Dodaj do ulubionych

spotkanie w realu

22.02.20, 16:22
spotkałyście kiedyś w realu którąś z ematkę?
Ja kilka razy smile pociąg IC (kobieta ok 30-35 siedząca obok mnie) cały czas udziela sie na ematce dość regularnie. Zaciekawiło mnie co zawzięcie pisze, potem zerknęłąm na FB bo tam też przez 2,5h klikała jak szalona i już zdemaskowana w 100% . Znając nick wiedziałąm co pisze i o czym az mnie zmroziło jak łatwo przestaje sie byc anonimowym.
druga- w kolejce po bilety do cinemacity, jedna w pracy, jak zapytałam co tak w przerwieostro klika -spaliła cegłę.

Dziwnie jaoś mi sie zrobiło...nikt nie jest anonimowy big_grin
Obserwuj wątek
    • pani-nick Re: spotkanie w realu 22.02.20, 17:30
      Tak. Raz pod Warszawa, w takiej jednej miłej włoskiej knajpce, przy stoliku obok siedziała kobietka z pięknymi stopami, które niby były duże, ale tylko przez te długie palce. Albo odwrotnie. Siedziała z mezem i dwójka synów. Mąż ją rugał za jakiegoś kochanka, a ona mu dla rozchmurzenia pokazywała posty na ematce - wiem, bo posługiwała się nickami, znanymi mi stad. Na końcu się nabzdryngolila.
      Taki niepolski typ urody. Uda jak Rusin, trochę boho. Do dziś zachodzę w głowę kim była...
      • mid.week Re: spotkanie w realu 24.02.20, 10:19
        a darli paszporty? smile
        • pani-nick Re: spotkanie w realu 24.02.20, 11:01
          🙊
    • berdebul Re: spotkanie w realu 22.02.20, 17:44
      Nie czytam ludziom przez ramie, bo to brak wychowania. tongue_out
      • snajper55 Re: spotkanie w realu 22.02.20, 21:03
        A co to, każdy musi być wychowany?
        • pani_tau Re: spotkanie w realu 23.02.20, 13:17
          Nie musi i rzesza osób z tej opcji korzysta.
      • nessy Re: spotkanie w realu 23.02.20, 13:39
        O tak, to wszystkie dobrze wychowane, co widać w wątkach. Kiedy naparzają się między sobą big_grin
        • majenkir Re: spotkanie w realu 23.02.20, 16:40
          Net sie rzadzi swoimi prawami tongue_out.
          • nessy Re: spotkanie w realu 23.02.20, 16:53
            Tak a potem jedna z drugą, palą cegłę, kiedy się okaże, że w necie udają kogoś, kim nie są a chciałyby być big_grin
    • alpepe Re: spotkanie w realu 22.02.20, 19:25
      Kurdę, co mnie omija, siedzę w domu na łóżku i klikam i ani mnie nikt nie zdemaskuje, ani nie pozna.
    • stavros2002 Re: spotkanie w realu 22.02.20, 19:33
      Masz niewiarygodne szczęście, biorąc po uwagę, za na tym forum pisuje kilkadziesiąt osób, czyta kilkaset, a z tych piszących i czytających 1/3 siedzi za granicą.
    • simply_z Re: spotkanie w realu 22.02.20, 19:39
      ja znałam tylko jedną, która dużo udzielała się na forum gazeta.pl ( nie na tym akurat). Ale niespecjalnie kryła się z miejscem pracy itd.
    • zuleyka.z.talgaru Re: spotkanie w realu 22.02.20, 19:39
      Chyba jednak Cię rozmrozilo..
    • mid.week Re: spotkanie w realu 22.02.20, 20:48
      tylko jedną pod Batorym, palce jej z sandałów wystawały.
      • chatgris01 Re: spotkanie w realu 22.02.20, 20:53
        big_grin
        • mid.week Re: spotkanie w realu 22.02.20, 21:03
          śpieszmy się cieszyć z wpisów, o "tej imienia której wymieniać nie wolno", tak szybko je kasują tongue_out
          • piataziuta Re: spotkanie w realu 22.02.20, 21:09
            myślisz, że to ONA była?
            surprised
            • mid.week Re: spotkanie w realu 22.02.20, 21:10
              jestem pewna! Ten palce, ten szyk, ta klasa.... tego się nie da pomylić z niczym innym.
              • piataziuta Re: spotkanie w realu 22.02.20, 21:14
                o mój borze świeży

teraz musisz opisać jak wyglądała, tak, żebyśmy oczami wyobraźni zobaczyły każdy szczegół, który ty widziałaś! ;P
                • mamablue Re: spotkanie w realu 22.02.20, 21:20
                  Też jestem ciekawa big_grin
                  • mid.week Re: spotkanie w realu 22.02.20, 21:24
                    Tego się nie da opisać. To po prostu była łaska spotkania, która mnie zaszczyciła.
                    • heca7 Re: spotkanie w realu 22.02.20, 22:42
                      Iluminacja po prostu była big_grin
          • slonko1335 Re: spotkanie w realu 23.02.20, 16:57
            O kurde jakas akcję przegapilam? Zachciało mi się intercity na ferie jechać. Pozostaje pocieszać się że tak młodo wygladamsmile.
      • kotejka Re: spotkanie w realu 22.02.20, 21:23
        big_grin
        Trzeba nam było fotknac z ukrycia wink
      • mikams75 Re: spotkanie w realu 22.02.20, 22:48
        big_grin big_grin big_grin
    • waleria_s Re: spotkanie w realu 22.02.20, 21:00
      Nie pojmuję, jak mocno trzeba się komuś wgapiać w ekran, żeby odkryć nazwę forum. Następnym razem nie bądź zaskoczona, jak ktoś Cię srogo opieprzy.
      • nessy Re: spotkanie w realu 23.02.20, 14:35
        Jeśli ktoś zmyśla, to prędzej puści buraka, niż opieprzy wgapiającego się w ekran monitora.
    • piataziuta Re: spotkanie w realu 22.02.20, 21:12
      ja się tam spotykałam z ludźmi z forum w realu celowo - na spotkaniach bywało po kilkanaście osób

i tylko raz jakaś psychopatka powiedziała, że przylazła specjalnie do knajpy, w której było forumowe spotkanie, żeby zobaczyć ludzi i obsrać na forum
      do tej pory nie wierzę, że ktoś może być takim noł lajfem
    • turbo_sniezynka Re: spotkanie w realu 22.02.20, 21:14
      Tak, znałam jedną dziewczynę, która tutaj pisała. Ona nie wiedziala, że ja wiem wink
      • elenelda Re: spotkanie w realu 22.02.20, 21:36
        A może wiedziała, tylko udawała, że nie wie, że Ty wiesz i również pisujesz?wink
        • turbo_sniezynka Re: spotkanie w realu 23.02.20, 12:49
          Nie wiedziała. Opowiedziala mi kiedys historie, którą później przeczytałam tutaj.
          • szeptucha.z.malucha Re: spotkanie w realu 23.02.20, 13:01
            Znaczy wiarygodna osoba.
            • majenkir Re: spotkanie w realu 23.02.20, 16:42
              big_grin
      • ajriszka Re: spotkanie w realu 22.02.20, 21:38
        Czy to jestem/byłam ja...?
        smile
    • nikita1906 Re: spotkanie w realu 22.02.20, 21:16
      Kiedyś gadałam z koleżanka z pracy o emamie-okazało się ze obie mamy konto od paru dobrych lato czadem piszemy ale bez kontrowersji. Najlepsze ze nie znamy swoich nickow
    • szeptucha.z.malucha Re: spotkanie w realu 22.02.20, 21:27
      Ja rozpoznałam sąsiadkę, kilka koleżanek ale to z dekadę temu. Z kilkoma osobami się spotkałam w realu.
      Dla mnie nic strasznego, jeżeli ktoś mnie rozpoznaje, zapraszam do przyznania sięsmile.
    • ajriszka Re: spotkanie w realu 22.02.20, 21:43
      Niektórzy nie chcą być anonimowi, podpisując każdą wypowiedź/komentarz swoim nazwiskiem. I co zrobisz? Nic. Nie każdy ma hopla na punkcie swojej anonimowości...
      Poza tym - ty tylko forum, a więc trza wyluzować trochę smile
    • folivora Re: spotkanie w realu 22.02.20, 22:56
      Jedną forumkę obficie dzielącą się szczegółami swojego życia rozpoznałam z opowieści jako znajomą znajomej w realu. Cóż, podobno od każdego na świecie dzieli nas najwyżej 6 stopni oddalenia, więc nic dziwnego.
      • asia.sthm Re: spotkanie w realu 23.02.20, 13:14
        > Cóż, podobno od każdego na świecie dzieli nas najwyżej 6 stopni oddalenia, więc nic dziwnego.

To musi byc prawda gdyz widzialam pare nieprawdopodobnych rezultatow. 6 stopni z dzungli czy stepow az do znanego celebryty - chyba brak ustawki. No fakt ze dwoch utalentowanych chlopakow sie do tego zabralo, nie poddawali sie latwo.
    • aurinko Re: spotkanie w realu 22.02.20, 23:47
      Kilka forumek kiedyś podczas zlotu (tzn ja byłam na jednym a one na drugim, w tym samym czasie i miejscu), na stołówce były podpisane nickami stoliki więc wszyscy wiedzieli kto jest kim.
      Jedną w innym mieście, byłam w urzędzie coś załatwić i przez przypadek widziałam na jej monitorze otwartą ematkę z rozpoczętym postem. Było widać login i treść wpisu, a że w papierach mam jej pieczątkę to wiem kim jest. I śmiać mi się nieraz chce jak ją czytam, mimo że od zdarzenia minęło już parę lat smile
      • piekna_remedios4 Re: spotkanie w realu 23.02.20, 12:26
        <3 tak bardzo bym chciała wiedzieć która to. Może na priv? wink
        • simply_z Re: spotkanie w realu 23.02.20, 14:24
          jak urząd to chyba wieszsmile?
          • piekna_remedios4 Re: spotkanie w realu 23.02.20, 22:22
            znam tylko z ministerstwa sad nie wiem która jest z urzędu
    • escott Re: spotkanie w realu 23.02.20, 12:28
      Znam osobiście jedną ematkę i drugą tak z widzenia. Ta, którą znam osobiście Wie. I Wie, że ja Wiem. I ja Wiem, że ona Wie, że ja Wiem, że ona Wie. Etc. WIESZ, ŻE O TOBIE MÓWIĘ.
      A tak w ogóle ja bym nie pisała na forum gazety niczego, czego absolutnie nie powiedziałabym podpisana imieniem i nazwiskiem, raz zdarzyło mi się napisać coś, czego bym nie powiedziała w towarzystwie, ale to raczej z uwagi na to, że byłoby to po prostu nieuprzejme wobec osób, które znam.
    • konsta-is-me Re: spotkanie w realu 23.02.20, 13:14
      Tak, na facebooku i raz na zywo.
      Nie ekscytuje sie tym jakos nadmiernie, bo wychodze z zalozenia , ze przeciez pod kazdym nickiem jest zywa osoba, a co za roznica jak wyglada a tym bardziej jak sie nazywa ?
      No powiedzcie, co za roznica ?
      Kogo sie spodziewacie spotkac "no disquise" ze tak co poniektore sie ekscytuja?
      Zwykle Kowalskie.
      Ze niektore historie o fantastycznym zyciu moga okazac sie przesadzone ?- no to moga, takie jest zycie.
      • pani-nick Re: spotkanie w realu 23.02.20, 13:30
        Jak kogoś lubię, albo jest mi obojętny to nawet specjalnie sobie nie wyobrażam jaki jest w realu.
        Ale są nicki, które są wyjątkowo wredne / podle / złośliwe (złośliwościa niskich lotów), albo wyjątkowo głupie. Te chciałabym zdemaskować.
      • pani-nick Re: spotkanie w realu 23.02.20, 13:31
        To działa tak również na fb. Czasem jak czytam pod jakimś artykułem czy postem wyjątkowo podły / chamski komentarz, wchodzę na profil autora. I niestety ale w dużej mierze to chamstwo ma odzwierciedlenie w wizerunku danej osoby, jego otoczenia, stylu życia itd.
      • kosikosilap Re: spotkanie w realu 23.02.20, 19:22
        nie wazne jak wyglada ale co wypisuje smile
    • mikams75 Re: spotkanie w realu 23.02.20, 13:35
      koleny cudowny watek ze znikajacymi postami!
      Zabronione slowa to batory, stopy, palce big_grin
      • pani-nick Re: spotkanie w realu 23.02.20, 13:44
        Dwóch synów i urocza włoska knajpka pod Warszawa.
    • paniusia.aniusia Re: spotkanie w realu 23.02.20, 16:35
      Tak, raz spotkałam jedną u fizjoterapeuty dziecięcego. I jakos się tak zgadalysmy na forum kilka dni później. Chyba już jej nie ma na forum albo zmieniła nick.
    • slonko1335 Re: spotkanie w realu 23.02.20, 16:39
      Mnóstwo w dodatku zarówno one jak i ja znamy swoje nicki i prawdziwe nazwiska A często nawet dokładne adresy oraz miejsce pracy. Kilka ma nawet mój numer konta. I co w związku z tym?
      • lily_evans11 Re: spotkanie w realu 23.02.20, 23:36
        Spotkałam jedną wieki temu... Sympatyczna bardzo kobieta. Ty ją znasz. Ciekawa jestem bardzo, co u niej i jak sobie radzi niepełnosprawna córka.
        • slonko1335 Re: spotkanie w realu 24.02.20, 07:43
          Wszystko u niej w najlepszym porządku, córka radzi sobie bardzo dobrze-jest już na studiach-ale ten czas leci.
    • majenkir Re: spotkanie w realu 23.02.20, 16:45
      A ja bym chciala spotkac ematki w realu smile. Ciekawam, jak bardzo moje wyobrazenia kloca sie z rzeczywistoscia wink.
      • bistian Re: spotkanie w realu 23.02.20, 16:58
        majenkir:
        > A ja bym chciala spotkac ematki w realu smile. Ciekawam, jak bardzo moje wyobrazenia kloca sie z rzeczywistoscia wink.

Oj, można się mocno zdziwić big_grin Wygląd, jak wygląd, różni się od tego, jak nick sam siebie opisuje, ale to niczyja zasługa. Gorzej z zachowaniem, czasami bardzo odbiega. Czasami lepiej nie wiedzieć. wink

Ja nie jestem groźny pod tym względem. Pilnuję prywatności nawet obcych osób, więc więcej nie napiszę.
        • asia.sthm Re: spotkanie w realu 23.02.20, 17:21
          To zalezy z kim sie spotykamy - mnie jeszcze nie zdarzylo sie ani zdziwic, ani zaskoczyc czy rozczarowac a odbylam wiele forumowych spotkan (nie emama). Jesli ktos sie podoba po sposobie pisania to spodoba sie w realu, nie ma mowy inaczej.
          • rosapulchra-0 Re: spotkanie w realu 24.02.20, 11:32
            Idealna sygnaturka 😃
      • livia.kalina Re: spotkanie w realu 23.02.20, 23:43
        >Ciekawam, jak bardzo moje wyobrazenia kloca

To zależy jakie masz to wyobrażenie kloca. Może załącz jakiś rysunek poglądowy smile
    • daniela34 Re: spotkanie w realu 23.02.20, 19:26
      Nie spotkałam, ale mnie można spotkać 😀, bo często siedzę na emamie w tramwaju, więc jak ktoś mi będzie uparcie zaglądał przez ramię, to się zorientuje. A jeśli będę akurat pisać, to i nick dojrzy. Ja tam ludziom w telefony nie patrzę, raczej na okładkę książki zerknę.
    • frequenter.light Re: spotkanie w realu 23.02.20, 22:54
      sciemniasz smile
    • martishia7 Re: spotkanie w realu 24.02.20, 10:40
      Raz widziałam w tramwaju kobietę, która przeglądała forum w telefonie. Moment wystarczył, żebym rozpoznała grafikę strony. Wyglądała wystarczająco dobrze wink
      • mona-taran Re: spotkanie w realu 24.02.20, 10:50
        O, to może Daniela 😄

Ja poznałam jedną osobiście, zaprzyjaźniłyśmy się, bywałyśmy u siebie w domach ale drogi nam się rozeszły po moim wyjeździe z pl.
        • martishia7 Re: spotkanie w realu 24.02.20, 11:19
          Nie, Daniela jest z Krakowa, akcja działa się w Warszawie wink
      • heca7 Re: spotkanie w realu 24.02.20, 10:52
        A'propos charakterystycznej strony. Syn powiedział, że nie chce więcej telefonu po mnie. Bo ekran ma wypalone piksele na kształt ematki 😀

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka