fornita111 17.02.20, 11:39 Uważacie, że "wiadomości" powinny robić materiały o Kindze Rusin? To na taką "misję" pójdą te 2 miliardy z naszych podatków? Jak to obronicie, drogie suwerenki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
spanish_fly Re: Do fanek tvpis 17.02.20, 11:42 Ja pierdzielę, jest mi tak wstyd. Główne wydanie Wiadomości! Ten materiał był jak kolejne "fuck you" w stronę Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Do fanek tvpis 17.02.20, 12:20 Ale im sie to chyba podoba tym Polakom Nie wszystkim, wiem, ale i tak piziom skretynienia duzej czesci spoleczenstwa mnie przeraza. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Do fanek tvpis 17.02.20, 11:48 E tam, Kinga Rusin. Podmieniony pan doktor to dopiero hit. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Do fanek tvpis 17.02.20, 12:10 O co chodzi z podmienionym panem doktorem? Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Do fanek tvpis 17.02.20, 12:16 Pokazano wypowiedź człowieka w kitlu z podpisem "prof. Stanisław Góźdź" a tymczasem był to ktoś całkiem inny. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Do fanek tvpis 17.02.20, 12:17 m.facebook.com/story.php?story_fbid=10220181814152662&id=1145869706 Nie to nazwisko, nie ta specjalizacja Ale najważniejsze, że podkreślamy wspaniały stan polskiej onkologii. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Do fanek tvpis 17.02.20, 12:24 No cóż, jak to ktoś napisał w komentarzach "mają rozmach skurwysyny". Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Do fanek tvpis 17.02.20, 13:01 Słuchajcie słuchajcie, ale profesor Stanisław Góźdź to człowiek PiS przecież. Czy to znaczy, że się wycofał w końcu z poparcia, że musieli go podmienić??? Facet przecież jest znany z tego, że: 1) pacjenci w województwie świętokrzyskim muszą czekać na chemioterapię najdłużej w Polsce, 2) a jego szpital zajmuje się tym: "relikwie św. Faustyny trafiły do Centrum Onkologii w Kielcach. Dyrektor szpitala: Pomocą jest łaska wiary. (...) W Świętokrzyskim Centrum Onkologii w Kielcach znajdują się już relikwie św. Jana Pawła II i św. Ojca Pio." Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Do fanek tvpis 17.02.20, 13:09 Akurat w tym przypadku powodem podmiany nazwiska mogła nie być świadoma propaganda, tylko zwykły burdel i zatrudnianie na wszystkich szczeblach dyletantów. Ty widziałaś te laski, które na tvpinfo prowadzą programy publicystyczne? Ostatnio taka przygłupia blondyna w mini (i nie Ogórek) jąkała się podczas rozmów w takimi osobistościami życia politycznego jak jakiś ksiądz i dziennikarz radia WNET (nosz kurcze, nie wiedziałam, że takie radio istnieje). W TVN-ie pogodynki wyglądają bardziej profesjonalnie, mają lepszą dykcję i wypowiadają się bardziej logicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Do fanek tvpis 17.02.20, 13:11 I dlatego niestety mam obawy, że zaraz się okaże że to tylko pomyłka montażysty, a na scenę wyjdzie prawdziwy profesor Stanisław Góźdź, żeby oświadczyć, że polska onkologia ma się świetnie, a najbardziej to u niego, gdzie "pacjenci muszą czekać na chemioterapię najdłużej w Polsce". Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Do fanek tvpis 17.02.20, 13:21 Twoje obawy są słuszne. Już przeprosili za pomyłkę i zapowiedzieli, że wypowiedź Góździa puszczą dzisiaj. I nie przypuszczam, że będzie w całkiem innym tonie, zważywszy że tamten pan to lekarz z tej samej placówki. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Do fanek tvpis 17.02.20, 13:33 Przeprosili po kilkunastu godzinach od emisji, gdy info rozlało się po internecie i ludzie jęli tagować Olechowskiego. Inaczej by tego nie zrobili. 2 miliardy dobrze zainwestowane Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Do fanek tvpis 17.02.20, 13:37 No właśnie coś mi nie pasiło, bo ten koleś parę dni temu opowiadał o tych relikwiach i wszyscy się śmiali, że to dyrektor najgorszej placówki w kraju (co idealnie pasuje do kadr PiS). I gdyby ktoś miał opowiadać o sukcesach polskiej onkologii to on pasowałby do tego idealnie, bo to też w stylu PiS . Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Do fanek tvpis 17.02.20, 13:24 W sumie, to to i tak nie ma znaczenia. Zwolennicy miłościwie panującego nam kurdupla są wyznawcami. Reszta ma to w doopie. Nie wiem, co się musi jeszcze wydarzyć. Chyba nic. Dopiero poważny kryzys ogólnoświatowy i podwyżki cen żywności mogą spowodować odwrócenie się elektoratu. Ale w sumie, to też może nie starczyć. Straszenie iluś milionów ludzi, że im zabierze się wszystkie programy+ robi swoje. Opozycja bidna pogubiła się i nie ma pomysłu jak uświadomić ludziom, że żyjemy na kredyt, że za 10 lat nie będzie pewnie emerytur a zdrowie będziemy ratować już tylko dzięki różnego rodzaju zbiórkom pieniężnym. Bo to, że nasz ustrój demokratyczny już został rozwalony to akurat nikogo nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Do fanek tvpis 17.02.20, 11:55 fornita111 napisała: > Uważacie, że "wiadomości" powinny robić materiały o Kindze Rusin? To na taką > "misję" pójdą te 2 miliardy z naszych podatków? Jak to obronicie, drogie suwer > enki? Nie oglądam reżimowej telewizji (po co???), więc nie mogę tego bronić. S. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Do fanek tvpis 17.02.20, 12:04 Wiadomosci generalnie są takie same jak je pamiętam z lat 80-tych. W każdym Dzienniku jest opluwanie opozycji, to już stały rytuał. Wygrzebuje się jakieś sprawy sprzed 8 czy 10 lat. Każda aktualna sprawa, każdy aktualny ruch partii rządzącej jest zawsze porównywany z czymś, co PO zrobiło ileś lat temu. Oczywiście nie pokazuje się całokształtu problemu, tylko szczuje. To jest NIEWARYGODNE. Kandydatom na prezydenta wyciąga się jakieś prywatne sprawy sprzed lat. W dniu przegłosowania 2 miliardów na TVPiS była mowa przez pół dziennika o zwiększeniu dotacji na onkologię. Od dwóch dni mówią wyłącznie o tym, że PO chciało sprywatyzować szpitale a PiS do tego nigdy nie dopuści i zawsze służba zdrowia będzie dla wszystkich (sic!) darmowa!!! (darmowa????). Była też mowa, że służba zdrowia nigdy nie działała tak dobrze jak teraz. Ja kilka lat temu musiałam pójść do ortopedy, dostałam termin po 2 tygodniach oczekiwania. W styczniu poszukiwałam ortopedy na NFZ na cito, najbliższe terminy były pod koniec marca (3 miesiące oczekiwania) a zwykłe w październiku. Takiego bagna, jak jest w służbie zdrowia to nigdy nie było. Ale Dziennik pokazuje tylko same sukcesy. Propaganda sukcesu jak z lat 70-tych. Nikt nie mówi o przygotowaniach do strajków górniczych, o inflacji (tu wręcz się mówi, że jej nie ma!!!). Wiadomości ogląda się na zasadzie kabaretu. O fucku pisowskiej posłanki w ogóle nie mówiono, przedstawiono ją jako ofiarę hejtu totalnej opozycji. No jest jakaś masakra. To nie są demokratyczne metody działania. Od miesięcy twa kampania wyborcza Dudy i antykampania pozostałych kandydatów. To jest jak u Putina w Rosji. I wiem, że większość Polaków ma to w doopie, co jest jeszcze bardziej przerażające. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Do fanek tvpis 17.02.20, 12:32 "wiem, że większość Polaków ma to w doopie, co jest jeszcze bardziej przerażające" Opozycja odeszła od narracji, że większość społeczeństwa jest antypisowska? Kiedyś wszystkich poza pisowcami zaliczaliście hurtem do antypisu bez pytania o zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Do fanek tvpis 17.02.20, 12:38 Większość ma to w dupie nie oznacza, że większość jest pisowska. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Do fanek tvpis 17.02.20, 12:42 Obawiam się, że większość społeczeństwa ma w doopie sądy, konstytucję, łamanie prawa, podsłuchy, manipulowanie prokuraturą, propagandę w telewizji, okradanie PCK, aferę getback itp. itd. Zdecydowana większość. PiS udało się skutecznie przekonać ludzi, że to oni są "darczyńcami" i te dary zostaną ludziom odebrane, jak tylko zmieni się układ władzy. Przeciętny Polak nie umie wypełnić sobie PiTa, nie ma bladego pojęcia, ile za niego pracodawca opłaca składek ZUS, jak obliczyć sobie oprocentowanie kredytu i wierzy w magiczne hasło "darmowy" (tak jak ostatnio tak aktywnie w Dzienniku zachwalana "darmowa służba zdrowia"). Oczywiście PiS nie będzie rządził wiecznie, ale goowno, które stworzyli będzie trudno cofnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Do fanek tvpis 17.02.20, 12:46 wystarczy poczytac, skąd się biorą pieniadze na 500+ wg suwerena ciekaweliczby.pl/500-plus-a-wiedza-ekonomiczna-polakow-sondaz/ Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Do fanek tvpis 17.02.20, 12:58 No i od razu widać, wśród zwolenników jakich ugrupowań jest najwięcej kretynów. I jakoś nie jestem zaskoczona. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Do fanek tvpis 17.02.20, 12:47 a co masz do powiedzenia w temacie fałszywego profesora? Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Do fanek tvpis 17.02.20, 12:59 Myślę, że się nie dowiesz. Na niewygodnie pytania ten osobnik NIGDY nie odpowiada. Nawet jeśli dany wątek obskakuje całym dniami, nawet jak te pytania się postawi w kilku postach. Tak jak w Dzienniku, niewygodne tematy się nie pojawiają. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Do fanek tvpis 17.02.20, 15:15 Zdumiewające. Naprawdę wierzysz w to co wypisujesz?? No cóż, od dawna mówię, że pozostawanie w oparach propagandy mediów gazetopodobnych objawia się powszechną wśród tzw. "obrońców demokracji" chorobą zwaną "pomrocznością jasną". Tak się składa, że dobrze pamiętam Dziennik tv, gdyż tak nazywał się główny program informacyjny z lat 70-tych, plus sobotnie godzinne wydanie "Monitora" i zapewniam, że takiej propagandy sukcesu z jaką mieliśmy do czynienia za czasów PO to naprawdę trudno znaleźć. Fakt, była to propaganda robiona w bialych rękawiczkach przez wybitnych speców jeszcze z lat PRL. A zachwyty nad "zieloną wyspą" i wodzem "słońcem Peru" przebijały wszystko. Zapomniałas o zorganizowanej klace na cześć Tuska w programie Lisa? o ustawianych wywiadach? o dziennikarzach ktorzy do Komorowskiego mówili "my pana wyborcy"? Dyskusje noszace znamiona pluralizmu, w których przykladowo występował Żakowski z Czuchnowskim a jako ekspert występował Smolar - no po prostu ideał. Naprawdę, teraz mozna z ulgą oglądac programy publicystyczne mając swiadomość, że ci wszyscy wybitni i jakże obiektywni specjaliści przenieśli się do TVN Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Do fanek tvpis 17.02.20, 15:22 Cieszy nas, że oglądasz z ulgą, trudno się dziwić, przecież w końcu w programach publicystycznych wszyscy się ze sobą zgadzają. I jest pięknie! Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Do fanek tvpis 17.02.20, 15:48 Genialna ilustracja. Tak wyglądają niestety wszystkie programy publicystyczne w TVPiS. Niekiedy zagubi się jakiś biedak z opozycji, ale wtedy wszyscy na niego się drą, łącznie z profesjonalnymi prowadzącymi. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Do fanek tvpis 17.02.20, 15:39 potwierdza sie..elka stara, a glupia.. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Do fanek tvpis 17.02.20, 15:46 "Naprawdę, teraz mozna z ulgą oglądac programy publicystyczne mając swiadomość, że ci wszyscy wybitni i jakże obiektywni specjaliści przenieśli się do TVN" Ta, jak się jest wyznawcą PiS. Już normalny wyborca PiSu będzie czuł niesmak i zażenowanie. Sorry, ja oglądam te brednie, by mieć pogląd i nie dać się zmanipulować TVN i GW. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Do fanek tvpis 17.02.20, 20:13 "Zapomniałas o zorganizowanej klace na cześć Tuska w programie Lisa? o ustawianych wywiadach? o dziennikarzach ktorzy do Komorowskiego mówili "my pana wyborcy"?" Tutaj mozna obejrzec tego zdrajce. www.youtube.com/watch?v=h__CFhkByz0 Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Do fanek tvpis 17.02.20, 15:53 >>>większość Polaków ma to w doopie, co jest jeszcze bardziej przerażające. Mnie przeraża, że są ludzie, którzy święcie wierzą w te brednie. Niestety osobiście znam takich, beton nie do zniesienia. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Do fanek tvpis 17.02.20, 15:54 Ja tak sobie tylko myślę, że ludzie, którzy obecnie tego bronią, za ileś tam lat będą to musieli jakoś wytłumaczyć swoim wnukom, podobnie jak hitlerowcy czy inni popierający reżimy. I będzie WSTYD. Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Do fanek tvpis 17.02.20, 16:16 chicarica napisała: . I będzie WSTYD. > No błagam Cię. Czy któremuś komuniście jest wstyd??? Takiemu Piotrowiczowi dajmy na to? Jak sie zmienił ustrój to towarzysze pomniejsi zaczęli zapi...ć do kościółka, twierdząc, że zawsze chodzili i tyle ich wstydu. Teraz tez tak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze-w-drodze Re: Do fanek tvpis 17.02.20, 14:00 Ja jestem fanką TVPiS-owych wiadomości. Szczególnie jak prowadzi ciocia Danusia. Moja największa guilty pleasure. Jak tylko mam czas to oglądam. Do pewnego momentu zakładałam sów sama ze sobą, że pewnych granic nie przekroczą. Potem przestałam. Przekroczą przekroczą. Sa absolutnie niesamowici. Jak kabaret, tylko bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
sniyg Re: Do fanek tvpis 17.02.20, 15:14 fornita111 napisała: > Uważacie, że "wiadomości" powinny robić materiały o Kindze Rusin? To na taką>. Chyba się nie wstrzeliłaś bo tu też psy na Rusin wieszano, pewna niezręczność się teraz wkradła bo wychodzi na to że ematka jednym glosem z TVPisem gadała. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Do fanek tvpis 17.02.20, 15:17 Co innego ploteczki między babami, co innego główne wydanie Wiadomości w telewizji publicznej. Nie widzisz żadnej różnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
sniyg Re: Do fanek tvpis 17.02.20, 15:50 spanish_fly napisała: > Co innego ploteczki między babami, co innego główne wydanie Wiadomości w telewi > zji publicznej. Nie widzisz żadnej różnicy? Ploteczki? Ploteczka to może być że Kinga nie lubi się z Hanią, a tu hejt był na cały internet i straszne oburzenie że ta Rusin jak burak się zachowała. TVPis tylko podchwycił. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Do fanek tvpis 17.02.20, 15:55 Wydawca serwisu informacyjnego dokonuje wyboru, które tematy poruszyć w tym krótkim czasie jaki ma do dyspozycji. Zwykle wybiera się najważniejsze wydarzenia w Polsce i na świecie. Mówi się o rzeczach, które mogą mieć wpływ na życie Polaków, o których warto, żeby się dowiedzieli. Jak się do tego ma głupi tekst Kingi Rusin? Zrozumiałabym, gdyby to poszło w jakimś Tyle Wizji czy innym programie "satyrycznym", ale nie w najważniejszym serwisie informacyjnym. To jest kompletna kompromitacja. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Do fanek tvpis 17.02.20, 15:57 Nie, nie, nie. To nie jest kompromitacja, to jest poziom odbiorców PiS. Trzeba Dziennik dostosować do poziomu oglądających. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Do fanek tvpis 17.02.20, 16:00 A jak się to jeszcze zestawi z tymi miliardami, które na to idą... Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Do fanek tvpis 17.02.20, 15:49 > że ematka jednym glosem z TVPisem gadała. Niedoczekanie, nie jednym a nawet klotnie i chryja z tego powodu byly. Kinga juz sie odwolala, sprostowala, zwymyslala i planuje odwolac sie do sadu. czesc tych dowch miljardow pojdzie na odszkodowanie. Oby oby. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Do fanek tvpis 17.02.20, 15:52 Rusin jest głupia i infantylna. I to temat na ematkę i na plotka ale nie kur..a na Dziennik! I jeszcze szczujnia czytając wypowiedź Rusin podłożyła specjalnie jakiś skretyniały infantylny głos, by każdy, nawet najgłupszy pisowiec zrozumiał, że należy się z Rusin śmiać. Gdyby tekstu nie załapał to głos rodem z Bennego Hilla miał ludziom uświadomić śmieszność całej sytuacji. Temat ciekawszy dla Dziennika niż okradanie PCK czy afera getback czy przekazanie 2 miliardów szczuini. Serio wypociny Rusin są takie ciekawe, że należy 7 minut Dziennika na nie poświęcić? A jakie gwiazdy to komentowały … wyruch..ny przez blondi Zelt i błogosławiony przez Macierewicza kretyn z Wilków, nie mam pojęcia jak on się nazywa, bo tylko w tym jednym filmie zagrał pan nikt. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Do fanek tvpis 17.02.20, 15:55 Temat prosty i łatwy w odbiorze, dzięki temu takie elki mogą czerpać przyjemność z oglądania Dziennika. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Do fanek tvpis 17.02.20, 16:07 Zelt już twierdzi, że jego wypowiedź została zmanipulowana, a on sam oszukany do co programu, w którym wypowiedź miała być zamieszczona: www.plotek.pl/plotek/7,154063,25704530,piotr-zelt-wypowiedzial-sie-na-temat-kingi-rusin-w-tvp-teraz.html#s=BoxOpLink Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Do fanek tvpis 18.02.20, 10:06 NO dobra ale czy wiadomosci na TVP to miejsce na ploteczki?? Kto tam u nich pracuje?? Odpowiedz Link Zgłoś
smillla Re: Do fanek tvpis 17.02.20, 16:30 Ha! A nie mówiłam?... W wątku kamienujacym Kingę R. stwierdziłam, że nieadekwatny szum wokół niej dziwnie zaglusza sprawę Lichockiej i że jakieś to nieprzypadkowe. I trafiłam: uczepili się Kingi, ewidentnie przekierowujac uwagę z Lichockiej. A teraz stwierdzę że zdziwieniem, że nie będąc fanką PiSu w niewytłumaczalny sposób antycypuję ich drogi myślenia. Skąd ten dar? Diabli wiedzą, ale coś jest na rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: Do fanek tvpis 17.02.20, 19:32 Z Lichockiej jest cokolwiek trudno przekierować uwagę. Bardzo memiczna Odpowiedz Link Zgłoś
ira_08 Re: Do fanek tvpis 17.02.20, 18:03 No jak to jak: a w Faktaaaaach, a za pełoooooo. Odpowiedz Link Zgłoś