17.06.20, 19:34
Wątek raczej luźny, tak mi się przypomniało, jak przeczytałam na onecie artykuł o Wojciechu Mannie.

Jak byłam jeszcze piękna i młoda, ktoś mógłby powiedzieć że młoda i głupia, zostaje więc że lata temu jak byłam młoda (teraz jestem starsza i nie wiadomo czy mądrzejsza) to był w tv (nie utożsamiać z obecną TVP) taki cudny program MdM, Mann do Materny, Materna do Manna.
Jak ja to uwielbiałam, ten ich luz, może pozorny ale dla mnie wyglądał na rzeczywisty, ich poczucie humoru, ich współbrzmienie czy też kompatybilność ekranowa. Kochałam to.
A najlepszą częścią były dla mnie tzw. Pajacyki.
Ktoś pamięta????

Jeszcze za moich licealnych czasów był WC Kwadrans Wojciecha Cejrowskiego, też to lubiłam do pewnego czasu. Facet opowiadał i pokazywał naprawdę ciekawe rzeczy. Miałam wrażenie że z czasem stał się coraz większym konserwatystą, przesadnie to akcentował i po jego kilku tekstach jakoś straciłam do niego sympatię.
Obserwuj wątek
    • krwawy.lolo Re: MdM 17.06.20, 19:42
      Ktoś pamięta.
      Pamięta jeszcze audycje radiowe, "Lista Przebojów dla Oldbojów", czy "Nie tylko dla Orłów".
      Ze Zmysłową Sową (Resich-Modlińska), z Jolantą Odważnik (Monika Olejnik) ... przygody Wasyla- Żelaznego Karła ... Spostrzeżenia Pana Henia ... Cała paczka z Mannem i Wassowskim.
      Ech ...
      • jasnoklarowna Re: MdM 17.06.20, 19:55
        oj tym Wassowskim to mi jeszcze tzw KOC przypomniałaś.
        Czyli Komiczny Odcinek Cykliczny, też to lubiłam, podchodził mi ich humor smile
        • krwawy.lolo Re: MdM 17.06.20, 20:03
          - Panie Heniu, co pan widzi na tym obrazku?
          - To kolejka do sklepu monopolowego.
          - Niestety, będzie pan u nas musiał jeszcze zostać. To jest locha karmiąca młode.
        • spirit_of_africa Re: MdM 18.06.20, 07:56
          Z KOC to ja uwielbiałam Siostrę Bez Osierdzia i Doktora z Nadwago
    • dvdva Re: MdM 17.06.20, 19:42
      A pamietacie MdM po godzinach? Fredzel czy pedzel 😂
    • silenta Re: MdM 17.06.20, 19:44
      Pamiętam, byłam nawet z klasą na nagraniu odcinka smile
    • alpepe Re: MdM 17.06.20, 19:49
      Oczywiście, że pamiętam, najbardziej odcinek brazylijskiego seriali, gdzie mówili Tadeusz, Tadeusz....
    • ga-ti Re: MdM 17.06.20, 19:57
      Pamiętam, pamiętam.
      A niedawno z dzieckiem najstarszym oglądałam wygrzebane odcinki, dziecko znalazło 'dzięki' aferze z trójką.
    • bywalczyni.hosteli Re: MdM 17.06.20, 20:10
      Pamiętam, jak i KOC ze swoim dyszczem. Niepodrabialne poczucie humoru smile Parowka ala Wilhelm Tell smile
      • raczek47 Re: MdM 17.06.20, 20:32
        MdM i "Za chwilę dalszy ciąg programu" są na YT.
        Oglądam czasem,gdy mnie chęć na wspomnienia najdzie 🙂
        • jasnoklarowna Re: MdM 17.06.20, 22:06
          Oh T-raperzy, miodzio, czasem teksty naprawdę wymiatały, cudnie jest to sobie przypomnieć
          • marszawka Re: MdM 18.06.20, 07:51
            Traperzy znad Wisły- pamiętam hit o Mieszku i w ogóle historii Polski.
    • fil.lo Re: MdM 17.06.20, 21:37
      Pamiętam, nudziło mnie. Uwielbiałam za to wcześniejszy "Za chwilę dalszy ciąg programu...".
    • mona-taran Re: MdM 18.06.20, 07:40
      Pamiętam.
      Jako dziecko lubiłam też " Polskie zoo". Nic co prawda nie rozumiałam, ale oglądało się fajnie wink
      • marszawka Re: MdM 18.06.20, 07:52
        Ja tak samo, te pacynki😀
    • marszawka Re: MdM 18.06.20, 07:45
      To byly czasy, łza się w oku kręci....
    • cauliflowerpl Re: MdM 18.06.20, 08:13
      A, co do Cejrowskiego, mam dokładnie te same odczucia. Kiedyś, po latach już od WC Kwadransu, ściągnęłam sobie jego podcasty o Ameryce Południowej i muzyce. Tam już się wybijała lekka pogarda dla "dzikich", co mi zupełnie do Cejrowskiego nie pasowało.
      • krwawy.lolo Re: MdM 18.06.20, 08:19
        Lekka?
        "Patrzcie państwo, jaka cwana małpka, nie dość, że gada, to ma coś w rodzaju prymitywnej kultury."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka