falbany
            -to ma cekiny
            -to ma błyszcząca nitkę
            -to ma złote dzety, brylanciki, brokat czy inne pompony
            - to ma falbany, cekiny, złotą nić ORAZ jest sukienką jednoczesnie
            -a to ma Myszkę Minnie na przedzie ...
            No i skończylo się konstatacją, że temu dziecku nie sposób nic wybrać 😂 A wystarczyłby zwykły t-shirt w koty (bez falbanki, brokatu i cekinów).
            • alpepe Re: Prezent dla 12-latki 10.12.20, 11:02
              Haha, moja łaskawie wybrała i śpi w hmowej koszuli w Myszkę Minnie ;D, ale już podobne są be. Wcześniej mnie doprowadzała do szału, bo zachowuje się jak męski niezakochany nastolatek, czyli spała w ubraniach dziennych. Mycie, a po co mycie? Jak jedna zużywała masę ubrań, bo po przymierzeniu i zmianie koncepcji od razu wyrzucała je do brudów, choć nie była nawet pół dnia, oraz brała długi prysznic dwa razy dziennie, tak ta oszczędza i ubrania i wodę...
            • curry1 Re: Prezent dla 12-latki 10.12.20, 13:13
              memphis90, mamy wspólną córkę smile
              • karme-lowa Re: Prezent dla 12-latki 11.12.20, 15:26
                curry1 napisała:

> memphis90, mamy wspólną córkę smile
                Dołączam do rodziny z moją córką😉
            • mus_tang1 Re: Prezent dla 12-latki 11.12.20, 15:23
              H&m jest passe w tym wieku. Moja bez napisów, bez niczego w ogóle. Sukienka nie, spódnica nie, sweter nie, no chyba że wyjątkowo puszysty.
              Białe, czarne, czasem zielone ładne odcienie. Bershka i vans rządzą smile
              I faktycznie tam znalazłam najładniejsze rzeczy.
    • pulcino3 Re: Prezent dla 12-latki 10.12.19, 19:30
      U mnie paczka z losowania, dziewczynka przepada za koniami, zamówiłam w necie maskotkę konia taka nie za mała, nie za duża, budżet do 30 zł. Konik bardzo fajny , grzywa mięciutka, przyjemny do przytulania smile Myślę, że będzie zadowolona, bo ma bzika na punkcie koni.
    • andaba Re: Prezent dla 12-latki 10.12.19, 19:32
      Akurat o 12-latkach już było:

forum.gazeta.pl/forum/w,567,169081577,169081577,o_czym_marza_11_12_latki_.html
      • auksencja15 Re: Prezent dla 12-latki 10.12.19, 22:46
        Dzieki
    • mikams75 Re: Prezent dla 12-latki 10.12.19, 19:35
      sinsay, new yorker z ciuchami
      niezawodny h&m, cos z dzialu mlodziezowego (nie dzieciecego) np. maja fajne bluzy oversizowe
      tiger z pierdolkami
      • ivaz Re: Prezent dla 12-latki 09.12.20, 15:45
        u nas jeszcze ciuchy z bershki na topie
    • ga-ti Re: Prezent dla 12-latki 10.12.19, 23:29
      Jeśli to prezent do szkoły (z losowania), za niedużą kwotę to kosmetyk, gadżet kosmetyczny, pachnąca świeczka, kubek (oj w zeszłym roku była jatka kubkowo-prezentowa), breloczek/przywieszka, coś z kategorii 'zrób to sam'.
      Jeśli nie szkolnie to ciuchy może, h&m, reserved, sinsay, cropp, nieśmiertelna zara wink
      Był niedawno watek kosmetyczny dla nastolatek i najświeższy.
    • minerallna Re: Prezent dla 12-latki 11.12.19, 04:55
      Znana mi 12 latka wybrała bluzę z Ariana Grande. Drugą opcją była bluza z Revendale. No cóż...
    • biala_ladecka Re: Prezent dla 12-latki 09.12.20, 15:35
      🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    • ursgmo Re: Prezent dla 12-latki 09.12.20, 15:51
      magnes2020supr napisał(a):

> Ja już w tym roku kupiłam prezent dla mojej córki. Pod choinkę otrzyma wymarzon
      > e ukulele sopranowe. Kupiłam jej Be Joe model FUZ-110. To raczej nie jest topowy prezent dla każdej 12 latki ??
    • canaille Re: Prezent dla 12-latki 09.12.20, 16:17
      Zastanawiają mnie te wątki prezentowe. Wszystkie są takie same. We wszystkich dziewczynki nie chcą książek czy gier, prawie nie mają hobby, za to na pewno potrzebują jakieś śmieci z sinsaya czy tigera. Kosmetyki, świeczki i inne cuda o bliżej nieznanym składzie chemicznym. Oraz ubrania, przy czym o ubraniach trudno mi dyskutować, bo widać znana mi dziewczynka jest bardziej "dzieckiem" niż "nastolatką" i lubi to co lubi, a nie kieruje się trendami czy jutuberami. A na propozycję "kubka z flamingiem" reaguje alergicznie za to z wdzięcznością przyjmuje bon do empika i wymienia go na zeszyt kreatywny.

Ponieważ "gry i książki" forum wyśmieje to podpowiem dwie rzeczy z mojej działki, które może zahaczają o powyższe, ale nie są już kolejnymi duperelami za 5 zeta w ilości hurtowej. Do 50 zł: kredki i pisaki: pisaki Lego, kredki Kooh-i-noor Magic czy pisaki Stabilo Point 88 (arty lub inne). Do 100 zł - hitem jest opaska fitness. Przy szkole zdalnej dziecko ma dodatkową motywację do codziennych ćwiczeń.
      • astomi25 Re: Prezent dla 12-latki 09.12.20, 16:48
        Kazda 12 latka jest inna. Mam akurat jedna w domu i widze jak rozne sa jej koelzanki. wink
        Moja dostanie gre planszowa, taki dynks do komorki ze zdjeciem przyjaciolek ( takie okragle cos, nie wiem jak to sie nazywq big_grin), 2 pizamy bo kocha, oraz bilet na koncert Marka Forstera.
        • astomi25 Re: Prezent dla 12-latki 09.12.20, 16:52
          Aaa i bluze chiemsee, brzydka jak kupa. Na gorze szeroka a pepek wystaje. Ale poprosila Mikolaja to dostanie, ja w tym chodzic nie bede.
          • alpepe Re: Prezent dla 12-latki 10.12.20, 11:05
            zarzuć linkiem, może mojej podejdzie, choć ja jestem sceptyczna wobec oszustw typu płać za całą bluzę, dostań taką do połowy tułowia.
      • memphis90 Re: Prezent dla 12-latki 09.12.20, 19:21
        Tzn uważasz, że powinnam tu polecić pisaki Ecoline skin (10 dcieni wyłącznie do malowania odcieni skóry) i kolorowanki "Po drugiej stronie snu", bo akurat to lubi MOJA nastolatka...?

A sama polecasz... "bon do EMPIKA(!) " 😂 😂 😂
        • canaille Re: Prezent dla 12-latki 10.12.20, 18:11
          Chodzi o "bon do EmpikU" czy z innego powodu drzesz łacha? Bonu nie poleciłam, bon to banał, choć całkiem sprawdzony, po prostu zilustrowałam wypowiedź konkretnym przykładem, w którym widać, że nie każda nastolatka ucieszy się kubkiem.

Nic nie powinnaś, ale po wątku o pisakach, pełnym rzeczowych informacji, osobiście zakochałam się w promarkerach W&N - które ktoś polecił z nazwy zamiast pisać o kolejnych "mazakach" - i na pewno uskutecznię taki zakup, ale na te święta na kreatywne rzeczy wydałam dość. Rzeczy, które wpisałaś wyguglałam, bo tak, interesują mnie konkrety i jedna lepsza rzecz zamiast kubła popierdół, z którymi rok w rok moje dziecko kończy urodziny. I jeśli ktoś by spytał co dla osoby lubiącej łączenie kropek z chęcią polecę konkretny zeszyt, który co jakiś czas pojawia się na rynku - moje dziecko dostanie taki trzeci z rzędu i na pewno się ucieszy.
          • canaille Re: Prezent dla 12-latki 10.12.20, 18:12
            O przepraszam najmocniej, ucieszy się Z KUBKA.
            Armada bis, co nie, memphis? Stara dupa jestem, ale świadomie weszłam do sieci więc można mi grammarnazi i ortocośtam uskutecznić.
        • alessa28 Re: Prezent dla 12-latki 11.12.20, 06:50
          memphis90 napisała:

> Tzn uważasz, że powinnam tu polecić pisaki Ecoline skin (10 dcieni wyłącznie do
          > malowania odcieni skóry) i kolorowanki "Po drugiej stronie snu", bo akurat to
          > lubi MOJA nastolatka...?
          >
          > A sama polecasz... "bon do EMPIKA(!) " 😂 😂 😂

Bon do empika i wszystko jasne 😀
          Plus wzgardliwy rechot na myśl o kupowaniu dziecku książki zamiast bluzki sinsay bądź mgiełki do ciała. Albo koronkowych stringów.

W pewnych kręgach to zachowanie zupełnie naturalne także ten..
          >
          • memphis90 Re: Prezent dla 12-latki 11.12.20, 09:24
            W sensie, że ja gdzieś pisałam o kupowaniu dziecku stringów zamiast książek...? Pudło... No chyba, że pisałaś o sobie?
      • mus_tang1 Re: Prezent dla 12-latki 11.12.20, 15:35
        Naprawdę mając lat 12 ucieszyłabys się z mazaków? Książki?
        Jeśli to jeden prezent z wielu to ok. Chcąc wywołać radość 12 latki z biednego domu, kupiłbym bluzę lub komplet dresowy.. To wiek, gdy zaczynają nadmiernie dbać o wygląd, porównują jak kto się ubiera. Stylówka młodzieżowa, nie dziecięca już.
        I dla nich jest to niezmiernie ważne.
        Prezent ma się podobać nie tobie, tylko obdarowanemu.
    • manala Re: Prezent dla 12-latki 09.12.20, 17:19
      Moja 12-latka ma teraz fazę na 'oświetlenie' pokoju. Chciała taśmę led (podobno wszyscy teraz chcą ledy...no przynajmniej z jej otoczenia...), jakiś projektor gwiazd, ciuchy z Shein. No i jakieś pierdółki do pokoju zawsze się sprawdzają.
      • manala Re: Prezent dla 12-latki 09.12.20, 17:21
        Książki też dostanie. Ze 4.
        • astomi25 Re: Prezent dla 12-latki 09.12.20, 18:30
          A ksiazki tez. 2 zamowila, ale to juz bedzie od Mikolaja - Babci.
          • memphis90 Re: Prezent dla 12-latki 09.12.20, 19:23
            U nas faza na mangi...
            Długo się wahałam, ale jednak dostanie "Pokój w kolorach szczęścia".
            • kornelia_sowa Re: Prezent dla 12-latki 09.12.20, 19:37
              Wątek z 2019.
              Zdaje się wyciągnięty by reklamę jakiegoś ukulele wrzucić
              • astomi25 Re: Prezent dla 12-latki 10.12.20, 05:06
                Faktycznie, nie zauwazylam 🙈
              • memphis90 Re: Prezent dla 12-latki 10.12.20, 07:31
                Ale chciałabym takie ukulele....
                • kornelia_sowa Re: Prezent dla 12-latki 10.12.20, 11:51
                  To kup. Drogie nie jest wcale wink
                  • memphis90 Re: Prezent dla 12-latki 10.12.20, 15:27
                    Jak kupię, to będę musiała grać... A teraz to mogę fantazjować jakBYM grala, gdybym miała.... 😜
                    • kornelia_sowa Re: Prezent dla 12-latki 10.12.20, 16:29
                      A chyba, że tak 🙃
    • mus_tang1 Re: Prezent dla 12-latki 11.12.20, 15:16
      Ciuchy oczywiście. Moja tylko z Bershki. Są modne krótkie bluzy, takie ze sznureczkiem do ściągania. Z atomówką kupiłam- przecena 49zł Komplet dresowy - bluza plus spodnie, to jest hit. Rozmiar XS i s jest dobry.
      Bluzy oversize, rozm s
      Spodnie dresowe maja być szerokie, z wysokim stanem, kieszenie cargo też w modzie. Pasek z dziurkami na długości i na dwie dziurki zapinany, też Bershka. Teraz taniej kupiłam - 75cm dł.
      Worek plecakowy, drobiazg z Vansa, typu skarpetki, plecak.
      Myszka do kompa z podświetleniem, podkładka z podświetleniem.
      • karme-lowa Re: Prezent dla 12-latki 11.12.20, 15:32
        Moja 12 latka.
        Ubrania z Bershki, Pull&Bear, Sinsay, Cropp, House.
        Plecak Vans,
        Książki lub komiksy Strange Things.
        Paletka do oczu (maluje tylko mnie lub siebie w domu. Na dwór jej nie wolno się malować. Córka ma dryg do malowania i naprawdę fajnie jej to wychodzi),
        Farby akrylowe + płótno,
        Maseczki na twarz(dla młodzieży, w kształcie kota, świnki itp).
        Ledy,
        Kalendarz 2021 (napisała Bullet Jurnal. Nie wiem czy to poprawna nazwa),
        Ogólne pierdołki ze ST (naklejki, kolczyki itp).
        • mus_tang1 Re: Prezent dla 12-latki 11.12.20, 15:42
          Muszę zobaczyć te komiksy, moja lubi Tytus, Romek i Atomek.
          Kolczyki też, kółka duże ostatnio.
          Maski te śmieszne też testowaly ostatnio na urodzinach smile
          Na szczęście o paletkach jeszcze nie mówi, ale pewnie niedługo się zacznie big_grin
      • karme-lowa Re: Prezent dla 12-latki 11.12.20, 15:33
        Mustang - mamy podobne dzieci🤣.
        • mus_tang1 Re: Prezent dla 12-latki 11.12.20, 15:37
          Oj chyba tak!
          Zauważyłam, że to znów stary wątek!
          A niech to.
          • karme-lowa Re: Prezent dla 12-latki 11.12.20, 18:25
            mus_tang1 napisał(a):

> Oj chyba tak!
            > Zauważyłam, że to znów stary wątek!
            > A niech to.
            Też się nabrałam😳.
    • aniani7 Re: Prezent dla 12-latki 11.12.20, 15:40
      Dziecku rodzinnemu w podobnym wieku kupiłam słodkie, ciepłe skarpetki z kotkami i kindle. Wiem, że chciała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka