nisar 09.03.20, 15:37 Czy na rosole z kaczki mogę zrobić ogórkowa? Robiłam biały barszcz i krupnik i były ok, jednak co do ogorkowej mam wątpliwości. Da się? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
triismegistos Re: Dylemat kulinarny 09.03.20, 15:41 Konstytucja tego nie zabrania Odpowiedz Link Zgłoś
m.y.q.2 Re: Dylemat kulinarny 09.03.20, 15:54 Przecież w ogórkowej dominującym jest smak ogórków kiszonych. Dziwny dylemat. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Dylemat kulinarny 09.03.20, 15:57 Oczywiście że da się i zrobić i zjeść. Na każdym rosole. Co za pytanie? Nie lubisz rosołu z kaczki? Odpowiedz Link Zgłoś
nisar Re: Dylemat kulinarny 09.03.20, 16:00 Lubię, jako rosół. Ale i smak i zapach wydaje mi się jednak specyficzny i zastanawiam się czy to nie będzie problem Odpowiedz Link Zgłoś
qwirkle Re: Dylemat kulinarny 09.03.20, 16:17 Nie będzie problemu. A jeżeli będziesz miała, to daj znać: przyjadę, zjem, pochwalę i podziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Dylemat kulinarny 09.03.20, 16:23 nisar napisała: > Lubię, jako rosół. Ale i smak i zapach wydaje mi się jednak specyficzny i zasta > nawiam się czy to nie będzie problem Smak i zapach kiszonych ogórków jest jeszcze bardziej specyficzny, zabije kaczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Dylemat kulinarny 09.03.20, 16:21 Nie znoszę ogórkowej Ale imho będzie ok. Wydaje mi się, że ten specyficzny posmak kaczyny pasuje do kwaśnych zup. Ja na przykład wielbię pomidorówkę na kwaśnych pomidorkach na rosole z kaczki z lubczykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Dylemat kulinarny 09.03.20, 16:24 Wiesz, myślę, że po prostu nie jadłaś pysznej ogórkowej z ziemniakami. Ja w szkole czy w żywieniu zbiorowym ogólnie nie lubię ogórkowej, bo jest z ryżem i dziwnie smakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
qwirkle Re: Dylemat kulinarny 09.03.20, 16:48 alpepe napisała: > Wiesz, myślę, że po prostu nie jadłaś pysznej ogórkowej z ziemniakami. Ja w szk > ole czy w żywieniu zbiorowym ogólnie nie lubię ogórkowej, bo jest z ryżem i dzi > wnie smakuje. > Ojej, to bardzo egzotyczne zestawienie Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Dylemat kulinarny 09.03.20, 20:34 Ogórkowa z ryżem? Na oczy nie widziałam takiego cuda w żadnej z licznych stołówek w któruch w życiu jadałam. Odpowiedz Link Zgłoś
m.y.q.2 Re: Dylemat kulinarny 09.03.20, 23:10 Moja mama czasem z ryżem robiła, bardzo mi to smakuje. Teściowa za to podawała z makaronem. Też dobre. Z ziemniakami również lubię. W ogóle lubię ogórkową, choć rzadko ją jadam. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Dylemat kulinarny 09.03.20, 16:29 Jak ne spróbujesz to się nie dowiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Dylemat kulinarny 09.03.20, 16:51 Moja matka robi i je. Ja nie zjadłabym, bo w ogole brzydzi mnie kaczka pod każdą postacią. Odpowiedz Link Zgłoś
magazynka Re: Dylemat kulinarny 10.03.20, 22:48 Kiszone ogórki i sporo koperku zabiją smak i zapach kaczki. Odpowiedz Link Zgłoś