Dodaj do ulubionych

Mapa zakażeń w Polsce

12.03.20, 15:54
Najbardziej zakazone woj.Śląskie 11 potwierdzonych przypadkow.
www.gov.pl/web/koronawirus/wykaz-zarazen-koronawirusem-sars-cov-2
Obserwuj wątek
    • szafireczek Re: Mapa zakażeń w Polsce 12.03.20, 16:04
      W stosunku do liczby przeprowadzonych testów? Bo jak nie, to nie ma się co ekscytować.
      • mama.pracujaca Re: Mapa zakażeń w Polsce 12.03.20, 16:12
        Chciałam Was poinformować, że to sa tylko zdiagnizowane przypadki, znacznie wiecej osob zakazonych nie zostało zdiagnozowanych! Nie chcę Was martwić, ale z tego co mowili mi znajomi pracujący we włoskich szpitalach pod respiratorami leza nawet nastolatki i osoby miedzy 20-40 rokiem życia, bez wcześniejszych obciążen chorobowych. Wielu z nich jest w stanie zagrazającym życie. Szczerze, sama bagatelizowałam i smialam sie z koronawirusa. Teraz patrze na problem juz z innej syrony😐
        • szafireczek Re: Mapa zakażeń w Polsce 12.03.20, 17:40
          Wiem, to nie personalnie, tylko ogólnie. Dane traktuję, jako sposób ku pokrzepieniu serc.
    • mia_mia Re: Mapa zakażeń w Polsce 12.03.20, 16:10
      No i? Polska 47 przypadków na 35.000.000, Indie prawie półtora miliarda ludzi i 74 przypadki. O czym to ma świadczyć?
      • mama.pracujaca Re: Mapa zakażeń w Polsce 12.03.20, 16:14
        mia_mia napisał(a):

> No i? Polska 47 przypadków na 35.000.000, Indie prawie półtora miliarda ludzi i
        > 74 przypadki. O czym to ma świadczyć?
        W ciagu jednej doby liczba zarazonych, zdiagnozowanych w Polsce podwoiła sie!
      • bialeem Re: Mapa zakażeń w Polsce 12.03.20, 16:26
        O tym jak bardzo należy ufać indyjskim statystykom.
        • lot_w_kosmos Re: Mapa zakażeń w Polsce 12.03.20, 17:09
          Co nie? Poziom życia, opieki medycznej i poszanowania życia ludzkiego jest tam bliski zeru. Już tam komu jakie testy robią.....
      • profes79 Re: Mapa zakażeń w Polsce 12.03.20, 17:08
        O tym, że w Indiach jest zdecydowanie inny klimat niż w środkowej Europie.
        Włosi mają 12 tysięcy przypadków i ponad 800 zgonów - w liczbach bezwzględnych wyprzedzają ich tylko Chiny...
      • rekreativa Re: Mapa zakażeń w Polsce 12.03.20, 17:59
        O tym, że w tych krajach epidemia jest jeszcze w zarodku.
        We Włoszech też się zaczynało od kilkunastu, czy kilkudziesięciu, a teraz masz 12 tysięcy.
        • bialeem Re: Mapa zakażeń w Polsce 12.03.20, 18:04
          Nie ma szans żeby akurat w Indiach cokolwiek było w zarodku. Szleje na pewno aż miło. Po prostu nikt tego nie raportuje.
          • memphis90 Re: Mapa zakażeń w Polsce 12.03.20, 18:10
            Pytanie ile w Indiach mają seniorów? Plus myślę sobie - jeśli ktoś przeżył na ulicy, mieszkając w ścieku, spiąc z dziki i psami, pijąc na codzień brudną wodę z kałuży itd - to moze im ta korona naprawdę niestraszna?
            • bialeem Re: Mapa zakażeń w Polsce 12.03.20, 18:35
              To nie do końca tak działa. To jest miliardowy naród żyjący sobie na głowach i higienę mający gdzieś. Niezaleznie jaka tam będzie umieralność, to zaraźliwość będzie gigantyczna. Obserwuję te niskie liczby od kilku dni i coraz większy czołg mi jedzie.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Mapa zakażeń w Polsce 12.03.20, 17:01
      Taaaa, a znasz miasta, bo to że jest tam szpital z oddziałem zakaźnym gówno daje.
      Masz zaznaczoną Oławę czy Myszków czy szereg innych miejsc gdzie chorzy przebywali nin trafili na oddział?
      Ooooooo ... nie ma ... ooooo 🤣
    • malia Re: Mapa zakażeń w Polsce 12.03.20, 17:27
      W moim mieście jest chora osoba, nie ma tego na mapie, bo szpitala zakaźnego też tu nie ma.
      Co mi po informacji, że on jest w szpitalu ponad 60 km dalej
    • laaisa Re: Mapa zakażeń w Polsce 12.03.20, 17:35
      Podlasie zdrowe. Całe choć graniczymy z terenami zakażonymi. To nie cud, to brak testów. Jak tylko władze je pozyskają to pierdyknie panika i paranoja choć te dwie już są. W sklepach brak chleba.
      • szafireczek Re: Mapa zakażeń w Polsce 12.03.20, 17:41
        Podobnie - biała plama w Świętokrzyskim...
        • laaisa Re: Mapa zakażeń w Polsce 12.03.20, 17:44
          Pomorskiem i kujawsko.
    • mail-na-gazecie Re: Mapa zakażeń w Polsce 12.03.20, 18:40
      A w mazowieckim mało, a tu testy raczej są. Nie wiem, co o tym myśleć...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka