Dodaj do ulubionych

Postępowanie dyscyplinarne. Prokurator. Wybory.

24.04.20, 17:47
fakty.interia.pl/raporty/raport-wybory-prezydenckie-2020/aktualnosci/news-postepowanie-dyscyplinarne-wobec-prokurator-ewy-wrzosek,nId,4458494

"Prokurator krajowy nakazał rozpocząć postępowanie dyscyplinarne wobec prokurator Prokuratury Rejonowej Warszawa-Mokotów Ewy Wrzosek, która wszczęła śledztwo w sprawie organizacji wyborów prezydenckich w okresie pandemii - poinformowała w piątek, 24 kwietnia, Prokuratura Krajowa.(...) O umorzeniu śledztwa poinformowała w czwartek wieczorem prok. Mirosława Chyr z warszawskiej Prokuratury Okręgowej. Jak mówiła, "podstawą prawną umorzenia było stwierdzenie, że czynu nie popełniono".

uncertain

Obserwuj wątek
    • woman_in_love Re: Postępowanie dyscyplinarne. Prokurator. Wybor 24.04.20, 17:49
      e tam, kogo to obchodzi
      • iwoniaw Re: Postępowanie dyscyplinarne. Prokurator. Wybor 24.04.20, 18:23
        woman_in_love napisała:

> e tam, kogo to obchodzi

Prawda? Co innego nakaz masek, o, to jest poważna sprawa! 😁
        • daniela34 Re: Postępowanie dyscyplinarne. Prokurator. Wybor 24.04.20, 18:38
          Iwoniaw, obchodzi, bardzo obchodzi. Tylko, że ja już nawet nie mam siły tego komentować. Wymiar sprawiedliwości po prostu już nie istnieje.
          • nickbezznaczenia Re: Postępowanie dyscyplinarne. Prokurator. Wybor 24.04.20, 18:42
            Danielo
            Po co się jej tlumaczysz?
            • daniela34 Re: Postępowanie dyscyplinarne. Prokurator. Wybor 24.04.20, 18:50
              nickbezznaczenia napisał(a):

> Danielo
              > Po co się jej tlumaczysz?

Nie, nie tłumaczę się. Zgłaszam po prostu, że nie jest tak, że ludzi to nie obchodzi. Nie jestem też pewnie jedyną osobą z takim podejściem na tym forum.
          • aerra Re: Postępowanie dyscyplinarne. Prokurator. Wybor 24.04.20, 18:43
            A ja jak przeczytałam rano tę wypowiedź tej prokurator, to tak mi przez myśl przemknęło: no, ciekawe, kiedy jej się do tyłka dobiorą, skoro tak się otwarcie wypowiada.
            Jak widać długo nie trzeba było czekać.
            Na pocieszenie - pani chyba przyzwyczajona, bo już wcześniej miała postępowania dyscyplinarne za wypowiedzi i działania niezgodne z linią władzy.

I kurczę - mnie to jednak napawa odrobiną nadziei, że jeszcze w prokuraturze są ludzie, którzy nie są całkiem podporządkowani i się nie boją powiedzieć pewnych rzeczy na głos.
            • daniela34 Re: Postępowanie dyscyplinarne. Prokurator. Wybor 24.04.20, 18:52
              Pani Prokurator jest świetna i rzeczywiście przyzwyczajona, ma już chyba 3 dyscyplinarki. Ludzi, którzy się nie podporządkowują jest całkiem sporo, ale niestety kolejne dyscyplinarki będą w końcu prowadzić do usuwania ich z zawodu.
            • taniarada Re: Postępowanie dyscyplinarne. Prokurator. Wybor 24.04.20, 18:55
              aerra napisał(a):

> A ja jak przeczytałam rano tę wypowiedź tej prokurator, to tak mi przez myśl pr
              > zemknęło: no, ciekawe, kiedy jej się do tyłka dobiorą, skoro tak się otwarcie w
              > ypowiada.
              > Jak widać długo nie trzeba było czekać.
              > Na pocieszenie - pani chyba przyzwyczajona, bo już wcześniej miała postępowania
              > dyscyplinarne za wypowiedzi i działania niezgodne z linią władzy.
              >
              > I kurczę - mnie to jednak napawa odrobiną nadziei, że jeszcze w prokuraturze są
              > ludzie, którzy nie są całkiem podporządkowani i się nie boją powiedzieć pewnyc
              > h rzeczy na głos.
              > Sama widzisz niegodna sprawować ten urząd.
              • aerra Re: Postępowanie dyscyplinarne. Prokurator. Wybor 24.04.20, 19:22
                Wręcz przeciwnie.
                I mam szczerą nadzieję, że Ziobro i wszyscy jego przydupasi staną przed Trybunałem Stanu - bo to oni mają za grosz godności, natomiast nadużywanie władzy jest u nich na porządku dziennym.
          • iwoniaw Re: Postępowanie dyscyplinarne. Prokurator. Wybor 24.04.20, 19:20
            daniela34 napisała:

> Iwoniaw, obchodzi, bardzo obchodzi. Tylko, że ja już nawet nie mam siły tego k
            > omentować. Wymiar sprawiedliwości po prostu już nie istnieje.

No przecież wiem, że są ludzie jak Ty. Ale mas nie obchodzi. 😞
    • taniarada Re: Postępowanie dyscyplinarne. Prokurator. Wybor 24.04.20, 18:54
      Super .Po co się wychyla przed afisz.
      • daniela34 Re: Postępowanie dyscyplinarne. Prokurator. Wybor 24.04.20, 18:57
        Jakie to ciekawe, że trolle pisowskie nie umieją posługiwać się językiem polskim. Chyba Ci się związki frazeologiczne pomieszały.
        • livia.kalina Re: Postępowanie dyscyplinarne. Prokurator. Wybor 24.04.20, 19:13
          Edycja tekstu też nowatorska.

A w temacie wątku- odważna babka z jajami. Właśnie tacy powinni być prokuratorzy, nie klękających przed gangsterami.
          • woman_in_love Re: Postępowanie dyscyplinarne. Prokurator. Wybor 24.04.20, 20:34
            Do jasnej ch#%#$. Co ci się stało? Koleżanka mówi że dopadło cię "dirtbag left". Najpierw te cioty a teraz "kobieta z jajami". Tak, wiadomo, że jaja dodają premię + 50% do inteligencji i 100% do siły i niezależności, a cipa to zawsze cipa, głupia i ślamazarna, ale na boga Adonaia!, podmienili cię z ematkiem czy co?
            • asqe Re: Postępowanie dyscyplinarne. Prokurator. Wybor 24.04.20, 20:42
              W ogóle to te jaja są bardzo przereklamowane - to chyba najczulsze i najbardziej wrażliwe na ból miejsce na ciele. Co innego taka cipka, przez która nowe życie wychodzi na świat.
            • livia.kalina Re: Postępowanie dyscyplinarne. Prokurator. Wybor 24.04.20, 22:04
              „Z jajami” to tylko wyrażenie. Jak widać, choćby po przykładzie PANI prokurator bez związku z płcią. Ale jeśli razi- mogę nie używać. Nie mam żadnej potrzeby dyskryminować kogokolwiek.
              • nickbezznaczenia Re: Postępowanie dyscyplinarne. Prokurator. Wybor 24.04.20, 22:07
                Wyrażenie bardzo wkurzające mnie jako kobietę.
                woman_in_love ma rację
                • woman_in_love Re: Postępowanie dyscyplinarne. Prokurator. Wybor 24.04.20, 22:19
                  Mnie tam dziwi, że się coś livia.kalina tu odjaniepawliło ostatnio.
                  • livia.kalina Re: Postępowanie dyscyplinarne. Prokurator. Wybor 24.04.20, 23:26
                    Ja po prostu nie chcę oddawać walkowerem języka. Wymyśli sobie jeden z drugim, że heteroseksualista jest lepszy od homoseksualisty a mężczyzna od kobiety, doda do tego stereotypowe cechy: homoseksualista przegięty a kobieta bez odwagi i już jeden z drugim czuje się lepiej, bo co prawda bez odwagi i przegięty ale to oczywiście niemożliwe- wszak jest taki heterycki i urodził się z penisem. A tu figa - penis i heteroseksualnośc nie gwarantują żadnego sukcesu. Stawanie na wskości zadania i odwaga jest proporcjonalnie porozdzielana między ludzi bez związku z ich orientacją i płcią.
                    • asqe Re: Postępowanie dyscyplinarne. Prokurator. Wybor 24.04.20, 23:43
                      I właśnie dlatego nie trzeba dodawać kobiecie męskich atrybutów, kiedy ta tą odwaga się wykaże i stanie na wysokości zadania.
                      • livia.kalina Re: Postępowanie dyscyplinarne. Prokurator. Wybor 24.04.20, 23:47
                        Takie nazwanie pokazuje, że to tylko metafora a nie determinizm biologiczny ale jak napisałam powyżej, zapamiętam sobie wasze uwagi i nie będę tego sformułowania używać, skoro traktujecie je jako obraźliwe.
                        • asqe Re: Postępowanie dyscyplinarne. Prokurator. Wybor 25.04.20, 00:01
                          No tak, wiadomo, ze to metafora.
                          Ale mnie to wyrażenie bardzo irytuje, bo jednak zakłada, ze kobieta jest gorsza od mężczyzny, bo nie ma jaj. Już wyżej napisałam, ze te gonady są bardzo przereklamowane, bo to najbardziej czule i wrażliwe na ból miejsce na ciele. My kobiety mamy swoje własne, wcale nie gorsze.
                          Denerwuje mnie taki język - np „z jajami”, ale tez, ze mężczyźni maja być twardzi, nie płakać itd, bo inaczej to cipki. A to właśnie przez cipke nowe życie przychodzi na ten świat. I cipka na pewno od jaj gorsza nie jest.
                          Ja wiem, ze to są po prostu utrwalone w języku wyrażenia, ale dobrze sobie chyba uświadomić, co tak naprawdę mówimy, kiedy ich używamy.
                        • nickbezznaczenia Re: Postępowanie dyscyplinarne. Prokurator. Wybor 25.04.20, 08:39
                          To miłe😊
                    • aerra Re: Postępowanie dyscyplinarne. Prokurator. Wybor 24.04.20, 23:50
                      Piszesz, że nie chcesz oddawać języka, a dokładnie to zrobiłaś podkreślając, że "z jajami" - jakby bez, to się nie liczyło. Trzeba było dodać ten męski atrybut, który podkreśla, że niby kobieta, ale jak facet!
                      No nie, właśnie nie. Po prostu odważna kobieta. Bez jaj.
        • janja11 Re: Postępowanie dyscyplinarne. Prokurator. Wybor 24.04.20, 20:46
          daniela34 napisała:

> Jakie to ciekawe, że trolle pisowskie nie umieją posługiwać się językiem polsk
          > im. Chyba Ci się związki frazeologiczne pomieszały.

taniarada to prymus ze szkoły rydzyka.
    • janja11 Re: Postępowanie dyscyplinarne. Prokurator. Wybor 24.04.20, 20:50
      Brawo za odwagę.
      Wielki szacun.
      Nie pasuje do narodu pis sekty i obserwatorów-statystów.
      • tiszantul Re: Postępowanie dyscyplinarne. Prokurator. Wybor 24.04.20, 22:11
        "Nie pasuje do narodu pis sekty i obserwatorów-statystów"

Ciekawy komplement. Właściwie cała opozycję można skomplementować, ze nie pasuje do narodu
        • janja11 Re: Postępowanie dyscyplinarne. Prokurator. Wybor 24.04.20, 22:14
          od psiego trolla nie oczekuję umiejętności , czytania ze zrozumieniem.

Projekt TVPiS szkoła dużo wyjaśnił w temacie .
          • iwles Re: Postępowanie dyscyplinarne. Prokurator. Wybor 24.04.20, 23:59

Swoją drogą ciekawe, czy tisz jest liczba parzysta, to znaczy, ze ma parę. I z kim 😋
            • livia.kalina Re: Postępowanie dyscyplinarne. Prokurator. Wybor 25.04.20, 18:13
              Ja ci mogę napisać- jest parą z gogologo. Mają dokładnie ten sam zawód, te same zainteresowania i łączy ich miłość do tej samej władzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka