Dodaj do ulubionych

" Dodaj do przyjaciół"- Z. Łapicka

15.05.20, 22:10
Czytała któraś? Bo ja jestem własnie w trakcie lektury i jestem zachwycona z jaką klasą i humorem można opisac swoje życie i zycie osób z kręgów kultury i literatury?
Obserwuj wątek
    • doubledoublejoyandtrouble Re: " Dodaj do przyjaciół"- Z. Łapicka 16.05.20, 14:42
      Ja. Niestety, miałam bardzo złe wrażenia. Plotki wydawały mi sie trącące maglem, jakieś to było wszystko tanie dla mnie. Byłam niemile zaskoczona.
      • iwoniaw Re: " Dodaj do przyjaciół"- Z. Łapicka 16.05.20, 15:22
        doubledoublejoyandtrouble napisała:

> Ja. Niestety, miałam bardzo złe wrażenia. Plotki wydawały mi sie trącące maglem
        > , jakieś to było wszystko tanie dla mnie. Byłam niemile zaskoczona.

Identycznie. Spodziewałam się czegoś jak opisane w poście startowym, a otrzymałam coś żywcem z Twojego opisu.
        • doubledoublejoyandtrouble Re: " Dodaj do przyjaciół"- Z. Łapicka 16.05.20, 15:57
          iwoniaw napisała:

> Identycznie. Spodziewałam się czegoś jak opisane w poście startowym, a otrzymał
          > am coś żywcem z Twojego opisu.

Przykra niespodzianka, bo miałam zupełnie inny obraz ZŁ w głowie. Pewnie też postrzegany przez pryzmat ojca. Ale może książce trzeba było tylko lepszej redakcji i wrażenie byłoby inne? Już się nie dowiemy, niestety.
          >
          >
      • sliwka-1 Re: " Dodaj do przyjaciół"- Z. Łapicka 16.05.20, 15:52
        doubledoublejoyandtrouble napisała:

> Ja. Niestety, miałam bardzo złe wrażenia. Plotki wydawały mi sie trącące maglem
        > , jakieś to było wszystko tanie dla mnie. Byłam niemile zaskoczona.

I kto to pisze?
        • doubledoublejoyandtrouble Re: " Dodaj do przyjaciół"- Z. Łapicka 16.05.20, 15:54
          sliwka-1 napisała:

> doubledoublejoyandtrouble napisała:
          >
          > > Ja. Niestety, miałam bardzo złe wrażenia. Plotki wydawały mi sie trącące
          > maglem
          > > , jakieś to było wszystko tanie dla mnie. Byłam niemile zaskoczona.
          >
          > I kto to pisze?

No... czytelniczka?
          • sliwka-1 [...] 16.05.20, 15:59
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • inka754 Re: " Dodaj do przyjaciół"- Z. Łapicka 16.05.20, 16:19
      Też mi się bardzo podobało. Może to plotki z magla, ale ja jestem ciekawa ludzi i świata dlatego mi to nie przeszkadza. Liczyłam, że wyjaśni chociaż trochę sytuację z Kamilą Łapicką, no ale nic z tego.
      • doubledoublejoyandtrouble Re: " Dodaj do przyjaciół"- Z. Łapicka 16.05.20, 16:21
        inka754 napisał(a):

> Też mi się bardzo podobało. Może to plotki z magla, ale ja jestem ciekawa ludzi
        > i świata dlatego mi to nie przeszkadza.

Rozumiem Cię, bo też mam takie guilty pleasure, tylko po ZŁ spodziewałam się całkiem innego stylu. Ale jeżeli nastawiić się tna ploteczki pisane z konkretnej perspektywy, to lekturę można uznać za zabawną smile Wyznacznik klasy i elegancji to to nie jest, ale jeżeli nie tego szukać i się spodziewać - to ok.
        • inka754 Re: " Dodaj do przyjaciół"- Z. Łapicka 16.05.20, 16:46
          Zgadzam się. Dodam, że byłam zaskoczona „jazdami” jakie robił jej Danil O. A i tak zapewne ze względu na córkę opisła tylko małą część. Życia to ona nie miała łatwego. I tak sobie myślę, że ona nie uwolniła się z miłości do niego do końca życia. Miesiąc przed śmiercią napsała felieton o mężczyznach którzy traktują kobiety jak zabawki i nieszęśliwych kobietach które nie potrafią od nich odejść.
          • doubledoublejoyandtrouble Re: " Dodaj do przyjaciół"- Z. Łapicka 16.05.20, 16:50
            inka754 napisał(a):

> Zgadzam się. Dodam, że byłam zaskoczona „jazdami” jakie robił jej Danil O.

Oo, jazdy Olbrychskiego są też fajnie opisane we wspomnieniach Maryli Rodowicz, niestety, nie pamiętam tytułu, raczej tandetną okładkę z okolic lat 90. Ciekawe wspomnienia, jeżeli lubisz taki lekki ton i dużo ploteczek, to polecam. Zrobiły na mnie dużo lepsze wrażenie niż wspomnienia Łapickiej, ale może dlatego, że czytałam je daaawno temu, jako młoda osoba.
            • inka754 Re: " Dodaj do przyjaciół"- Z. Łapicka 16.05.20, 17:02
              Dzięki bardzo, przeczytam.
              • doubledoublejoyandtrouble Re: " Dodaj do przyjaciół"- Z. Łapicka 16.05.20, 17:08
                inka754 napisał(a):

> Dzięki bardzo, przeczytam.

nie wierzę, że ten tytuł wyleciał mi z pamięci, co za wstyd big_grin Niemniej - to ta właśnie. lubimyczytac.pl/ksiazka/86880/niech-zyje-bal
                • inka754 Re: " Dodaj do przyjaciół"- Z. Łapicka 16.05.20, 17:13
                  Dzięki, znalazłam na Allegro i już nawet zamówiłam😃. „Zaciekawiłaś” mnie.
                  • doubledoublejoyandtrouble Re: " Dodaj do przyjaciół"- Z. Łapicka 16.05.20, 18:37
                    inka754 napisał(a):

> Dzięki, znalazłam na Allegro i już nawet zamówiłam😃. „Zaciekawiłaś” mnie.

smile Miłej lektury smile
          • sliwka-1 Re: " Dodaj do przyjaciół"- Z. Łapicka 16.05.20, 17:27
            inka754 napisał(a):

> Zgadzam się. Dodam, że byłam zaskoczona „jazdami” jakie robił jej Danil O. A i
            > tak zapewne ze względu na córkę opisła tylko małą część. Życia to ona nie miała
            > łatwego. I tak sobie myślę, że ona nie uwolniła się z miłości do niego do końc
            > a życia. Miesiąc przed śmiercią napsała felieton o mężczyznach którzy traktują
            > kobiety jak zabawki i nieszęśliwych kobietach które nie potrafią od nich odejść

Ja myślę, że ona go ciągle kochała. Tam były rozstania i powroty, w końcu Daniel ułożył sobie zycie ze swoją menagerką. Ale nie pisze o nim źle, raczej z dystansem, ciepło i z humorem.
            > .
    • helena31 Re: " Dodaj do przyjaciół"- Z. Łapicka 16.05.20, 16:20
      "Dodaj do znajomych " chyba .
      • doubledoublejoyandtrouble Re: " Dodaj do przyjaciół"- Z. Łapicka 16.05.20, 16:22
        helena31 napisała:

> "Dodaj do znajomych " chyba .

No pewnie, że tak. Autorka wątku się rąbnęła, a my nie zauważyłyśmy...
    • mojave Re: " Dodaj do przyjaciół"- Z. Łapicka 16.05.20, 18:41
      Ja słuchałam jak audiobooka, czytała sama Lapicka, podobało mi sie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka