fabryka.lodow.napatyku 13.06.20, 05:09 ogladacie nowy polski serial? powiem tak, wow, serial pierwsza klasa! zachecam do obejrzenia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lukrecja46 Re: W glebi lasu 13.06.20, 07:12 Hehe właśnie miałam założyć wątek o nim. Wczoraj trzasnęłam cały sezon no i łał! Jest naprawdę niezły, Damięcki klasa, klimat, muzyka świetna!. Jedyne co leży to jak zwykle dźwięk, trzeba się wsłuchiwać co mówią aktorzy. Tak naprawdę lepszy był chyba tylko kruk. szepty słychać po zmroku. A i jeszcze jedno- po raz pierwszy w polskim filmie zwłoki wyglądają jak prawdziwe zwłoki. Takie skrzywienie zawodowe.. Odpowiedz Link Zgłoś
bramstenga Re: W glebi lasu 14.06.20, 16:59 Ja na polskich serialach po prostu włączam napisy - polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
barattolina Re: W glebi lasu 15.06.20, 08:34 lukrecja46 napisała: >...) > A i jeszcze jedno- po raz pierwszy w polskim filmie zwłoki wyglądają jak prawdz > iwe zwłoki. Takie skrzywienie zawodowe..(...) > Intrygujące. Jesteś patologiem sądowym lub czymś w powiązaniu? Pytam z ciekawości, bo sama miałam taki okres w życiu, ze temat bardzo mnie interesował. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja46 Re: W glebi lasu 15.06.20, 18:11 W sądzie pracuję, przy sprawach karnych. Często zwłoki w aktach oglądam. Nie powiem, fascynuje mnie to. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: W glebi lasu 17.06.20, 01:21 Mnie też. Podejrzewam, że to przez czuwanie przy zmarłych, w którym bardzo często brałam udział będąc dzieckiem. Po mniej więcej siedemnastu latach od ostatniego czuwania okazało się, że potrafię natychmiast i bezbłędnie zidentyfikowac zapach trzydniowych zwłok. Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: W glebi lasu 19.06.20, 14:54 lukrecja46 napisała: > W sądzie pracuję, przy sprawach karnych. Często zwłoki w aktach oglądam. Nie po > wiem, fascynuje mnie to. > O matkobosko! To masz nerwy. Miałam koleżankę, której ojciec był lekarzem medycyny sądowej. Ona się naoglądała zdjęć zwłok, które to zdjęcia tatuś trzymał w biurku i potem nam opowiadała. Na samą myśl mam dreszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja46 Re: W glebi lasu 19.06.20, 15:39 Kompletnie mnie to już nie rusza. Mogę jeść obiad i oglądać tygodniowe zwłoki. Dobrze tylko, że zapachów nie czuć😁😁 Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: W glebi lasu 17.06.20, 21:17 barattolina napisała: > lukrecja46 napisała: > > >...) > > A i jeszcze jedno- po raz pierwszy w polskim filmie zwłoki wyglądają jak > prawdz > > iwe zwłoki. Takie skrzywienie zawodowe..(...) > > > > Intrygujące. > Jesteś patologiem sądowym lub czymś w powiązaniu? > Pytam z ciekawości, bo sama miałam taki okres w życiu, ze temat bardzo mnie int > eresował. Marzyłam, żeby zostać patologiem😊. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja46 Re: W glebi lasu 17.06.20, 21:42 Ja zawsze marzyłam, żeby być lekarzem. Od kilkunastu lat wiem, że mogłabym w sądówce pracować. Do tego od zawsze pasjonuje mnie wszystko, co związane z kryminalistyką w ogólnym tego słowa znaczeniu. Teraz mam tylko namiastkę tego wszystkiego ale zwłoki oglądam, często, w przeróżnych stanach i stopniach rozkładu. Nic mnie już nie zszokuje. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: W glebi lasu 19.06.20, 00:03 lukrecja46 napisała: > Ja zawsze marzyłam, żeby być lekarzem. Od kilkunastu lat wiem, że mogłabym w są > dówce pracować. Do tego od zawsze pasjonuje mnie wszystko, co związane z krymin > alistyką w ogólnym tego słowa znaczeniu. > Teraz mam tylko namiastkę tego wszystkiego ale zwłoki oglądam, często, w przeró > żnych stanach i stopniach rozkładu. Nic mnie już nie zszokuje. Czyli pod tym względem jesteśmy podobne. Jedynie śmierć dzieci może być nie doprzeskoczenia psychicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalczyni.hosteli Re: W glebi lasu 19.06.20, 10:51 Do Kruka robiłam trzy podejścia, nie wiem czy dokoncze oglądanie, wydaje mi się, że jestem w stanie przewidzieć dalszy nudny scenariusz, aktorzy miałcy. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja46 Re: W glebi lasu 19.06.20, 15:37 Kruk ma swój specyficzny klimat ale końcówka wbija w fotel Odpowiedz Link Zgłoś
panna_krolik Re: W glebi lasu 13.06.20, 15:24 Własnie odpaliłam pierwszy odcinek, zapowiada się super. Tylko co pani Ewa zrobiła ze swoją wargą? Skupić się nie można na tym, co mówi, bo człowiek przygląda się, JAK mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: W glebi lasu 13.06.20, 18:47 Hehe, mam to samo. W scenach z nią nie mogę oderwać oczu od jej ust. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: W glebi lasu 13.06.20, 21:20 eliszka25 napisała: > Hehe, mam to samo. W scenach z nią nie mogę oderwać oczu od jej ust. 😅nie tylko wy. Bo ja tez. Wyglada jakby „wciągała” wargę butelką. Odpowiedz Link Zgłoś
nikita1907 Re: W glebi lasu 14.06.20, 08:37 Dokładnie -Pani Ewa wygada jakby wciagała wargę do buteki z oranzadą abo jakby użadiła ją osa w wargę. Masakra - ktoś się nie spisał; już lepsze sa kacze dzioby vide Siwiec, niż takie "kuku". Jeślli chciała cos majstrować przy twarzy, mogla sobie zrobić ifting, bo tak to wyglad śmiesznie - twarz poorana zmarszczkammi i "usteczka". Natomiast Grochowska pięknie się starzeje - bruzdy, worki i zero nterwencji medycyny estetycznej. Tka rasowa kobietka, chociaż cakiem młoda - 41 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa Re: W glebi lasu 15.06.20, 16:59 A może ona tak tylko w filmie ma. Nie widziałam.aktualnych zdjęć. Też jej nie poznalam Odpowiedz Link Zgłoś
nikita1907 Re: W glebi lasu 17.06.20, 05:59 Mąż który namiętnie ogląda polskie seriale mówił, ze już w kilku produkcjach tak miała, wiec to chyba jej nowy look Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: W glebi lasu 19.06.20, 00:15 nikita1907 napisała: > Mąż który namiętnie ogląda polskie seriale mówił, ze już w kilku produkcjach ta > k miała, wiec to chyba jej nowy look Albo coś zdrowotnego może jakiś guz czy coś. Bo jakoś tak po namyśle ,nie mogę uwierzyć ze ktoś robi sobie takie coś z własnej woli i jeszcze płaci. I tak wygląda, jakby lustra nie miała. Odpowiedz Link Zgłoś
monique_alt Re: W glebi lasu 23.06.20, 12:23 Może to nieudana operacja powiększenia ust? Specjalista spartolił robotę? Odpowiedz Link Zgłoś
quilte Re: W glebi lasu 19.06.20, 15:44 Ale że Grochowska ma "bruzdy i worki"?! Widziałam ją całkiem niedawno na żywo, z bardzo bliska. Nie miała żadnych bruzd i worków. Wyglądała ładnie, bardzo świeżo i naturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dvdva Re: W glebi lasu 14.06.20, 16:09 Myslalam, ze tylko ja tak mam, oczu nie moglam oderwac, strasznie to wyglada. A byla taka piekna kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
przepio Re: W glebi lasu 13.06.20, 16:00 Pierwszy od dawna polski serial, który obejrzałam do końca. Ale trzy pierwsze odcinki dłużyły mi się bardzo, warga rozpraszała mojego męża i parę razy musiałam cofać, bo jak zwykle nie rozumiałam... Odpowiedz Link Zgłoś
arkanna Re: W glebi lasu 13.06.20, 16:09 Jeżeli jest taka możliwość to filmy polskie oglądam wraz z napisami. To czego nie dosłyszę to przeczytam. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
sylwik7 Re: W glebi lasu 14.06.20, 14:16 arkanna napisała: > Jeżeli jest taka możliwość to filmy polskie oglądam wraz z napisami. To czego n > ie dosłyszę to przeczytam. Polecam > Film niezły ale dzwięk jak zwykle dramat. Na szczęście można włączyć napisy. Ale to nie jest normalne, żeby film w ojczystym języku z napisami oglądać😀. O co chodzi z tym dźwiękiem w polskich filmach? Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: W glebi lasu 14.06.20, 15:27 Ale polskie filmy maja to do siebie 😣 ze tez nie można gdzieś napisać żeby może zaczęli to dopracowywać. Jakby zaczęli ludzie skargi pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: W glebi lasu 17.06.20, 23:44 Chodzi o to, że profesjonalnie nagranie ścieżki dźwiękowej kosztuje, więc się na tym oszczędza Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: W glebi lasu 14.06.20, 23:00 arkanna napisała: > Jeżeli jest taka możliwość to filmy polskie oglądam wraz z napisami. To czego n > ie dosłyszę to przeczytam. Polecam > Ja natomiast pokochałam oglądanie w słuchawkach. Odpowiedz Link Zgłoś
beverlyja90210 Re: W glebi lasu 13.06.20, 17:40 Serio??? Książka rewelacyjna serial w skali od 0 do 10 dostaje -2,tam mnie zmęczył pierwszy odcinek wczoraj ze szkoda mi czasu na kolejny. Oglądałam ostatnio na Netflixie amerykański na podstawie książki Cobena i to było dobre a to co nasi zreobili to żenada,ogląda się podobnie jak ten pseudo horror z Wieniawa który wrzucili na Netflixa. Zawiodłam się bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
beverlyja90210 Re: W glebi lasu 13.06.20, 19:05 Nie, taki o dziewczynie która zdradza ludziom sekrety ich bliskich. Nieznajoma ?jakos tak ale nie pamietam dokładnie Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: W glebi lasu 13.06.20, 20:50 The Stranger. Angielski nie amerykański Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: W glebi lasu 19.06.20, 14:02 Bardzo daleko. Własnie dlatego ze angielski to dobry, amerykanie by go skiepścili. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: W glebi lasu 14.06.20, 23:04 Brytyjski nie amerykanski. Bardzo zły serial, i równie niedobra adaptacja ksìażki. Odpowiedz Link Zgłoś
barattolina Re: W glebi lasu 15.06.20, 08:35 To było na podstawie Cobena? Nie wiedziałam. Serial faktycznie świetny !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: W glebi lasu 13.06.20, 18:23 Nie no, do tego z Wieniawą nie porównuj, pls. Tam efekty specjalne wywoływały uśmiech. Odpowiedz Link Zgłoś
beverlyja90210 Re: W glebi lasu 13.06.20, 19:06 Tutaj wszytsko żenadę, tak słaby ze aż boli. Jestem wielkim fanem książkę i serialu kryminalnych i tak kiepskiego nic dawno nie widziałam Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: W glebi lasu 14.06.20, 06:39 No to w sumie można uznać, ze nie dałaś mu żadnej szansy. Gdybym na przykład miała ocenić BB po pierwszym odcinku (nawet pierwszym sezonie) uznałabym, że to nudny serial. Z czego rozumiem, że ktoś bardzo nie chce tracić czasu. Jego wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: W glebi lasu 16.06.20, 21:18 Kiedyś CC i BB były zarezerwowane dla Claudii Cardinale i Brigitte Bardot, prawdziwych zjawisk. Dzisiaj zaśmieca się rozmowę skrótami, których marna egzystencja zależy od kontekstu. Tu chyba chodzi o serial Breaking Bad. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: W glebi lasu 16.06.20, 21:22 To forum jednak nadal potrafi mnie zaskoczyć. Szkoda, ze negatywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: W glebi lasu 16.06.20, 21:45 Jak chcesz możesz to brać do siebie, mnie chodzi jednak o współczesną, denerwującą manię używania skrótów. Podobno wzięło się to z tłitera, który ma ograniczoną ilość znaków w ćwierknięciu. Ale forum to tłiter, czy sms i wolno tu używać całych słów. Był już wątek na ten temat. Czasami człowiek musi, inaczej się udusi. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: W glebi lasu 16.06.20, 21:47 "nie" mi zjadło. Nie lubię pukać z tabletki. Odpowiedz Link Zgłoś
hummorek Re: W glebi lasu 16.06.20, 23:46 No weź. Bb to ma być takie oczywiste? Nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: W glebi lasu 20.06.20, 01:05 na Netflixie kazdy wie z BB to Breaking Bad. nie tylko na Netflixie. Odpowiedz Link Zgłoś
elenelda Re: W glebi lasu 19.06.20, 15:54 Ja przebrnęłam przez 3 i nie dam rady dalej.książka też mnie nie porwała. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: W glebi lasu 13.06.20, 20:44 Bo Coben jest zawsze taki sam. Ten sam rytm, takie same zwroty akcji, niby niespodzianki. Przeczytałam trzy książki i jestem w stanie dokładnie przewidzieć rozwój akcji w kolejnych. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: W glebi lasu 14.06.20, 08:56 Proszę się nie czepiać "W lesie dziś nie zaśnie nikt", zapewnił córce i mnie bardzo rozrywkowe popołudnie, co prawda nie jestem pewna, jak bardzo w zgodzie z intencjami twórców (zgadywałyśmy, co zgodnie z zasadami slashera powinno się wydarzyć za moment i pokładałyśmy się ze śmiechu). Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: W glebi lasu 15.06.20, 16:41 No i zdecydowanie o to chodziło, slasher nie ma być twórczy i nie jest na serio. Odpowiedz Link Zgłoś
maliniak665 Re: W glebi lasu 19.06.20, 11:58 beverlyja90210 napisała: > Serio??? Książka rewelacyjna serial w skali od 0 do 10 dostaje -2, no i dlatego, że kocham książki Cobena zastanawiam się czy oglądać.... Nie lubię oglądać filmów, po przeczytaniu ksiązki... Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: W glebi lasu 13.06.20, 18:46 Wczoraj zaczęliśmy z mężem i nas wciągnęło. Skończyliśmy o 2 w nocy. Dzisiaj wieczorem kolejny maraton 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja46 Re: W glebi lasu 13.06.20, 19:01 Ja dziś miałam zacząć 3 sezon Marcelli ale mnie tak głowa boli, że nawet nie próbuję Odpowiedz Link Zgłoś
redwineiswhatilike Re: W glebi lasu 14.06.20, 01:14 Marcella będzie chyba od jutra. Czekam też Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: W glebi lasu 13.06.20, 19:33 Też wątek chciałam założyć Oglądam od wczoraj, zostały mi dwa odcinki, mam nadzieję, że sprawa się rozwiąże. Zostawiam na wieczór żeby się delektować, oglądam w słuchawkach, dźwięk wtedy jest o niebo lepszy. Ładna ta Laura. Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: W glebi lasu 13.06.20, 20:40 Podobał mi się, tylko ta wara Skibińskiej. Boże, czemu kobiety sobie to robią? Odpowiedz Link Zgłoś
bleuet Re: W glebi lasu 13.06.20, 21:02 Jezu, to jest Skibińska?! Właśnie wczoraj obejrzałam pierwszy odcinek i tak się zastanawiałam, co to za aktorka. Wygląda okropnie, tak nienaturalnie... Odpowiedz Link Zgłoś
just_shelly Re: W glebi lasu 13.06.20, 21:17 W połowie sezonu przeczytałam wątek i dopiero wtedy zwróciłam uwagę. Jak wy takie rzeczy zauważacie? Serial bardzo fajny. Skończyłam w jeden dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: W glebi lasu 13.06.20, 21:56 Bo to bardzo ładna aktorka była i gdyby nie moda na powiększanie ust, myślałabym, ze choruje na coś , co doprowadziło do takiej deformacji. Porównaj: gwiazdy.wp.pl/57-letnia-ewa-skibinska-pozuje-nago-akt-petarda-6471587088967809a Odpowiedz Link Zgłoś
jakis_wolny Re: W glebi lasu 19.06.20, 12:12 just_shelly napisała: . Jak wy tak > ie rzeczy zauważacie? > > Jak można tego nie zauważyć?? 😁 Przecież ta górna warga jest ogromna! W stosunku do do dolnej, to jak jakiś nawis skalny 🙈🙈 Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: W glebi lasu 14.06.20, 08:47 Para głównych bohaterów była też chyba bohaterami - oficerami wywiadu w ekranizacji Nielegalnych?? Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: W glebi lasu 13.06.20, 21:18 Właśnie zaczęłam ,jestem w połowie 1 odcinka. Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajnamatka Re: W glebi lasu 13.06.20, 22:04 Rzeczywiście znakomity, aż nie dowierzam. Jestem w połowie sezonu. Dźwięk do bani, macie rację. Już w pierwszym odcinku kilka razy musiałam cofać, bo nie słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: W glebi lasu 13.06.20, 22:19 Chyba dużo Polaków w Norwegii to oglada za Wasza namowa, bo jest dziś na 9. miejscu No to my też obejrzymy, dziś Rojst skończyliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: W glebi lasu 13.06.20, 23:56 Skończyłam, podobał mi się od początku do końca. Bardzo to, że tak jakby reżyser miał wywalone na to, że musi się spodobać każdemu, i nie chodzi mi i historię, ale długie ujęcia, które wypełniają treść niemal całej sceny. Przyprawiającą o gęsią skórkę muzykę. I na koniec, że się skończył bez podtekstów, domyślań. Fajny. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: W glebi lasu 14.06.20, 00:06 Książka bardzo srednia (nawet jak na Cobena, który wszystkie powiesci ma na jedną modłę ), ale serial obejrzę chętnie, bo jestem maniaczką ekranizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: W glebi lasu 19.06.20, 14:05 To samo miałam pisać..nie brałam sie za serial bo ksiażka bardzo słaba. Odpowiedz Link Zgłoś
redwineiswhatilike Re: W glebi lasu 14.06.20, 01:16 Lubię Cobena bardzo. Tą książkę czytałam dawno temu. Serial fajny, choć niepotrzebnie taki trochę na siłę, sporo dłużyzn ale generalnie bardzo mi się podobał Odpowiedz Link Zgłoś
bovirag Re: W glebi lasu 14.06.20, 10:06 Chciałam tylko zapytać czy na Netflixie w PL ten serial leci po polsku? Bo w UK mówią po angielsku i nie ma problemu ze zrozumieniem aktorów. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: W glebi lasu 14.06.20, 15:37 A grzebalas w ustawieniach? W Norwegii finski Sorjonen tez nam sie najpier wlaczyl z angielska sciezka dzwiekowa, tak samo polski Rojst, a ja nie moge tego ogladac, bo blednik mi wariuje i ostro dopomina sie o zgranie wizji z fonia W ten sposob doszlam do tego, ze mozna miec dzwiek oryginalny Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: W glebi lasu 14.06.20, 18:55 bovirag napisała: > Chciałam tylko zapytać czy na Netflixie w PL ten serial leci po polsku? Bo w UK > mówią po angielsku i nie ma problemu ze zrozumieniem aktorów. To zalezy od ustawien. My ogladalismy po angielsku bo partner polskiego nie zna, fakt z dzwiekiem nie ma problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
bovirag Re: W glebi lasu 14.06.20, 23:44 Dzięki. Nie przeszkadza mi, ze po angielsku, tyle że w wersji z dubbingiem dzwiek jest bardzo ok. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: W glebi lasu 19.06.20, 14:06 Ja Cobena lubiłam moze 2 pierwsze czytane ksiązki, potem wszystkie były na jedno kopyto. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: W glebi lasu 14.06.20, 13:53 Pambuk, dopiero po kwadransie drugiego odcinka zaczęło się robić ciekawie. Zobaczymy dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: W glebi lasu 14.06.20, 13:56 Może dlatego, że nigdy nie znosiłem filmów ani o młodzieży ani dla młodzieży. A dopiero po nastolatkowych dłużyznach zaczynają na planie przeważać dorośli. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: W glebi lasu 14.06.20, 16:40 Jestem w połowie czwartego odcinka i ci gówniarze dalej latają po ekranie. Odpowiedz Link Zgłoś
redwineiswhatilike Re: W glebi lasu 14.06.20, 14:06 krwawy.lolo napisał: > Pambuk, dopiero po kwadransie drugiego odcinka zaczęło się robić ciekawie. Zoba > czymy dalej. To prawda. Oglądałam pierwszy odcinek dość późno i pomimo tego, że czekałam na serial długo i uwielbiam Cobena, to po 1,5 odcinka poszłam spać. Dopiero kolejnego dnia wieczorem obejrzałam resztę. Od 3 odcinka jest już ciekawie Odpowiedz Link Zgłoś
bywalczyni.hosteli Re: W glebi lasu 14.06.20, 15:34 Dobrze wiedzieć, bo jak do tej pory mi się podobał (a jestem w połowie drugiego odcinka), to jak ma być lepiej będę zachwycona. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: W glebi lasu 14.06.20, 14:20 The woods? Obejrzelismy w piatek I wczoraj skonczylismy z partnerem, z English audio z oczywistych wzgledow. Fajny. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: W glebi lasu 14.06.20, 14:43 wyborcza.pl/7,101707,26025894,harlan-coben-o-swoim-polskim-serialu-dla-netflixa-ogladam.html#s=BoxOpImg5 Odpowiedz Link Zgłoś
barattolina Re: W glebi lasu 15.06.20, 08:40 a co ma powiedzieć skoro jest producentem ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
bywalczyni.hosteli Re: W glebi lasu 14.06.20, 15:32 Jestem w trakcie drugiego odcinka, pierwszy mnie zaintrygowal i chętnie zobacze resztę. Młodzi aktorzy naprawdę robią wrażenie profesjonalistów, milo popatrzeć na Grochowska i Jakubika z sensowną fryzura Muzyka fajnie dobrana, ale znów udźwiękowienie - połowy dialogów nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa Re: W glebi lasu 15.06.20, 17:01 O, co za ulga. Myślałam że zaczęłam głuchnąć😛 Odpowiedz Link Zgłoś
akseinga1975 Re: W glebi lasu 15.06.20, 18:06 Damiecki ma cos w sobie. Na pierwszy rzut oka nie powala, ale jednak to cos powoduje, ze bym mu nie uciekala😉 Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja46 Re: W glebi lasu 15.06.20, 18:15 No z łóżka zdecydowanie nie wygoniłabym. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalczyni.hosteli Re: W glebi lasu 15.06.20, 19:46 to prawda, jest taki niepozorny, dzięki temu seksowny Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: W glebi lasu 15.06.20, 19:48 kornelia_sowa napisała: > O, co za ulga. > Myślałam że zaczęłam głuchnąć😛 Ja oglądałam z napisami...chyba też niedosłyszę Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo No więc obejruałem do końca. 14.06.20, 20:38 Nie powala co prawda ale to dobre rzemiosło. A przede wszystkim główny bohater (oczywiście w wersji dorosłej, bo gówniarz wkurwia) jest super kul, w dodatku przystojny. Gdybym był babą mógłbym się na zabój (sic!) zakochać. Koleżanka ( oczywiście też dorosła) również pozytywne emocje wzbudza. Mam tylko wątpliwości, co do zawodowych kwalifikacji pana prokuratora, za którego całą robotę robiła asystentka, kiedy on latał za duchami z dawno minionych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
margot28 Re: W glebi lasu 14.06.20, 20:58 w trakcie 1 odcinka chciałam wyłączyć po 15 minutach, ale nie oglądałam sama. Dotrwałam do końca. Nie wiem, czy chcę oglądać dalej. P.S. Książka super była Odpowiedz Link Zgłoś
aaa-aaa-pl Re: W glebi lasu 14.06.20, 22:05 Obejrzałam- mi się podobał. I te piosenki z lat mojej młodości ... Odpowiedz Link Zgłoś
kaka-llina Re: W glebi lasu 14.06.20, 22:26 Obejrzałam całość... Podobało mi sie bardzo, ale to głównie z tego powodu, ze w 1994 miałam dokładnie 16 lat i byłam na ostatnim w swoim życiu "obozie"... Treść i "intryga" mniej ważne, dla mnie to była podróż sentymentalna.. No i te piosenki! Odpowiedz Link Zgłoś
alba27 Re: W glebi lasu 14.06.20, 22:34 Ja miałam też 16 i słuchałam tej samej muzyki co dzieciaki na obozie😉 Odpowiedz Link Zgłoś
ib_k Re: W glebi lasu 14.06.20, 22:56 Obejrzałam, ogólnie wrażenia ok chociaż historyjka naciagana Ale mam pytania 1 kto nagrywał Pawła 2 dlaczego Artur wyszedł z ukrycia 3 kto wysprzątał mieszkanie Artura 4 dlaczego ojciec Laury zabił Artura ? Odpowiedz Link Zgłoś
panna_krolik Re: W glebi lasu 15.06.20, 00:30 No własnie, moje pytania poniżej. Podobno w książce jest więcej wyjaśnionych wątków, tutaj trochę pourywali. Odpowiedz Link Zgłoś
prezent_urodzinowy Re: W glebi lasu 16.06.20, 23:46 Dzięki za spojler bez ostrzeżenia Odpowiedz Link Zgłoś
katecat1 Re: W glebi lasu 20.06.20, 10:46 Jeżeli założyć że za wszystkim stał Szafrański to wszystko wyjaśnia. Opowiadanie podrzuciła Chinka, ta sama która wrobiła szwagierkę i wystawiła Pawła. Artura zamordował i posprzątał po tym Szafrański albo ktoś na jego zlecenie. Goldstein nigdy się do tego nie przyznał, z zabójstwem łączy go tylko samochód - włókna z tapicerki i nagranie z monitoringu, samochód który nagle pojawia się przed domem opieki - Laura jest zaskoczona widząc go. Nie ma też powodu żeby wrabiać Pawła, nagle po tylu latach. Tak samo jak Artur nie miał powodu żeby odwiedzać Goldsteina, zresztą nikt tego nie potwierdza, jest tylko wpis w księdze gości. Po kolejne, po co Artur miałby zbierać wycinki akurat o Pawle? Wygląda na to że Szafrański szukał haka na prokuratora i jedyne co znalazł to sprawa obozu. Odpowiedz Link Zgłoś
katecat1 Re: W glebi lasu 20.06.20, 10:52 I byłby to mega zbieg okoliczności że to wszystko się wydarzyło akurat wtedy gdy zajął się sprawą gwałtu. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_krolik Re: W glebi lasu 15.06.20, 00:29 Też skończyłam, moim zdaniem bardzo interesujący serial, wart polecenia. Spoiler Nie do końca zrozumiałam kilka wątków, np. po co M.Kowalski (wiadomo kto) przyszedł do Goldsteina i dlaczego Goldstein go zabił i chciał zabić Pawła (oraz wrobić) - chyba nie z powodu tego incydentu homo? Po tylu latach? I jeszcze czemu Chinka była jednocześnie słupem Pazury i miała klucze do domu Kowalskiego? I kto i po co przesłał Grochowskiej to wypracowanie? Reszta intrygi zgrabna. Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: W glebi lasu 15.06.20, 08:47 Chlop wczoraj właczył, po obejrzeniu dwoch odcinków zachciało mi sie niestety spać, jakoś mnie nie wciągnęło. Mogę oglądać jednym okiem Pan prokurator fajny. No i sobie podśpiewuję ,,wszyscy mamy źle w głowach, przeżyjemy" bo my to wciaż śpiewamy na imprezach hehe ;p Z polskich bardziej porwała mnie ,,Wataha". Odpowiedz Link Zgłoś
prezent_urodzinowy Re: W glebi lasu 17.06.20, 13:07 Heh, nie chcę Cię martwić, ale w piosence jest "wszyscy mamy źle w głowach, ŻE żyjemy". Niby drobiazg, ale ciut zmienia znaczenie Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: W glebi lasu 18.06.20, 20:45 O nieee, całe życie w błedzie Jak cukier wanilinowy Odpowiedz Link Zgłoś
kolteta Re: W glebi lasu 17.06.20, 07:46 Jedna z tych rzeczy zostala wyjasniona - opowiadanie przeslal asystent, ktos mu zaplacil za to 10 tysiecy z tego co pamietam. Co doreszty - tez chcialabym wiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa Re: W glebi lasu 17.06.20, 11:17 Tak, pytanie kto mu zapłacił - jakaś młoda , ładna dziewczyna. Nie był to nikt z rówieśników głównych bohaterów. Zastanowił mnie też detal- młody Paweł jest leworęczny - jadł zupę trzymając łyżkę w lewej ręce (wtedy ojciec go poinformował, ze mama odeszła na zawsze) A starszy? Bo chciałam na to zwrócić uwagę, ale mi wyleciało z pamięci Odpowiedz Link Zgłoś
kaka-llina Re: W glebi lasu 19.06.20, 00:38 Ja u młodego nie zauważyłam ale u starszego tak (sama jestem leworęczna, wiec zwracam uwagę) tak w starszej wersji tez leworęczny.. Odpowiedz Link Zgłoś
ib_k Re: W glebi lasu 17.06.20, 17:44 Ale to nie jest żadne wyjaśnienie, KTO mu zapłacił/zlecił? Odpowiedz Link Zgłoś
barattolina Re: W glebi lasu 15.06.20, 08:42 Widzę, że sami fani tutaj. W takim razie odpalę go dzisiaj Odpowiedz Link Zgłoś
bywalczyni.hosteli Re: W glebi lasu 15.06.20, 16:28 Jestem po obejrzeniu całości i zdecydowanie jestem zawiedziona. Dlużyzny, część wątków dość przewidywalna a część niewyjaśniona, cała fabuła naciągana. Za to muzyka i ujęcia obozów w lesie to podróż sentymentalna, świetne kadry, gra aktorska bardzo fajna (oprócz tej kobity z botoxem, bo to rozprasza, oraz pazury - odrzuca mnie jak tylko go widzę. Największe wrażenie robią młodzi aktorzy i Grochowska. Może byłabym mniej krytyczna gdybym ostatnio nie widziała 4 sezonu Cardinal, tu wszystko było w najmniejszym detalu idealne. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: W glebi lasu 15.06.20, 18:35 Dobrze jest nie czytać zbyt wielu komentarzy przed serialem można się łatwiej zawieść. Odpowiedz Link Zgłoś
akseinga1975 Re: W glebi lasu 15.06.20, 18:48 Czy ktos czytal ksiazke? Co z niewyjasnionymi watkami, czy w ksiazce tez pozostaly bez odpowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
astrologia333 Re: W glebi lasu 16.06.20, 17:26 Też jestem ciekawa, bo tej książki nie czytałam. Stosunkowo dobrze, bo nie porównywałam do filmu, ale byłam zawiedziona nie wyjaśnionymi wątkami. Coben raczej zawsze kończy interesujące wątki, a nie zostawia niewyjaśnione. Odpowiedz Link Zgłoś
piesfafik Re: W glebi lasu 17.06.20, 22:03 Moze zostawili nie wyjasnione watki zeby w razie czego zrobic drugi sezon serialu Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: W glebi lasu 18.06.20, 00:29 Tak, klisza goni kliszę, da się wyczuć pewna niezręczność w przepisywaniu fabuły na polskie realia, ale modę na lata dziewięćdziesiąte wykorzystano perfekcyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jeszcze_blizniaki Re: W glebi lasu 18.06.20, 08:04 Uwaga, spojler ....................... Trochę nie skumalam wątku ojca Laury. Przecież na obozie nikogo nie zabił, to czemu zabił Artura? I jak wyjeżdżał tym niebieskim starym mercem z domu starości? Odpowiedz Link Zgłoś
renia266 Re: W glebi lasu 19.06.20, 12:42 Gdzieś czytałam jakieś wyjaśnienia, że odnosi się to trochę do książki. W książce było podobno tak, że ojciec Laury zabił, bo myślał, że jego córka miała cos wspólnego z zabójstwem w lesie i chciał ją chronić. Bo córka wyszła z lasu zakrwawiona...A poza tym dostał na głowę po wszystkich przeżyciach związanych ze zbrodnią. Nie czytałam książki, może ktoś wyjaśni to szerzej. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: W glebi lasu 19.06.20, 23:27 bywalczyni.hosteli napisała: > Jestem po obejrzeniu całości i zdecydowanie jestem zawiedziona. To samo. Dlużyzny, część > wątków dość przewidywalna a część niewyjaśniona, cała fabuła naciągana. Tak Za to > muzyka i ujęcia obozów w lesie to podróż sentymentalna, świetne kadry, gra akto > rska bardzo fajna (oprócz tej kobity z botoxem, bo to rozprasza, oraz pazury - > odrzuca mnie jak tylko go widzę. Największe wrażenie robią młodzi aktorzy i Gro > chowska. Mnie sie jednak Damięcki najbardziej podobał. Klasa. Ja mam jeszcze zastrzeżenia do charakteryzacji. Fryzura dorosłej Laury - co to miało być, powrót do lat 80' i połączenie trwałej z odrośnięta farbą? I zauważyłam też, że, prawdopodobnie przez oświetlenie, bardzo było u aktorów widac każdą zmarszczkę i niedoskonałość skóry. Może to celowe, żeby nie byli wyidealizowani, ale mam wrażenie, ze przegięto w drugą stronę. Ogólnie ujdzie, ale szału nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś