Dodaj do ulubionych

Do maszerujacych, biodro boli psia mać...

13.02.20, 10:53
I tylko jedno, więc to raczej nie przetrenowanie...
Obserwuj wątek
    • salamandra71 Re: Do maszerujacych, biodro boli psia mać... 14.02.20, 16:06
      Z takim problemem trafiłam do reumatologa.Zlecił prześwietlenie i wyszło początek zwyrodnienia.
      Dał leki i ćwiczenia rotujące plus obniżenie wagi.
      Koniec opowieści
      • 1matka-polka Re: Do maszerujacych, biodro boli psia mać... 14.02.20, 19:44
        No to lipa😓
    • snakelilith Re: Do maszerujacych, biodro boli psia mać... 14.02.20, 16:19
      Po każdym marszu powinnaś się porozciągać, zwłaszcza wewnętrzne mięśnie nóg. Te są u wielu przez siedzący tryb życia skrócone, a że nikt nie jest idealnie symetryczny i ma się zwykle jedną silniejszą nogę, to te przykurczenia mogą podczas i po intensywnym wysiłku dawać się we znaki. Bardzo często właśnie w biodrze, albo w pośladku.
      • 1matka-polka Re: Do maszerujacych, biodro boli psia mać... 14.02.20, 19:49
        Mnie właśnie tak piecze po zewnętrznej stronie tam gdzie kość udowa łączy się z miednica i w okolicy pośladka, idę do fizjoterapeyty w poniedziałek.
        • bertie Re: Do maszerujacych, biodro boli psia mać... 14.02.20, 22:36
          Miałam ten sam problem jak zaczęłam więcej chodzić (5-10km zamiast 1km na dobę), też bolało mi ostro jedno biodro. A że leczę się u reumatologa od lat, to już miałam wizję wymiany stawu biodrowego jeszcze przed 40-stką. Na szczęście problem okazał się być w osłabionych mięśniach pośladkowych i ćwiczenia dobrane przez fizjoterapeutę pomogły dosyć szybko, pierwsze dni ćwiczyłam i po 3 x dziennie cały zadany zestaw, po 2 tygodniach była już widoczna poprawa. To było ze 4 lata temu i od tego czasu nawrotu ostrego bólu w tym miejscu nie było.
    • lauren6 Re: Do maszerujacych, biodro boli psia mać... 14.02.20, 16:27
      Idź do fizjoterapeuty, nie zorganizujemy cie przez internet.
    • morekac Re: Do maszerujacych, biodro boli psia mać... 14.02.20, 19:49
      Objaw problemów z kręgosłupem? Pewnie dyskopatia.
    • personifikacjaa Re: Do maszerujacych, biodro boli psia mać... 14.02.20, 19:51
      widocznie maszerujesz nie w tych marszach...
    • 1matka-polka Re: Do maszerujacych, biodro boli psia mać... 14.02.20, 19:52
      Do krwawy.lolo:
      😱 a będziesz mógł jeszcze biegać?
      • krwawy.lolo Re: Do maszerujacych, biodro boli psia mać... 15.02.20, 04:14
        Nie wiem. I nie zależy mi na tym. Ale na rowerze będę mógł. (Ktoś wyciął mój poprzedni wpis?!)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka