Dodaj do ulubionych

Dylemat kulinarny

09.03.20, 15:37
Czy na rosole z kaczki mogę zrobić ogórkowa? Robiłam biały barszcz i krupnik i były ok, jednak co do ogorkowej mam wątpliwości. Da się?
Obserwuj wątek
    • triismegistos Re: Dylemat kulinarny 09.03.20, 15:41
      Konstytucja tego nie zabrania wink
      • nisar Re: Dylemat kulinarny 09.03.20, 15:46
        A da się zjeść?
        • m.y.q.2 Re: Dylemat kulinarny 09.03.20, 15:54
          Przecież w ogórkowej dominującym jest smak ogórków kiszonych. Dziwny dylemat.
          • aqua48 Re: Dylemat kulinarny 09.03.20, 15:57
            Oczywiście że da się i zrobić i zjeść. Na każdym rosole. Co za pytanie? Nie lubisz rosołu z kaczki?
            • nisar Re: Dylemat kulinarny 09.03.20, 16:00
              Lubię, jako rosół. Ale i smak i zapach wydaje mi się jednak specyficzny i zastanawiam się czy to nie będzie problem
              • qwirkle Re: Dylemat kulinarny 09.03.20, 16:17
                Nie będzie problemu. A jeżeli będziesz miała, to daj znać: przyjadę, zjem, pochwalę i podziękuję big_grin
              • aqua48 Re: Dylemat kulinarny 09.03.20, 16:23
                nisar napisała:

> Lubię, jako rosół. Ale i smak i zapach wydaje mi się jednak specyficzny i zasta
                > nawiam się czy to nie będzie problem

Smak i zapach kiszonych ogórków jest jeszcze bardziej specyficzny, zabije kaczkę. smile

• triismegistos Re: Dylemat kulinarny 09.03.20, 16:21
          Nie znoszę ogórkowej tongue_out Ale imho będzie ok. Wydaje mi się, że ten specyficzny posmak kaczyny pasuje do kwaśnych zup. Ja na przykład wielbię pomidorówkę na kwaśnych pomidorkach na rosole z kaczki z lubczykiem.
          • alpepe Re: Dylemat kulinarny 09.03.20, 16:24
            Wiesz, myślę, że po prostu nie jadłaś pysznej ogórkowej z ziemniakami. Ja w szkole czy w żywieniu zbiorowym ogólnie nie lubię ogórkowej, bo jest z ryżem i dziwnie smakuje.
            • triismegistos Re: Dylemat kulinarny 09.03.20, 16:44
              Myślę, że nie masz racji.
            • qwirkle Re: Dylemat kulinarny 09.03.20, 16:48
              alpepe napisała:

> Wiesz, myślę, że po prostu nie jadłaś pysznej ogórkowej z ziemniakami. Ja w szk
              > ole czy w żywieniu zbiorowym ogólnie nie lubię ogórkowej, bo jest z ryżem i dzi
              > wnie smakuje.
              >
              Ojej, to bardzo egzotyczne zestawienie smile
            • kamin Re: Dylemat kulinarny 09.03.20, 20:34
              Ogórkowa z ryżem? Na oczy nie widziałam takiego cuda w żadnej z licznych stołówek w któruch w życiu jadałam.
              • m.y.q.2 Re: Dylemat kulinarny 09.03.20, 23:10
                Moja mama czasem z ryżem robiła, bardzo mi to smakuje. Teściowa za to podawała z makaronem. Też dobre.
                Z ziemniakami również lubię.
                W ogóle lubię ogórkową, choć rzadko ją jadam.
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Dylemat kulinarny 09.03.20, 16:29
      Jak ne spróbujesz to się nie dowiesz. smile
    • szmytka1 Re: Dylemat kulinarny 09.03.20, 16:51
      Moja matka robi i je. Ja nie zjadłabym, bo w ogole brzydzi mnie kaczka pod każdą postacią.
    • magazynka Re: Dylemat kulinarny 10.03.20, 22:48
      Kiszone ogórki i sporo koperku zabiją smak i zapach kaczki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka