Dodaj do ulubionych

Nadszedł ten czas

29.04.20, 08:58
2cm siwego odrostu. Normalnie nie mam wyjścia, muszę sama ufarbować łeb. Nigdy tego nie robiłam. Jakieś rady?
Mam w szafce farbę, stoi tam chyba z 5 lat. Będzie jeszcze dobra? Czy ryzykować wizytę w rossmanie?
Muszę się pierdzielić z tym tam pędzelkogrzebyczkiem, jak u fryzjera, czy mogę rozbełtać farbę i po prostu pierdyknąć na włosy i rozmiziać rękoma?
Itd itp
Dajcie moralne wsparcie 😣
Obserwuj wątek
    • aqua48 Re: Nadszedł ten czas 29.04.20, 09:02
      Kup nową farbę z aplikatorem, starą wywal. Przeczytaj dokładnie instrukcję obsługi, ustaw sobie stoper, tłustym kremem posmaruj na linii włosów czoło i uszy, zabezpiecz siebie jakimś starym ręcznikiem i do roboty.
      • carmela_soprano Re: Nadszedł ten czas 29.04.20, 09:11
        Instrukcje kłamią 🤣 nigdzie nie piszą o tym, że trzeba do tej czynności mieć około sześciu rąk
        • mona-taran Re: Nadszedł ten czas 29.04.20, 09:28
          Nie trzeba:p od lat farbuję sama i dwie mi wystarczają:p
        • aqua48 Re: Nadszedł ten czas 29.04.20, 09:32
          carmela_soprano napisała:

> trzeba do tej czynności mieć o
          > koło sześciu rąk

Nie trzeba. Trzeba tylko WCZEŚNIEJ przygotować sobie starannie stanowisko pracy, plus dużą rolkę ręczników papierowych, by nie miotać się po domu z farbą nałożoną do połowy, plamiąc co popadnie smile
          • kira02 Re: Nadszedł ten czas 29.04.20, 14:28
            Polecam plastikowy czepek - wielorazowy, zakupiony w Hebe. Do tego recznik do glowy z guzikiem - stosuję to rozwiązanie co miesiac przy kazdym farbowaniu i dzieki temu przez te 40 min, kiedy czekam az farba chwyci, chodzę sobie po domu, piję kawę i rozwieszam pranie itd.
            • kira02 Re: Nadszedł ten czas 29.04.20, 14:31
              Dodatkowo, wykorzystuję ten grzebyczek do malowania. Robię przedziałek i bardzo dokladnie wczesuje farbe w odrosty tuz przy skorze, przekladajac pasmo po pasmie az do linii uszu. Dzięki temu mam pewność, ze farba bedzie dobrze rozprowadzona.
    • karambol45 Re: Nadszedł ten czas 29.04.20, 09:02
      ja wykorzystałam swojego męża, gdy robię sama to mam obsraną łazienkę i całe ubranie / nie wiem dlaczego ?/
      małżonek poradził sobie a teraz się tylko zastanawiam może i paznokciami moimi by się zajął ? smile)
      • carmela_soprano Re: Nadszedł ten czas 29.04.20, 09:09
        I brwi wynitkował... marzenie
    • asfiksja Re: Nadszedł ten czas 29.04.20, 09:05
      Jeśli chodzi o rossmanna to byłam ostatnio i byłam jedyną klientką w dużym sklepie. Choć najpierw zaliczyłam falstart, bo zapomniałam o godzinach emeryckich.
    • mona-taran Re: Nadszedł ten czas 29.04.20, 09:35
      Kup nową farbę, posmaruj szyję, twarz i uszy tłustym, zrób przedziałek od czoła po kark. Posmaruj ten przedziałek farbą, zrób kolejny przedziałek i tak do momentu, aż wszystkie możliwe przedziałki będą w farbie. Ja jednak polecam robić to pędzelkiem, jest wygodniej i masz od razu szpikulec do robienia przedziałków. Odczekaj ile tam instrukcja mówi i nałóż farbę na resztę włosów ( ten etap już załatwiam ręcznie, z łbem nad brodzikiem). Wymiąchaj porządnie, żeby farba pokryła wszystko porządnie, odczekaj ile trzeba i zmyj, bardzo dokładnie, zwłaszcza ze skalpu wink
      Nie polecam obkładać się ręcznikami, będą cię tylko wkurzać. Załóż jakąś starą koszulkę lepiej.
    • dr.amy.farrah.fowler Re: Nadszedł ten czas 29.04.20, 09:38
      Kup sobie, jeśli odcienie Ci podejdą, L’ORÉAL Excellence Creme. Ta farba ma taki absolutnie genialny aplikator w formie grzebyczka, który rozwiązuje te dylematy.

Starą farbę wywal, 5 lat to za długo.
    • basiastel Re: Nadszedł ten czas 29.04.20, 12:17
      Ja zastosowałam tę drugą opcję, tj. pierdyknąć i rozmiziać i jest OK.
      • carmela_soprano Re: Nadszedł ten czas 29.04.20, 18:41
        A dlugie masz wlosy?
    • mikams75 Re: Nadszedł ten czas 29.04.20, 13:22
      nigdy nie robilam z grzebykiem, mozesz nalozyc i rozsmarowac, wyczujesz rekoma, czy w miare rownomiernie wyszlo. Farba jesli nieotwierana tez bedzie ok.
    • swiezynka77 Re: Nadszedł ten czas 29.04.20, 13:46
      najważniejsze to mieć dobrą widoczność - idealne jest lustro z bocznymi odchylanymi skrzydłami, można się obejrzeć nawet z tyłu.
      bez tego chyba bym się nie odważyła sama farbować, to byłoby po omacku
      co do wizyty w rossmanie - nie widzę ryzyka
    • bazia8 Re: Nadszedł ten czas 29.04.20, 13:52
      Dziewczyny, a stosowalyscie te farbe Loreal prodigy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka