Dodaj do ulubionych

Problem w pracy- jak to zrobić?

07.06.20, 16:31
Planowane jest przeniesienie mnie za 3 m-ce do innej komórki. Szef szefów wyznaczył mnie, bo już kiedyś tam pracowałam i się znam. Problem w tym, że jest go praca wymagająca ogólnie mówiąc dużo siły i sprawności. Kierownik tej komórki sam mówi, że tam potrzebny jest facet. Jak ja tam pracowałam to byłam 10 lat młodsza.
Obecnie mam 46 lat, problemy z kręgosłupem, rwę barkową w prawej ręce, której nabawiłam się podczas pracy w tym miejscu, nie do końca sprawną lewą rękę po 2 skomplikowanych złamaniach i migreny z zawrotami głowy.
Mogę się próbować whmigać z tego przeniesienia ale muszę mieć jakieś papiery od lekarza. W moim przypadku od kilku różnych. A może iść do lekarza medycyny pracy?
Nie wiem jak to rozwiązać. Do dźwigania się nie nadaję.
Obserwuj wątek
    • hrabina_niczyja Re: Problem w pracy- jak to zrobić? 07.06.20, 16:37
      Iść do szefa i mu to wszystko powiedzieć?
      • lukrecja46 Re: Problem w pracy- jak to zrobić? 07.06.20, 16:40
        To specyficzny człowiek i nie bardzo do rozmowy. Poza tym uważa tylko osoby od kierownika w górę, reszta go nieszczególnie obchodzi.
        • hrabina_niczyja Re: Problem w pracy- jak to zrobić? 07.06.20, 16:41
          To iść do kierownika, powiedzieć i niech kierownik z nim rozmawia, że z ciebie to pożytku nie będzie. Poza tym dostałaś jakieś pismo? To na nie odpisz i ustosunkuj się do pomysłu.
    • demodee Re: Problem w pracy- jak to zrobić? 07.06.20, 16:40
      Jeśli obejmuje Cię Kodeks pracy, to przy radykalnej zmianie obowiązków musisz mieć pozwolenie od lekarza medycyny pracy. Więc jemu przedstaw swoje problemy i nie dostaniesz pozwolenia na pracę na nowym stanowisku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka