Dodaj do ulubionych

Spodnie dresowe

25.12.19, 22:52
Powiedzcie mi, jak kupić długie spodnie dresowe? Ja nie umiem, w zwiazku z czym wygladam mniej wiecej jak na zdjeciu nr.1. To znaczy póki co tak wygladam, bo może być jeszcze gorzej sad Doświadczenie mówi, że ta cześcia odzieży rzadzi nastepujace prawo: im mniejszy rozmiar, tam krótsze nogawki (patrz tabela rozmiarów zdjecie 2.). Skad taki pomysł, to nie wiem, bo jak tyłam, to nogi mi sie nie wydłużały, a przy chudnieciu nie robia sie krótsze... Teraz póki co mam rozmiar L, ale zaczynam je gubić w trakcie chodzenia i musze znaleźć mniejsze. Mniejsze w pasie, a chetnie dłuższe nogawki, bo chce tak jak na zdjeciu nr.3., z zapasem na dole smile Pytanie JAK???
Jeansy miewaja różne długości, wiec czasem da rade kupić wystarczajaco długie, a dresy? Wszystko co widuje w sklepach kończy mi sie powyżej kostki, czy to taka moda i musze przeczekać, czy jest szansa, tylko trzeba wiedzieć czego szukać? Weźcie pomóżcie! smile
Obserwuj wątek
    • solejrolia Re: Spodnie dresowe 25.12.19, 22:56
      Może zacznij od Zalando, ubrania z dopiskiem "dla wysokich"
      • solejrolia Re: Spodnie dresowe 25.12.19, 22:57
        www.zalando.pl/odziez-damska-spodnie-treningowe/?q=dla+wysokich
        • jak_matrioszka Re: Spodnie dresowe 25.12.19, 23:05
          Zakupy przez net to zło, ale jak nie bede miała wyjścia, to może spróbuje tongue_out
          Przynajmniej wiem, że mam szukać "tall", może i na żywo gdzieś znajde (do tej pory nie widziałam), tak że dziekuje smile
    • chatgris01 Re: Spodnie dresowe 25.12.19, 22:59
      Długie znalazłam dopiero w Decathlonie (seria Domyos), wcześniej właściwie wszystkie (niezależnie od marki) sięgały mi nad kostkę.
      Inny myk, to popatrzeć na modele męskie.
      • jak_matrioszka Re: Spodnie dresowe 25.12.19, 23:13
        Toż w meskich chodze sad
        • snakelilith Re: Spodnie dresowe 26.12.19, 02:41
          Męskie męskim nierówne. Ja znalazłam wreszcie wystarczająco długie na stoisku chłopięcym w C&A. Nie jestem bardzo wysoka, ale mam krótki tułów i długie nogi, kobiece dresy nawet w dużych rozmiarach L-XL są mi za krótkie, albo robią się za krótkie po pierwszym praniu. Te chłopięce są na "wzrost", więc można kupić na 176cm, albo 182cm i są faktycznie dłuższe, na szczupłych chłopaków z długimi nogami, więc w biodrach i nogawce stosunkowo wąskie, na kobiecę M-kę ujdą.
          • jak_matrioszka Re: Spodnie dresowe 26.12.19, 11:06
            O, a to ciekawe. U nas dzieciecych na 182 nigdy nie widziałam, ale my C&A nie mamy, wiec jak gdzieś wyjazdowo zobacze to zajrze. Wysokich chłopaków/meżczyzn to tu widuje raczej w krótkich szortach, bo inaczej bym w końcu któregoś wypytała gdzie kupuje wink
      • kafana Re: Spodnie dresowe 26.12.19, 14:10
        Mam tez spoko z Decathlonu
    • ultimate.strike Re: Spodnie dresowe 25.12.19, 23:00
      Doświadczenie mówi, że ta cześcia odzieży rzadzi nastepujace prawo: im mniejszy rozmiar, tam krótsze nogawki

Medycyna mówi, spodnie = bakterie, infekcje, choroby. Dodatkowo, jeżeli chodzi o mężczyzn dodaje: uszkodzenie DNA nasienia, czyli nasieniak u noszącego, choroby genetyczne, cywilizacyjne u dzieci, wnuków.

Skończcie wreszcie ten morderczy kult spodni!
      • jak_matrioszka Re: Spodnie dresowe 25.12.19, 23:15
        Ja już zakończyłam sie rozmnażać, wiec ewentualnego spadku jakości nasienia sie nie boje tongue_out
        • ultimate.strike Re: Spodnie dresowe 25.12.19, 23:18
          Od kiedy miałaś nasienie? O ile r. żeńskiego używasz w sposób uprawniony, w wyniku praktykowania spodniowego zabobonu grożą Ci infekcje, czasami bywają śmiertelne, jak twierdzą ginekolodzy.
          • jak_matrioszka Re: Spodnie dresowe 25.12.19, 23:24
            Ostrzegasz to odpowiadam.
            • ultimate.strike Re: Spodnie dresowe 25.12.19, 23:28
              Ostrzeżenia służą do stosowania w celu poprawy bezpieczeństwa, nie do odpowiadania na nie. smile
      • aankaa Re: Spodnie dresowe 25.12.19, 23:15
        na wigilii wystąpiłeś w spódniczce ?
        • ultimate.strike Re: Spodnie dresowe 25.12.19, 23:22
          Nie obchodzę wigilii. A spodni nie posiadam, więc nigdzie w spodniach występować nie mogę, musiałbym najpierw iść do sklepu a szkoda mi wydawać kasy na ewidentną pomyłkę odzieżową, jaką są spodnie.
    • mia_mia Re: Spodnie dresowe 25.12.19, 23:02
      Jeśli rzeczywiście chcesz to sobie zrobić i wyglądać jak na trzecim, a nie pierwszym zdjęciu, kup spodnie na dziale męskim, o rozmiar większe niż potrzeba, ze sznurkiem w pasie.
      • jak_matrioszka Re: Spodnie dresowe 25.12.19, 23:17
        Mam meskie i dwa rozmiary wieksze, wygladam prawie jak na pierwszym zdjeciu, chce jak na trzecim na dole, ale bardziej dopasowane w pasie i kroku (czyli w moim rozmiarze, nie oversize).
      • ultimate.strike Re: Spodnie dresowe 25.12.19, 23:19
        Na szczęście na dziale męskim już niedługo spodni nie będzie. A ewentualne ich tam wystawianie bez widocznych ostrzeżeń i klauzuli o zakazie sprzedawania nieletnim będzie surowo karane.
        • aankaa Re: Spodnie dresowe 26.12.19, 00:36
          a noszenie owych będzie karane więzieniem bez możliwości orzeczenia tzw. "zawiasów"
          • ultimate.strike Re: Spodnie dresowe 26.12.19, 11:53
            Tego nie pisałem, podstawy do delegalizacji pewnie by sie znalazły jednakże ja postuluję tylko traktować je na równi z papierosami.
    • agnieszka2008 Re: Spodnie dresowe 25.12.19, 23:08
      Długo nie mogłam znaleźć spodni dresowych, chciałam żeby były bawełniane bez poliestru i w końcu znalazłam w 4f, są bardzo wygodne i dlugie, mam 176 cm wzrostu. Polecam.
      • solejrolia Re: Spodnie dresowe 25.12.19, 23:14
        A tak, jeszcze w 4F !
      • ultimate.strike Re: Spodnie dresowe 25.12.19, 23:20
        są bardzo wygodne

Piękna modlitwa. Rzecz w tym, że w świecie rzeczywistym spodnie nie mogą być wygodne. Wynika to wprost z anatomii, geometrii i termodynamiki.
        • jola-kotka Re: Spodnie dresowe 25.12.19, 23:27
          Wez skoncz te bzdury bo juz nudny jestes.
          • ultimate.strike Re: Spodnie dresowe 25.12.19, 23:31
            Lepiej być nudnym niż kłamać.
    • leni6 Re: Spodnie dresowe 25.12.19, 23:21
      Spróbuj w decathlonie, na mnie tam wszystkie leginsy są za długie a mam 168 cm.
      • jak_matrioszka Re: Spodnie dresowe 25.12.19, 23:28
        Sie nie obraź, ale z czym do ludzi? wink Przy 168cm pewnie i nogi miałabym krótsze, wiec problemu ze spodniami już by nie było wink
        • leni6 Re: Spodnie dresowe 26.12.19, 09:36
          Przecież napisałam że mam średni wzrost a w tym sklepie wszystko jest dla mnie za długie, to może na wyższą osobę bedzie dobre.
          • jak_matrioszka Re: Spodnie dresowe 26.12.19, 11:08
            Sprawdze Decathlon, ale jak wszystkie jak leci sa za długie, to przynajmniej cześć musi być i w innych sklepach i już widziałam. Chyba że Decathlon ma tylko swoje marki?
    • jola-kotka Re: Spodnie dresowe 25.12.19, 23:25
      O matko. Serio ma byc jak na focie nr3? Jak to wyglada wogole. Dramat .
      • jak_matrioszka Re: Spodnie dresowe 25.12.19, 23:30
        Chodzi mi tylko o dół, pewnie że nie chce w tyłku i kroku jak w osranej pielusze wygladać 😤
        • jola-kotka Re: Spodnie dresowe 26.12.19, 03:15
          No dol jest tez dramatyczny. Ty widzialas kobiete w czyms takim wogole? Fota nr1 ok ale 3 eeeee nie. Wyglada to jakby ktos tam czegos napchal do tych nogawek pomarszczonych bo za dlugich.
          • jak_matrioszka Re: Spodnie dresowe 26.12.19, 11:12
            Kiedyś widziałam, już bardzo dawno nie. Pierwsze dobre do pierwszego zgiecia nóg, kiedy to nogawki podjeżdżaja wyżej i już tak zostaja, w pozycji "zalało nam piwnice" tongue_out Jak mi sie długie jednak nie spodobaja, to wrócić do krótkich to nie problem smile
    • obrus_w_paski Re: Spodnie dresowe 25.12.19, 23:31
      Ale jest wyglądasz jak na 1 zdjęciu to chyba dobrze?
      Na trzecim jest mężczyzna w za dużych spodniach, coś jak czysty lebowsky
      • jak_matrioszka Re: Spodnie dresowe 25.12.19, 23:35
        Nie znalazłam zdjecia kobiety w długich spodniach sad
        • ultimate.strike Re: Spodnie dresowe 25.12.19, 23:56
          Może już niedługo nie znajdziesz nikogo w żadnych spodniach. Tak długo, jak będziesz znajdować, szczeglnie mężczyzn ciśnienie będzie rosło.
        • damartyn Re: Spodnie dresowe 25.12.19, 23:57
          Bardzo trudno jest kupić dobre rozmiarowo spodnie dresowe ( brawo dla autorki, przywracasz wiarę w ludzi w kwestii tfu -dresy ), szczególnie jeśli nie ma się metra siedemdziesiąt siedem. Ja kupuje w TKMaxx ale nie zawsze za pierwszym podejściem. Trzeba trafić.
        • obrus_w_paski Re: Spodnie dresowe 26.12.19, 00:12
          Ja widzę zdjęcie kobiecych nóg w spodniach dresowych ze ściągaczem na kostkach? Chyba ze patrzę gdzie nie powinnam...?
          • ultimate.strike Re: Spodnie dresowe 26.12.19, 00:16
            Nie wiem czy powinnaś ale w każdym razie fotki dają zły przykład. Lepiej wpisz sobie w wyszukiwarkę hasło "spódnica dresowa" albo coś podobnego.
          • jak_matrioszka Re: Spodnie dresowe 26.12.19, 00:18
            Pierwsze zdjecie to kobiece nogi, sa trzy zdjecia i na trzecim meskie smile Przewiń, bo forum tylko pierwsze zdjecie pokazuje i kropki pod spodem mówia ile jest zdjeć.
            • ultimate.strike Re: Spodnie dresowe 26.12.19, 00:29
              A więc publikowanie zdjęcia nr. 3 powinno być zabronione. Publikowanie pozostałych jest też naganne moralnie.
              • ultimate.strike Re: Spodnie dresowe 26.12.19, 00:30
                Wklejanie takich fotek nakłania ludzi do czynów autodestrukcyjnych.
    • mysiulek08 Re: Spodnie dresowe 26.12.19, 03:00
      Kupuje meskie Slezengera, moze nie do konca tak sie na kostce zwijaja ale nie sa takie jak na pierwszej focie, a nogi mam raczej dlugie
      • ultimate.strike Re: Spodnie dresowe 26.12.19, 11:54
        Kupuje meskie Slezengera

Czyli goła chodzisz albo żyjesz w świecie baśniowym, w przyrodzie zjawisko męskich spodni nie występuje.
    • zasiedziala Re: Spodnie dresowe 26.12.19, 08:23
      Nie wiem czy są gdzieś stacjonarnie, ale diamante ma sporo dresów z dłuższymi nogawkami. Mam takie, rozm S, 175cm wzrostu i długość jest tylko trochę mniejsza niż na modelce:
      membrana.pl/pl/products/spodnie/dresowe/dresy-diamante-wear-unisex-di-szare-22713.html
      Jeszcze dłuższe są w tym modelu, tylko już niestety poliester:
      membrana.pl/pl/products/spodnie/dresowe/dresy-diamante-wear-basic-czarne-21948.html
    • pani-nick Re: Spodnie dresowe 26.12.19, 09:10
      Nie wiem. Ja szukam długich woskowanych i takie same wnioski mam
    • szafireczek Re: Spodnie dresowe 26.12.19, 19:35
      To zależysmile Wciąż modne są rzeczy wzorowane na strojach sportowych i kolekcje z wybiegów nadal są przekładane na ofertę bardziej przystępnych sklepów. Można kupić aktualnie dowolny fason, pod warunkiem że nie będziesz ich szukać jedynie w sklepach sportowychsmile Może Bala, Femistories, Hibou, Juicy Couture, Pinko...niektóre fasony proponowane są nawet do szpileksmile
      • jak_matrioszka Re: Spodnie dresowe 26.12.19, 20:14
        Te do szpilek to pewnie nie bawełniane, a ja sztucznych nie chce. Żadnego z tych sklepów nie znam, a na sieci nie kupie tak zupełnie w ciemno sad
        • szafireczek Re: Spodnie dresowe 26.12.19, 21:12
          Hmm, może w sklepach z bielizną, przeważnie jest tam dział "sportowy"...ale krój to już raczej tradycyjny. A do stacjonarnych nie chcesz zajrzeć? Poszukałabym w kolekcjach na wyprzedażach, nawet w Zarze, Royal Collection...itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka