frey.a86 Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 09:15 Nie wiem, coś ok. 10-15 sztuk. Na co dzień noszę jedną, czasami zmieniam ją na większą, jak idę na jakieś zakupy i wiem, że będzie potrzebne miejsce. Kiedyś próbowałam kolekcjonować torebki tak, by pasowały kolorystycznie do stylizacji, ale rano nigdy nie miałam głowy do przekładania zawartości, więc i tak nosiłam jedną i tą samą, a pozostałe ew. od święta. Od dwóch lat nie kupiłam nowej torebki i nie zamierzam. Strata pieniędzy, potem i tak leżą w szufladzie. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 09:20 Około 20. Stoją/leżą na półce, niektóre zapakowane. Wkrótce dotrą do mnie dwie nowe z Fabioli. Uwielbiam torebki. Odpowiedz Link Zgłoś
ms.piggy Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 09:34 9, w tym jeden Kors do sprzedania, kiedyś miałam więcej, ale sprzedaję te których nie noszę wszystkie przechowuje w oryginalnych pudłach, wypchane papierem i w worku przeciw kurzowym, kocham je i dbam o nie Odpowiedz Link Zgłoś
waleria_s Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 22:17 Też tak jednego Korsa "kiszę", już tyle razy miałam sprzedawać, ale nie liczę na sukces- torebka pomarańczowa, mała, na złotym łańcuszku. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 11:00 Mam dwie torebki jedna codzienna i jedna elegancka kopertówka, i jedną którą dostałam 15 czy ileśtam lat temu i nie noszę jej, bo jest różowa w kwiatki i nie bardzo mam do czego ją przypasować Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 11:12 Mnie się torebki nudzą. Ma kilka które noszę wedle okazji, ale generalnie nie wracam do toreb tzw codziennych sprzed 10 lat. Noszę, kupuję nową i tamta idzie do ludzi. Na duże zakupy autem, na codzienne mam płócienna z przegródkami, wiec noszę taką na portfel i coś tam jeszcze i koniecznie listonoszka. I w kolorze. Odpowiedz Link Zgłoś
enigma81 Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 11:32 Trzy. Blado wypadam z tego co czytam. Ale u mnie nie ma ani dużo ciuchów ani torebek ani butów. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 15:42 Mam dużo, bo mam problem z pozbywaniem się. Nie chcesz wiedzieć ile wiosenek mają niektóre moje torebki. Albo ubrania, a już dodatki! Odpowiedz Link Zgłoś
amast Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 11:51 4. 1 "czarna dziura", w której noszę wszystko 1 - jak idę gdzieś tylko z telefonem, kartą miejską i portfelem 1 wakacyjna 1 powiedzmy, że elegancka - mała, czarna, głównie na pogrzeby, ale na inne eleganckie wyjścia też się nadaje Odpowiedz Link Zgłoś
tol8 Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 12:00 Dwie małe na wyjścia, zwykle czarne. Po 25zl na targu. Służą od lat. Na co dzień noszę bawełniane torby zakupowe, a w nich portfel, telefon i klucze. Nie mam potrzeby posiadania torebki. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 12:08 Jedna na lato, jedna na zimę, jedna kopertówkę . Zwariowałabym, gdybym miała ten bajzel (tzn bardzo skrupulatnie poukładane przydasie na każdą możliwą katastrofę, uwzględniając samoprzylepne szwy, rezerwowy keczup i antyperspirant) przekładać co chwila z torby do torby. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 12:16 Przechowuję w woreczkach, w pudłach plastikowych, mam dwie czarne - mała i na A4, dwie w różnych odcieniach brązu, jedną czerwoną, jedną nieco w stylu retro kolor spopielały róż, i jedną okrągłą bambusową na lato. Myślę jeszcze o jakiejś białej na lato, mam nawet upatrzoną wstępnie. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 19:24 Jedna, a jak sie zniszczy, kupuje druga. Mam jeszcze plecak turystyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
wlazkotnaplot Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 19:28 Dwie. Jedną czarną, funkcjonalną i drugą korertówkę używaną dwa razy w roku🙂. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 19:39 Co najmniej 50 Zajmują kilka półek w garderobie, niektóre z nich - markowe klasyki odziedziczylam po ciotce i pewnie przekażę mojej córce ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 19:53 Kilka. No moze 10 max. Ale zazwyczaj nosze ciagle jedna, nie mam cierpliwosci do przepakowywania wszystkiego. Za to mam kilkanascie przeroznych kopertowek, takich na wyjscie, do klubu, na impreze. W tym dwie recznie haftowane z Korei, cudne w swojej kiczowatosci. No i od paru lat prawie nigdy nie mam okazji zeby je gdzies nosic Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 20:09 No jak to? Wiadomo. Do każdej pary butów inną. Zaraz idę policzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: Ile macie torebek? 18.02.20, 18:29 Po zeszłorocznych porządkach w garderobie zostawiłam 16 + 3 letnie materiałowe (takie na plażę). Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 20:22 Dwie torebki czynne - codzinna oraz mniej więcej wyjściowa (znaczy pasuje do płaszcza, bo codzienna jest z materiału typu canvas i pasuje tylko do kurtek). Dwie do sukienek, jedna do koktajlowej, druga bardziej wieczorowa. Duży plecak do pracy, kilka małych plecaczków wycieczkowych (tych najprostszych z Decathlonu), kilka torebek czekających na remont/ wenę. No i "highlight mojej kolekcji", dwie torby na materiały do rysowania/ malowania i tu jeszcze mam kilka na liście życzeń. Ten typ toreb mnie najbardziej cieszy. Powinnam też chyba kupić jakąś w miarę uniwersalną ze skóry/ skaju, ale ja mam z nimi ten problem, że zawsze, ale to zawsze, załatwię im pasek, bo przepakowuję. Ta płócienna jest idealna, bo ma mnóstwo kieszeni i pasek, którego się nie da załatwić przy największym nawet obciążeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
sasha_m Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 22:11 Jedną zimową i jedną letnią, kupuję nowe, jak się zużyją. Wyjściowa, sportowa wyjazdowa i niewielki plecak używany głównie na wyjazdach narciarskich od wielu lat mam te same. Oszalałabym, gdybym musiała codziennie się przepakowywać, dwa razy do roku w zupełności wystarczy. Te, których aktualnie nie używam, leżą na kupie w kartonie. Odpowiedz Link Zgłoś
leni6 Re: Ile macie torebek? 17.02.20, 22:55 Przechowuje w szafie na wieszakach, mam: 1. Taka, z którą chodzę na codzień. 2. Dwie eleganckie, jasna i ciemna. 3. Dwie torby do wózka (druga była w komplecie z wózkiem). 4. Dwie z kategorii codzienne, które czekają na swoją kolej, przynajmniej jedna długo sobie poczeka bo ma "uszy" a nie pasek, od kiedy mam dzieci to z takimi nie chodzę. Wyszło 7, jak na mnie to bardzo dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.n-82 Re: Ile macie torebek? 18.02.20, 21:51 Dwie, jedna zwykła a druga na różne okazje. Na co dzień do pracy jeżdżę rowerem więc wtedy używam plecaka zamiast torebki Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Ile macie torebek? 19.02.20, 00:47 Ok 15, z czego 4 noszę stałe, zamiennie. Ale w tych 15 są że 4 kopertówki, kilka małych pierdolek na portfel i telefon - chyba nie powinnam ich liczyc, nie? Odpowiedz Link Zgłoś