Dodaj do ulubionych

Noc w Legolandzie....

30.05.20, 09:43
Moze ktoras mama podpowie, jaki nocleg w Legolandzie jest najlepszy? Najdrozsze sa pokoje w zamku, ale na zdjeciach wyglada to niezbyt atrakcyjnie. Juz bardziej podoba mi sie ten hotel Legoland, sa tez jakies domki i beczki. Trudno mi podjac decyzje na podstawie tylko samych zdjec.

W ktorej z tych opcji nocowaly emamy i dlaczego?

Obserwuj wątek
    • mikawi Re: Noc w Legolandzie.... 30.05.20, 09:59
      My byliśmy w domku tematycznym w tej części obok zamku, 4 osoby. Domek o tematyce zamkowej, bardzo fajnie urządzony. Dzieciaki były zachwycone. Są nieco tańsze od zamku, ale tylko „nieco” ale moim zdaniem warto. Do dzisiaj wspominamy ten wyjazd.
      • milka_jogurtowa Re: Noc w Legolandzie.... 31.05.20, 14:32
        No wlasnie, domki tez wygladaja fajnie
    • skat_0 Re: Noc w Legolandzie.... 30.05.20, 10:02
      Kiedy? Bo Dania od 15 czerwca otwiera sie tylko na Niemców, Norwegów i Islandię , no i część atrakcji w parkach rozrywki będzie nadal zamknięta, typu kolejki gorskie, bo tam się wrzeszczy 🤪
      • milka_jogurtowa Re: Noc w Legolandzie.... 31.05.20, 14:34
        No ja planuje tak wstepnie, myslalam o drugiej polowie lipca, a skad masz te szczegolowe informacje o sytuacji w Danii?
        • skat_0 Re: Noc w Legolandzie.... 31.05.20, 22:38
          Bo tu mieszkam 😉
    • mary_lu Re: Noc w Legolandzie.... 30.05.20, 10:06
      Byliśmy jeszcze zanim powstał zamek, nocowaliśmy w hotelu legoland. Całkiem fajnie, ale tam jest skandynawski umiar i skromność. Dzieciaki zachwycone, wieczorem nie można ich było utrzymać w pokojach, biegały po salach gier i Kącikach z klockami. Widzę na zdjęciach, ze w zamku jest amerykańsko wink
      • milka_jogurtowa Re: Noc w Legolandzie.... 31.05.20, 14:31
        O dzieki nie wiedzialam ze zamek powstal pozniej. Na zdieciach wyglada tak archaicznie i nie za bardzo rozumiem co ma wspolnego z dziesiejszym Lego smile chyba w latach 80 byly takie klocki zamkowe....
    • slonko1335 Re: Noc w Legolandzie.... 30.05.20, 10:57
      My nocowalismy w lalandii. Super domki, ogromny teren i wstęp do lalandi a ta podobała się moim dzieciom chyba bardziej niż legoland.
      • agiq Re: Noc w Legolandzie.... 30.05.20, 11:37
        Ja też polecam domki w Lalandii, bardzo ładne i są opcje przy pewnie odpowiednio dużej cenie za nocleg że w cenie są bilety i do Lalandii i do Legolandu
      • kai_30 Re: Noc w Legolandzie.... 30.05.20, 16:02
        My też w Lalandii. Mieliśmy wszyscy darmowy wstęp do aquaparku i jeden Resort Pass, czyli darmowy bilet dla jednej osoby do Legolandu, Lalandii i Givskud Zoo (bardzo bardzo polecam!). Domki w Lalandii są dużo lepiej wyposażone niż te legolandowe.
        • milka_jogurtowa Re: Noc w Legolandzie.... 31.05.20, 14:28
          Ale jak to jeden bilet dla jednej osoby? Nie rozumiem, dzieliliscie sie i chodziliscie osobno czy po prostu dokupiliscie reszte biletow? Nie rozumiem co to za oferta gdzie jest jeden bilet?

Dzieki za info o tym zoo, wyglada ciekawie.
      • mikawi Re: Noc w Legolandzie.... 30.05.20, 22:30
        Pytanie zasadnicze, o którym Legolandzie myśli autorka wątku. Ja w każdym razie pisałam o niemieckim Legolandzie smile
        • milka_jogurtowa Re: Noc w Legolandzie.... 31.05.20, 14:26
          Pytanie ciekawe, na razie robie tylko plany ktore mi sie zmieniaja, mial byc Legoland w pazdzierniku w Monachium, ale teraz sprobujemy w lecie ten dunski, jesli sie da bo inne pozaeuropejskie plany nam nie wypalily
          • snakelilith Re: Noc w Legolandzie.... 31.05.20, 21:43
            milka_jogurtowa napisała:

> Pytanie ciekawe, na razie robie tylko plany ktore mi sie zmieniaja, mial byc Le
            > goland w pazdzierniku w Monachium, ale teraz sprobujemy w lecie ten dunski, jes
            > li sie da bo inne pozaeuropejskie plany nam nie wypalily

O ile wiem, bo sama wybieram się latem do Danii, to wjazd dla turystów jest możliwy aktualnie tylko przy posiadania rezerwacji na co najmniej 6 dni noclegu. I chyba nie ze wszystkich krajów.
            • skat_0 Re: Noc w Legolandzie.... 31.05.20, 22:41
              Tylko Niemcy, Norwegia i Islandia, dla reszty do końca sierpnia Dania jeszcze zamknięta
      • milka_jogurtowa Re: Noc w Legolandzie.... 31.05.20, 14:33
        Dzieki, obejrzalam strone, czy tez nie skorzystac z tej atrakcji, ale chyba teraz takie baseny to nie najlepszy pomysl.
        • slonko1335 Re: Noc w Legolandzie.... 31.05.20, 18:04
          Żadna różnica po legolandzie....
    • b.bujak Re: Noc w Legolandzie.... 30.05.20, 12:29
      nocowaliśmy w zwykłym sieciowym hotelu;
      oferta noclegowa nie przekonała mnie właśnie z powodów braku atrakcyjności vs koszty;
      o ile dobrze pamiętam okoliczne hotele mają oferty pakietowe nocleg plus bilety do legolandu
      byliśmy w tym niemieckim
      • milka_jogurtowa Re: Noc w Legolandzie.... 31.05.20, 14:29
        Ale jak sie wtedy rezerwuje takich hotel? Skad wiesz o tych pakietach?
        • bigzaganiacz Re: Noc w Legolandzie.... 31.05.20, 14:34
          Legoland windsor ma na swojej stronie
        • b.bujak Re: Noc w Legolandzie.... 31.05.20, 21:11
          www.legolandholidays.de/booking/Unterkunft.html?utm_source=MyBusiness&utm_medium=organic&utm_campaign=mybusiness-feriendorf
    • swinka-morska Re: Noc w Legolandzie.... 30.05.20, 17:15
      Wybraliśmy nocleg w pobliskim Gunzburg - masa ofert dla rodzin z dziećmi przyjeżdzającymi do Legolandu. Piszę o niemieckim legolandzie.
      • jusytka Re: Noc w Legolandzie.... 30.05.20, 17:51
        My spaliśmy w Monachium i połączyliśmy to ze zwiedzaniem tego miasta nastepnego dnia. Wybór noclegów ogromny, a ceny przystępne dla rodzin z dziećmi.
    • sandrasj Re: Noc w Legolandzie.... 31.05.20, 00:48
      W beczce nie ma łazienki.
      • milka_jogurtowa Re: Noc w Legolandzie.... 31.05.20, 14:25
        O dzieki czyli odpada

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka