Dodaj do ulubionych

Obuwniczo :)

18.04.20, 10:42
Podzielcie się, proszę, opiniami nt. butów Venezia i Kazar. Po raz pierwszy zdażyło mi się zamówić buty i trafić z rozmiarem + zaskakującą wygodą. Nie przygotowałam się psychicznie wink na taki wydatek.....miało być jak zwykle, czyli może uda się trafić 1 albo nic i wszystko do zwrotu, a tu przymierzyłam i czuję, że wszystkie chcę wink.
Obserwuj wątek
    • afro.ninja Re: Obuwniczo :) 18.04.20, 10:45
      Ja mam odwrotnie kupilam sliczne buty z kazara, poniszczyly sie w jeden sezon, nigdy więcej nie kupilam nic z tej firmy
    • mona-taran Re: Obuwniczo :) 18.04.20, 10:46
      Mam botki z Venezia i są nie do zdarcia. Mają 4 lata i wyglądają jak nowe.
    • daniela34 Re: Obuwniczo :) 18.04.20, 10:51
      Z Kazarem jest różnie, miałam stamtąd i najwygodniejsze buty i najbardziej latające stopy. Venezia pod względem wygody i trwałości jest ok, ale jeśli buty mają czarne wnętrze to przygotuj się, że mogą farbować stopy.
      • daniela34 Re: Obuwniczo :) 18.04.20, 11:30
        *katujące stopy
        • iberka Re: Obuwniczo :) 18.04.20, 11:39
          Zamówiłam tylko jasne i wnętrza też mają takie smile. Stopy mam bardzo problemowe - każde buty, poza NB, zawsze na początku mnie ocierają, gdzieś uwierają itp. - przywykłam chociaż mam przez to mnóstwo butów, których nie noszę.
    • leanne_paul_piper Re: Obuwniczo :) 18.04.20, 10:53
      Lubię Kazara i mam wiele butów tej marki, ale kupuję w outlecie, bo dopiero po 60-70% obniżce sa imho warte swojej ceny.
      Z Venezii miałam kiedyś kozaki, przetrwały ledwo dwa sezony.
      Dużo lepsza marka jest Kiomi, dostępna na Zalando. Niedrogie i naprawdę wytrzymałe.
    • lilia-anna Re: Obuwniczo :) 18.04.20, 11:33
      Kazara nigdy nic nie miałam. Mam za to botki Venezia - są piękne i tak piekielnie niewygodne, ze nawet głowa mnie boli, gdy je zakładam wink Dodam, ze stopy mam kompletnie bezproblemowe, a buty są w dobrym rozmiarze. No, dramat: zakładam na chwilę, gdy chce wyglądać, a nie chodzić... Bardzo żałuję, bo naprawdę mi się podobają.
      • alpepe Re: Obuwniczo :) 18.04.20, 11:50
        ale co, za małe, za wąskie, czy podeszwa tak wyprofilowana, że momentalnie bolą stopy?
        • lilia-anna Re: Obuwniczo :) 18.04.20, 12:02
          Mam w nich wrażenie, ze chodzę boso po chodniku. Ani za krótkie, ani za wąskie. Po kilkunastu minutach koszmarnie bolą mnie obie stopy, wszedzie. Może podeszwa jest za cienka? Albo rzeczywiście źle wyprofilowana. No dramat. W żadnych butach nigdy czegoś takiego nie miałam. Ok, zdarzyło mi się obetrzec piete w nowych balerinach czy coś, ale potem już było w porządku. Nawet do rozbicia nie oddam, bo nie są za małe przecież.
          • snakelilith Re: Obuwniczo :) 18.04.20, 15:55
            Włóż sobie wyprofilowane wkładki ze skóry. Niektóre mają w strategicznych punktach nawet takie małe poduszeczki. Ja na przykład do butów na obcasie wkładam często półwkładki jak na 2 zdjęciu. O wiele wygodniej się chodzi.
    • alpepe Re: Obuwniczo :) 18.04.20, 11:52
      Ja zaś, na to się zanosi, będę miała trzy pary podobnych półbutów z Fly London, dziś przyjdzie trzecia para. W tym jedne są w kolorze zupy pomidorowej, czyli, nie czarujmy się, dla konesera. I co? Ano nic, podobają mi się nawet w tym kolorze.
    • fil.lo Re: Obuwniczo :) 18.04.20, 12:11
      Przez lata miałam (i mam obecnie) bardzo dużo butów z Venezii, nigdy nie miałam z nimi żadnych problemów.
    • kira02 Re: Obuwniczo :) 18.04.20, 12:29
      Poprosimy zdjęcia smile

A w temacie niestety sie nie wypowiem - akurat z tych dwoch firm nie mam butów, pomimo kilku podejść.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka