galimatius_pospolitus 14.02.20, 15:56 Dziewczyny ! I chłopcy też Mam 350 000 zł oszczędności i nie chce teraz kupować mieszkania. Co radzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milva24 Re: Co kupić? 14.02.20, 19:01 Też bym kupiła działki. Albo ziemię rolną gdybym mogła. Odpowiedz Link Zgłoś
purchawka2017 Re: Co kupić? 17.02.20, 14:46 Po co ci ziemia rolna? Posiadam jakieś hektary i kula u nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Co kupić? 14.02.20, 19:18 Za 350 000 mogę Ci sprzedać moje jajeczka. Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike [...] 14.02.20, 19:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Co kupić? 14.02.20, 20:18 Półgłówku, kobiece jajeczka nosi się w miednicy... Odpowiedz Link Zgłoś
kyrelime Re: Co kupić? 14.02.20, 21:33 I ta miednica je przegrzewa. Do śmietnika z nią!😄 Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Co kupić? 15.02.20, 01:37 Droga feministyczna...byku, po czym się poznaje, płeć jajeczek autora wpisu, skoro same czołowe ematki kogo się da podejrzewają o fałszywą tożsamość forumową? Odpowiedz Link Zgłoś
kyrelime Re: Co kupić? 15.02.20, 08:09 Gdyby była facetem mogłaby zaproponować jądra, ewentualnie jąderka. Jajeczka posiadają kobiety, nic mi nie wiadomo o jajeczkujących mężczyznach, ale jeśli wynika to z mojej słabej wiedzy i niedouczenia z góry szanowne forum przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Co kupić? 15.02.20, 08:34 Prawdziwy facet ma jaja. Facet noszący kilt widocznie ma jajeczka. Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Co kupić? 16.02.20, 16:08 Raczej nie, skoro "jajeczka" u osoby znającej się na biologii i termodynamice budzą natychmiastowe skojarzenie ze spodniami. Odpowiedz Link Zgłoś
kyrelime Re: Co kupić? 16.02.20, 17:32 Hm takie automatyczne skojarzenie przyszło tylko Tobie- osobie posiadającej obsesję na punkcie spodni. Odpowiedz Link Zgłoś
kyrelime Re: Co kupić? 17.02.20, 14:27 No cóż, na ogół obsesja idzie w parze z wiedzą, ale ok. Szczerze? Dobra rada: jeśli Twoją misją rzeczywiście jest rozpowszechnianie wiedzy nt.zagrożeń wynikających z noszenia spodni to moim zdaniem musisz zmienić sposób działania. Twoje dotychczasowe działania, przynajmniej na tym forum, odnoszą skutki odwrotne do zamierzonych- jeszcze parę miesięcy mężczyzna w kilcie kojarzył mi się neutralnie, obecnie zaś, pod wpływem twoich wpisów, obraz mężczyzny w kilcie kojarzy mi się z szaleństwem. Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Co kupić? 17.02.20, 16:36 To forum jest wyjątkowe toteż żadne metody nie będą tu przynosić konkretnych efektów, co nie znaczy, że powinienem zamilknąć. terrorystom się nie ulega, nawet jak mają na jakimś odcinku przewagę (w tym przypadku liczebną). Kilka miesięcy temu mężczyzna w kilcie był dla Ciebie neutralny, bo nie przypuszczałaś, że ktoś mógłby o to w Polsce walczyć, propagować i nie wiedziałaś, że ktoś taki mógłby mieć do tego poważne podstawy. Teraz wiesz, że to się real nie dzieje i stąd neutralność prysła. Stałaś się przeciwna tej idei. I tak byś się stała, ktokolwiek i jakimikolwiek metodami by rozpoczął akcję w twoim otoczeniu. Niestety, w walce o prawa człowieka pewnych etapów, takich jak konfrontacja nie da się uniknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
kyrelime Re: Co kupić? 17.02.20, 17:03 Nie jestem przeciwna. To Ty zachowujesz się jak terrorysta. Jesteś wyjatkowo agresywny w tej swojej walce. Niejednokrotnie przekraczasz granice dobrego smaku. Odbiór treści, które zamieszczasz będzie negatywny- radzę poszerzyć wiedzę z zakresu psychologii społecznej. Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Co kupić? 17.02.20, 17:18 To Ty zachowujesz się jak terrorysta. Nie, ja walczę o prawa człowieka. Jesteś wyjatkowo agresywny w tej swojej walce. Jakieś przykłady? Niejednokrotnie przekraczasz granice dobrego smaku. j.w. Widzisz, hejtem obrywam juz od pierwszego postu. PJuż pierwszy post to było za dużo, agresywnie i rzekroczyło granicę dobrego smaku. To, co piszesz to nie jest prawda tylko usprawiedliwienie dla agresywnego sprzeciwu. Dokładnie taki sam agresywny sprzeciw i tak samo uzasadniony spotkał wszystkie inne grupy walczące o prawa człowieka w przeszłości. tych, co walczyli z niewolnictwem, o prawa Murzynów, kobiet, homoseksualistów. Wszyscy oni byli agresywni, za duzo mówili, przekraczali granice dobrego smaku i przez to odbiór ich treści musiał być, no po prostu musiał być negatywny, niechby spróbował byc inny. Odpowiedz Link Zgłoś
kyrelime Re: Co kupić? 17.02.20, 17:42 Przypomnij sobie, co pisałeś np w wątkach osób chorujących na nowotwory, a potem możesz wrócić do dyskusji. Ja mówię Ci tylko, jaki jest mój odbiór. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Co kupić? 17.02.20, 19:38 Chodzi o to, że poradziłem onkologię w Bielsku i przy okazji przypomniałem, że ok.50% wszystkich nowotworów wywołanych jest przez facetów w spodniach? Co jest w tym agresywnego, obrzydliwego, czy jeszcze jakiegoś? Że chę, żeby wątków o raku było mniej? Odpowiedz Link Zgłoś
kyrelime Re: Co kupić? 17.02.20, 22:05 Nie jestem w stanie zacytować, bo Cie powycinali. Bynajmniej nie za polecanie oddziałów. Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Co kupić? 15.02.20, 01:35 Działam jak płachta na rozjuszonego feministycznego byka. Czyżby w szeregach religiantów zapanowała panika? Kawałek kraciastego materiału wystarczy do obalenia religii feministycznej? Odpowiedz Link Zgłoś
ortolann Re: Co kupić? 17.02.20, 14:38 Że co? Pisać zrozumiale jest trudno, wiem. I nie kumam jaki łańcuch myślowy pozwolił połączyć Ci kraciasty materiał, byka, religię i feminizm. A przy okazji pomylić jaja. Nie wszystkie jaja są takie same. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Co kupić? 14.02.20, 22:32 To zależy, na jaki okres lokaty liczysz. Idzie kryzys i pomimo wielkiego popytu na mieszkania i działki dziś (ludzie uciekają od złotego) może dojść do załamania rynku (znaczy nominalnie nie stanieją, ale złoty poleci) i w okresie kilku lat o powrocie do dzisiejszej wartości realnej będzie można marzyć. Co innego w dłuższej perspektywie. Jeśli to ma być rzecz szybko zbywalna, to franki szwajcarskie. Już nie dolary, a fundamenty gospodarcze euro też nie wyglądają najlepiej. Franków na rynku mało, euro dużo, dolarów jeszcze więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Co kupić? 15.02.20, 08:40 Tzn. mieszkanie (zakup) w dłuższej perspektywie jest opłacalne? Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Co kupić? 15.02.20, 12:58 Zależy jak się wstrzelisz, co i na jakich warunkach kupisz. Jak widzisz frankowcom 12 letniej perspektywie się nie opłaciło. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Co kupić? 15.02.20, 15:51 Oczywiście, z jedną uwagą odnośnie frankowiczów (i podobnych dewizowców). Im powiedzmy od ok. 10 lat przestało być komfortowo nie dlatego, że kupili mieszkanie, ale że: - zobowiązali się kupować franki na spłatę kredytu, - frank podrożał. Gdyby w 2000 za franki kupili mieszkanie w kredycie na 10 lat, to by byli do przodu w porównaniu z tymi, którzy kupili za złotówki. Ale to nie mieszkania tak zmieniły wartość, tylko frank podrożał. Odpowiedz Link Zgłoś
widosna Re: Co kupić? 15.02.20, 20:45 no ale franki stoją teraz wysoko. nie lepiej dolary? chyba bardziej stabilne w dłuższym okresie? Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Co kupić? 17.02.20, 18:10 Właśnie tak myślę. Ktoś w tym wątku pisał o frankach, ale wydają się teraz drogie. Ale ja rynku walut nie śledzę za bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Co kupić? 15.02.20, 02:37 Kup jakieś mieszkanie, które zyska na wartości, a kiedy już wartość wzrośnie, to je sprzedaj. Odpowiedz Link Zgłoś
ulla_cebulla Re: Co kupić? 15.02.20, 02:50 Rozejrzyj się wokół siebie, co ma sens, w co potrafisz uwierzyć i przede wszystkim, co potrafisz ogarnąć. Nie ufam inwestycjom "doradzów". Oczywiście własny pomysł też może nie wypalić, ale jeśli nie jesteś totalną niemotą, ma większy potencjał. Odpowiedz Link Zgłoś
ulla_cebulla Re: Co kupić? 15.02.20, 22:13 Fajny pomysł, znam dziewczyny, które kręcą niezłą kasę na markowych torebkach z drugiej ręki. gdybym się znała, to kto wie, ale akurat nie moja bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
galimatius_pospolitus Re: Co kupić? 15.02.20, 12:50 Te pieniądze uzbieraliśmy przez 10 lat, owszem jeździliśmy na wakacje i nie głodowaliśmy ale było to życie z przysłowiowym ołówkiem w ręku. Jest mi przykro, czuję że ktoś mnie zrobił w balona, mam poczucie że niby to sporo ale za chwilę ledwo na kawalerkę starczy, Jeżu mój drogi ja chyba te franki kupię.... Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Co kupić? 15.02.20, 12:56 Dywersyfikuj. Jeżeli nie masz wiedzy/doświadczenia ANI żyłki hazardu to dywersyfikuj, bo coś ci spadnie, a coś wzrośnie, a coś zostanie bez zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
kira02 Re: Co kupić? 15.02.20, 17:27 Kup mieszkanie, nawet jesli mialaby byc to kawalerka. Zawsze wynajmiesz i bedziesz miec regularny dochod. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Co kupić? 15.02.20, 19:20 Galimatius napisała, że nie chce inwestować w mieszkanie. Pewnie sporo roboty z wynajmem, dodatkowe stresy... SAama się zastanawiam ake tych stresów się obawiam. Chyba za dużo się tu naczytałam. Odpowiedz Link Zgłoś
kira02 Re: Co kupić? 15.02.20, 19:32 Zalezy gdzie jest to mieszkanie. Mozna sprawy najmu zlecic firmie, ktora bedzie je wynakmowac pod turystow na dobowki. Wtedy to firma wszystko zalatwia. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Co kupić? 15.02.20, 19:35 Czyli miejsca turystyczne? I tu znów pytanie, w jakie celować. Gdzieś poczytam? Sama uwielbiam krynicę Zdrój... Tyle ze mam tam bardzo daleko... Odpowiedz Link Zgłoś
kira02 Re: Co kupić? 17.02.20, 19:00 Celowalabym w duze miasto: Poznan, Gdansk, Krakow czy Wroclaw. Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Co kupić? 15.02.20, 19:25 Nie mieszkania? To inwestycyjnie działka. Albo garaże na wynajem. Odpowiedz Link Zgłoś
mari.sol Re: Co kupić? 15.02.20, 19:25 Nie wiem jak u Ciebie ale w moim mieście powiatowym wystarczyłoby na 10 garaży na wynajem. Odpowiedz Link Zgłoś
galimatius_pospolitus Re: Co kupić? 16.02.20, 10:02 Za ile w twoim mieście wynajmuje garaż ? Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Co kupić? 17.02.20, 15:10 Czyli jeden garaż 35 tys. zł, przychód brutto z niego 2,4 tys. zł minus podatki. Do tego trzeba go pewnie czasem odnowić. Po 20 latach się to 35 tys. odzyska? A kiedy się będzie zarabiało? Odpowiedz Link Zgłoś
purchawka2017 Re: Co kupić? 17.02.20, 14:49 Diamenty. Zatop w słoiku ze smalcem i zakop w ogródku - jak przyjadzie wojna będa jak znalazł. Przed wysiedleniami na Sybir - zaszyć w płaszczu! Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Co kupić? 17.02.20, 14:56 galimatius_pospolitus napisała: > Mam 350 000 zł oszczędności i nie chce teraz kupować mieszkania. Co radzicie? Alfa Romeo Gulia Odpowiedz Link Zgłoś
frequenter.light Re: Co kupić? 17.02.20, 15:16 poczytaj na blogach o inwestycjach Odpowiedz Link Zgłoś