astrologia333
24.04.20, 00:04
Wiadomo koronawirus. Utrudniony kontakt z lekarzem. A, że jest jak jest lepiej trzymać rękę na pulsie.
Moja mama lat 62, dziś się przyznała, że od niedawna zdarza jej się, że nie śpi w nocy z powodu drętwienie rąk. Mówiła o ręce /dłoni prawej. Potem dała do zrozumienia, że dwie. Jutro ją wypytam dokładnie, bo dziś powiedziała to w momencie niesprzyjającym.
Moja mama leczy się na nadciśnienie. Bierze leki. Pierwszy lek był źle dobrany. Nowy podobno jest ok. Bierze go już ponad rok. Leki ma do końca maja. Bierze też leki na cholesterol.
Wyniki w normie. Pali papierosy i nie da sobie przemówić o ich szkodliwości. Ma zajechany kregosłup. Miała rtg. Wydaje mi się, że głównie odcinka szyjnego. Jutro się dowiem dokładnie, bo po prostu nie pamiętam wyniku i czy to był cały czy tylko ten odcinek. Ma rwę kulszową.
Zasugerować jej najpierw żeby zmierzyła ciśnienie podczas nocnych drętwień i żeby spróbowała posuplementować magnez?
Na co zwrócić uwagę? O co pytać? Zadzwonić do lekarza czy poczekać na wizytę - koniec maja?